Posto vidim da se vodila tema ovih dana oko telefona, misilim da ljudi grese. Popljuvaste iPhone, bez neke detaljne upotrebe, koriscenja ili slicno.
Prvo, receno je telofon ne vredi tih para koliko kosta u evropi, naravno, ali ovde je skuplji, zato sto se transportuje iz Amerike i ne proizvodi se ovde.
Drugo, mora da se koristi kolo iskpod kartice za telefone sa evropskog trzista. NE MORA!!! Zato ti sluzi Jail break. Trenutno se samo jos nije pojavila verzija jail break-a za najnoviju verziju softvera iPhone-a, ali za sve ostale radi savrseno. Jedna mana ima, jeste kada iskoristis taj program, ne smes da update-ujes telefon preko iTunes-a i aplikacije instaliras preko installera.
Trece, kvalitet izrade plastike je mnogo bolji od prethdnog aluminijumskog kucista, ko neveruje neka trazi na youtube-u, ljudi su testirali granicu fizicke izdrzljivosti telefona. I plastika se pokazala sasvim dobro. Primera radi (mozes naci na youtube-u), pad telefona sa visine od 1,5 metara i telefon normalno radi, a meni je ispadao x puta i nista, otporan je na tecnost u vecini slucajeva...
Cetvrto, baterija traje jako puno, meni se desavalo da traje i duze nego sto pise u njihovoj specifikaciji, sto je i vise nego dovoljno za danasnje telefone (http://www.apple.com/iphone/specs.html). Citiram `Standby time: Testing conducted by Apple in May and June 2008 using preproduction iPhone 3G units and software. All settings were default except: Call Forwarding was turned on. the Wi-Fi feature Ask to Join Networks was turned off. Wi-Fi was enabled but not associated with a network. Battery life depends on the cellular network, location, signal strength, feature configuration, usage, and many other factors. Battery tests are conducted using specific iPhone units. actual results may vary`
Peto, iPhone 3G NIJE iPhone 2G + mogucnost video poziva!!!! To je velika laz, ko god da vam je rekao. Naime radi se o tome da je 2G imao velikih problema sa brzinom rada, odzivom komandi, kocio je i slicno, sto je ispravljeno u 3G verziji, gde telefon neuporedivo brze radi. I jos je podrzano koriscenje 3G mreze koje ne predstavlja samo video poziv (za one koji ne znaju).
Sesto, koja je prednost ovog telefona u odnosu na druge? Koliko me je poznato softver koji koristi je nesto slicno MAC OS X-u (nisam najbolje razumeo da li cak koristi i njega, mada mislim da ne). U taj telefon se moze ubaciti aplikacija koju god zelite isto kao i na bilo kom racunaru, s`tim sto se neke aplikacije posebno prave za iPhone iz razloga da bi manje memorijskog prostora zauzimale.
Sedmo, neka mi neko navede telefon od 8GB ili 16GB (koliko je meni poznato, a ne znam posto nisam bas pratio, iPhone je jedini telefon sa 16GB memorije, iza njega ide nokia sa 8...) koji kostaju izmedju 150 i 250 evra.
Osmo, jesu njegove mane. Najvece mane telefona jesu sto je njemu aktivan veliki broj servisa u pozadini i koji mogu stvarati velike racune, pogotovu ako ste u inostranstvu, zato pre upotrebe treba puno vremena potrositi na iskljucivanje tih servisa... Drugo nekim ljudima ce predstavljati problem da kucaju SMS, ali se vremenom naviknes pa i nije strasno...
Dakle, telefon je i vise nego dobar, samo ga treba probati i pricati na osnovu iskustva...
ali za telefon koji toliko kosta besmisleno je da nema bloetooth i navigaciju... jer nokije koje kostaju mnogo manje poseduju to a i mnogo vise...
rad je od coveka napravio majmuna
:: Posto vidim da se vodila tema ovih dana oko telefona, misilim da ljudi grese. Popljuvaste iPhone, bez neke detaljne upotrebe, koriscenja ili slicno :: :: Prvo, receno je telofon ne vredi tih para koliko kosta u evropi, naravno, ali ovde je skuplji, zato sto se transportuje iz Amerike i ne proizvodi se ovde :: :: Drugo, mora da se koristi kolo iskpod kartice za telefone sa evropskog trzista. NE MORA!!! Zato ti sluzi Jail break. Trenutno se samo jos nije pojavila verzija jail break-a za najnoviju verziju softvera iPhone-a, ali za sve ostale radi savrseno. Jedna mana ima, jeste kada iskoristis taj program, ne smes da update-ujes telefon preko iTunes-a i aplikacije instaliras preko installera :: :: Trece, kvalitet izrade plastike je mnogo bolji od prethdnog aluminijumskog kucista, ko neveruje neka trazi na youtube-u, ljudi su testirali granicu fizicke izdrzljivosti telefona. I plastika se pokazala sasvim dobro. Primera radi (mozes naci na youtube-u), pad telefona sa visine od 1,5 metara i telefon normalno radi, a meni je ispadao x puta i nista, otporan je na tecnost u vecini slucajeva.. :: :: Cetvrto, baterija traje jako puno, meni se desavalo da traje i duze nego sto pise u njihovoj specifikaciji, sto je i vise nego dovoljno za danasnje telefone (http://www.apple.com/iphone/specs.html). Citiram `Standby time: Testing conducted by Apple in May and June 2008 using preproduction iPhone 3G units and software. All settings were default except: Call Forwarding was turned on. the Wi-Fi feature Ask to Join Networks was turned off. Wi-Fi was enabled but not associated with a network. Battery life depends on the cellular network, location, signal strength, feature configuration, usage, and many other factors. Battery tests are conducted using specific iPhone units. actual results may vary :: :: Peto, iPhone 3G NIJE iPhone 2G + mogucnost video poziva!!!! To je velika laz, ko god da vam je rekao. Naime radi se o tome da je 2G imao velikih problema sa brzinom rada, odzivom komandi, kocio je i slicno, sto je ispravljeno u 3G verziji, gde telefon neuporedivo brze radi. I jos je podrzano koriscenje 3G mreze koje ne predstavlja samo video poziv (za one koji ne znaju) :: :: Sesto, koja je prednost ovog telefona u odnosu na druge? Koliko me je poznato softver koji koristi je nesto slicno MAC OS X-u (nisam najbolje razumeo da li cak koristi i njega, mada mislim da ne). U taj telefon se moze ubaciti aplikacija koju god zelite isto kao i na bilo kom racunaru, s`tim sto se neke aplikacije posebno prave za iPhone iz razloga da bi manje memorijskog prostora zauzimale :: :: Sedmo, neka mi neko navede telefon od 8GB ili 16GB (koliko je meni poznato, a ne znam posto nisam bas pratio, iPhone je jedini telefon sa 16GB memorije, iza njega ide nokia sa 8...) koji kostaju izmedju 150 i 250 evra :: :: Osmo, jesu njegove mane. Najvece mane telefona jesu sto je njemu aktivan veliki broj servisa u pozadini i koji mogu stvarati velike racune, pogotovu ako ste u inostranstvu, zato pre upotrebe treba puno vremena potrositi na iskljucivanje tih servisa... Drugo nekim ljudima ce predstavljati problem da kucaju SMS, ali se vremenom naviknes pa i nije strasno.. :: :: :: :: Dakle, telefon je i vise nego dobar, samo ga treba probati i pricati na osnovu iskustva...
Nihc protiv Ajfona ! Apple je izmislio mobilni telefon i Ajfon je vrhunac zemaljske tehnologije. Ne postoji nista bolje na kugli zemaljskoj.
:: ali za telefon koji toliko kosta besmisleno je da nema bloetooth i navigaciju.. :: jer nokije koje kostaju mnogo manje poseduju to a i mnogo vise...
greska, a koja nokija sa navigacijom kosta manje od iPhone 3G??? Da i zaboravio sam da kazem da njegova realna cena od 200(za 8GB), odnosno 300 dolara(za 16GB) je smesna i nerealno niska, u odnosu na to sta on nudi... koliko kosta Nokia Xpress music sa touch screen-om??? Koliko opcija manje ima nokia u odnosu na ovaj telefon, primera radi...
Moj, 5 godina stari, smarphone poseduje sve te opcije. Ups. Htedoh reci Ajfon rulz ! Pre Ajfona nije postojalo nista, niti ce posle njega !
:: greska, a koja nokija sa navigacijom kosta manje od iPhone 3G??? Da i zaboravio sam da kazem da njegova realna cena od 200(za 8GB), odnosno 300 dolara(za 16GB) je smesna i nerealno niska, u odnosu na to sta on nudi... koliko kosta Nokia Xpress music sa touch screen-om??? Koliko opcija manje ima nokia u odnosu na ovaj telefon, primera radi...
Apple je nesto, sta li je... ...pogledajmo ovako, kad das jabuku detetu, ono ce je pojesti, ako je slatka, cak ce se i smejati (pod uslovom da voli jabuke), pa ce na kraju traziti jos, ...medjutim, sta ce se desiti sa detetom koje ne voli jabuku, nego hoce krusku? ...obratice se Bill Gates-u! xD
Salu na stranu, Apple je odlicna firma, ali cini mi se da su baz zato i napumpani i puni sebe... Ja sam licno koristio njihove `proizvode` ali kasnije sam shvatio da ne mozes mesati apple sa ostalim, ...tako sam dobiao BSOD na XP-u kada sam ih kacio na komp, i sl! Jednostavno, napravljeno je nesto za debile... Da se ne mucis mnogo, sve ti je tu!
Kolega koji je zaljubljen u Apple nije mogao nista da odgovori na to, ...odprilike ga pogodilo!
...ja sam jos jedan smrtnik, i nije mi bas, ...mada moram bacati pare, ...da bacam bas toliko!
nokia 6220c 5mpx kamera sa xenon blicem,smartfon,gps,bt,3g bla,bla bla.......200e a to kolika je realna cena okaci macku o rep jer se za te pare nemoz naci ni pod razno.....
:: Moj, 5 godina stari, smarphone poseduje sve te opcije :: Ups :: Htedoh reci Ajfon rulz :: Pre Ajfona nije postojalo nista, niti ce posle njega :: :: :: :: greska, a koja nokija sa navigacijom kosta manje od iPhone 3G??? Da i zaboravio sam da kazem da njegova realna cena od 200(za 8GB), odnosno 300 dolara(za 16GB) je smesna i nerealno niska, u odnosu na to sta on nudi... koliko kosta Nokia Xpress music sa touch screen-om??? Koliko opcija manje ima nokia u onosu na ovaj telefon, primera radi...
bez garmin XT nesmatram navigacijom nista drugo,znaci google maps,nokia maps...itd,itd out
:: nokia 6220 :: 5mpx kamera sa xenon blicem,smartfon,gps,bt,3g bla,bla bla.......200 :: a to kolika je realna cena okaci macku o rep jer se za te pare nemoz naci ni pod razno.... :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: Moj, 5 godina stari, smarphone poseduje sve te opcije :: :: Ups :: :: Htedoh reci Ajfon rulz :: :: Pre Ajfona nije postojalo nista, niti ce posle njega :: :: :: :: :: :: :: greska, a koja nokija sa navigacijom kosta manje od iPhone 3G??? Da i zaboravio sam da kazem da njegova realna cena od 200(za 8GB), odnosno 300 dolara(za 16GB) je smesna i nerealno niska, u odnosu na to sta on nudi... koliko kosta Nokia Xpress music sa touch screen-om??? Koliko opcija manje ima nokia u onosu na ovaj telefon, primera radi...
Ima i bluetooth ima i gps , ( ne google maps) . A tu nokiu od 200e mozes macku o rep .)....Svako zeli nesto od fona, milion ljudi milion cudi...ali onaj ko kupuje telefon zbog 5mpix kamere nije bas sav svoj.....
Nemam nameru da ubedjujem nikog, iznosim cinjenice..svako neka kupi telefon prema svojim potrebama i svi srecni.
Ajd uzdravlje
:: nokia 6220 :: 5mpx kamera sa xenon blicem,smartfon,gps,bt,3g bla,bla bla.......200 :: a to kolika je realna cena okaci macku o rep jer se za te pare nemoz naci ni pod razno.... :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: Moj, 5 godina stari, smarphone poseduje sve te opcije :: :: Ups :: :: Htedoh reci Ajfon rulz :: :: Pre Ajfona nije postojalo nista, niti ce posle njega :: :: :: :: :: :: :: greska, a koja nokija sa navigacijom kosta manje od iPhone 3G??? Da i zaboravio sam da kazem da njegova realna cena od 200(za 8GB), odnosno 300 dolara(za 16GB) je smesna i nerealno niska, u odnosu na to sta on nudi... koliko kosta Nokia Xpress music sa touch screen-om??? Koliko opcija manje ima nokia u onosu na ovaj telefon, primera radi...
Telefon kosta manje nego sto je njegova realna cena I naravno da ga mozes naci za 200 odnosno 300 dolara, ali sam napomenuo NE U EVROPI!!!! Da ti za 200 evra dobijes telefon sa opcijama koje ima iPhone, ne mozes proci bolje. I da ako mislis da ne mozes u americi da ga kupis za 300 dolara, a da ne uzmes sa ugovorom, NARAVNO DA MOZES, samo treba da budes snalazljiv i pametan da zaje*es glupog amerikanca. Ja pre nego sto sam uzeo, zvao sam apple (call centar) preko skype-a i pricao sa operaterom, KAKO DA KUPIM iPhone za 300 dolara bez ugovora i naravno covek je objasnio, tako da se sve moze, samo treba da se snadjes!!! A da OS iPhona se pokazao 10x bolje od Symbiana koji koristi nokia i koji je spor!!!
:: nokia 6220 :: 5mpx kamera sa xenon blicem,smartfon,gps,bt,3g bla,bla bla.......200 :: a to kolika je realna cena okaci macku o rep jer se za te pare nemoz naci ni pod razno.....
eh sad se nadje uvredjen sto ga imas a ja ga pljujem... iskreno nekupujem telefone zbog kamere jer za slikanje koristim foto aparat samo iznosim cinjenice..... trenutno koristim 6500c i zadovoljan sam njome...
:: Ima i bluetooth ima i gps , ( ne google maps) . A tu nokiu od 200e mozes macku o rep .)....Svako zeli nesto od fona, milion ljudi milion cudi...ali onaj ko kupuje telefon zbog 5mpix kamere nije bas sav svoj.... :: :: Nemam nameru da ubedjujem nikog, iznosim cinjenice..svako neka kupi telefon prema svojim potrebama i svi srecni :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: nokia 6220 :: :: 5mpx kamera sa xenon blicem,smartfon,gps,bt,3g bla,bla bla.......200 :: :: a to kolika je realna cena okaci macku o rep jer se za te pare nemoz naci ni pod razno.... :: :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: :: :: Moj, 5 godina stari, smarphone poseduje sve te opcije :: :: :: Ups :: :: :: Htedoh reci Ajfon rulz :: :: :: Pre Ajfona nije postojalo nista, niti ce posle njega :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: greska, a koja nokija sa navigacijom kosta manje od iPhone 3G??? Da i zaboravio sam da kazem da njegova realna cena od 200(za 8GB), odnosno 300 dolara(za 16GB) je smesna i nerealno niska, u odnosu na to sta on nudi... koliko kosta Nokia Xpress music sa touch screen-om??? Koliko opcija manje ima nokia u onosu na ovaj telefon, primera radi...
Ma jook bre Skar...samo pricam, eto i ti govoris kako nema ovo , nema ono a nisi upravu...ljudi pricaju o iphonu a nisu ga ni u ruci drzali niti su upuceni , reci mi kako to moze biti merodavno ?
Ajd uzdravlje
:: eh sad se nadje uvredjen sto ga imas a ja ga pljujem.. :: iskreno nekupujem telefone zbog kamere jer za slikanje koristim foto apara :: samo iznosim cinjenice.... :: trenutno koristim 6500c i zadovoljan sam njome.. :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: Ima i bluetooth ima i gps , ( ne google maps) . A tu nokiu od 200e mozes macku o rep .)....Svako zeli nesto od fona, milion ljudi milion cudi...ali onaj ko kupuje telefon zbog 5mpix kamere nije bas sav svoj.... :: :: :: :: Nemam nameru da ubedjujem nikog, iznosim cinjenice..svako neka kupi telefon prema svojim potrebama i svi srecni :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: :: :: nokia 6220 :: :: :: 5mpx kamera sa xenon blicem,smartfon,gps,bt,3g bla,bla bla.......200 :: :: :: a to kolika je realna cena okaci macku o rep jer se za te pare nemoz naci ni pod razno.... :: :: :: :: :: :: rad je od coveka napravio majmuna :: :: :: :: :: :: :: Moj, 5 godina stari, smarphone poseduje sve te opcije :: :: :: :: Ups :: :: :: :: Htedoh reci Ajfon rulz :: :: :: :: Pre Ajfona nije postojalo nista, niti ce posle njega :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: greska, a koja nokija sa navigacijom kosta manje od iPhone 3G??? Da i zaboravio sam da kazem da njegova realna cena od 200(za 8GB), odnosno 300 dolara(za 16GB) je smesna i nerealno niska, u odnosu na to sta on nudi... koliko kosta Nokia Xpress music sa touch screen-om??? Koliko opcija manje ima nokia u onosu na ovaj telefon, primera radi...
Naprotiv, telefon poseduje bluetooth, ali samo za handsfree i prebacivanje fajlova sa iphone-a na iphone, a za ovo je kriv apple i njihova retardirana zatvorena politika...
Spike, pogresio si termine. Jailbreak je otkljucavanje iphone-a za koriscenje, ne za telefoniranje. Trenutno postoji jailbreak za poslednju verziju, i mozes cak da koristis softverski unlock za telefon Yellowsn0w, koji radi sa custom verzijom firmware-a...
Kolicina korisnih aplikacija je veca nego za bilo koji telefon. Igre su potpuno druga prica jer nema boljih takodje na bilo kom drugom telefonu...
Mozete da ga pljujete do mile volje, ali je cinjenica da nijedan telefon na trzistu nije kompletan kao iphone. Dakle, najbolje aplikacije, najbolje igre, najbolji MP3 plejer, najbolje internet browsing iskustvo. __________________ Scourge of PCBerza
hehee...cini mi se da 9 x pisem da IMA bluetooth kompletan...Daumn cini mi se da imas ili si bar koristio iphone..kako ne znas da ima program za to..samo otidji na onaj forum sto sam dao i sve mozes nabaviti.
Upravu si za sve sto si rekao....+ kamera koju svi pljuju je bolja od bilo koje nokia kamere od 2 i 3.2 mpix .
Ajd uzdravlje
:: Naprotiv, telefon poseduje bluetooth, ali samo za handsfree i prebacivanje fajlova sa iphone-a na iphone, a za ovo je kriv apple i njihova retardirana zatvorena politika.. :: :: Spike, pogresio si termine. Jailbreak je otkljucavanje iphone-a za koriscenje, ne za telefoniranje. Trenutno postoji jailbreak za poslednju verziju, i mozes cak da koristis softverski unlock za telefon Yellowsn0w, koji radi sa custom verzijom firmware-a.. :: :: Kolicina korisnih aplikacija je veca nego za bilo koji telefon. Igre su potpuno druga prica jer nema boljih takodje na bilo kom drugom telefonu.. :: :: Mozete da ga pljujete do mile volje, ali je cinjenica da nijedan telefon na trzistu nije kompletan kao iphone. Dakle, najbolje aplikacije, najbolje igre, najbolji MP3 plejer, najbolje internet browsing iskustvo :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Gde si pisao da ima kompletan bluetooth? Jedino u nekoj drugoj temi...
I koji forum si mi dao?
Kamera je stvarno odlicna. Za normalno skljocanje kad ti zatreba fotografija je savrsena, i u ovom slucaju mi savrseno odgovara sto nema autofokus jer napravim sliku sa sekundu... __________________ Scourge of PCBerza
:: hehee...cini mi se da 9 x pisem da IMA bluetooth kompletan...Daumn cini mi se da imas ili si bar koristio iphone..kako ne znas da ima program za to..samo otidji na onaj forum sto sam dao i sve mozes nabaviti :: :: Upravu si za sve sto si rekao....+ kamera koju svi pljuju je bolja od bilo koje nokia kamere od 2 i 3.2 mpix :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: Naprotiv, telefon poseduje bluetooth, ali samo za handsfree i prebacivanje fajlova sa iphone-a na iphone, a za ovo je kriv apple i njihova retardirana zatvorena politika.. :: :: :: :: Spike, pogresio si termine. Jailbreak je otkljucavanje iphone-a za koriscenje, ne za telefoniranje. Trenutno postoji jailbreak za poslednju verziju, i mozes cak da koristis softverski unlock za telefon Yellowsn0w, koji radi sa custom verzijom firmware-a.. :: :: :: :: Kolicina korisnih aplikacija je veca nego za bilo koji telefon. Igre su potpuno druga prica jer nema boljih takodje na bilo kom drugom telefonu.. :: :: :: :: Mozete da ga pljujete do mile volje, ali je cinjenica da nijedan telefon na trzistu nije kompletan kao iphone. Dakle, najbolje aplikacije, najbolje igre, najbolji MP3 plejer, najbolje internet browsing iskustvo :: :: _________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: ::
1. Potpuno si upravu Ognjeni. Telefon ima bluetooth koji sarvrseno radi sa bilo kojim drugim telefonom!! To mu omogucuje Jailbreak tako da moze i MMS da salje kao i da snima klipove sa zvukom.
2. Program Yellow snOw moze da otkljuca i najnoviju verziju softvera 2.2.1,jedino sto ne treba da se radi je da se isti taj softver update-je preko iTunes-a jer na taj nacin dolazi do re-lock aparata!
3.Kamera jeste da ima 2Mpix ali je rezolucija i sam izgled fotografije mnogo bolji nego npr. na Nokiji N73Me koju trenutno posedujem. Mozda je cak bolji i od slike koju hvata N95.
4. Ni u USA ne mozes naci 3G 8GB za 200 tj 3G 16GB za 300$!!!! TO JE LAZ ! Odnosno mozes,ali da potpises ugovor sa njihovim provajderom AT&T,a sa tim se retko ko od nasih tamo zeza. Realna cena za koju mozete da nadjete u USA ove telefone je 350E (i vise) za 8GB i 450E (i vise) za 16GB!! S tim sto onda neko mora da vam ga promuva na carini da ga ne bi oglobili pa na kraju ispao skup.
:: hehee...cini mi se da 9 x pisem da IMA bluetooth kompletan...Daumn cini mi se da imas ili si bar koristio iphone..kako ne znas da ima program za to..samo otidji na onaj forum sto sam dao i sve mozes nabaviti :: :: Upravu si za sve sto si rekao....+ kamera koju svi pljuju je bolja od bilo koje nokia kamere od 2 i 3.2 mpix :: :: :: Ajd uzdravlje
Ma mozete vi da kenjate koliko hocete... To je ipak Stivovih ruku delo =P Viva la Mac (PC), iPod, iPhone, Pixar i neka mu je sve naj naj u zivotu. iPhone rulez, a vi koji ga niste ni videli uzivo mozete da...... Nista.
ja sma ga cackao i nisam bas nesto odusevljen.. ali kamera je stvarno dobra....mrzim touch
:: Ma mozete vi da kenjate koliko hocete... To je ipak Stivovih ruku delo = :: Viva la Mac (PC), iPod, iPhone, Pixar i neka mu je sve naj naj u zivotu. iPhone rulez, a vi koji ga niste ni videli uzivo mozete da...... Nista ::
Zaboravljate koliko Apple ima iskustva u pravljenju mobilnih telefona... Japan je druga prica i to je normalno ali ovde nikog ne vidim da luduje sa video pozivima, MMSom, a surf van wireless-a je super za one koji nemaju nista protiv da im mesecni racun bude preko 5000din. O brzinama koje nude operateri kod nas i da ne govorim!!! ^&%@^$*!@#!!!!
Pitam se pitam sta iPhone na ovim prostorima radi losije nego bilo koji drugi mob. Softver koji ga `vozi` i aplikacije koje se naknadno instaliraju sigurno ne.
Bas me zanima sta ce se desiti kroz 2-3 godine ako Apple resi da ozbiljnije zgazi u ove vode. Kako stvari stoje iPhone ce biti prolazni trend jer najbitnija figura polako ali sigurno odlazi sa scene.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.