Imam ovo napajanje http://www.atom.rs/?sid=885 i ovo se ne desava prvi put, s tim sto ja prvi put prisustvujem. Pocne da zuji, tj. bruji a ventilator se veoma polako okrece, krug za 5-6 sekundi okrene. Ja sam odradio ono sto je i moj brat ranije, a to je skinuo stranicu, i zavrtio ga malo. Sta da radim, nisam stalno u sobi, ono nakon sto sam ga zavrtio bilo malko toplije nego inace. Isto tako ne znam ni koliko je to dugo trajalo. Trenutno radi normalno,pod garancijom je i ja ne vidim nacin na koji ja sada to da reklamiram, kada radi normalno. E da racunar se nije palio i gasio, upaljen je vec par dana.
a sta podljeze garanciji. jel samo kad crkne i povuce jos nesto sa sobom. Moj komp nije potrosac. Ima 2xhdd, i dva ventilatora, cd rom koji i ne koristim,usb wifi adapter i neonke dvije koje ne palim, tj. palim ali rijetko. Procesor je 7750 be i integrisana ploca sa 2gb rama.
Tvoj ventilator od napajanja se zaprljao i nije čišćen i podmazivan. Imaš tutorijale kako se skida i rastavlja ventilator, prosto je kao pasulj, ima zaštitni `štift` ili žabicu koja se skine sa osovinice, unutra se očisti prašina slepljena sa masnoćom, zatim se kapne kap-dve ulja i -ili stavi grafitne masti... i piči. AKo je vent već previše oštećen zbog takvog rada (naročito ako je dugo sa naslagama prljavštine na lopaticama), onda ne preostaje ništa drugo do da se kupi novi ventilator istog prečnika - i zameni se stari. Ne sećam se kod LC-a, da li moraju da se leme žice ili ima džek, u oba slučaja je trivijalno jednostavno. Na ovaj način, napajanje će usled nedostatka hlađenja, kad-tad crći pre vremena.
... i, LC su dovoljno kvalitetna napajanja, u zavisnosti od para i snage za šta se namenjuju. U neznanju, ljudi svašta rade, pa, i LC ima mnogo vrsta i nisu svi za sve.... šta god iskusni co72 mislio.
pocelo je ucestalo da bruji i da se ventilator zaustavlja, ne pomaze ni da ga ja malo poguram, a sve je toplije i sto je najopasnije desava se iznenada, u toku rada. Nazvao sam ih i dogovorio da im donesem u Ponedeljak, da mi ne bleji kod njih preko vikenda. Kazu da ce kroz 4-5 dana vidjeti sta je sa njim i sta da se dalje radi.
evo mi je vraceno sa garanctnog servisiranja i za sada ventilator radi, kazu da su ga mjenjali. S tim sto je meni cijela masina sada glasnija, mada, sam vrsio izmjene rasporeda na radnom stolu, pa mozda i tripujem. Pogledacu jos za koji dan. Uglavnom u njemu je ventilator lc power.
KAKO god ide mi na zivce. VIdjecu ovih dana, sta se desava, unutra je ventilator vise ali nije bilo ovoliko glasnije. Ako su tihi ventilator koji ponekad nije htjeo da radi propisno npr. samo podmazali, ne vjerujem da su mogli nesto da naprave sa lezistima pa da je glasan. Trebalo bi da je obratno, tj. ako su podmazivali da je jos tishi.
ventovi na psu-ovima imaju RPM kontrolu .. koja je otkazala kod tebe .. pa su domisljati serviseri (pretpostavljam) spojili tvoj vent direkt na 12v .. zato se vrti konstantno .. i glasnokao nikad pre .. a uz to i duva kao lud ..
Da ih nazovem i pitam broj servisa kojem su nosili. Pretpostavljam da je uvoznik LC powera u pitanju.Ili da sam trazim sheme napajanja. Da li je samo preskocen prikljucak sa kontrolom rpm pa se mogu necem nadati ili je jedina varijanta ugradnja nekog venta sa malim brojem obrtaja tipa xilence kojeg vec imam i koji je bas tih.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647678. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.