Ht link kod nje je 2000mhz. Bolje kupi ga78lm s2h, ima acc, ddr2 do 1200mhz, 4xsata i integrisanu ati 3000 sa dvi, vga i hdmi, ali je mikro atx i ima samo dva slota za memoriju i dva pci. Jeftina je i na njoj sam podigao x2 245 na 3700mhz. e, drz` da ti ga nabijem!
glavom bez obzira bih pobegao od Gigabajtovih nForce ploča. nForce 550 mi je crkla, a nForce 560 bila prepuna bagova, gremlina i čega već ne. Međutim, ploče sa AMD-ovim čipsetovima su sasvim druga priča. Superstabilne, a, ako nešto već zeznem čačkajući mečku, jedan Clear CMOS rešava sve probleme. Tako nešto kod nForce ploča je bilo nemoguće. Naravno, to ne znači da je i ta tvoja loša kao ove što sam ja imao, ali bih ti preporučio što skoriji prelazak na neku sa AMD čipsetom.
Ta plocha je am2. Shta je hypertransport kod amd-a pronadji na netu. Primetio sam da chesto postavljash pitanja za koja odgovore mozesh lako naci ako koristish npr. Google pretragu. U redu za plochu, al za ht link... e, drz` da ti ga nabijem!
proc amd x2 5000+ na njoj i planirao sam da kupim 9800gtx....imam 4gb rama na njoj....tako da ne verujem da bi je menjao uskoro...mozda kad pocnem da radim....mozda tek jul avgust....
:: :: proc amd x2 5000+ na njoj i planirao sam da kupim 9800gtx....imam 4gb rama na njoj....tako da ne verujem da bi je menjao uskoro...mozda kad pocnem da radim....mozda tek jul avgust... ::
Pa ko što rekoh, mator low-end čipset a stari phenomi x3 i x4 su ionako krš. Ne rade bog zna kako ni na 590SLI čipsetu koji je tad bio vrh nvidija produkcije.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
imao sam ja nekoliko tih gigabyte ploca,bas konkretno tih,najjace sto sam stavljao je athlon II x4 640,i radila je normalno...cak me nije mrzelo da stavljam i smpron le1200,amd 5000+dualcore,athlon II 250 sve u kombinaciji sa 8800gtx grafikom,na def taktovima,pa do max overclock-a....razlika u 3d marku 06 je isla od nekih 6000 poena sa sempronom do preko 15.000 sa athlonom II oc,i sa grafikom Oc... inace taj hypertreading ti nije puno bitan,tj nema gotovo nikakav uticaj na performanse....
ja bih ti prepotucio da uzmes athlon II 250,on ti je oko 50 evrica nov,ili phenom II 550,osetices razliku bas bas,moci ce ta 9800gtx da radi kako treba u toj kombinaciji,iako je stariji cipset ploce,radice vrlo vrlo solidno...
a svi ostali budale sto kupuju za igre masine od 800-900 evra...ne mozes da se naigras,ali m ozes da odigras dosta toga,s tim da 5000+nece izvuci ni pola od potencijala te karte...
najisplatljivije ti je da kupis am3 athlon II 250,on ti je nov oko 50e,dalje mozes phenom II550,on ti je oko 8000 ako se ne varam,i mozes athlon II 630ili 640,oni su tu oko 9000rsd...pa ti odluci,sva tri procesora ce moci dobro da poteraju tu 9800gtx
Niko ovde da spomene Athlon II 445/450, koji je za svojih 7000 odlicna kupovina.
Doticna ploca, imao sam je, nista posebno. Nit smrdi, nit mirise.
Imala je problem sa kompitabinoscu 8600GT, verovali ili ne, takodje od Gigabyte-a, ona Silent Pipe verzija...
Prosto nije htela da baci sliku sa tom grafickom.
Sada imam vec pomenutu S2H Gigabyte plocu sa 760G chipsetom, prezadovoljan sam...
Za te pare se dobija noviji cipset, solidna integrisana grafika koja moze da tera cak i CS na 100 FPS-a,GTA San Andreas, Need For Speed Carbon, sto je meni svojevremeno bilo dovoljno, dok nisam uzeo jacu graficku.
Malo se greje NB, ali to se resi montiranjem hladnjaka. Kao sto je vec rekao neko, ima i ACC, sa kojim sam ja otkljucao L3 kes na svom Athlon-u, generalno, za tih 4,500 koliko kosta, tesko da ima bolja ponuda...
A i ne vidim sto je problem sto ima dva slota? Lepo uzmes 2x 1GB ili 2x 2GB module i resen problem.
A da. zaboravih. Vec za 5,200 imas MSI plocu slicnih karakteristika sa 4 mem. slota...
No, ako ipak ne zelis da menjas plocu, slobodno ubodi neki noviji procesor i na taj s3p, radice sasvim korektno, HT 1.0 uopste ne utice na performanse racunara, vise na sintetiku.
Svojevremeno sam imao i tu kombinacju, radila je skroz korektno, kao i ova, sa HT 3.0...
Inace, preporucujem A II 450, jer je neznatno skuplji od A II 250, a ipak je to naturalni dual-core.
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.