Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
HDD odjednom nije butabilan
STRANA 1 OD 1
arogan HDD odjednom nije butabilan 24.08.2019. 08:36 T67036

status: user
broj poruka: 533

Rođaku sam pre dve tri godine na novokupljeni HDD Toshiba 1 TB instalirao Win 10 64bit. Mislim da je pored reserved particije prva bila 200 MB a druga ostatak, znači nešto manje od 800 MB.
Pošto je on u drugom gradu juče sam u prolasku bio kod njega (imamo sam samo HB 10.4) jer mi je prijavio da je računar pokvaren (nemam nikakvo znanje o računarima)
Kad sam upalio taj računar, video sam da damo trepće kursor u donjem levom uglu i da se ništa ne događa.
Računar može normalno da se podigne i sa CD-a i sa Fleša, ali sa harda samo trepti kursor.
Zakačio sam stari hard na kom je bio operativni sistem win 8 64bit (zamenio sam ga pre dve tri godina jer je često `caktao pri uključenu.` Uspeo sam da podignem in 8 a kao Slave sam zakačio Toshiba-a i postoje sve tri particije sa spiskom fajlova. Čekirao sam F G i H particiju (na pr. chkdsk G: /F) i samo mi je ta G particija, odnosno C kada bi ovaj bio prvi disk prijavljivala ispravku greške u nekim fajlovima ali je i ona imala 0 bed sektora baš kao i reserverd i D particija sa podacima, koji su bile bez ikakvih grešaka.
Zatim sa sam HDD proverio sa HB 10.4. HDD sentinel oba 100%, SMART 0 relociranih bed sektora, a HDD Regenerator 10 prvih 30 GB nema bed sektora.
Kada sam opet pokušao da podignem sistem, samo treperi kursor u gornjem levom uglu.
Bilo bi mi najlakšed a na taj HDD obrišem particije ali rođak tvrdi da je neki programer iz tog mesta bio nekoliko puta da detetu nabaci igrice i neke programe za fakultet, nije problem što to košta nego da više ne zna kog koga da zove da to vrati …
Pokušao sam sa instalacionog Win 10 64 bit da idem na Upgrade sistema, ali mi to ne dozvoljava jer se javlja poruka da treba prvo podići postojeći Windows.
Šta da radim, ja bih prvo da ga kloniram na moj neki duplo manji od 500 GB (smanjio bi mu D particiju koja je puna samo 100 GB od 800).
Ako bi išao na ponovnu instalaciju bez brisanja ili formatiranje C particije da li postoji način da mi ostanu sve instalirani programi i igrice, koji su `jako bitni` u ovom slučaju.
Da li postoji neka komanda kao nekada u starom dobrom DOS-u Sys C:, ali nešto slično da se vrati butabilan Windows 10 64 bit.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 24.08.2019. 09:30 #658320

status: user
broj poruka: 18945
Mozes da probas ovo: https://neosmart.net/wiki/fix-mbr/#Fix_the_MBR_in_Windows_10

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arogan Re: imarkovic - Rešeno. 25.08.2019. 09:11 #658333

status: user
broj poruka: 533
Rešio sam sinoć.
Ovoga pura, poneo sam sve svoje CD/DVD/Flash-eve za `prženje` i testiranje.
Bio je OS Windows 8.1 64bit. Potpuno sam zaboravio da posle prvog podizanja instalaciono DVD-a, mora prvo da se ide na Install, pa pored ponude za Upgrade ili čistu instalaciju u donjem levom uglu ima i Repair Windows. Posle ulaska u Repair, Troblesh… i Advanced …… odabrao sam opciju `Repair …` , posle par sekundi se sistem automatski registrovao i podigao iz prve.
Hvala za sajt koji mi je dao potrebne instrukcije (da postoji opcija Repair ….

Pozdrav.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60283. Broj poslatih odgovora: 646191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs