Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Zeitgeist Moving Forward
STRANA 6 OD 12  
pasduh Evo ... 30.01.2011. 21:36 #289733

status: user
broj poruka: 451
... nekoliko mojih drugara (tačnije četiri, jedan vernik i to ne hrišćanin, ostala trojica po sopstvenom priznanju ne zainteresovani po tom pitanju) upravo čitaju ovo čudo od rasprave. Jednoglasno se slažu. Trojica (ateista) protiv jednog (teista), trenutno stanje, gospodo u većini trpite intelektualni poraz u nedostatku argumenata, pristojnosti i ljudskosti. I da, mnogo se slatko smejemo sva petorica.

one way or another

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai .... 30.01.2011. 21:44 #289736

broj poruka: 417

A kada su to izumrli dinosaurusi? Milivoje, molim vas da obelodanite podatke kojima raspolazete, a koji neumitno dokazuju nesto drugacije stanje stvari.

U mom malopredjasnjem postu sam nesto budalesao o kompanijama, te slicnostima izmedju crkvi i inih kompanija ovoga sveta... Greska, velika greska, te razlike ima! Ogromna razlika izmedju crkava belosvetskih i ostalih kompanija je u tome sto svetovne kompanije otpustaju pedofile i na najmanju sumnju u istu djavolju rabotu, dok crkve zataskavaju slicna zlodela, kako nizih uposlenika, tako i onijeh iz upravnih odbora.
Nista nije dokazano? Sud je rekao svoje? Da se mene pita, leteo bi taj gay-isha sa vrha Patrijarshije, i to na glavu, sa sve prethodno prerezanim grkljanom. Naravno, uvek se zalazem za prastanje (te sam time nekih 2% blizi hriscanstvu), ali tek posle glave i grkljana.
Svaka slicnost sa stvarnim ljudima (cuj, ljudima???) i dogadjajima je slucajna.

Stripy Re 30.01.2011. 21:58 #289741

broj poruka: 4163
Možda ova tema nije za berzu al ajde, izneću mojo LIČNO mišljenje po ovom pitanju. Ja sam ateista, ne verujem da postoji Bog kao ni jedno drugo nevidljivo natprirodno biće kako iz hrišćansta tako drugih religija. Ne verujem da postoji raj ni pakao posle smrti već samo mrak i truljenje. Veronauka kao i sve religije i njihove institucije su postavljene davnih dana od strane vladajućih ljudi kako bi lakše manipulisali masom. Alo bre ljudi, pa najveći zločini i pokolji su se odvijali `u njegovo ime`. Zar se od mene kao obrazovanog čoveka očekuje da verujem kako je neki svemogući Bog stvorio zemlju pre 20.000 godina kad imate fosile dinosaurusa koji datiraju od pre milion i kusur. Probajte to pitanje da postavite popu i dobićete odgovor kako je to sve postavila Njegova božanska ruka. Ma važi. Sa njima ne možete da se raspravljate, da im priložite naučne dokaze niti bilo šta, jednostavno će vas nazvati nevernikom. Sve religije su maltene zasnovane na astrologiji kao i astrološkim i prirodnim dešavanjima koja se frekventno smenjuju. Čini mi se da sam ovo video i u prvom filmu Zeitgeist-a pod nazivom `najbolje ispričana priča`.
Ako se neko oseti uvređenim to će biti njegov problem. Ako me neko, pak, prozove po ovom pitanju, neće dobiti nijedan odgovor jer mi ne pada na pamet da se raspravljam sa zatucanim vernicima kao ni sa bilo kim ko propagira nešto bez argumenata, zabeleške bilo koje prirode kao i naučnih dokaza.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
HDD WD crni 1Tb, WD zelembać 1Tb i WD zelembać 1,5Tb

SkyFire Kako radi Yugo na -15 ? 30.01.2011. 21:59 #289743

broj poruka: 18472
( vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv. vvvvvvvvvvvvvvvv. vvvvv. vvvv. Yehbehm tee maykoo )

prekopirati (bez zagrada) na google translate,english to english,listen :D

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

JOSILENKO Re: .... 30.01.2011. 21:59 #289744

broj poruka: 1013
Ne zelis da znas njegovu teoriju o dinosaorusima, veruj mi. Ja sam mislio cisto ono, etika, metafizika, filozofiramo, religija korisna ili stetna, Bog postoji ili ne. Ali pseudonaucne fatamorgane preuzete od americkih alabama svestenika fundamentalnih ekstremista, dinosaorusi i grand kanjoni, veruj mi, ne zelis to da znas... to su i ozbiljni teolozi i svestenici odbacili odavno. To je jednostavno neozbiljno.

::
:: A kada su to izumrli dinosaurusi? Milivoje, molim vas da obelodanite podatke kojima raspolazete, a koji neumitno dokazuju nesto drugacije stanje stvari
:: U mom malopredjasnjem postu sam nesto budalesao o kompanijama, te slicnostima izmedju crkvi i inih kompanija ovoga sveta... Greska, velika greska, te razlike ima! Ogromna razlika izmedju crkava belosvetskih i ostalih kompanija je u tome sto svetovne kompanije otpustaju pedofile i na najmanju sumnju u istu djavolju rabotu, dok crkve zataskavaju slicna zlodela, kako nizih uposlenika, tako i onijeh iz upravnih odbora
:: Nista nije dokazano? Sud je rekao svoje? Da se mene pita, leteo bi taj gay-isha sa vrha Patrijarshije, i to na glavu, sa sve prethodno prerezanim grkljanom. Naravno, uvek se zalazem za prastanje (te sam time nekih 2% blizi hriscanstvu), ali tek posle glave i grkljana
:: Svaka slicnost sa stvarnim ljudima (cuj, ljudima???) i dogadjajima je slucajna
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Re: Re: .... 30.01.2011. 22:07 #289747

broj poruka: 417

:: Ne zelis da znas njegovu teoriju o dinosaorusima, veruj mi. Ja sam mislio cisto ono, etika, metafizika, filozofiramo, religija korisna ili stetna, Bog postoji ili ne. Ali pseudonaucne fatamorgane preuzete od americkih alabama svestenika fundamentalnih ekstremista, dinosaorusi i grand kanjoni, veruj mi, ne zelis to da znas... to su i ozbiljni teolozi i svestenici odbacili odavno. To je jednostavno neozbiljno
:: ::
:: :: A kada su to izumrli dinosaurusi? Milivoje, molim vas da obelodanite podatke kojima raspolazete, a koji neumitno dokazuju nesto drugacije stanje stvari
:: :: U mom malopredjasnjem postu sam nesto budalesao o kompanijama, te slicnostima izmedju crkvi i inih kompanija ovoga sveta... Greska, velika greska, te razlike ima! Ogromna razlika izmedju crkava belosvetskih i ostalih kompanija je u tome sto svetovne kompanije otpustaju pedofile i na najmanju sumnju u istu djavolju rabotu, dok crkve zataskavaju slicna zlodela, kako nizih uposlenika, tako i onijeh iz upravnih odbora
:: :: Nista nije dokazano? Sud je rekao svoje? Da se mene pita, leteo bi taj gay-isha sa vrha Patrijarshije, i to na glavu, sa sve prethodno prerezanim grkljanom. Naravno, uvek se zalazem za prastanje (te sam time nekih 2% blizi hriscanstvu), ali tek posle glave i grkljana
:: :: Svaka slicnost sa stvarnim ljudima (cuj, ljudima???) i dogadjajima je slucajna

Ali ja bih voleo da znam. Josilenko, ne pokusavaj da me drzis u neznanju.
Siguran sam da ce Milivoje odvojiti par minuta da me prosvetli. Nadam se samo da ce biti sazet, te da nece samo postovati link, i ostaviti meni samom, rabu bezboznom, potragu za istinom, nego da ce se potruditi da mi on licno ukaze na istinu.
Smrt fasizmu... a narodu... kao i obicno...
MilivojeS ... 30.01.2011. 22:13 #289750

broj poruka: 439
Управо је радиометрија омогућила еволуцинистима да живот на Земљи процене на неколико милијарди година.
Подаци који сведоче о младој доби васионе и Земље обично се не објављују. Људи који воле да кажу да живимо у доба атомске технике, 21. века, у модерном друштву понајвише су лаковерни да одваљују еволуционистичке хипотезе за проверену истину.
Они се нити баве науком, нити могу да прате аргументацију у овом смислу, а она је толико противречна да ћу само на једном примеру (опет због дужине порука!) да покажем:
Објављени резултати су показали да су, на пример, по методи `калијум-аргон`врсте настале услед недавних ерупција старе 22 милиона година, а по методи `угљеник 14` ЖИВИМ ПУЖЕВИМА је 27000 година.

Магнетно поље Земље први је измерио Гаус 1835. Приликом наредног мерења резултати су показали да се снага магнетног поља Земље смањује. Прорачуни су показали: да би се снага магнетног поље Земље смањила до половине своје садашње вредности, потребно је свега 1400 година.
Екстраполирајући догађаје уназад у времену, уочавамо да је пре свега 10000 година магнетно поље Земље морало бити исто као код магнетне звезде.
На тако врелој планети није могао постојати живот!
На тај начин долазимо до закључка да је старосна доб Земље мања од 10000 година.

Метеорска прашина
Да би се измерила брзина таложења метеоритске прашине на Земљу, коришћени су вештачки сателити. Израчунато је да сваке године на Земљу падне 14,3 милиона тона прашине.
За неколико милијарди имагинарних година Земљине историје та прашина би на површини Земље образовала слој дебљине 18 метара. Ветрови, ерозија и настанак морског дна могли су по помету део тог слоја. Међутим, у Земљиној кори нема довољно никла - основне компоненте тих талога.
На Месецу пак, нема ни атмосфере, ни океана који могу да разносе метеоритску прашину, и посада Аполона је страховала да ће због дебелог слоја прашине имати тешкоће приликом слетања.
Испоставило се међутим, да дебљина слоја прашине на Месецу износи око 3 милиметра, што одговара старосној доби планете мањој од 10000 година.

Сама чињеница присуства космичке прашине у Сунчевом систему говори о томе да он нипошто не може бројати милијарде година.
Притисак Сунчевог зрачења полако истискује космичку прашину из међупланетарног простора. Претпоставља се да би при томе, прашина требало да буде у потпуности пометена за 2,5 милиона година. (а не за десетине милијарди)

ПАЛИ НАРОДЕ - ОСМИЦА ЈЕ ЗАКОН!

MilivojeS ... 30.01.2011. 22:21 #289754

Нови Месец

Истраживања су показала да се Месец још увек хлади. Тешко да би се то могло дешавати са космичким телом таквих димензија да његова доб износи, као што се обично сматра, 4,5 милијарде година.

Месечева површина емитује топлоту. Присуство магнетног поља указује на постојање течног језгра. Апарати, инсталирани на Месецу забелижили су вулканску активност.

Видиш драги мој научниче делфини су сисари као и човек - МОРАЈУ да удиши кисеоник из ваздуха а не из воде као рибе. Зато мало-мало па искоче на површину да удахну ваздух. И делфинчићи се рађају управо супротно начину на који се рађају сисари. Код сисара иде најпре глава, па тело и ноге, док је код делфина обратно.
Зашто?
Зато што да се први пар делфина порађао као што се порађају људске мајке, делфина не би у морима ни било, тј. не би имало шта да ` еволуира`. А то је тако од почетка. Ту места нема за еволуцију илити прилагођавање.

Видиш, да си живео у то доба које помињеш, не би био сматран за јеретика, већ за глупака и уличара. Не прецењуј себе. Јеретици су ипак били школованији и мудрији.

JOSILENKO ... 30.01.2011. 22:33 #289758

broj poruka: 1013
Evo za starost skoljke puzeve, za ostalo me mrzi da trazim. A i ne zelim dalje da ucvestvujem u neozbiljnoj raspravi:

`the apparent age of 27,000 years for these snail shells is another example of the reservoir effect. The springs, from which the snails came, were fed by carbonate aquifers. As this water percolated through the enclosing carbonates, it dissolved limestone and dolomite hundreds of millions of years old. The dissolution of limestone and dolomite introduced considerable quantities of `dead carbon` into the groundwater. As a result, the groundwater which fed the spring and in which the snails lived was significantly deficient in carbon-14 relative to what is found in the atmosphere. When the snails made their shells, they incorporated an excess amount of `dead carbon,` relative to modern atmosphere, into their shells, which resulted in the excessively old apparent date.

Contrary to the complaints of creationists, conventional scientists are well aware of this problem. They test for it and take it into account when interpreting radiocarbon data. In cases where corrections for presence of dead carbon cannot be made, such dates are readily recognized as erroneous and can be safely disregarded. This is not the fatal flaw to radiometric dating that some creationists claim it to be. It just shows that dates from mollusks from streams and lakes need to be carefully evaluated as to their reliability. Other materials, such as wood, charcoal, bone, and hide, would remain unaffected by this type of reservoir effect. If found with shells in the same layer, these materials could be dated to determine if shells are locally affected by the reservoir effect and, if so, how much their radiocarbon dates have been skewed by it.`

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilivojeS ... 30.01.2011. 22:35 #289759

Диносауруси свакако нису изумрли пре неколико милиона година, јер је Земљина старосна доб мања од 10000 година. Дакле, изумрли су у потопу. Њихове остатке сачуване тако као да је истог тренутка дошло до засипања огромном количином земље и воде можеш да видиш у америчким музејима. О томе се не расправља али се зато раји нуди датирање по, од научника проказаној лошој и нетачној методи Ц-14, да су стари пар милиона година. Е, то је манипулација и квазинаука.
Извол`те, пун је нет филмића које може и монголоидни припадник људске расе да прати па гледајте, кога интересује. Није Берза једина стварност.
Могу да вам дам пар линкова, ако обећате да ћете пажљиво да гледате.
Ако причамо само ради зафрканције, нема сврхе.

То што ти Сале поистовећујеш Православље с римокатоличком црквом и заташкавањима говори да ниси помно читао поруке Чонг Лија. Он је тако јасно сажео пар истина које ти намерно или у незнању превиђаш. Варти се пар страница, па читај. Прво очисти монитор хоризонтално- вертикалним покретима уз заокрет од 180* кад истераш врсту. :)
Немам ја ништа против да се осведочени педофили покажњавају. Штавише, учествовао сам у тој `акцији` само нисам тако приземан да режем гркљане и бацам с тересе, јер к`о се `мача лаћа - од мача ће и да погине`.

MilivojeS ... 30.01.2011. 22:37 #289761

Немојте молим Вас, Јосиленко, да нам мажете очи енглеским текстовима које ни сами нисте разумели, него Ви то лепо преведите на српски, па ћемо ми да видимо како сте превели. А и аудиторијум можда не зна енглески. Јер, овденака чух, да смо гледани као Фарма.

codeus ... 30.01.2011. 23:00 #289770

broj poruka: 4054

ja sam u chudu ...

C14 se koristi za datiranje do 50k godina

za odredjivanje starosti preko 50k ..koriste se izotopi uranijuma235,238 i potasium40 ..

nemam zivaca ni vremena za ovo .. stvarno .. ni ne zelim da ti dokazujem bilo sta .. zivi sa svojim uverenjima .. isto kao i ja ..

gde je nestala kosmicka prasina ? to ti je dokaz bog-a .. najverovatnije u tvojoj glavi ..
SmrdaX @milivojes 31.01.2011. 00:18 #289809

broj poruka: 2
ne želim polemiku i raspravu jer ti kao vernik ne treba ništa da dokazuješ, dovoljno je samo da veruješ, ali sam ja ka fizičar zbunjen ovim pasusom:

`Екстраполирајући догађаје уназад у времену, уочавамо да је пре свега 10000 година магнетно поље Земље морало бити исто као код магнетне звезде.
На тако врелој планети није могао постојати живот!
На тај начин долазимо до закључка да је старосна доб Земље мања од 10000 година.`

pre svega da te pitam u kom smislu je bilo isto magnetno polje Zemlje i magnetne zvezde(magnetara)? po jačini nikako jer magnetari imaju oko 1000 milijardi puta jače MP.

inače intenzitet MP planete (ako ga ima) je obrnuto proporcionalan temperaturi na istoj. otuda i ovo tzv globalno otopljavanje, zbog slabljenja Zemljinog MP, ma šta Al Gore pričao.

MudicX SrmrdaX 31.01.2011. 00:50 #289820

Da li vi gospodine mozete meni objasniti zakone fizike i gravitacije u slucaju kod nas u Srbiji na Radanu da li je to neko bozje cudo ili se to naucno moze dokazati ?
Zasto voda ide uzbrdo,lopta,auto ?

Shomiman `Srbi & ostali` 31.01.2011. 00:50 #289821

broj poruka: 1187
`Kada je Bog stvarao svet, odlučio je da svakom narodu podari po dve vrline.
Tako su Švajcarci postali precizni i poslušni.
Japanci vredni i strpljivi.
Italijani veseli i romantični.
Španci temperamentni i ritmični.
Nemci disciplinovani i štedljivi.
Kada je došao do Srba, Bog reče anđelu:
`Srbi će biti pametni, dobri ljudi i političari!`
Nakon završenog posla, pita anđeo:
`Bože, svim narodima si dao po dve vrline samo Srbima tri.
Zar neće tako biti nadmoćniji od svih drugih naroda?`
Bog reče:
`Hmm, imaš pravo, ali kako se Bogom dane vrline ne mogu naknadno ukidati, Srbi će ih imati sve tri, ali svaki Srbin može imati kao i drugi narodi samo po dve osobine:
Ko je dobar čovek i političar ne može biti pametan.
Ko je pametan čovek i političar ne može biti dobra osoba.
Ko je dobar i pametan čovek ne može biti političar.`

I bi reč Božja !`

Seerauber

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

Erestun re 31.01.2011. 00:53 #289822

broj poruka: 1797
Milivoje jel ovo slovo S u nicku od Sektas?

MudicX Ja sam zgrozen 31.01.2011. 00:59 #289825

A i vi gospodine nosite sliku svega onog sto je protivno dobroti hriscanstva.Dicite se obelezjima necastivog ,cistog zla a proziva te ovde ucene ljude koji pokusavaju da udenu nit dobrote i blagostanja medju ljude.

SmrdaX @MudicX 31.01.2011. 01:25 #289829

ja ... možda, kada bih imao sve podatke, potrebne instrumente i dosta vremena.

kažem možda jer ima dosta kolega samo u mom gradu koji su bolji od mene i koji se bave naukom, ja sam tu ipak samo zbog para, čak i doktorske izbegavam jer bih morao dati otkaz, a to mi se ne isplati.

siguran sam da se može objasniti, ukoliko već nije na isti način kao i Lenoe u Francuskoj, Ororo u Australiji ili Barahona u Dominikanskoj republici.
iskreno, prvo mi je pala na pamet prevara, ali sumnjam da su u tim mestima i čuli za ostala sa sličnim pojavama, a kamoli se dogovorili.

pretpostavljam da je nakakva gravitaciona anomalija, koje su beležene po svetu, a moguće ih je i veštački stvoriti.

CrniGrujan Re: SrmrdaX 31.01.2011. 02:03 #289841

broj poruka: 128
To je odavno provaljeno.

Čista optička varka, nalik ovome.
http://www.youtube.com/watch?v=hAXm0dIuyug&feature=player_embedded

:: Da li vi gospodine mozete meni objasniti zakone fizike i gravitacije u slucaju kod nas u Srbiji na Radanu da li je to neko bozje cudo ili se to naucno moze dokazati
:: Zasto voda ide uzbrdo,lopta,auto
PhatPhuck @servispc 31.01.2011. 09:57 #289864

broj poruka: 1886
` pa najveći zločini i pokolji su se odvijali `u njegovo ime`. `

To jest ti, OBRAZOVANI čoveče, tvrdiš da su Mao, Pol Pot, Staljin i Hitler pobili, svi zajedno, preko 100 MILIONA ljudi - u Božje ime?

Neka tamo ateistička lažljiva kretenčina `provalio`, bez ikakve potpore u zapisanoj istoriji, da su `najveći zločini u ljudskoj istoriji učinjeni u ime Boga`, i sada svaki ateistički `obrazovani` retard ponavlja to - na isti način kao što sektaši ispranog mozga ponavljaju ono što im je guru usadio u mozgiće - bez da provere da li je to tačno.

`Zar se od mene kao obrazovanog čoveka`

Ma, obrazovan si mi ti do k*rca - bar što se tiče istorije.
Drži se ti lemilice i ne perpetuiraj notorne laži, koje ni veze sa mozgom - a kamoli sa istorijom nemaju - dok istoriju ne naučiš.
Jer zbog retarda koji se POZIVAJU NA ISTORIJU, A ISTORIJU NE ZNAJU - ta istorija se periodično ponavlja - i uvek odnosi sve više i više žrtava.

Nikada ti ne bih ovako odgovorio da se nisi počeo pozivati na `obrazovanost`.

A što se tiče ovog ili onog `čuda` ili čuda... POGREŠNO je veru bazirati na traženju ovog ili onog DOKAZA (u vidu čuda i sličnog)... Vera je vera zato što se VERUJE - a ZNANJE je nešto drugo. Kada nešto znaš, imaš DOKAZE za to.
Dakle, vera prestaje da bude vera čim se nepobitno dokaže ono što čini veru... Tada to više nije vera, nego ZNANJE.
A Bog od nas želi da VERUJEMO, jer samo ako VERUJUĆI, bez nepobitnih dokaza, ostanemo dobri kao ljudi, bićemo nagrađeni za to.
Nije teško biti i ostati dobar ako si savršeno svestan i ZNAŠ da te neko `Veliko Oko` non-stop vidi sa visine, i zna sve što radiš. Ključna reč je (ako) ZNAŠ.

Ako neko veruje u Boga, mora verovati i u anti-boga, jer je ceo i Univerzum baziran na dualitetima... + i - naelektrisane čestice, severni i južni magnetni pol, anti-materija i materija, gravitacija i anti-gravitacija (koju proizvodi, bar se sada sumnja, tamna energija, koja sa tamnom materijom čini 94% Univerzuma)...
A ako tog anti-boga, to jest, satane ima - ništa lakše njemu da ljude obmanjuje ili im ubija veru kroz razna `čuda`, na koja prvo `navuče` ljude - a onda ta čuda obori...

Ne sporim, naravno, da je čuda bilo... Samo kažem - NIKAKO ne bi trebalo sopstvenu veru bazirati na tome, jer to je traženje DOKAZA da bi se verovalo - a to se kosi sa samom idejom vere.
hawkeye pst, slusaju ziloti 31.01.2011. 10:20 #289866

pravoslavlje ili smrt!
Stripy Re: @servispc 31.01.2011. 11:06 #289870

broj poruka: 4163
Alo bre tuljane, opet ti neko drma kavez. U čije ime su se vodili krstški ratovi? U čije ime su spaljivane `veštice`? Učije ime je inkvizicija ubijala ljude zarad njihove imovine? Šta bre ti znaš o istoriji?
Neboj bre više da kenjaš po ovom forum, već dovoljno smrdi od takvih ko što si ti

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
HDD WD crni 1Tb, WD zelembać 1Tb i WD zelembać 1,5Tb

:: ` pa najveći zločini i pokolji su se odvijali `u njegovo ime`.
:: To jest ti, OBRAZOVANI čoveče, tvrdiš da su Mao, Pol Pot, Staljin i Hitler pobili, svi zajedno, preko 100 MILIONA ljudi - u Božje ime?
:: Neka tamo ateistička lažljiva kretenčina `provalio`, bez ikakve potpore u zapisanoj istoriji, da su `najveći zločini u ljudskoj istoriji učinjeni u ime Boga`, i sada svaki ateistički `obrazovani` retard ponavlja to - na isti način kao što sektaši ispranog mozga ponavljaju ono što im je guru usadio u mozgiće - bez da provere da li je to tačno.
:: `Zar se od mene kao obrazovanog čoveka
:: Ma, obrazovan si mi ti do k*rca - bar što se tiče istorije
:: Drži se ti lemilice i ne perpetuiraj notorne laži, koje ni veze sa mozgom - a kamoli sa istorijom nemaju - dok istoriju ne naučiš
:: Jer zbog retarda koji se POZIVAJU NA ISTORIJU, A ISTORIJU NE ZNAJU - ta istorija se periodično ponavlja - i uvek odnosi sve više i više žrtava.
:: Nikada ti ne bih ovako odgovorio da se nisi počeo pozivati na `obrazovanost`
:: A što se tiče ovog ili onog `čuda` ili čuda... POGREŠNO je veru bazirati na traženju ovog ili onog DOKAZA (u vidu čuda i sličnog)... Vera je vera zato što se VERUJE - a ZNANJE je nešto drugo. Kada nešto znaš, imaš DOKAZE za to
:: Dakle, vera prestaje da bude vera čim se nepobitno dokaže ono što čini veru... Tada to više nije vera, nego ZNANJE.
:: A Bog od nas želi da VERUJEMO, jer samo ako VERUJUĆI, bez nepobitnih dokaza, ostanemo dobri kao ljudi, bićemo nagrađeni za to
:: Nije teško biti i ostati dobar ako si savršeno svestan i ZNAŠ da te neko `Veliko Oko` non-stop vidi sa visine, i zna sve što radiš. Ključna reč je (ako) ZNAŠ.
:: Ako neko veruje u Boga, mora verovati i u anti-boga, jer je ceo i Univerzum baziran na dualitetima... + i - naelektrisane čestice, severni i južni magnetni pol, anti-materija i materija, gravitacija i anti-gravitacija (koju proizvodi, bar se sada sumnja, tamna energija, koja sa tamnom materijom čini 94% Univerzuma)..
:: A ako tog anti-boga, to jest, satane ima - ništa lakše njemu da ljude obmanjuje ili im ubija veru kroz razna `čuda`, na koja prvo `navuče` ljude - a onda ta čuda obori..
:: Ne sporim, naravno, da je čuda bilo... Samo kažem - NIKAKO ne bi trebalo sopstvenu veru bazirati na tome, jer to je traženje DOKAZA da bi se verovalo - a to se kosi sa samom idejom vere.
CrniGrujan Re: @servispc 31.01.2011. 11:24 #289871

broj poruka: 128
To je žalosno loše protumačena senzacionalistička izjava. Veliki su zločini uglavnom činjeni iz materijalne koristi, progon jevreja je učinjen zato što su držali veći deo evropske ekonomije, krstaški ratovi zato što je bliski istok bio pun ko šipak nešto nalik na ovaj američki tihi rat za naftu što se vodi par decenija, mislim rado bi ga oni potkovali i crkvom da može al bi ih javnost ismejala da kažu kako idu tamo kako bi neverne arape izveli na pravi put, ovako je bolje, proglasiš sve što nosi turban teroristom i udri.

Doista, tužna je stvar uloga crkve u politici, toga je uvek bilo i crkva je opstajala i bivala ljubljena i darivana od strane velikih vladara zato što je bila korisna. Recimo ovako, proglasi car krstaški rat, prvo će da se odazovu pljačkaši, onda kmetovi koje je lokalni grof poterao u rat da pljačkaju za njega i na kraju `dobri hrišćani` koji bi možda i ostali kod kuće da eto lokalni paroh nije objavio kako `tamo negde u pustinji` žive `neki tamo ljudi sa peškirima na glavi` (nije da je prosečan francuz tada znao šta je peškir jer se nije ni kupao, al nema veze) koje treba po kratkom postupku jer se klanjaju đavolu, ili nekom drugom, nije ni bitno. I tako, veliki deo kulturne i prosvećene zapadne evrope krenuo je u masovnu PLJAČKU, naravno nisu propustili da očerupaju ni zemlje preko kojih su išli u pohod, po imenu deo balkana i carigrad kao najsočniji zalogaj u povratku (bilo je i tu jevreja bankara, kakva slučajnost).

Ima i zanimljiva pričica šta se dešavalo s imanjima sitnih plemića za vreme pohoda. Navodno, pre polaska plemić je potpisivao ugovor kojim svoje imanje stavlja pod zaštitu crkve, da mu se našto ne daj bože ne bi desilo dok je on tamo. Neki su bili starinski glupi a često i nepismeni pa su potpisivali dobrovoljno a neki (bogati a politički ne preterano uticajni) potpisivali su često pod indirektnom prinudom (šta bi bilo ako bi jednog dana vaša supruga bila proglašena vešticom ili sin jeretikom, hmmm). Elem, u slučaju da se plemić ne vrati imanje bi pripadalo crkvi, kako je i pisalo sitnim slovima pri dnu a crkva bi se pobrinula za ženu i decu tako što bi ih otpremila u najbliži manastir. Elegantno i efikasno, dobiješ jednim potezom i imanje i još sveštenstva.

Eto, neko opšteprihvaćeno mišljenje je da je religija nastala kako bi se naterala varvarska stoka, to jest mi da se ponaša pristojno i civilizovano u strahu od `nekoga gore` ili `nečega posle`. Mnogi vladari uvideli su politički značaj crkve, što je i način na koji je hrišćanstvo preraslo iz sekte u religiju, podržano je na kraju jer je ekstremno korisno, ne kradi, ne ubij, poštuj jednog boga i njegove izaslanike na zemlji za koje će ti biti rečeno ko su, sve je to jako korisno narodnoj vlasti.

A nijedna religija nije bez putera na glavi, čak i naša koja ne važi za agresivnu nije se ustručavala od recimo nasilnog pokrštavanja među vlasima i goranima, gde je kod ovih potonjih ostao u upotrebi jedan jako zanimljiv religijski miks.

Kad smo već kod krstaških ratova, pitanje je kako bi danas stvari izgledale ovde kod nas da ih nije bilo, pitanje je da li bi onda turci krenuli u onako energičnu kontraofanzivu kroz lokalna vrata naroda, to jes, balkan. Pitanje je i da li bi mi onako najebali, i najebavali sledećih 500 godina. Pitanje je i da li bi bilo seobe srba i naseljavanja našeg u pograničnim područjima austrougarske carevine. Pitanje je i da li bi nas hrvati onako omrzli zbog povlastica koje smo tad dobijali za ulogu psa čuvara. Pitanje je kako bi izgledale stvari na balkanu danas da krstaških ratova nije bilo, nema mnogo veze s temom ali je zanimljiva stvar.

Inače, pravi vernik ćuti i veruje a zatucani vernik veruje pride i u to kako je samo njegovo ispravno, on je samim tim manji vernik jer deli svoju veru na dve stvari.

:: ` pa najveći zločini i pokolji su se odvijali `u njegovo ime`.
:: To jest ti, OBRAZOVANI čoveče, tvrdiš da su Mao, Pol Pot, Staljin i Hitler pobili, svi zajedno, preko 100 MILIONA ljudi - u Božje ime?
:: Neka tamo ateistička lažljiva kretenčina `provalio`, bez ikakve potpore u zapisanoj istoriji, da su `najveći zločini u ljudskoj istoriji učinjeni u ime Boga`, i sada svaki ateistički `obrazovani` retard ponavlja to - na isti način kao što sektaši ispranog mozga ponavljaju ono što im je guru usadio u mozgiće - bez da provere da li je to tačno.
Dragg re@PhatPhuck 31.01.2011. 11:25 #289872

broj poruka: 2270
Hitler nema veze sa ateizmom. Bio je duboko religiozan katolik koji je vodstvo svoje nacije i svoju misiju smatrao dobijenom od boga.

http://atheism.about.com/od/adolfhitlernazigermany/tp/AdolfHitlerFaithGod.htm

Staljin, Mao i Pol Pot su bili ateisti samo u smislu nepriznavanja tradicionalnih religija, oni su jednostavno to zamenili novim bogom - samim sobom, i ubijali u svoje ime.

`A Bog od nas želi da VERUJEMO, jer samo ako VERUJUĆI, bez nepobitnih dokaza, ostanemo dobri kao ljudi, bićemo nagrađeni za to.`
Niko još nije nagrađen, u ovom životu, van granica slučajnosti. Ako veruješ u nagradu u zagrobnom životu, to je nešto drugo.
Pojam `anti-boga` je proizvod tvoje filozofije i u suprotnosti je sa svim što hrišćanstvo propoveda.
MilivojeS ... 31.01.2011. 12:31 #289903

Да некима освежимо ДДР2 меморију, понављам текст који сам пре годину-две постављао а који је заједно са темом био брисан, под изговором `да овде нема поповања` (иако постоји Сваштара, јелте?).

Мислим да би било добро да понеки прочитају, али добро, ово што овде пише и да се не залећу, а поготово да упућују примедбе на (моју) погрешну адресу, јер ја нисам римокатолик, нисам ни секташ, него православни теолог, како сам давно и рекао. Слово`с` је случајно упало у ник, јер нисам могао да се региструјем само као`Миливоје`. Али, шта да објашњавам људима који не чувају кутије и гаранције, не бришу мониторе по пропису и скачу по хард дисковима?

Елем, мала историјска натукница:

. Црква као установа увек је била носилац просвете и помагач научног развоја. Она је отварала школе и универзитете и помагала њихов развој кад год је и колико год је могла. Чињеница да су многи средњевековни манастири били универзитети своје врсте, у којима се неговала и преписивачка делатност, и медицина и сликарство и музика и архитектура која је немогућа без физике и математике, чињеница да су многи калуђери били чак и проналазачи, чињеница да је и сама штампа њихов производ, све то сведочи да је Црква заиста била помагач и носилац просвете и научног развоја. Дабоме, реч је о Цркви као установи и у целини, а не о појединим црквеним личностима које су из разних разлога могле у том погледу да греше, као што је случај са Галилејем и инквизицијом. Па и тај случај кад се добро објасни не погађа Цркву као целину. Православну ни најмање.

Кад се говори о ставу Цркве према новој астрономији, овде треба свом снагом нагласити, једну чињеницу коју антихришћанска пропаганда или не види, или неће да види. Православна Црква није ни на који начин учествовала у осуди нове астрономије. А да је хтела, имала је прилике за то. Баш тих година кад је афера са Галилејем била још врло свежа, Православна Црква је имала неколико својих сабора, и то: 1638., 1641., 1671., 1691. У Цариграду. 1640. У Кијеву. 1642. У Јашу, и 1672. У Јерусалиму. Ни на једном од тих сабора није уопште било речи о осуди нове астрономије. Интересантано је да у манастирском музеју манастира Савине постоји један документ из тога доба, из кога се види да је један непознати тадашњи српски монах објашњавао народу помрачење Сунца и Месеца тачно по астрономији Коперниковој!

STRANA 6 OD 12  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs