Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Kako ponovo registrovati stari viber nalog???
STRANA 1 OD 1
perrakojot Kako ponovo registrovati stari viber nalog??? 15.01.2024. 08:55 T69178

status: user
broj poruka: 988
Kako ponovo registrovati stari viber nalog koji imam na sekundarnom prepaid broju telefona vec godinama, a ta sim kartica mi je potpuno istekla i nema sanse da vise izvadim taj isti broj na kom je viber nalog sa istorijom chatova kontaktima i sl... Da li ima neka fora? Viber stalno trazi da posalje sms za aktivaciju na stari broj, a to nije moguce jer kartica nije vise aktivna.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: Kako ponovo registrovati stari viber nalog??? 15.01.2024. 16:28 #681206

status: user
broj poruka: 1620
Ja se iskreno nadam da ne postoji apsolutno nikakva mogućnost da se izvede ono što ti tražiš, jer bi to značilo da bi isto moglo da se uradi i sa bilo čijim drugim nalogom, pa bi tako dolazilo i do zloupotrebljavanja.

O rešenju je trebalo unapred razmišljati, pa u okviru Viber-a promeniti broj telefona za koji se vezuje taj nalog. Tako se nastavlja sa korišćenjem istog Viber-a, dok se u pozadini menja broj telefona i stari onda može da se ugasi (ili aktivira neko drugi Viber preko njega itd.).

Zašto ne možeš ponovo da aktiviraš taj broj?

Koliko vremena je prošlo od isteka?

Da li je broj već dodeljen nekom drugom?

Ako nije, a ne daju ti prepaid, uzmi postpaid na mesec dana i odaberi taj br.
Odmah odradi ono što sam gore napisao pa odustani od ugovora u okviru max 30 dana.

Ako jeste, pozovi i zamoli novog vlasnika za uslugu (da ti prosledi OTP kod), pod uslovom da nije i sam već aktivirao Viber.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ako nemas bekap istorije chata 15.01.2024. 19:44 #681207

status: user
broj poruka: 9386
Onda ti taj broj nista ne znaci. I da ga u nekom ludilu aktiviras, neces imati istoriju. Mislim da istoriju, ako je imas sacuvanu, mozes da vratis i na novi broj. Bekap se radi na gmail ili appleid nalog.

Inace ne mozes nikako da ga aktiviras na broj koji nije aktivan.

I9-13900K/RYUJIN II 240/64GB/Z790/RTX3090/1TB 990 Pro/Hydro PTM Pro 1200W/H5 Elite/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/AKG K72

PS4 Slim/Logitech G923/Wheel Stand Pro DeLuxe V2/Turtle Beach STEALTH 600 V2

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vexlord Idi kod operatera 15.01.2024. 22:18 #681209

status: user
broj poruka: 1043

Izvadi taj broj na najmanji paket, 3 meseca plati minimalnu pretplatu ili odaberi koju hoćeš i onda taj broj prebaci na prepaid opet.

Znači bez ugovora nego da izvadiš taj broj samo.

Ne možeš povući istoriju sa nekog viber naloga na drugi viber nalog tj broj

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
siki069 Poziv 15.01.2024. 23:24 #681211

status: user
broj poruka: 323
Pozoveš taj Broj.

Ako dobiješ odgovor `birate nepostojeći broj...` ili `broj nije aktivan...`,
Onda uradiš šta ti je Vexlord napisao.

Ako zvoni ili se neko javi, onda ništa.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: Ako nemas bekap istorije chata 16.01.2024. 11:07 #681214

status: user
broj poruka: 1620
:: Onda ti taj broj nista ne znaci. I da ga u nekom ludilu aktiviras, neces imati istoriju. Mislim da istoriju, ako je imas sacuvanu, mozes da vratis i na novi broj. Bekap se radi na gmail ili appleid nalog
::

Ne može da vrati istoriju vezanu za stari nalog sa novim brojem koji nikada nije registrovao kao zamenu za taj stari...
Gmail, odnosno Google Drive se koristi samo kao rešenje za skladištenje, ali nema veze sa Viber nalogom. Ako se aktivira drugi Viber nalog, isti takođe može koristiti Google Drive za čuvanje tih podataka, a da nije vezan za onaj prethodni. Isto tako, za jedan Google nalog može biti vezano i više uređaja, na kojim mogu biti korišćeni različiti Viber nalozi, a svi će na istom Google Drive-u čuvati bekap podatke (dokle god ima slobodnog prostora, naravno).

Ako si ciljao na ručno kopiranje podataka, to možda i može (veliko `možda`), ali su velike šanse da će u pomenutom procesu bar nešto trpeti, a pogotovo ako je već korišćeni Viber odavno instaliran i više puta ažuriran.
Tu je dodatna problematika jer je Viber menjao način distribucije fajlova na Androidu, pa se ista vrsta podataka nalazi na 2 ili 3 različita mesta, a bez relokacije pomenutih podataka nakon tih ažuriranja (što se najlakše primeti po media fajlovima). Na taj način, neka sveža verzija Viber aplikacije, koja je tek instalirana, uopšte neće posmatrati određene foldere, dok istovremeno nisi u mogućnosti da ih ručno kopiraš i povežeš sa novom aplikacijom (nevezano za br. telefona, za koji u ovom primeru podrazumevam da je aktivan/nije menjan itd.)...

Viber mi je jedna od glavnih alatki za komunikaciju, pa sam se svojevremeno opekao dok sam prebacivao podatke sa starog na noviji telefon. Čak i uz današnji način bekapa, koji navodno sadrži čak media fajlove, u praksi ipak ne vraća sve podatke (više puta testirao s nekim sekundarnim nalogom, koji mi je vezan za službeni telefon).
To je glavni razlog zbog kog se i dalje ne usuđujem da menjam svoj S9+ kao glavni telefon, a 128GB mi već neko vreme nije dovoljno.

:: Inace ne mozes nikako da ga aktiviras na broj koji nije aktivan
::
Ovo i dalje stoji, a opcije za eventualno prevazilaženje datog problema su gore već predstavljene.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot I am fucked... 16.01.2024. 11:46 #681215

status: user
broj poruka: 988

Imao sam dve kartice, jedna kao pripejd broj na kojem sam radi zezanja napravio viber broj za poslove trgovinu...Vise u fazonu da me ne smaraju u sred noci na pravi broj... nA KRAJU TAJ VIBER JE OZBILJNO ZAZIVEO ZA TRGOVINU I MNOGI GA IMAJU KAO KONTAKT... kARTICA JE POTPUNO ISTEKLA JER NIJE DOPUNJAVANA KREDITOM :( Realno nije mi trebao kredit za viber. Cak i sa isteklom karticom viber je radio godinu-dve. Kad sam promenio telefon shvatio sam da ne mogu da povratim stari poslovni viber jer je kartica skroz ugasena a bez sms verifikacije nema vibera. Ostaje mi da probam da vidim sa operaterom da neko drugi nije dobio taj broj, ako nije da vadim najmanji paket na isti broj da bih aktivirao viber , nema mi druge. Hvala svima na savetima.....

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ne koristim Viber 16.01.2024. 11:46 #681216

status: user
broj poruka: 9386
@luja
Pa zato sam i napisao `mozda`. Znam da sam se pre 5-6 godina zezao da prebacim istoriju sa Androida na Ios, i to sam uspeo ali je u pitanju bila promena uredjaja a ne promena broja. Naravno imao sam oba uredjaja i vazecu SIM karticu kod sebe.

Tacno je sve sto si napisao, sada sam se setio.

I9-13900K/RYUJIN II 240/64GB/Z790/RTX3090/1TB 990 Pro/Hydro PTM Pro 1200W/H5 Elite/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/AKG K72

PS4 Slim/Logitech G923/Wheel Stand Pro DeLuxe V2/Turtle Beach STEALTH 600 V2

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: I am fucked... 16.01.2024. 20:17 #681217

status: user
broj poruka: 1620
Čak i ako je broj dodeljen nekom drugom, priča tu ne mora da se završi.
Ako sam dobro shvatio, ovde nije toliko bitna istorija, koliko je bitna dalja poslovna komunikacija preko Viber-a?
U zavisnosti od onoga koliko je taj broj telefona bitan za posao, uvek postoji mogućnost da pozoveš taj broj i drugoj strani ponudiš ovakvu ili onakvu nadoknadu kako bi ti ustupili pomenuti broj, a isto tako nekad postoji i mogućnost da, u slučaju postpejda, broj telefona sa ugovornom obavezom preneseš na svoje ime...

Korak po korak...

1. Dakle, prvo provera da li je broj dostupan kod provajdera.

2. Ako nije, poziv ka datom broju i pitaš vlasnika za uslugu u vezi aktivacije Viber-a putem SMS koda - samo kao privremeno rešenje, na par sati, i odmah prebaciš Viber na drugi br.
Svi kontakti koji ga imaju sačuvanog u svom Viber imeniku dobijaju obaveštenje o promeni (što, naravno, podrazumeva i sve kontakte novog vlasnika tog starog broja, ukoliko koristi Viber).

3. Ako neće tek tako da pomogne, ponudiš lovu... ako i dalje neće, ponudiš više love...

4. Ako ni tada neće (možda zato što i sam već koristi Viber na tom broju i vezan je za isti, a zbog čega je potencijalno i deaktivirana tvoja aplikacija, ili ga prosto boli zadnjica za tuđe probleme), bedak... platio si školu...

Lično, bio bih spreman da platim najmanje celokupan mesečni prihod koji dolazi od tog posla, pa i znatno više ako nemam drugi način da brzo i lako obavestim partnere/klijente/mušterije o promeni broja (sve zavisi od vrste posla - npr. meni je bilo koji dan bez interneta minus od 50 do 100€, a neko može 3 meseca bez istog).

@vmarc,
Da, slično je kod mene bilo, što me i nateralo da naučim ponešto o aplikaciji. Šteta, zato što sama aplikacija relativno dobro funkcioniše, ali je pitanje implementacije stvarno užasno rešeno. Od multiplatformske se ne očekuje da bude savršena na svim sistemima, ali da bar na onom glavnom, Androidu... šteta, kao što već rekoh... (ne računam iOS, pošto je US glavno tržište za isti, a tamo je Viber u manjini).

::
:: Imao sam dve kartice, jedna kao pripejd broj na kojem sam radi zezanja napravio viber broj za poslove trgovinu...Vise u fazonu da me ne smaraju u sred noci na pravi broj... nA KRAJU TAJ VIBER JE OZBILJNO ZAZIVEO ZA TRGOVINU I MNOGI GA IMAJU KAO KONTAKT... kARTICA JE POTPUNO ISTEKLA JER NIJE DOPUNJAVANA KREDITOM :( Realno nije mi trebao kredit za viber. Cak i sa isteklom karticom viber je radio godinu-dve. Kad sam promenio telefon shvatio sam da ne mogu da povratim stari poslovni viber jer je kartica skroz ugasena a bez sms verifikacije nema vibera. Ostaje mi da probam da vidim sa operaterom da neko drugi nije dobio taj broj, ako nije da vadim najmanji paket na isti broj da bih aktivirao viber , nema mi druge. Hvala svima na savetima.....
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646113.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs