6950 1 gb je vrlo slicna 6950 2 gb po rezultatima uz naravno nizu cenu.Veca kolicina graficke memorije kod onsovnog modela igra ulogu kod eyefinity moda i vecih rezolucija od 1920x1200
NVIDIA GeForce series 260 driver 266.56 ATI Catalyst 11.1 Hotfix driver
Pazi gledao sam neke benchmarkove npr za crysis gde 6970 ima 3 fps vise od gtx 570 medjutim kada igras crysis i podesis na najace 6970 sa 8xaa i gtx 570 16xq gtx 570 ima dosta stabilniji fps nego 6970
Varira to ,zavisi od verzije drivera ,na kojoj platformi se testira,a imas recimo model His turbo 6970 koji ima povecan klok gpu i memorije u odnosu na osnovnu 6970 tako da zavisi od mnogo faktora .
:: Pazi gledao sam neke benchmarkove npr za crysis gde 6970 ima 3 fps vise od gtx 570 medjutim kada igras crysis i podesis na najace 6970 sa 8xaa i gtx 570 16xq gtx 570 ima dosta stabilniji fps nego 697 :: :: ::
Crysis bolje lezi ATI-u. Koja ce biti cena za 1GB model ? GTX 560 sa cenom od ~220-230e - mislim da se moze naci za tu kintu je bolje kupovina od 6950 2GB modela.
I 4850 kad je izasla imala je slicnu ili nesto manju temp.
31.01.2011. 15:02
status: user broj poruka: 7733
referentni model ,pa se pojavili modeli sa zalman kulerom ,karta nije prelazila 60 C ,a karta aktuelna i danas. @Ocz karta ce zvanicno izaci sredinom februara ,tada ce se zvanicno znati cene,ali Guru3 D ima info u vezi toga:
* Radeon HD 6870 1GB: drops from 9 to 9 * Radeon HD 6950 1GB: introduced for 9 * Radeon HD 6950 2GB: drops from 9 to 9
AJd ja L A I K za ove igrarije da prokomentarišem i ovde: DA LI TO SAMO JA PRIMEĆUJEM ILI JE TO `OPŠTA ISTINA` DA PROIZVODJAČI IGRICE NAMERNO, ZNAČI - NAMERNO OPTIMIZUJU ZA ODREDJENE BRENDOVE GRAFIČKIH KARTICA I NJIHOVE DRAJVERE?!? I iii onda se mnogi ubiše od svadjanja po forumima čiji je duži, dok ATI i Nvidia trljaju ruke i skupljaju zelenbaćeOD NEDOZRELIH ADOLESCENATA TJ. NJIHOVIH RODITELJA???
Kofga boli kita za frejm - dva ili više u ovoj ili onoj igrici ... ovo je S M E Š N O! Dobre su obe i ubijaju koliko su jake!!!
ATI je prso sa celom serijom 6xxx.U svakom segmentu je nVidia odnela pobedu sa svojim boljim i kvalitetnijim kartama.Ostaje jos samo srednji nizi segment i low i da se potpise kapitulacija .Prodaja im i onako ne ide.nVidia napravila biznis plan odlican i potisnula ih je debelo. Poredeci GTX 560 sa izvanrednim performansama daleko boljim karakteristikama. 1.95 Milijardi tranzistora naspram 2.65 Milijardi kod ATI a nVidia se skoro izjednacuje sa performansama.Manji mem banwidth,manji klok memorije.Trosi manje.Sve manje a radi bolje kod nv. Cayman totalno promasena arhitektura..Kartice se greju do 90c,u tim uslovima fan je bucan. Zanimljivo je da GTX 560 dolazi sa non referentnim primercima po ceni nekadasnje referentne GTX 460. Ovde su stvari jasne kao dan.A marketshare kad izbace statisticke podatke ,ju,ju,ju...
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
cela 6xxx? A taman sam mislio da si postao realan. Izbaci nvidia posle sto godina karticu da valja i sad je odjednom pokolj. Ja to ne gledam tako, nije sve tako crno belo.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
:: ATI je prso sa celom serijom 6xxx.U svakom segmentu je nVidia odnela pobedu sa svojim boljim i kvalitetnijim kartama.Ostaje jos samo srednji nizi segment i low i da se potpise kapitulacija .Prodaja im i onako ne ide.nVidia napravila biznis plan odlican i potisnula ih je debelo :: Poredeci GTX 560 sa izvanrednim performansama daleko boljim karakteristikama :: 1.95 Milijardi tranzistora naspram 2.65 Milijardi kod ATI a nVidia se skoro izjednacuje sa performansama.Manji mem banwidth,manji klok memorije.Trosi manje.Sve manje a radi bolje kod nv. Cayman totalno promasena arhitektura..Kartice se greju do 90c,u tim uslovima fan je bucan :: Zanimljivo je da GTX 560 dolazi sa non referentnim primercima po ceni nekadasnje referentne GTX 460 :: Ovde su stvari jasne kao dan.A marketshare kad izbace statisticke podatke ,ju,ju,ju.. :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: ::
Ja sam uvek bio realan samo sto je ovaj forum premazan crvenom bojom pa dalje od toga ne vide nista. Tuga i jeste ta sto usled kasnjenja od preko godinu dana i prednosti cele serije kod ATI oni izbace vrhunsku seriju i prestignu ih a pored svega budu i povoljniji. Niko ne govori o pokolju.Ne znam zasto si to tako shvatio.Poenta je u poslovanju i kvalitetu proizvoda koju nudi odredjen brend.Ovog puta sve je na strani Nvidia-e. Kad su se dileje nasladjivale i pljuvale kako nV kasni dok je ATI zaradjivao sa serijom 5xxx dok nije imao konkurenciju pa kad su izbacili nV GTX470 i GTX480 sa ne tako dobrim karakteristikama i losim yieald-om svi su mislili kako nVidia propada itd.Samo se cekao momenat da stane na noge.Ako se secas pricao sam o tome a mnogi su mi se smejali. Nista nije crno naravno ali je ovaj rat na trzistu nVidia dobila sve ukupno a zbivanja su tek pocela .) Sve do novog proizvodnog procesa ATI je sateran u cosak.Jedino da nude karte za neke smesne pare.Jedina moguca strategija!
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: cela 6xxx? A taman sam mislio da si postao realan. Izbaci nvidia posle sto godina karticu da valja i sad je odjednom pokolj. Ja to ne gledam tako, nije sve tako crno belo. :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT A :: :: :: ATI je prso sa celom serijom 6xxx.U svakom segmentu je nVidia odnela pobedu sa svojim boljim i kvalitetnijim kartama.Ostaje jos samo srednji nizi segment i low i da se potpise kapitulacija .Prodaja im i onako ne ide.nVidia napravila biznis plan odlican i potisnula ih je debelo :: :: Poredeci GTX 560 sa izvanrednim performansama daleko boljim karakteristikama :: :: 1.95 Milijardi tranzistora naspram 2.65 Milijardi kod ATI a nVidia se skoro izjednacuje sa performansama.Manji mem banwidth,manji klok memorije.Trosi manje.Sve manje a radi bolje kod nv. Cayman totalno promasena arhitektura..Kartice se greju do 90c,u tim uslovima fan je bucan :: :: Zanimljivo je da GTX 560 dolazi sa non referentnim primercima po ceni nekadasnje referentne GTX 460 :: :: Ovde su stvari jasne kao dan.A marketshare kad izbace statisticke podatke ,ju,ju,ju.. :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: Yours truly, Jensen. :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: ::
testirali 4 igre i to dve za koje se oduvek znalo da ati ima prednost(crysis + metro)i sad kao bolja hd 6950 i tako?
ja sam licno gledao testove 10 igara gde je gtx 560 u prednosti u odnosu na hd 6950 a samo su dve igre its meant to be played,uz to dajem obican primer:
msi gtx 560 twin frozr II trosi 25w manje od hd 6950,kad clockuju do kraja pobedjuje hd 6950 u u vecini slucajeva sem crysis + metro gde je razlika vrlo malo,a uz to clockovane obe ,gtx 560 ovaj msi-ev ima 18 stepeni manju temperaturu,i josh se radi o 2gb modelu hd 6950.
Nzm,msm da diskusija nije na mestu,razlika u ceni izmedju hd 6950 i gtx 560 postoji i trenitno gledano sa te strane gtx 560 je mnogo bolji izbor i josh je nvidia :)
Ono `kapitulacija` je evociralo rec pokolj, pa eto :) Nije sad sto ja imam, ali 6870 se bas dobro drzi, sa onom 560 sa testova koje si izbacio joj sve duva `zavrat` a negde se desi da je preskoci. sad da kupujem, ubacio bih u izbor jedino 560, al bilo bi tesno jer najavljeno pojeftinjenje amda.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
Cene ce odlucivati .Da li je neko puko ili ne trziste odlucuje ,podsetio bih da 6950 1 GB i dalje manje trosi od gtx 560 i pored toga sto ima navodno vise tranzistora.Druga stvar ne treba zaboraviti da je ATI daleko odmakao u eyefinity modu (3 nezavisna video kontrolera )i velikim rezolucijama i tu je ocigledna prednost ATI.
Apsolutno si lupio!Nije oduvek vec od serije 5xxx su podesili da imaju veci boost u Crysis engine-u.Cini mi se da su dobili i neki cod od Crytek-a nisam siguran ali znam i dobro se secam kada je serija 5xxx trebala da izadje da su pravili reklamu kako ce da radi bolje u Crysis od nV i sl sto se kasnije i ispostavilo kao tacno kada sam karte probao. Isti slucaj i sa serijom 6xxx.U svakom slucaju nebitno.Ni to nisu neke razlike Bog zna sta a i nVidia i dalje kuburi sa driverima i optimizacijom.Nikako da ga nasteluju za ovu seriju 5xx.
:: Ne znam bas da ati oduvek ima prednost u crysis-u, a o metrou da ne pricam, ta igra je bukvalno pravljena za nvidiu :: :: :: testirali 4 igre i to dve za koje se oduvek znalo da ati ima prednost(crysis + metro)i sad kao bolja hd 6950 i tako ::
najeftiniji radeon 6950 1gb oko 240 e u Nemačkoj(alternate .de) najskuplja gtx 560 ti = 240 e isto u Nemačkoj...cene počinju od 190 e mada je većina oko 220 e... Kartice uopšte nisu istog cenovnog ranga što je i guru 3d potvrdio ... tako da je bezveze upoređivati ih , a test je urađen da bi se pokazalo da je gtx 560 iz nižeg segmenta približno po performansama kao radeon 6950...pročitajte test do kraja ,a ne da terate politiku...a obrad k`o obrad uvek isto ....
Dragojlo to je test sa Guru3D ,pored tone review Nvidia na ovom forumu ,ukljucujuci i onaj u sneznoj idili.Ko sta voli neka kupi sta hoce.Ja imam i Nvidia i ATI .Cena se jos zvanicno ne zna ,karta izlazi zvanicno sredinom februara ako si citao sve ,ali se zna da ide na Gtx 560 TI .Nisam ja kriv sto je u ovom slucaju bolji Ati.
:: najeftiniji radeon 6950 1gb oko 240 e u Nemačkoj(alternate .de :: najskuplja gtx 560 ti = 240 e isto u Nemačkoj...cene počinju od 190 e mada je većina oko 220 e.. :: Kartice uopšte nisu istog cenovnog ranga što je i guru 3d potvrdio ... tako da je bezveze upoređivati ih , a test je urađen da bi se pokazalo da je gtx 560 iz nižeg segmenta približno po performansama kao radeon 6950...pročitajte test do kraja ,a ne da terate politiku...a obrad k`o obrad uvek isto ... :: :: ::
Pa nisam ja prvi rekao oduvek, mozda si mislio na djokosrb-a ali mene si citirao, ja sam zato i rekako to posto kad je crysis izasao bilo je bolje na nvidi-i i igra i jeste it`s meant to be played.
:: Apsolutno si lupio!Nije oduvek vec od serije 5xxx su podesili da imaju veci boost u Crysis engine-u.Cini mi se da su dobili i neki cod od Crytek-a nisam siguran ali znam i dobro se secam kada je serija 5xxx trebala da izadje da su pravili reklamu kako ce da radi bolje u Crysis od nV i sl sto se kasnije i ispostavilo kao tacno kada sam karte probao :: Isti slucaj i sa serijom 6xxx.U svakom slucaju nebitno.Ni to nisu neke razlike Bog zna sta a i nVidia i dalje kuburi sa driverima i optimizacijom.Nikako da ga nasteluju za ovu seriju 5xx :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: Ne znam bas da ati oduvek ima prednost u crysis-u, a o metrou da ne pricam, ta igra je bukvalno pravljena za nvidiu :: :: :: :: :: testirali 4 igre i to dve za koje se oduvek znalo da ati ima prednost(crysis + metro)i sad kao bolja hd 6950 i tako :: ::
:: @obradm :: Ti si neki bogatas? : :: :: Ja imam samo AMD i to Full :: Eve ga :: http://img513.imageshack.us/img513/5654/amdzver.pn :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: ::
To mozes reci za svaku igru u kojoj se nalazi nV logo i u kojoj pise The Way It`s Meant to be Played .Ali nebi imalo smisla jel tako? Evo imas i u Dirt 2 isti logo i reklamu za AMD samo sto je ovo provereno AMD igra jer su je optimizovali za ATI.A sta cemo sa tim kad i tu nVidia ima bolje rezultate :P Hehe.Neke stvari samo treba priznati,nista vise. .)
:: Pa nisam ja prvi rekao oduvek, mozda si mislio na djokosrb-a ali mene si citirao, ja sam zato i rekako to posto kad je crysis izasao bilo je bolje na nvidi-i i igra i jeste it`s meant to be played :: :: :: Apsolutno si lupio!Nije oduvek vec od serije 5xxx su podesili da imaju veci boost u Crysis engine-u.Cini mi se da su dobili i neki cod od Crytek-a nisam siguran ali znam i dobro se secam kada je serija 5xxx trebala da izadje da su pravili reklamu kako ce da radi bolje u Crysis od nV i sl sto se kasnije i ispostavilo kao tacno kada sam karte probao :: :: Isti slucaj i sa serijom 6xxx.U svakom slucaju nebitno.Ni to nisu neke razlike Bog zna sta a i nVidia i dalje kuburi sa driverima i optimizacijom.Nikako da ga nasteluju za ovu seriju 5xx :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: Yours truly, Jensen. :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: :: :: Ne znam bas da ati oduvek ima prednost u crysis-u, a o metrou da ne pricam, ta igra je bukvalno pravljena za nvidiu :: :: :: :: :: :: :: testirali 4 igre i to dve za koje se oduvek znalo da ati ima prednost(crysis + metro)i sad kao bolja hd 6950 i tako :: :: ::
Zasto da prodajem kad sljaka dobro?Uostalom to nije moj licni komp.Samo se sluzim dok ne sastavim konfiguraciju do daljnjeg..Ovaj AMD stoji i ne mrda.Zavrsava posao.
:: Nisi to jos prodao ?.Zavali to :: :: :: @obradm :: :: Ti si neki bogatas? : :: :: :: :: Ja imam samo AMD i to Full :: :: Eve ga :: :: http://img513.imageshack.us/img513/5654/amdzver.pn :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: Yours truly, Jensen. :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: ::
Dobar je to CPU ,ja sam imao 7750 BE .Starija tehnologija (65 nm ) ali stabilan CPU . Ovo Ati -Nvidia vise stvar ukusa .Zavisi od navike .
:: Zasto da prodajem kad sljaka dobro?Uostalom to nije moj licni komp.Samo se sluzim dok ne sastavim konfiguraciju do daljnjeg..Ovaj AMD stoji i ne mrda.Zavrsava posao :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: Nisi to jos prodao ?.Zavali to :: :: :: :: :: @obradm :: :: :: Ti si neki bogatas? : :: :: :: :: :: :: Ja imam samo AMD i to Full :: :: :: Eve ga :: :: :: http://img513.imageshack.us/img513/5654/amdzver.pn :: :: :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: :: Yours truly, Jensen. :: :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ne sviđa mi se ovih 10C više kod AMDa, jeste brža od 560, ali je opet i skuplja. U ovom slučaju(mislim na ceo test) dajem prednost nvidiji. Jednostavno isplativija karta.
Za neki normalan rad nisam primetio razliku.Sve radi fino.Aplikacije ,win rar,raznorazni programi koje koristim.Nisam uopste ni najmanje opterecen da mi sad treba ne znam sta. Jedino sto ne mogu da igram igre jer mi je rezolucija prevelika i imam 2GB rama. Sve ostalo radi fest.Nista tu ne treba dirati.Zao mi je jedino sto nisam uspeo da ga otkljucam,nece na zalost :(
:: Dobar je to CPU ,ja sam imao 7750 BE .Starija tehnologija (65 nm ) ali stabilan CPU :: Ovo Ati -Nvidia vise stvar ukusa .Zavisi od navike :: :: :: Zasto da prodajem kad sljaka dobro?Uostalom to nije moj licni komp.Samo se sluzim dok ne sastavim konfiguraciju do daljnjeg..Ovaj AMD stoji i ne mrda.Zavrsava posao :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: Yours truly, Jensen. :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: :: :: Nisi to jos prodao ?.Zavali to :: :: :: :: :: :: :: @obradm :: :: :: :: Ti si neki bogatas? : :: :: :: :: :: :: :: :: Ja imam samo AMD i to Full :: :: :: :: Eve ga :: :: :: :: http://img513.imageshack.us/img513/5654/amdzver.pn :: :: :: :: :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: :: :: Yours truly, Jensen. :: :: :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.