Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Veoma zanimljiv sajt sa stvarnom srpskom istorijom - KNJIGE...
STRANA 3 OD 8  
BataCele ... 30.05.2010. 13:59 #218140

status: user
broj poruka: 1532
А ево их еминентни генетичари, светског гласа:

`...Marijana Peric, Lovorka Bara Lauc, Irena Martinovi Klari, Siiri Rootsi, Branka Janiijevc, Igor Rudan,, Rifet Terzic, Ivanka olak, Ante Kvesi, Dan Popovic, Ana ijakic, Ibrahim Behlulic, Dobrivoje orevi, Ljudmila Efremovska, ore D. Bajec, Branislav D. Stefanovic, Richard Villems and Pavao Rudan...`

Хе хе. Луд си 100 на сат.

Пријатељу, ако су ти сви докази као овај, онда су ти закључци још и добри... Могао си и горе... много горе...

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JOSILENKO Re: Slusaj JOSILENKO 30.05.2010. 14:02 #218141

broj poruka: 1013
Josilenko mi je nadimak koji mi je nadenuo cimer. Prezime mi je srpsko, otac majka baba deda prababa pradeda svi Srbi, borili se u svim ratovima na Srpskoj strani... ima jedna cukunbaba je bila Grkinja ako ti to nesto znaci eto mozes zbog toga da me posaljes u logor

Ti si bolestan covek ispranog mozga, sa tobom ne zelim vise da razgovaram.

::
:: Po tvom niku koji ti je verovatno i prezime, rekao bi da si ukrajinac u svakom slucaju nisi Srbin i odakle ti je pravo da se*es po Srbima usred Srbije ovo je ipak srpski forum i pusti nas da zivimo u svojoj `zabludi` , a ti idi na neki ukrainski forum pa njima objasnjavaj od kog su roda oni
:: I da u predjasnom postu si se deklarisao kao strani izdajnik, a ja cu ti reci mozes biti samo strani agitator izdajnici su domaci sto govori da se ne smatras nasim, a tuzno je to sto mrzis sredinu u kojoj zivis to je bolesno i perverzno i takvi ljudi nikada ne mogu biti srecni
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 30.05.2010. 14:04 #218142

Пријатељу, да укуцаш моје име и презиме у медицинске претраживаче, изненадио се колико би ме пута у светским часописима нашао. Али, морам бити искрен, то је све млаћење празне сламе. Данашља медицина је најобичнија секта устројена по систему пирамиде где богати пљачкају сиромашне, а можеш објавити само што добије зелено светло из централе. Ако се нешто коси са званичном политиком, следи - линч.

А ово истраживање које наводиш је најобичнија, и то ВЕОМА ЛОША, пропаганда.

JOSILENKO Re: ... 30.05.2010. 14:08 #218143

Jel mogu da znam na kojem istrazivanju se baziraju tvoji stavovi u vezi sa ovom tematikom? I linkove ako mozes da mi das?

:: Пријатељу, да укуцаш моје име и презиме у медицинске претраживаче, изненадио се колико би ме пута у светским часописима нашао. Али, морам бити искрен, то је све млаћење празне сламе. Данашља медицина је најобичнија секта устројена по систему пирамиде где богати пљачкају сиромашне, а можеш објавити само што добије зелено светло из централе. Ако се нешто коси са званичном политиком, следи - линч
:: А ово истраживање које наводиш је најобичнија, и то ВЕОМА ЛОША, пропаганда
:: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
ikaiaki re 30.05.2010. 14:19 #218145

broj poruka: 316
Zdrav razum mi govori: Rimsko carstvo je uspelo da osvoji vise od pola Evrope, a na samom Balkanu nisu stigli dalje od danasnje Vojvodine, a ostigli su cak do tada polupuste Skotske, znaci neko ih je sprecavao u daljem osvajanju (Jedino je Trajan uspeo da osvoji Trakiju). Sta ce ti veci dokaz nego zdrav razum!?

DaSickSyst Re: Re: 30.05.2010. 14:24 #218147

broj poruka: 2909

:: Dokazi su DNK istrazivanja eminentnih geneticara i zasnivaju se na proverenim principima koji su upotrebljeni milijarde puta i dokazano funkcionisu. Priznaju se i na sudu, dakle pravno su validn
:: A zasto ovo radim. Zato sto je jedina stvar potrebna za trijumf zla da dobri ljudi ne ucine nista. Film o Hitleru (the rise of evil) pocinje tom recenico
:: Ako sam nesto naucio iz istorije, to je da -
:: budalama se ne sklanjam u stranu, ni sad ni nikad, pogotovu kad pricaju ovakve stvari. A ne bi trebao ni ti

Zasto bi se upustao u raspravu sa nekima koji ne znaju nista drugo nego da vredjaju i provociraju kada nemaju argumente (cast izuzecima u ovoj temi ima ih)...Pametan si za sebe.
Svaka cast ljudima koji su spremni da diskutuju na bilo koju temu iznosenjem argumenata,a one koji nemaju argumente pa zele samo da vredjaju da bi njihova bila zadnja mogu samo da sazaljevam...Budala koje zele da skrenu paznju na sebe ima svuda i mnogo vise nego pametnih ljudi.

Vrlo mudra izreka koja se na ovom forumu mnogo puta pokazala kao tacna:
Ne upustaj se u raaspravu sa budalom,neupuceni posmatrac nece primetiti razliku.

DaSickSystem
JOSILENKO Švajcarski institut za genealoška istraživanja „Igenea` 30.05.2010. 14:25 #218148

takodje i Švajcarski institut za genealoška istraživanja „Igenea`

ahahahaha Švajcarski institut za genealoška istraživanja ahahahahahahhaa

zamisli kolko retardirano... mora da su monasi u pravu kad je genetika u pitanju, ovi Svajcarci neznaju ni dva protona da sudare u aceleratoru

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/66278/Švajcarsko+istraživanje%3A+SVI+SMO+MI+POMALO+ILIRI.html

BataCele Да не буде забуне 30.05.2010. 14:31 #218150

Рекао си:
`...A ucestalije ukrstanje gena moze samo da proizvede kvalitetnije potomke i bogatije kulturno nasledje...`

Потпуно се слажем.

И не сумњам да си Србин, чак мислим да си поштен и вредан, баш као и Хогар.

Али немој да прихватамо пропаганду која нема елементарну логику у себи. Нажалост, немам линкове да ти дам, своје знање црпео сам углавном из књига и личних контаката.

И слажем се да треба злу стати на пут. Али зло долази од џелата, а не од жртве. Словенски народи су хиљадама година изложени немилосрдном убијању. Римско царство, Хуни и Авари, Џингис кан, Турци, Немци у два светска рата... сви они су освајања управљали преко словенских територија и народа.

Само у Другом светском рату погинуло је 20 милиона Руса, 11 милиона Пољака, скоро 2 милиона Срба и још нешто Чеха. Немци су имали око 7 милиона погинулих, Јевреји 2-3 милиона, а сви остали ЗАЈЕДНО ни 3 милиона. Па ти види ко је страдао тада.

У ратовима између Аустрије и Турске током скоро 500 година борили су се само Срби: са једне стране јањичари и локално мобилисано становништво (тзв. потурице), а са друге стране крајишници листом Срби православци. Само официри обе војске су понекад били генуини Турци или Немци.

Џингис кан је ујединио монголска и татарска племена усмеривши своја усвајања ИСКЉУЧИВО преко руских територија до Дунава.

Колико би Словена данас било да не беше Османлија, Хуна, Џингис кана и Хитлера ?

Никада зло са ових простора није кренуло. На погрешну страну нападаш, Јосиленко. Удариће те непријатељ са леђа, а ти ћеш бити потпуно неспреман.

hogar81 re: Re: Slusaj JOSILENKO 30.05.2010. 14:31 #218151

broj poruka: 365

Meni sasvim odgovara da ne pricam vise sa tobom :P

Znaci cimer kapiram tvoj kompleks nize vrednosti upoznao sam dosta studenata koji su dosli u Bg iz provincije i razocarali se studentskim zivotom u Bg pa su krenuli tu propagandu bio bi sve pre nego Srbin, uglavnom bi bili ono gde su vece plate sto govori dovoljno o njihovom karakteru.
mslavko82 30.05.2010. 14:43 #218152

broj poruka: 721
Ko o cemu, Srbi o praznoj slami :( Slika i prilika srpske stvarnosti, gde se pricaju gluposti, a ne zna se sopstvena istorija - iako je nasa istorija prilicno mutnjikava sto se nekih stvari tice, neke osnovne se mogu shvatiti :) Srbi nisu Sloveni - nego su postali od Slovena. Sloveni su bili pleme ciji je deo dosao na Balkan. Tu su se mesali sa drugim plemenima i vremenom je nastao dzumbus od obicaja, verovanja, jezika i slicno. Iz tog dzumbusa su nastali Srbi, kao mesavina Slovena i naroda koji su vec ziveli na Balkanu. U nasim obicajima se primecuje jak uticaj nekih verovanja koje veze sa pravoslavljem nemaju, nisu te stvari pale sa Marsa. Da li znate jos neki hriscanski narod koji slavi slavu? A npr. arapska plemena u istocnoj Africi imaju takav obicaj da slave svog zastitnika? Je li to znaci da su oni nastali od nas ili mi od njih?

Poenta prica: nemoguce je tvrditi - e mi smo ti i ti, nastali od tih i tih! Plemena su se mesala medjusobno, kao i jezici, verovanja i sve ostalo. Ono sto je nastalo su danasnji narodi, i istrazivanja njihovog porekla mogu samo priblizno da utvrde odakle su i sta su oni, nikako tacno.

@Josilenko: bez ulazenja u tacnost tvojih izvora - a jesu tacni - zivota ti ne navodi University of Pristina, Kosovo. Jes` da Kosovo trenutno nije Srbija :), ali ako mi sami pocnemo tako da govorimo, onda sta da ocekujemo od drugih?
BataCele ... 30.05.2010. 14:47 #218154

Швајцарци нису народ, него мешавина Немаца, Талијана и Француза. Сва наука у Европи и САД је искључиво контролисана из центара политичке моћи.

Човече, не може неко да измисли народ у својој глави, па онда уназад доказује његово постојање. Пронашли су генски локус карактеристичан за неку популацију и назвали га `илирски` ?! Други назвали `теутонски` ? Па свако ко се иоле разуме у проблематику, гласно ће се насмејати.

Пријатељу, њима треба узорак ткива неколико `Илира`, па да докажу да се сви они по једном гену разликују од свих других народа. Али они НЕМАЈУ узорак ткива јер нема НИ ЈЕДАН гроб да је остао иза `Илира`, нити неко племе које вуче порекло од `Илира`, нити је такав народ икада постојао !!!

О Теутонцима да не коментаришем јер ме прошли пут стомак заболео од смеха.

Свака популација издвојена неколико генерација од суседа, развија специфичне генетске особине, али то не значи да су постали `Илири`, нити да потичу од `Илира` већ само да су били издвојени просторно. И даље су им деда и баба исти.

То је као што муслимани у БиХ хоће да докажу да нису пореклом Срби. Само још да преткде ископају и изложе их нуклеарном зрачењу у цињу промене генетске структуе.

Када сам видео то истраживање, могао сам одмах рећи да му је управо то и била намена. Обична пропаганда и ништа више, а све преко Оксфорда.

JOSILENKO Re: Да не буде забуне 30.05.2010. 14:48 #218155

sa tobom i mogu da diskutujem
1) ja ovde ne napadam nikog niti imam neprijatelja
2) Srbin sam, drago mi je sto sam Srbin i volim svoj narod, ali ne bi mi smetalo ni da sam rodjen kao koreanac. Ja sam humanista a ne nacionalista. Postujem svog komsiju koji je drugaciji od mene
3)nema nista lose u zvanicnoj istoriji srba, ponosan sam na nju. Nema niceg loseg u nasem genetskom sastavu
4)Tacno je, uglavnom smo bili zrtve ali ne zato sto smo mnogo moralniji od ostalih. Na nezgodnom smo mestu i cesto se nadjemo na putu jacem
5)Bili smo predatori kad nam se moglo, Car Dusan je glodao Vizantiju kad god je stigao. Cim smo ojacali odmah smo se okomili na Bugare i zapoceli balkanski rat 1885.
6)Najopasnija stvar je posmatrati svoj narod kao vecitu zrtvu svetske nepravde. To je crno belo gledanje na svet
7)Verujem ovim istrazivanjima. Javna su, ospori ih slobodno ako imas argumente pisi oxwordskom udruzenju

BataCele ... 30.05.2010. 14:50 #218156

МСлавко, боље да ништа ниси рекао.

Јединица. Седи.

BataCele ... 30.05.2010. 15:03 #218158

Јосиленко,

битка на Сливници 1885. није била никакав `балкански рат` него идиотски потез краља Милана који је био доказани немачки човек (имао је два саветника, обојица немачки официри). Скоро сви наши владари последљих 200 година су били немачке слугерање и ту је лежао корен великог броја наших проблема. Једини изузетак је био краљ Петар Први који је био одликовани француски официр.

Византију су порушили и попалили крсташки походи, а сукоби између Бугара, Срба и Грка су трајали вековима пре доласка Турака. Коначни ударац за Византију јесу била Душанова освајања.

Али, пријатељу, па то су ратови ИЗМЕЂУ СЛОВЕНСКИХ ДРЖАВА !!! У Византији и Турској српски је био други званични језик. До 19-ог века сматрало се да Бугари и Срби говоре исти језик са локалним разликама. Први је Вук Караџић указао да су у питању два различита језика.

Не могу ни да набројим колико су пута Бугари напали Србе, али то апсолутно није важно јер смо иста крв. Браћа се потуку, па се помире.

mslavko82 Humanizam, yea right :) 30.05.2010. 15:06 #218160

@Josilenko:
Batali ti to humanista, a ne nacionalista. To je prica za malu decu... Korejanac bi te zivog pojeo ako bi trebalo da bira izmedju Korejanca i tebe - cak iako si ti u pravu. To vazi i za Kineza i za Amerikanca i za Nemca i za sve ostale! Mi Srbi moramo da se naucimo da moramo da cuvamo jedni drugima ledja i kad jesmo i kada nismo u pravu, a ne da skacemo jedni drugima za vrat kad god nam se ukaze prilika. Ja npr. znam da je odredjeni covek napravio neko sra*e tokom rata. Kada dodje u Srbiju, polomicu mu obe noge, ali ako Nemac krene da mi objasnjava kako je on uradio to i to, branicu ga kako god mogu od doticnog, makar Nemcu lomio obe noge. Tako stvari funkcionisu, bez obzira koji narod je u pitanju. Mozda nije lepo, ali priroda je surova, zao mi je :) Sto se rata iz 1885. tice, on nije bio napad na Bugare, vec rat izmedju samih Srba, kao po obicaju: Bugari su podrzavali Pasica i onu struju koja ce kasnije dovesti Karadjordjevice na vlast, a Obrenovici su se uplasili za sopstveno dupe - pa su zaratili. Nismo mi bili tada u mogucnosti da ratujemo ni sa kim (sto se videlo po ishodu rata), to je bio obracun dve politicke struje u Srbiji (Bugari su tada itekako pomagali ovu drugu, krili ustanike iz Timocke bune, samo da bi im 1912/13/14/15 zabili noz u ledja, no to je politika)!

@BataCele: sta sam lose rekao? :)
BataCele ... 30.05.2010. 15:12 #218161

Велика Британија, енглеска краљица, Оксфорд, јудеомасони, дом лордова и остале керефеке ме не интересују колико лањски снег. Таман посла да им нешто пишем.

Расизам оличен у убијању северноамеричких Индијанаца, Астека, Инка, Абориџина, ропству црнаца, дрогирању Кинеза итд. никада није био својствен Словенима.

Бела раса Германа, Романа на челу са Јеврејима јесте пошаст планете Земље. Свуда су само зло доносили и доносе, а нама намећу да пазимо шта говоримо и како се понашамо, оптужују нас за све и свашта, док лагодно седе у ђакузи кадама и перкају своје доопе.

Не прихватам наметнуту и ничим завређену кривицу. Не мислим за себе да сам баш толико глуп да ме могу убедити да је џелат жртва и обрнуто.

`...Tacno je, uglavnom smo bili zrtve ali ne zato sto smo mnogo moralniji od ostalih. Na nezgodnom smo mestu i cesto se nadjemo na putu jacem...
...Najopasnija stvar je posmatrati svoj narod kao vecitu zrtvu svetske nepravde. To je crno belo gledanje na svet...`

Зар ниси мало контрадикторан ?

mslavko82 Re: ... 30.05.2010. 15:13 #218162

Pa sto se jezika tice, Vuku Karadzicu svaka cast, ali je propustio - ne svojom krivicom - jedan bitan detalj da ukljuci u celu pricu... A to je govor Srba iz Juzne Srbije i sa Kosova - koji su tada bili pod turskom vlascu, pa nije imao ni priliku. Danas se govor juzne pruge smatra izrazito nepravilnim, a tek o govoru Prizrenaca da ne pricam... sto je po meni velika greska, jer je to takodje srpski jezik. No, o tome nije imao ko da brine posle Vuka Karadzica...
Inace, svako ko je uceo kako Prizrenci pricaju, brzo je shvatio da je to mnogo blize onome sto mi zovemo makedonskim (koji je opet mnogo slican bugarskom), nego modernom srpskom. Namerno kazem onome sto mi zovemo makedonski, jer taj jezik (i narod) jeste srpski. Govor Vranjanaca takodje. Kada za sto stavite Vranjanca, Prizrenca i Bugarina, oni ce odlicno medjusobno razumeti, dok ce Beogradjanin za istim stolom da se namuci... Bugarski i srpski i jesu vrlo slicni jezici. Nazalost, moderni srpski jezik se znatno udaljio od onoga kako su nasi preci govorili, tako da to vise ne vazi, ali ne bi bilo pogresno reci da su srpski i bugarski i bili isti jezici.

:: Јосиленко
:: битка на Сливници 1885. није била никакав `балкански рат` него идиотски потез краља Милана који је био доказани немачки човек (имао је два саветника, обојица немачки официри). Скоро сви наши владари последљих 200 година су били немачке слугерање и ту је лежао корен великог броја наших проблема. Једини изузетак је био краљ Петар Први који је био одликовани француски официр
:: Византију су порушили и попалили крсташки походи, а сукоби између Бугара, Срба и Грка су трајали вековима пре доласка Турака. Коначни ударац за Византију јесу била Душанова освајања
:: Али, пријатељу, па то су ратови ИЗМЕЂУ СЛОВЕНСКИХ ДРЖАВА !!! У Византији и Турској српски је био други званични језик. До 19-ог века сматрало се да Бугари и Срби говоре исти језик са локалним разликама. Први је Вук Караџић указао да су у питању два различита језика
:: Не могу ни да набројим колико су пута Бугари напали Србе, али то апсолутно није важно јер смо иста крв. Браћа се потуку, па се помире
:: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
JOSILENKO ... 30.05.2010. 15:19 #218165

Dobro bre, u redu je mi smo najstarija civilizacija, Rimljanima se tresle noge od nas. Mi nikad nismo bii agresori , a i kad jesmo to je drugi kriv. Mi smo mnogo dobri a svi ostali su losi pa im krivo i hoce da nas uniste.

Idem sad da projektujem hotel i radim nesto korisno za ovu zemlju,
a vi uzivajte u svojim arijevskim genima drevne civilizacije koja je bila toliko mocna da postoji cela zavera diktirana iz Oksvorda da se zataska njeno postojanje, za sta imate cvrste dokaze jer ste citali knjige i pricali sa prijateljima o tome

@DSS
u pravu si
BataCele МСлавко 30.05.2010. 15:19 #218166

Ово си `лоше` реако:

`...Srbi nisu Sloveni - nego su postali od Slovena...` Не разуем, јесу или нису Словени ?

`...Sloveni su bili pleme ciji je deo dosao na Balkan...` Одакле ти ово ? Комунистичке измишљотине.

`...Tu su se mesali sa drugim plemenima...` Јесу, са онима који су долазили јер су Словени (Срби) већ били ту.

`...i vremenom je nastao dzumbus od obicaja, verovanja, jezika i slicno...` Нетачно. Нема никаквог џумбуса. Ко познаје предхришћанску историју Срба и житије светог Саве, зна веома добро да су Срби примили хришћанско учење, а задржали старе обичаје. То није никакав џумбус већ српска традиција која је имала веома мало спољних утицаја током векова због конзервативности народа.

`...Iz tog dzumbusa su nastali Srbi, kao mesavina Slovena i naroda koji su vec ziveli na Balkanu...` Који су то народи живели на Балкану пре Срба ? Немој сад и ти у исту тикву ? Јел` морам испочетка ?

BataCele Јосиленко 30.05.2010. 15:21 #218167

Ево га сад - манир телевизије Б92 !!!

Лепиш ми нешто што нисам рекао.

Поновићу још једном шта сам написао:

`...Дакле, нико није рекао да је неки народ `најстарији` већ да сваки народ има своју прапостојбину, што је и логично. Е, сад, што бандоглавци упорно мисле да су Срби неким чудесним скоковима из Русије стигли на Јадранско море, то само психијатрија може да објасни.

Нема НИТИ ЈЕДАН доказ о било каквом досељавању Срба на Балкан. Па не могу се ја доселити у кућу у којој сам већ рођен. Побогу.

У историјској грађи наћићете само млаћење празне сламе у ЈЕДНОЈ, потпуно произвољној књизи Константина Порфирогенита из 10-ог века. Пре тога НЕМА НИШТА о досељвању и сличним глупостима. Као да бих ја сада писао историју 16-ог века. Па то је смешно...`

Човек у 10-ом веку пише шта се дешавало 400 година раније, потирући све претходне писаније. У то само комунисти могу да верују.

BataCele МСлавко 30.05.2010. 15:28 #218168

Са твоја следећа два поста се слажем. Издвојио сам претходно само део који мислим да не стоји.

mslavko82 30.05.2010. 16:11 #218180

@BataCele: mozda sam se malo lose izrazio kada sam rekao dzumbus, ali sam mislio upravo na to: srpski narod je primio hriscanstvo, a zadrzao stare obicaje, stvarajuci mesavinu koja je jedinstvena u svetu - zato sam rekao dzumbus :) Elem, moje poznavanje istorije i nije Bog zna kakvo, vise je posledica cinjenice da su mi profesori istorije kroz skolovanje bili vrlo interesantni likovi (igrom slucaja), pa sam se istorijom bavio vise nego drugari i sam dosta citao, tako da mozda gresim. Sto se doseljavanja tice - tj. da li ga je bilo ili ko se doseljavao, ja mislim da se Sloveni jesu doseljavali na Balkan... Sloveni, a Srbi nisu Sloveni. Srbi su narod koji nosi mesavinu Slovenskih gena i gena starosedeoca Balkana - nazovi ih Srbina, Ilirima (izmisljotina za koju se slazem) ili Tunguzima, nebitno. Naravno, slobodno me uputi na literaturu koja kaze drugacije (i uopste na literaturu o tome generalno), ionako me zanima istorija (zbog cega me ljudi cudno gledaju ?!? ) :)

@josilenko: Nismo mi mnogo dobri, stavise, daleko smo od toga. Ali nismo ni agresori, - nikad mi nismo nikog zlostavljali u svojoj istoriji, doduse nije ni bilo prilike :) Poenta: mi moramo za sebe da vicemo da smo najbolji, jer drugi to nece da uradi (ovo se odnosi i na druge narode). Biti nacionalista znaci voleti svoj narod, a ne mrzeti druge! Ako mrzis druge, onda nisi nacionalista, onda si ludak.
Nece nas niko da unisti zato sto mi mnogo dobri, a oni mnogo losi - nego hoce da vladaju nama, sto je potpuno prirodna borba za opstanak, samo na visem nivou od one kada lavovi jure zebre. I kada kazem vladaju nama, ne mislim bukvalno - da se razumemo - vec je to posledica cinjenice da svako hoce svom narodu da obezbedi najbolje uslove za zivot. A surova je istina da bi neko lagodno ziveo (citaj da bi Nemci i Francuzi mogli da kuckaju po laptopovima), neko mora da zapne kao konj (Kinezi koji te laptopove prave za 2 dinara). Ljudi uglavnom ne shvataju poentu... a poenta nije ni koja je prava istina, ni da li su Srbi nebeski narod ili nisu... poenta je samo da mi postavimo stvari onako kako nama odgovara. A ne da nas neko ubedjuje kako je mnogo bolji od nas, a da mi kazemo e jesi, svaka ti cast :) Ako svi mogu da izmisljaju istoriju kako njima odgovara, sto ne bi mogli i mi ? :)
BataCele ... 30.05.2010. 16:39 #218188

Што се тиче књига, нема их превише на ту тему и углавном су проказане, етикетиране.

Пре свега, топло бих препоручио књигу `Јутро чаробњака`, заборавио сам имена двојице аутора, Британци су ако се не варам. Ту је јако лепо описано како функционише свет `науке`.

Дезмонд Морис `Упознавање човека` је енциклопедија људске психологије. Чита се у једном даху. Обрати пажњу да нађеш интегралну верзију, велика књига, формата А4, са великим бројем фотографија. Имају неке скраћене, безвезне.

Неко је споменуо посланика у скупшти Србије. Био је то Јован И. Деретић (није наш познати лингвиста са истим именом већ историчар, коју годину млађи) који је свој живот посветио расветљавању предхришћанске историје Срба. Написао је више књига од којих је неке навео ИМарковић на почетку теме.

Јако лепа су дела Јаше Томића на тему српске историје.

Доброслав Јевђевић је написао најпродаванију књигу у српској дијаспори након Другог св.рата под називом `Од Индије до Србије`.

Симеон Кончар је написао `Прадомовина Срба`.

Станојевићеву историју заобиђи у широком луку јер је ретко лоша (и нетачна) књига у питању. Ваљда је зато стално рекламирају и избацују у излоге књижара. Јаша Томић је имао сјајне полемике својевремено око те књиге.

Надам се да не доцирам превише...

markopvict BataCele is bak! 30.05.2010. 17:21 #218189

broj poruka: 4515

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~

JOSILENKO ... 30.05.2010. 17:25 #218191

dvojica Britanaca, Dezmond Moris, Jevdjevic... sve moj do mojega
I pored njih Jasa Tomic, ubica i antisemitista. Cudo nisi naveo njegovu knjigu `Jevrejsko Pitanje`... sa kim se ja raspravljam majko mila

STRANA 3 OD 8  
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs