Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Koji su bitni programi za izlazak na net
STRANA 1 OD 1
MSTenk Koji su bitni programi za izlazak na net 20.02.2006. 20:54 T1445

status: user
broj poruka: 20

Sem antivirusa, spywarea, firewall-ova i ostalih programa za zastitu (koje vec imam i odlicni su), koji su mi jos programi potrebni, recimo programi za chat ali preko sajta znaci da nije mIRC, programi za otvaranje SVIH prezentacija i aplikacija na sajtovima i slicno....

Cuo sam za neke programe tipa Java, MacromediaFlash itd ali bilo bi najbolje kad bi mi neko preporucio sva ta resenja....

Unapred Hvala....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Ne brigaj 21.02.2006. 14:10 #4534

status: user
broj poruka: 6643
Program za chat, audio i/ili video konverzaciju preko IP protokola, potreban ti je ako imaš s kim da konverziraš, pa se zajedno dogovaraj o programu, ukoliko samo imaš nameru da trošiš resurse zakupljene od provajdera, onda idi redom i probaj koji ti se svidi... recimo, počni od skype-a. Java i macromedia su plug-in-ovi tj. dodaci programskog koda koji se dodaju internet pretraživačima, kako bi delovi ili cele stranice bile pravilno prikazane. Neke, ne sve. U principu, što manje instaliranih plug-in-ova, veća bezbednost (naročito važi za Javu), ali, i povećan broj stranica koje nisi u mogućnosti da ili otvoriš ili u potpunosti pregledaš. Instalaciju će ti ponuditi sam browser kad naletiš na takvu stranicu, do tada kuliraj.
Instaliraj ti lepo Firefox i njegove dodatke... ima ih stvarno mnogo i od relativno super programa pravi veoooma super program za pregled internet sadržaja, dozvoljava blokiranje java skripti, itd. itd. što nije moguće lako uraditi u IE-u. Ipak, ne instaliraj besomučno, usredsredi se na savladavanje onoga što imaš, da bi mogao da doneseš pravilnu odluku da li TEBI treba neki drugi program ili je to samo moda koju si čuo od drugih. Inače će ti ceo vek ispred računara proći ne u traženju rešenja u programima koje imaš već u traženju rešenja u programima koje nemaš.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60283. Broj poslatih odgovora: 646179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs