Problem sto na jacoj masini Amd 840 procesor asus a58m-k sam bios dize preko 100 s nije pomoglo ni update biosa ni silna podesavanja kojih sam se setio vreme nikako da se skrati
Nazalost, tesko da moze neko tacno da ti kaze sta je problem. Moze biti 300 kuraca.
Od loseg HDD-a, preko programa koji se podizu, do raznih bagova u OS-u, AVa itd.
Pogledaj prvo u kakvom je stanju HDD, iscitaj S.M.A.R.T i odradi file transver bench sa HD tune, te disable sve sto ti ne treba da se podize sa OS-om. Mozes to lagano sa CCleaner-om / startup.
Pa onda dalje.
Sve zavisi i u kakvom je stanju OS i koliko cega si instalirao, jer se napuni sve zivo i reg baza i sve se uspori...
Ako nista ne pomogne, reinstal OS i cao.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
goglao sam naravno ali sve ponudjeno sam vec probao,i sve kad poskidam i ram i hdd usb opet sporo da napomnem da sam menjao i ram mozda je do napajanja njega nisam menjao mada je noviji coler master u pitanju
Udji u BIOS i poiskljucij SVE periferije. Poiskljucuj SVE za sta mislis da ti ne treba. Iskljuci SVE sa ploce, osim jednog RAMa i CPU (to si vec uradio, ali ovo je vazno da uradis kada poisljucujes sve sta ti ne treba u BIOSu) Dakle, LAN, sound, USB... Sve na off. Plocu izvadi van kucista i probaj na stolu. Upali je srafcigerom, ne preko tastera. Pa probaj tako.
Jedno podpitanje: Kada se Windows podigne, da li radi normalnom brzinom i da li su svi uredjaji uredno prijavljeni u Device menageru?
Treba prvo da se ustanovi da li ploca pokusava da podigne BIOS vise puta bezuspesno ili jednostavno negde zabode i ceka da se nesto od uredjaja, interfejsa inicijalizuje. Dve potpuno razlicite stvari...
To se moze ustanoviti i bez dijagnosticke kartice. Gledaj LAN port i diodice, da li u nekom intervalu trepnu ( sto znaci da se u tom momentu resetovao ). Mozes cuti i sam beeper kako `cakne` , moze se cuti i preko zvucne kartice. Moze preko FAN-a, u zavisnosti od ploce i ako je ukljucen SMART FAN...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Upravo si sam sebi dao odgovor. Disejbluj je u BIOSu.
macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: :: win radi normalno,u DM je sve prijavljeno osim mrezne koji ni ne registruje i pretpostavljam da je crkl :: :: :: :: 166 Mhz Intel.16 MBedo rama,GK 4MB int,HDD 1,6 Gb WD,Goldstar CDR 8x,FDD NEC Philips 14` :: ::
Broj postavljenih tema: 60349. Broj poslatih odgovora: 646946. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.