Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Polovan PDAaaaaaaaa
STRANA 1 OD 1
shoneee Polovan PDAaaaaaaaa 17.01.2007. 00:34 T3057

status: user
broj poruka: 3

U nardnih nekoliko dana planiram kupovinu polovnog pocket pc-a (nemam para za nov nikako) pa bih zamolio ako neko ima da mi da savet na sta treba da obratim paznju prilikom kupovine. Ljudi su mi rekli da najvise trebam da pazim na displej i bateriju, ali nisu rekli na koji nacin to da proverim. Odabir modela mi ne predstavlja problem, samo provera kvaliteta i ispravnosti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg komplikovano 18.01.2007. 00:43 #11614

status: user
broj poruka: 2270
EKRAN uperi ekran ka svetlosti pod uglom pod kojim se vide ogrebotine i razgledaj. Pre toga ga obriši mag krpom ili sličnom. Bez obzira što nema ogrebotine, preporučujem da kupiš zaštitnik ekrana, jer ćeš ga, ako ga iole koristiš. sigurno izgrebati ma koliko da si nežan. Druga stvar je kalibracija: kalibriši ekran (settings/align screen) i pokreni notepad. Žvrljaj olovkom po ekranu i pogledaj da li pisani trag olovke bitno odudara od putanje. Isto proveri i na tastaturi - da li pritiskom u uglovima nekog tastera greškom napiše drugo slovo. Provei isto i na scroll barovima horizontalno i vertikalno (npr u excelu). Ako su odstupanja velika ili ako maši slova ili scroll barove znači da su oslabili otpornici na touch senzoru i takav ekran se nikada ne može pravilno kalibrisati. Ovo je veoma čest problem.
BATERIJA nije toliki problem, još nisam video PDA sa doakanom baterijom. Nemam ideju kako bi mogao da je proveriš u nekom pristojnom vremenu koji bi ti prodavac dozvolio (npr 20min) za proveru. Indikatori potrošnje su krajne nepouzdani i uglavnom nelinearni.
OSTALO: Nemoj uzimati PDA ispod WM2003. Međutim, grdno sam se razočarao u WM2005, Ortakov je mnogo sporiji od mog 2003 mada ima duplo brži procesor (na oba je sve identično instalirano od nule). Preporučujem WM2003 ili 2003se. 64MB rama je minimum. KOd kupovine kartice više obrati pažnju na brzinu nego na kapacitet. Kartica formatirana pod FAT32 je mnogo brža nego pod FAT16 u WM2005, a u 2003 nije bilo neke razlike. Imaš i self test u settingsu koji proverava memoriju, tastere i sl, pa ga poteraj.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maleckica Komplikovanije nego sto mislis 18.01.2007. 22:29 #11646

status: user
broj poruka: 1
Ne znam da ti odgovorim ni na jedno pitanje koje si postavio, ustvari ja ne znam ni sta si pitao, al jedno znam:
V O L I M T E ! ! ! :)
P.S. Znas me, znam te :)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60281. Broj poslatih odgovora: 646188.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs