K9N Neo na njemu neki Athlon64 x 2 1GB Patriot rama grafa 7300GT napajanje 500W... pisem sturo ovako jer sam iznerviran! :D Komp se pali svaki otprilike 150-ti put i kad se upali radi normalno, a onih ostalih 149 puta upali se komp ceje se 2 beep-a pa onda jos 8 za redom kratkih... komp koliko sam mogao da zakljucim radi normano ali ne daje sliku (hard skljocne tj upali se, posle otprlike 10 sec fan CPU spusti obrtaje tj ucita se BIOS, grafa radi normalno jer sam kacio i 8400GS i tu 7300 mecao kod mene u komp) stavljao svoje napajanje, menjao ramove itd itd... da li neko mozda ima predlog sta bi moglo da me drnda? Budite svesni da je ploca M(ega)S(hit)I(ndustry)
Posto si proverio grafu, ram i napajanje, ostaje ti HDD i ploca. Nakaci drugi HDD pa proveri, al mislim da je verovatno ploca zviznula. MSI nije los brand, pre je bio mnogo bolji, al rekao bih da nije za duze staze...
:: K9N Neo na njemu neki Athlon64 x 2 1GB Patriot rama grafa 7300GT napajanje 500W... pisem sturo ovako jer sam iznerviran! : :: Komp se pali svaki otprilike 150-ti put i kad se upali radi normalno, a onih ostalih 149 puta upali se komp ceje se 2 beep-a pa onda jos 8 za redom kratkih... komp koliko sam mogao da zakljucim radi normano ali ne daje sliku (hard skljocne tj upali se, posle otprlike 10 sec fan CPU spusti obrtaje tj ucita se BIOS, grafa radi normalno jer sam kacio i 8400GS i tu 7300 mecao kod mene u komp) stavljao svoje napajanje, menjao ramove itd itd.. :: da li neko mozda ima predlog sta bi moglo da me drnda? Budite svesni da je ploca M(ega)S(hit)I(ndustry :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1151257
Sve si proverio a osnovno nisi. Ako se chuje beep code, treba proveriti na shta ukazuje. Evo beep kodova za AMI BIOS koji je na toj plochi, imam istu plochu. http://www.computerhope.com/beep.htm Kod tvoje ploche se chuje 10 beepova. Moj savet je da izvadish bateriju, postavish jumper na CLEARCMOS i ostavish tako neko duze vreme. Probaj tako, pa javi shta se deshava. I nisi nam rekao, shta si chachkao i shta je prethodilo tome, da li je bilo nekih problema na toj konfiguraciji, promena, visokih temperatura...
Koliko `izadje` 2+8? LonelyMax, uradi lepo clearcmos kako treba pa se onda javi servicpc, i ovako svaki dan visi na pcberzi, nece pobeci. Spremio je chekic
:: Koliko `izadje` 2+8? LonelyMax, uradi lepo clearcmos kako treba pa se onda javi servicpc, i ovako svaki dan visi na pcberzi, nece pobeci. Spremio je cheki :: :: http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jp :: ko nema u vuglu, ima u guglu :: :: ::
Znas sta mene zbunjuje... i ja pucam na plocu, ali kako to da se 1 u 100 paljunja upali i radi normalno skroz do sledeceg gasenja? (zanemaricemo to sto NB-SB (posto je sve u jednom cipu ide preko 70 stepeni :S) @ Jebivetar: nista komp je vec bio jednom kod mene na sredjivanju jednom zvekno ram, drugi put su kondezatori (pa ih je menjao neko ko ne zna da lemi) pa sam to sredjivao i sad je dosao treci put i ne znam sta da mu radim (proslo je 8 meseci od kad je bio zadnji put kod mene i za to vreme kaze gari da je radio savrseno)!
glavni (GLAVNI) problem kod MSI ploca ... koliko ja kontam jer ih imam pun servis neispravnih ... pored tupavog core cell acpi chipa (ms6, ms6+) .. pazi sad .. kontam da to rade namerno ... problem je u BARCOD nalepnici koja se nalazi iza chipseta ... UVEK je zalepe iza juznog mosta ili iza jedinog chipa (chipset koji god da je) .. taj papir neodvodi toplotu sa ploce i vremenom prsnu bga kuglice ... iako ti temp chipa neprelazi 50c ... probaj da skines taj barcode papir i videce da je prosusen ko kobasica na tavanu ...
u tvom slucaju bi trebalo uraditi reflow chipa ili reballing ... jbno neisplativo ..
ovo nisam znao... imas pravo! Nalepnica iza je osusena kao kobaja i prilikom skidanja raspala se ko kondom pun vode! :D E sad cu moci mirnije da spavam... znao sam da ne radi - a sad znam i zasto! .)
:: :: :: :: glavni (GLAVNI) problem kod MSI ploca ... koliko ja kontam jer ih imam pun servis neispravnih ... pored tupavog core cell acpi chipa (ms6, ms6+) .. pazi sad .. kontam da to rade namerno ... problem je u BARCOD nalepnici koja se nalazi iza chipseta ... UVEK je zalepe iza juznog mosta ili iza jedinog chipa (chipset koji god da je) .. taj papir neodvodi toplotu sa ploce i vremenom prsnu bga kuglice ... iako ti temp chipa neprelazi 50c ... probaj da skines taj barcode papir i videce da je prosusen ko kobasica na tavanu .. :: :: u tvom slucaju bi trebalo uraditi reflow chipa ili reballing ... jbno neisplativo ..
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.