Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
pomoc oko otvaranja paypal account-a
STRANA 1 OD 1
repsi pomoc oko otvaranja paypal account-a 14.05.2015. 14:08 T61266

status: user
broj poruka: 1276
zhelim da napravim paypal account za primanje/slanje novca medjutim nemam nikakvu karticu u banci niti sam zaposlen. Molim za predlog koju karticu otvoriti (da je dzaba otvaranje naloga i odrzavanje ako je moguce) i u kojoj banci?
Isto tako me zanima da li ima nekih trikova oko konverzije valuta prilikom primanja/slanja? Ja bih voleo ako je moguce da primam eure i dizem eure iz banke kao i kad saljem.. znaci dinari me ne interesuju (jer pretpostavljam da na konverziji oni zakidaju debelo..)
Koliko zakida paypal/banka na slanju/primanju recimo 100 eur?

hvala!


P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d5000
G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kutalion Za placanje 14.05.2015. 14:29 #594050

status: user
broj poruka: 2480
Otvori intesa internet karticu. Nemas nikakve dazbine.
Sto se tice konverzija nemam pojma, ja uplacujem evre. E sada na tu karticu ne moze da ti se uplacuju pare. Nisam 100% siguran da li moze nekako preko paypal-a, radio sam iskljucivo placanja. Paypal ti mislim uzima nesto bas sitno za svaku tranzakciju.
Banka ti nista ne uzima kada placas.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi re 14.05.2015. 15:12 #594054

status: user
broj poruka: 1276
hmm to mi ne odgovara jer mi treba sada primarno za prijem novca a posle bih i placao sa tim accountom.
znachi novci se gube samo na konverziji... to je ajd josh i okej nije strasno..

koliko sam ja skontao, treba mi devizni racun tipa visa electron, no nisam siguran da imam prava na tu karticu s obzirom da nisam u radnom odnosu.. moracu danas malo prosetati po bankama.. samo sto ce me zavuci pre nego shto udjem u banku.. zato se i obracam vama ovde prvo :)


P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d5000
G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imbaqq meni je rajfajzen 14.05.2015. 15:14 #594056

status: user
broj poruka: 84
skidao proviziju za usluge placanja. Igrao sam WoW 2007. i placao karticom kod njih i na 13 jura su mi skidali jos par desetina centi. Ne znam kako je sad. I ja gledam da otvorim devizni racun na koji cu moci da primam novac zbog posla u inostranstvu i s te strane sam dobio preporuke za Komercijalnu banku. Mozda da proveris kod njih. Ni ja ne znam jos sve detalje ali nikako ne treba ocekivati da lesinari ista daju za dz osim mozda otvaranja racuna.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Re: re 14.05.2015. 15:15 #594057

status: user
broj poruka: 1130
Da treba ti viza kartica jer iz nekog nepoznatog razloga samo na vizi mozes da primas novac moja preporuka ti je da odes u Intesu uzmes visu internet moze na njoj da se uplacuje. Radni odnos u banci ti samo treba ako dizes kredit za sve ostalo ne !

Ako preko PP primas uplatu u USA dolarima ona koliko znam moras da ih pretvoris u PP na eure ali nisam siguran ovde imas sve informacije u crevima objasnjeno:


http://forum.benchmark.rs/showthread.php?148138-PayPal-(FAQ-u-prvom-postu)&highlight=paypal

Na prvoj stranice sve objasnjeno

:: hmm to mi ne odgovara jer mi treba sada primarno za prijem novca a posle bih i placao sa tim accountom
:: znachi novci se gube samo na konverziji... to je ajd josh i okej nije strasno.
::
:: koliko sam ja skontao, treba mi devizni racun tipa visa electron, no nisam siguran da imam prava na tu karticu s obzirom da nisam u radnom odnosu.. moracu danas malo prosetati po bankama.. samo sto ce me zavuci pre nego shto udjem u banku.. zato se i obracam vama ovde prvo :
::
::
:: P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d500
:: G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing sea
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dzonihsv re 14.05.2015. 18:31 #594067

status: user
broj poruka: 330
Imaš na Bench-u u sitna crevca oko svega, ali evo ti najvažnije. :)

1. Treba ti Visa Internet Banca Intese. Samo nju gledaj, jer ne naplaćuju nikakve skrivene takse, ne traže od tebe da imaš pare na računu da bi je mogao koristiti i ostale fore.
- Odeš do Intese i kažeš da hoćeš da postaneš korisnik njihove banke jer ti treba Visa Internet kartica. Paypal, podizanje para i ostalo ne spominji jer ćeš dobiti 200 različitih odgovora od 5 različitih ljudi. Napraviće ti devizni EUR račun na licu mesta i reći će ti da sačekaš nedelju do dve na izradu kartice. Uporedo, zatraži da ti omoguće i Online pregled računa!!! Posle toga, nakon nedelju-dve kada je preuzmeš, postoji 24h period koji je potreban da se kartica aktivira. Sačekaj taj period i onda imaš aktivnu karticu.

2. Otvori PP nalog, sve podatke piši istinite tj. kako piše i na kartici. Moraćeš da je verifikuješ ako budeš hteo da primaš uplate i verifikacija se svodi na to da PP skine sa tvoje kartice tj. računa nekih 1.5 eura, koje ti vrati nakon 40-ak dana. Da bi završio verifikaciju, moraćeš da odeš na Banca Intesa online pregled računa i pogledaš koji je kod PayPal transakcije. Taj kod unosiš na PP-u da bi završio verifikaciju naloga i imao PP verifikovan nalog spreman za korišćenje. Sa obzirom na verifikaciju i prenos tih 1.5 eura, trebaće ti da imaš neke pare na računu. Račun je taj sa kojim barataš oko para, dok je kartica samo sredstvo plaćanja! Zato nemoj reći `Hoću da uplatim pare na karticu`. :) Ne znam koliki je minimum koji Intesa traži da se uplati na račun, ali 10e sigurno može.

3. Kada neko hoće da ti uplati pare na PP nalog, to radi unošenjem tvoje email adrese kojom si se registrovao na PP. Možeš da izgasiš opciju da ti PP konvertuje dolare u eure prilikom prijema novca, ali ako ćeš da primaš samo eure, onda i ne moraš (jer nema šta da konvertuje). Proviziju za prenos novca plaća mahom primalac i ona je nekih 3-4% plus fiksnih 0.34 eura (nisam za provizije 100% siguran, pa proveri kod njih na sajtu). Naprimer, pošalje ti neko 100 eura, odbij tih 3-4 eura provizije, plus 0.34 eura i ostane ti oko 96 eura na PP računu. Ako ti doduše neko šalje pare putem `friends and family` opcije, za to se ne plaća nikakva provizija. Pa, ako ti neko uplati 200e, imaćeš 200e na PP nalogu.

4. Povlačenje para na karticu tj. račun se svodi na withdraw opciju unutar PP naloga. Povlačenje se naplaćuje 5 dolara ili 4 i nešto eura. Interesuje te opcije `withdraw to card`. Napiši sumu koju hoćeš da povućeš, sve ili deo i prihvati.
- Prvi deo Withdraw-a traje nekih 2-3 dana jer izgleda PP (za nas u Srbiji makar) koristi korespondske banke za isplatu novca. Kad PP odradi svoj deo posla, pisaće ti `completed` ispod statusa povlačenja novca (na PP-u) i čekaćeš još nekih 4-5 radnih dana da ti pare legnu na račun kod Intese. Proveravaj online račun da bi znao kad su ti legle pare.

5. Podizanje para u Intesi se svodi na predaju kartice deviznog računa i lične karte. Pitaće te je l` želiš sve da podigneš ili deo i sačekaćeš nekih minut-dva. Dobijaš pare u eurima i to je to.

Nije baš u detalje, ali ovo ti je ono najvažnije. :)

https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 14.05.2015. 19:53 #594072

status: user
broj poruka: 4225
Kako je to sve bilo jednostavno dok Srbije nije bilo na listi. Sve je funkcionisalo ok. Prijaviš se na PP sa svjoim podacima, samo napišeš Hrvatska glavni grad Beograd i posao je mogao da počne. Sada, treba registracija u Hr ili BiH da bi mogao normalno da primaš uplate. Naručuješ na BIH PP, pa preko pošte pošalješ sam sebi novac online. Odeš u poštansku štedionicu i završiš posao. Toliko od mene.
Ja ovo koristim od kako je Srbija na listi.
Ljudi i dalje ne vjeruju da neko, bilo gdje na planeti nema PP za uplatu. A ako nemaš, ozbiljniji kupci i prodavci, neće uopšte da rade sa tobom.
Meni je ovo neophodno bilo za posao, jer nisam mogao nastaviti naručivati i prodavati robu iz USA od određenih prodavaca, a bilo mi je neophodno da bih mogao da radim.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs