Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Windows 9 start meni u akciji (video)
STRANA 2 OD 2
micika988 @Spacewla 16.09.2014. 12:08 #563272

status: user
broj poruka: 1992
iz nekog mog iskustva UEFI ploce brze dizu sistem (direktno se ucitava boot-manager, za neke naravno), jer iskljucuju gomilu nepotrebnih stvari, tipa bios screen, usb boot-ovanja i ocitavanje uredjaja i sl. A i sama instalacija windows 8.1 je znacajno brza. U samom radu konfioguracije opet fluidnije rade, plus minus uslovljavaju te da predjes na novije tehnologije. Tako da se ne bih samo vezao za particije hard-a, vec overall sliku...

p.s.
ako ti ikad zatreba staro setovanje, ili pod windows-om restart to UEFI ili kako se vec zove program ili vadi bateriju na ploci...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 16.09.2014. 12:54 #563275

status: user
broj poruka: 3529
Win 8/8.1 nikada nisam licno koristio na svojoj masini, jos uvek sam na win7, a ponajvise jer me nesto mrzi da se mlatim sa ponovnim instalaciama i podesavanjima svega sto koristim kada mi i ovako sve radi savrseno. Upravo sam hteo da se nakanim i dignem 8.1 sebi, ali sada, posle najave devetke mislim da cu ipak da sacekam na njega(eventualno ako mi os dozivi neku havariju pa dignem 8.1 pre devetke).
Generalno moje izlaganje je pre svega podrska onima koji koriste win8 i zalazu se za njega, jer svakako treba ici dalje a ne ostajati na os-u, koji evo vec gazi 7. godinu od kako je izasao. Inace video sam uzivo kako se butuje win8 i odusevio me je, svaka im cast na tome, takodje mi deluje da fluidnije i brze pokrece aplikacije, sve pohvale.

@Spacewla
Secam se kako su samo kukali korisnici koji su se kunuli u winXP i bilo im je neshvatljivo da prelaze na win7, jer ne mogu da se snadju, `nemaju` neke opcije, bla bla, itd.... I evo ih sada, primorani su, iz kojekakhiv razloga(na primer drajveri i podrska), i naravno, koriste isti taj win7, na koji su kukali, a sto je najbitnije nemaju nikakvih problema, koje su ranije imali.
Poenta je da svakako treba ici dalje u korak sa novim tehnologijama i trendu koji one prate, jer u principu kad se osvrnes shvatis da je potrebno samo malo prilagodjavanje i to je to, a dobitak je uglavnom na tvojoj strani, dobijas nesto novo, bolje, optimizovanije itd..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
123IGRACH re 16.09.2014. 13:07 #563277

status: user
broj poruka: 14
windows OS valjaju samo neparni, 95, 98, XP, 7, 9. Osmica probija led za devetku, isto kao i Vista za Sedmicu. Ja cu da sacekam 2020, za prelazak na devetku. A mozda i predjem na linux -)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla Re: Re 16.09.2014. 14:08 #563280

status: user
broj poruka: 612
Banalizuješ stvari. Sećaš se ti ,ali Windows VISTA i toga kako korisnici na to sranje nisu mogli da se naviknu. Vistu su preskočili svi od reda i koristili u tom periodu Windows XP. Nemoj zamagljivati istinu .)

Dalje, nisu korisnici Windows XP `primorani` da prelaze na Windows 7 zbog drajvera jer baš NAPROTIV - za većinu periferija koje su lepo radile pod Win XP (štampači, skeneri, razne kartice) pod Windows 7 N E M A drajvera, i korisnici su prinudjeni na obnovu hardvera pored novog OS-a. Dobitak nema šta.

Što se tiče koraka unapred sa novim tehnologijama, ne bih baš tako gledao na stvari. Ne znači svaku `update` i obavezan dobitak za korisnika. U većini slučajeva je svaki update u stvari `krpljenje rupa` koje su otvorile put nelegalnom korišćenju OS-a ili sofvera koji se instalira u okviru tog OS-a, i samim tim, na dobitku je tu jedino proizvodjač softvera i OS-a jer je zaštitio svoj proizvod od piraterije. Takodje, novi OS je u službi NOVOG HARDVERA a ne starog, što znači da te primorava da promeniš i sam kompjuter (gore neko naveo da UEFI ploče jedino valjano rade sa Win 8 - znači, baci sve što nema uefi bios jelte). Ima tu priča za tri toma, mada svako gleda na stvari kako mu odgovara. Nekome se BF4 brže pokreće i već je instalirao Win8, neko voli da sve što se pojavi proba prvi pa makar na svoju štetu (ne treba spominjati mobilne telefone gde se isto tako zaklinju u `korak napred`).
Mislim, svako tumači kako mu se svidja, ja vidim jedinu prednost Windows-a 8 u korišćenju na touchscreen monitorima i nikako dalje.


:: @Spacewl
:: Secam se kako su samo kukali korisnici koji su se kunuli u winXP i bilo im je neshvatljivo da prelaze na win7, jer ne mogu da se snadju, `nemaju` neke opcije, bla bla, itd.... I evo ih sada, primorani su, iz kojekakhiv razloga(na primer drajveri i podrska), i naravno, koriste isti taj win7, na koji su kukali, a sto je najbitnije nemaju nikakvih problema, koje su ranije imali
:: Poenta je da svakako treba ici dalje u korak sa novim tehnologijama i trendu koji one prate, jer u principu kad se osvrnes shvatis da je potrebno samo malo prilagodjavanje i to je to, a dobitak je uglavnom na tvojoj strani, dobijas nesto novo, bolje, optimizovanije itd..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla Re: re 16.09.2014. 14:10 #563282

status: user
broj poruka: 612

Apsolutno tačno i do sada potvrdjeno u praksi! :)

:: windows OS valjaju samo neparni, 95, 98, XP, 7, 9. Osmica probija led za devetku, isto kao i Vista za Sedmicu. Ja cu da sacekam 2020, za prelazak na devetku. A mozda i predjem na linux -)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: hmm.. 16.09.2014. 14:35 #563284

status: user
broj poruka: 1328
Ma gde sam ja to savetovao dodatne aplikacije za kastomozaciju windowsa ? samo kažem da su mnogi ako ne i većina na prethodnim windowsima stavljali razne takve programe, nikad nikome niti može da bude sve potaman a to nije smetalo a sada na 8mici smeta.
I 7mica je imala mogućnost da se radi na njoj prstićima samo je retko ko to radio. Nije 8mica pravljena samo za touch ekrane, sve radi sa mišem i tastaturom bez problema. Nema nikakvog povlačenja i prevlačenja da se ugasi neki program. ima lepo`X` tamo gore isto kao i pre, čak i ako su Apps u pitanju. Namenjen je I a ne samo touch monitorima i u to nema nikakve sumlje.
Ne pokušavam ja da budem stručan, pogledaj u Task Manageru šta radi u 7mici a šta u 8mici pa će ti biti jasno (možda)
Ne nisam se rodio posle windowsa XP nego još onda kada su se prozori zvali `pendžeri` što će reći malo mnogo i pre PC-a ali i televzije bar kod nas ali to nema nikakve veze. Imao sam skoro sve OS ove od pre DOS-a pre nego što se većina ovde i rodila a kamoli čili za `računalo` ili kako se ovde već zvalo.
Menoj da se zavaravaš sa tim koliko koji windowsi `Troše u leru` uvek je bolje da što više stoji u memoriji nego da zvrji prazna i da mora stalno da brlja po disku, kako ti to nije jasno. Šta je brže, RAM ili disk pobogu.
I još stoti put, NE MORAŠ da se uloguješ svaki put kada butuješ 8micu, ništa više nego na 7mici i XP-u. S`obzirom da ne upotrebljavaš 8micu stalno, ne krivim te što neznaš ovakve stvari ali nemoj da pametuješ onda onima koji je imaju i rade sa njima stalno i potrudili se da nauče kako radi i šta se sve može.

:: @Count, savetuješ dodatne aplikacije za personalizaciju? Zašto onda da mučim sebe kada svega toga već ima u Win 7? Savetuješ da čovek predje sa konja na magarca
::
:: Zar stvarno niste uvideli da je ovaj Win. namenjen MONITORIMA OSETLJIVIM NA DODIR i prezasićenoj belosvetskoj balavurdiji koja bi finger touch okruženje?!? I to ne baš sjajno izvedeno
::
:: Ako već pokušavaš da budeš stručan, onako stručno bi mogao da nam napišeš ovde, koje to SISTEMSKE aplikacije win drži u RAM memoriji a da su tebi od suštinskog značaja u radu sa PC-em? MIsliš li na onaj WINDOWS STORE u kome daunloduješ igrice, :P ? Samo nemoj neke koje ne koriste ni mrežni operateri, molim lepo
::
:: Usput, ako si se rodio nakon Win XP da te obavestim da sveža instalacija Win XP troši od 90 do 130MB u leru, baci pogled na to koliko troši Win 8 pa izračunaj da nije možda i više od 5X. :
::
:: Eh da, portabl aplikacije možda i rade ako su kompilovane u zadnjih mesec dana, ja sam zadnji put isprobao Win 8 pre par meseci a tada za Windows 8 Enterprise x64 nije radio ni jedan akrtivator, samo za `PRO` verziju, da ne spominjem da se portabl programi nisu pokretali ..i to ne samo u mom slučaju, već u slučaju mnogo drugih `pametnjakovića` koji su vrlo brzo Format C:\ sirotinju i vratili se na Windows 7 ult
::
:: Pored svega, primoran si da se loguješ svaki put kada uključiš Win 8 a to takodje oduzima vremena a i živaca.
::
:: Što se tiče brzine, i da učitava ceo Office i Photoshop u RAM opet radi isto kao i Win 7. Doduše, Win XP je bio tata za brzinu pokretanja aplikacija i učitavanje, no tada se nije radilo sa 4k rezolucijama, tako da poredjenje nije umesno. U svakom slučaju i danas se ništa brže dodatne aplikaicje ne pokreću nego ranije pa bile u ramu ili na hardu. Jedino SSD tu pomaže a ne OS
::
::
:: Poz
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Re: Re: re 16.09.2014. 14:36 #563285

status: user
broj poruka: 6088
Di ga je tu win2k? On kao nije valjao? Dok je XP u početku bio kenjkav, koristio sam baš njega. Isto tako, win98, posebno S(hit) E(dition) je bio do yaya OS, tako da vaša priča ne pije vodu.


i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: hmm.. 16.09.2014. 14:48 #563286

status: user
broj poruka: 18940
Čisto da te obavestim da nisi u pravu, ko može da pokarabasa XP, može i 7, i 8, moći će i 9, bez ikakvih problema, i bilo koje izdanje linuxa, kao i sve ostale operativne sisteme, pa čak i iOS. XP je jedan od najboljih OS za multimediju koji su napravili, sa serverske strane 2003. Server. Ko ume da manipuliše i da upravlja s njim, nema problema nikakvih što se tiče bagova, mislim na nekog ko ga poznaje kao mali prst . I dalje ga koristi veliki broj ljudi i zbog toga je fenomenalan. Ne bi me čudilo da rusi izbace neki modifikovan XP sa DX12 i sl.

PS A XP može na SSD, samo treba znati kako to uraditi

::
:: Porediti buđavi XP sa Osmicom je krajnje smešno. Krš od OS samo takav. Sedmica i osmica su 100 puta stabilnije i imaju mnogo manje bagova. Jednom kad se XP pokarabasi, samo reinstalacija pomaže, dok kod Sedmice i Osmice nema šansa da se OS pokarabasi sam od sebe
:: Ne znam za Enterprajz verziju ali u Pro ne moraš da se loguješ svaki put kad ulaziš u njega. Odmah uskačeš na desktop (ako je tako namešteno)
:: Ako je tako dobar i brz, zašto XP ne može da se instalira na SSD
::
::
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Markovicu 16.09.2014. 15:41 #563296

status: user
broj poruka: 9460
I kod mene tako, 3 kom u boot-u. Dobitna kombinacija...Zasto se zafrkavat sa 8/8.1/9/10/10.5...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.



:: Postoji rešenje već neko duže vreme.. Moj izbor, XP, W7 i Linux
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: Markovicu 16.09.2014. 15:48 #563298

status: user
broj poruka: 1328
Ma neće da pišu drajvere za XP. Uh, kad se samo setim kojiko mi je olakšalo život kad sam prešao sa 98mice.


:: I kod mene tako, 3 kom u boot-u. Dobitna kombinacija...Zasto se zafrkavat sa 8/8.1/9/10/10.5..
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

::
::
:: :: Postoji rešenje već neko duže vreme.. Moj izbor, XP, W7 i Linux
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 16.09.2014. 15:50 #563299

status: user
broj poruka: 9460
Napisano je vec 30 mil. i 545 drajvera. Mozda 0.0001% HW ne radi na XP :D Sta god da sam bocnuo u komp, radi, prema tome...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
123IGRACH Re: Re: Re 16.09.2014. 16:08 #563303

status: user
broj poruka: 14
@Spacewla
:: Banalizuješ stvari. Sećaš se ti ,ali Windows VISTA i toga kako korisnici na to sranje nisu mogli da se naviknu. Vistu su preskočili svi od reda i koristili u tom periodu Windows XP. Nemoj zamagljivati istinu .
::
Pa to sam ja i rekao, samo imam pametinja posla nego da pisem eseje na internet forumima. Ja cu preskociti osmicu, posto Devetka izlaci ubrzo za nekih godinu dana, ako bas budem hteo da predjem na Devetku. Podrska sa Sedmicu ce trajati od 2020, isto kao sto je trajala za xp do pre godinu dana. Glavni problem su sigurnosne zakrpe, bez kojih postaje vremenom jako opasno da koristis OS, sto se trenutno desava sa XP, jer nema vise update-a. To ti je kao da koris AV koji nema update... Jedino mozda daj DX12, ako valja -)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Re: Re: Re: hmm.. 16.09.2014. 16:15 #563305

status: user
broj poruka: 6088
Bogami, meni se Sedmica i Osmica nisu skanjavale same od sebe, ali je to XP radio redovno, ne toliko često meni, ali drugima kojima održavam računare, dok oni sa malo novijim kompovima kojima sam instalirao Sedmicu nemaju problema godinama.
A za ovo sa XP-om na SSD-u sam te samo čekao. Nikom valjda osim tebe ne bi palo na pamet da se dovija da stavi XP na SSD. XP nije vredan toga da radi na SSD-u.


i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Re: Re: Re: hmm.. 16.09.2014. 16:24 #563307

status: user
broj poruka: 12057

A zašto da ne. Svi znamo da je najsporija komponenta u računarima mehanički, tj rotacioni disk.
Zašto nekoj P4 / Athlon XP/64 konfiguraciji ne bi stavio 32GB SSD na primer. XP na njemu bi oživeo tu mašinu.

:: A za ovo sa XP-om na SSD-u sam te samo čekao. Nikom valjda osim tebe ne bi palo na pamet da se dovija da stavi XP na SSD. XP nije vredan toga da radi na SSD-u
::
::
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 16.09.2014. 16:29 #563309

status: user
broj poruka: 18940
Ne volim dual boot na jednom disku, vec odvojeni na drugom disku, tako da mi je linux na drugom PC-u, tako mi je najjednostavnije i najbezbolnije.
A što se XP-a tiče, sad sam upravo video ovo
http://gigabytedaily.blogspot.com/2013/06/z87-windows-xp-downloads-oc-button.html

Prosto je neverovatno koliko se ljudi angažuju da održe XP u životu, ja sam lično uspešno instalirao XP na Z77 platformi na SSD-u(raketa), i mislio da H87, Z87 itd. zbog optimizacije ekskluzivno za Win8 neće podržavati XP ni pod kojim uslovom, mene oduševljava što to i dalje prolazi.. Ovo jeste Gigabyte, ali da ne bude zabune, jedan je intel chipset koji je na svim pločama i koristi iste drajvere.

@Dmaster, moja lična satisfakcija je bila da uspem da podignem XP na SSD, zašto bi to iko radio? Jednostavno jer volim sve u vezi tog operativnog sistema i bio sam uporan u tome, uporniji od njega što nikako nije prihvatao drajver, kasnije uz puno truda sam ga naterao da proradi.. ne mogu opisati osecaj kad se učita desktop kad se najmanje nadaš. To je hiperaktivna veverica od operativnog sistema sa svojim maksimalnim mogućnostima koje nikad nisu bile zamišljene davne 2001, kad je izašao. Zahvaljujući tadašnjem kopanju po netu, video sam koliko ima ljudi koji su dizali XP na raznim SSD-ovima sa raznim kontrolerima. Ti to ne bi nikad razumeo kao ni većina ljudi, što i nije neopravdano..

Moglo bi se recimo porediti sa nedavnom zanimacijom kolege koji je pisao o 771, 775 socketu za serverski procesor, ne bih ga u životu pitao `a zbog čega si ti to radio, jesi li budala`?
Takođe, pre nekoliko godina, kada je bio aktuelan P965 chipset, dok sam imao Abit 775 ploču(imam je dan-danas), bio je neki ručno modifikovan bios od strane nekog programera, koji je podržao procesor Q9550 koji sam planirao da kupim, a ni u kom slučaju da promenim svog Abit-a, što je bilo apsolutno nezamislivo i netestirano od strane samog Abit-a, zadnji deklarisan je bio valjda neki Q8xxx. Rizikovao sam i ploča je bez problema prepoznala i radila dugo sa tim beta biosom i procesorom.


:: Napisano je vec 30 mil. i 545 drajvera. Mozda 0.0001% HW ne radi na XP :D Sta god da sam bocnuo u komp, radi, prema tome..
::
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Re: rep. 16.09.2014. 18:18 #563325

status: user
broj poruka: 2155

Znaci ti si od onih korisnika kome neko istalira windows ili sam istaliras i posle instalacije drajvera nista ne pipas?

Toliko sam razumeo i tvojih dosadasnjih postova.

Pa vidi ovako windows je univerzalni sistem, koji moras prilagoditi svom radnom okruzenju, tek ce win 9 da bude prilagodljiv.

Sva podesavanja koja sam ti opisao su toliko prosta, na google dodjes do uputstva za 0.001 sec. Postoje i uputstva za XP koje su se koristile normalno, svaki za svaki sledeci windows ce ti trebati bar elementarno znanje engleskog jezika.Da win 8.1 radi kao win 7 ne trebaju nikakvi programi da se instaliraju, jedino ako ti kao korisnik hoces stari start meni, sto je iz mog iskustva nepotrebno.Novi start meni je pregledniji ( ne pricam o Metro UI vec o start meniju ) lepo ti prikaze sve instalirane aplikacije na racunaru preko celog ekrana i to sortirane kako ti zelis, znaci ne moras da buljis u donji levi deo ekrana i skrolujem neki sitni meni da bi nasao aplikaciju ako nije na desktop-u.Pretraga je tako lako uradjena da se vrsi za manje od 1 sec.

Win 8.1 pro ne trazi stalno logovanje prilikom podizanja sistema osim ako ti to tako ne podesis.

Ponavljam nista od mog navedenog upustva nije `stelovanje` ili budzenbje sistema, sve je to normalno podesavanje.Jedna od razlika izmedju 8.1 i 9 ce biti da ista ta podesvanja biras ili odradis prilikom instalacije sistema.


:: Možemo da se ubedjujemo do sutra, svakome prija rad u okruženju za koje utvrdi da mu vizuelno ili na bilo koji drugi način pruža užitak. Ja sam svoje stavove izneo zašto mi se ne dopada Win 8.x i nisam zainteresovan potragom za raznim `šelovima` i 3rd. party aplikacijama kao vidom kastomizacije. Hebe mi se, kastomizujte mi ga vi gosp. proizvodjači, ja kao krajnji kupac očekujem zaokružen proizvod.

Dobro je sto je sistem napravljen da podrzava i mis/tastaturu i ekran na dodir, mozes da biras sta ces da koristis.Prograi se normalno zatvaraju ako ih startuje iz desktop moda.

Za safe mod nema potrebe jer samo ubacis instalacioni cd ili ti sam ponudi opciju za oporavak sistema ili sam opravi greske i nastavi sa radom.

Procitaj malo sta je UEFI i kako radi, videces da nema veze samo sa particionisanjem HDD-a ( cak to nije toliko ni bitno za rad istog sa UEFI ).Evo lepo sam objasnio u postu ovde:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=57402&forid=27&katid=6


Postujem tvoje misljenje razumem da ti se nesto ne svidja i to je ok, ali nemoj da pljujes nesto o cemu se ne razumes ili nisi ni probao da razumes.


::
:: Pored svega, najviše mi smeta možda i to što je ovaj OS projektovan za TOUCHSCREEN okruženje dok ovde većina isti koristi preko non touch monitora, kliktajući mišem i tragajući za opcijama po uglovima ekrana. Pobogu, program ne mogu da zatvorim ako ga ne `uhvatim` mišem i povučem na dole, i to mi je OS za rad sa mišem i tastaturom?!? Mislim da nema ni safe mod pod default već i to mora `enableovati`. Hvala, uživajte vi u takvom OS-u
:: Ovo oko toga da Win 8.1 bolje radi zato što ploče imaju UEFI bios, ne kapiram, u čemu je poenta u particionisanju HDD-a
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Stavljao sam Win7 home 16.09.2014. 21:16 #563348

status: user
broj poruka: 7695
na P4 prescot 2 Ghz masinu 1Gb ram i Radeon X800 pro radi sve lepo ,ne oseti se sporost jedino je problem sa TV kartice kada se radi capture u DVD format tu usporava i snimak koji se dobije je usporen sto se ne desava na XP 32 ,ovo treba pripistati ipak vecem zauzecu resursa kod Win7 iako sam pogasio nekorisne servise opet je bilo isto.

Ipak za XP home edition minmalno treba 64 (MB) RAM (128 MB je preporuka)minimalno Pentium I 233-megahertz (MHz)

za Win7 min 1 GB RAM za 32 bitni masine i 2 GB za 64 bitne masine 1 Ghz CPU minimlano
isto je i za Win8

Sto znaci za slabije masine kojih ima podosta bolja je varijanta XP32 profesional ili XP home i to ce jos dugo opstajati zahvaljujuci min hardverskim zahtevima.I takodje od
toga moze da se napravi dobra multimedijalna masina sa XBMC.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
executor Re: Re: Re: ?!? 17.09.2014. 09:50 #563392

status: user
broj poruka: 203
@Spacewla e jbg ako moras da instaliras i neki audio/video player jer windows media je blagi uzas, kodeke, office word jer wordpad nema sve potrebne ocije, notepad++, browser itd... Pa ako hoces da win8 radi kao sedmica onda lepo za minut instaliras classic chell i to je to.. U svakom slucaju win8 ima bolji kernel i brzi je cak i na starijim masinama.. radim sa w8 vec dve godine (sa racunarima vec dvadeset) i ne moze neki laik da me ubedi da nesto ne radi kako treba ako ga ne koristi pravilno..


`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

:: e jbg. ako treba i za to da tražim dodatne aplikacije za modifikaciju win8. Mislim, instaliraš Win 8 i onda se trudiš da ga modifikuješ da liči na Win 7?!? U čemu je draž onda?!? Mislim, igra BF4, o.k. ali nije samo to razlog, .. U svakom slučaju, svako ima neke svoje prioritete
:: Meni je ovaj Win8 dobar jedino za MONITORE OSETLJIVE NA DODIR.
:: :: Ja ni jednom nisam ni video ni koristio metro okruzenje, po instaliranju 8ice odmah instaliram Classic Shell i izgleda isto kao 7ica. 8ica mi treba zbog Bf4, bolje radi
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: FX-6300/Asus M5A97 LE R2.0/2x4GB DDR3-1600/Gigabyte 7790 OC 2GB/Benq G2220HD+LG 42ld45
:: ::
:: :: :: Meni je mnogo jednostavnije da u aplikacije ulazim sa klasičnog desktopa i završim na desktopu, dok u tom Win 8 okruženju u aplikacije ulazim iz tog metro UI-a, koji je `maska` za klasičan desktop, i završim na desktopu, pa opet u metro interfejst - koliko samo bespotrebnih koraka u radu-... + toliko je ružan desktop bez widgeta i prepoznatljivih win 7 transparentnih detalja ..
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: Re: Re: Re: ?!? 17.09.2014. 14:11 #563422

status: user
broj poruka: 1328
Ma ne razumem Spacewla -u, nije neki glupi početnik verovatno samo udara kontra-protiv.


:: @Spacewla e jbg ako moras da instaliras i neki audio/video player jer windows media je blagi uzas, kodeke, office word jer wordpad nema sve potrebne ocije, notepad++, browser itd... Pa ako hoces da win8 radi kao sedmica onda lepo za minut instaliras classic chell i to je to.. U svakom slucaju win8 ima bolji kernel i brzi je cak i na starijim masinama.. radim sa w8 vec dve godine (sa racunarima vec dvadeset) i ne moze neki laik da me ubedi da nesto ne radi kako treba ako ga ne koristi pravilno.
::
::
:: `Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...
::
:: :: e jbg. ako treba i za to da tražim dodatne aplikacije za modifikaciju win8. Mislim, instaliraš Win 8 i onda se trudiš da ga modifikuješ da liči na Win 7?!? U čemu je draž onda?!? Mislim, igra BF4, o.k. ali nije samo to razlog, .. U svakom slučaju, svako ima neke svoje prioritete
:: :: Meni je ovaj Win8 dobar jedino za MONITORE OSETLJIVE NA DODIR.
:: :: :: Ja ni jednom nisam ni video ni koristio metro okruzenje, po instaliranju 8ice odmah instaliram Classic Shell i izgleda isto kao 7ica. 8ica mi treba zbog Bf4, bolje radi
:: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: :: FX-6300/Asus M5A97 LE R2.0/2x4GB DDR3-1600/Gigabyte 7790 OC 2GB/Benq G2220HD+LG 42ld45
:: :: ::
:: :: :: :: Meni je mnogo jednostavnije da u aplikacije ulazim sa klasičnog desktopa i završim na desktopu, dok u tom Win 8 okruženju u aplikacije ulazim iz tog metro UI-a, koji je `maska` za klasičan desktop, i završim na desktopu, pa opet u metro interfejst - koliko samo bespotrebnih koraka u radu-... + toliko je ružan desktop bez widgeta i prepoznatljivih win 7 transparentnih detalja ..
:: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646111.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs