Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Dva win10 na dva harda na istom pc problem
STRANA 1 OD 1
alexr Dva win10 na dva harda na istom pc problem 23.01.2024. 12:17 T69187

status: user
broj poruka: 56

Ukratko , nakon sto se win10 pro premetnuo nakon updata u win11 koji mi ne odgovara uradio sam clean install win10 23h2 na nvme disk. I to radi vec oko nedelju dana stabilno, zadovoljan sam. Isti tu verziju sam instalirao na drugi obicni ssd da imam dva sistema. Nedugo nakon instalacije svih drivera taj drugi windows krene da prijavljuje greske. Pocinje da se podize sistem a onda nekada pokaze crni ekran pa se nakon nekoliko restarta podigne normalno i radi bez greske, ali mnogo cesce pokaze plavi ekran i tu nema pomoci. Graficka je nova potpuno ispravna svi drajveri su isti kao na prvom sistemu. Nakon 3-4 instalacije stavio sam win10pro koji sam koristio i pre. U pocetku je radio dobro a onda nakon par restarta se desava isto, crni ekran (gde ipak pritiskom na ctrl alt delete mogu da pozovem task manager i izvrsim restart) a onda posle par restarta podigne sistem normalno. Nemam dovoljno pameti da vidim sta nije u redu, pre sam koristio i po nekoliko os istovremeno na razlicitim hardovima ali to je bilo u vreme win7, da li neko ima ideju sta moze da korumpira drugi sistem? Na netu nisam nasao resenje,maticna je asus tuf gaming sistem je gpt i uefi. Da li da probam da stavim na drugi disk tiny win11? Stalo mi je da razdvojim programe za zivot od igara zato i hocu dva sistema.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba Dva win10 na dva harda 23.01.2024. 18:26 #681255

status: user
broj poruka: 1196
Ako je sve potpuno isto, onda jedino ono što je različito može da bude problem. Verovatno ssd.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexr bas tako 23.01.2024. 19:43 #681256

status: user
broj poruka: 56
Kakvo gubljenje vremena, u pitanju je Samsung Evo, ja ga jesam proverio sa par programa nakon prve dve instalacije , nigde greske . Danas sam ponovio instalaciju tiny10 na prastari 64gb ssd koji mi je bio pri ruci sve radi perfektno... sta da kazem , izgubljen ceo dan , a problem najprostiji


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60276. Broj poslatih odgovora: 646116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs