Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
iPhone 4S - ubedljivo najbrži smartphone na svetu (benchmark)
STRANA 2 OD 9  
makini ... 12.10.2011. 17:58 #367091

status: user
broj poruka: 97
Bravo Gile.

@nemanja21
To to je kao kada bi rekao: vidi Wilson sto je iskopirao Head-ov reket, mogli su da smisle neki drugi oblik, recimo cetvrtast.. Trkni do neke radnje i pogledaj monitore, npr. mat crne. Ko je koga tu iskopirao? Moj Beko frizider i Gorenje mikrotalasna imaju isti kabl za struju. Ej! Isti! Mogli su malo nesto da promene...
Neverovatno mi je jos da recimo krajnji korisnik razmislja: ovaj Samsung je telefon godine, ima puno besplatnih korisnih aplikacija, veci je od iphone-a, super mu je ekran i kosta od 250e uz ugovor do 400e na oglasima. Hm? Ma jok, ko ih j... iskopirali su skroz ovaj iphone, banda jedna, ipak cu ja da dam 600e za iphone.
???
Me: wats the weather like in Vrnjačka Banja?
Siri: where the f... is that?

Pozdrav




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1551259 a a a 12.10.2011. 18:01 #367092

status: user
broj poruka: 137
@gile
to ti je isto kao kad kazes zajebi mercedes amg, jer nevozim taj auto i nemam para da ga kupim, a i on ce biti krs kada za par godina ljudi budu vozili letece automobile.
A za kopiranje kad kazes to je isto kao da mercedes kopira hjundai ili kia automobile.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: gile 12.10.2011. 18:10 #367094

status: user
broj poruka: 9122
Nece imati 90%, jer jos nisu poceli ni sa proizvodnjom A6 chipseta, tacnije ne znaju ni ko ce da ga proizvodi. Dok je nVidia vec predstavila Kal El - Tegra 3 - Quad Core chipset u septembru i vec je vidjen prototip sa tim Chipsetom da gura Win 8 na prezentaciji WIn 8 koja je bila pre skoro mesec dana :). I sa Tegra 3 su reseni problemi koji su bili u Tegra 2 u vezi 1080p videa, jedva su ga pustali Tegra 2 uredjaji, dok je Galaxy S2 sa Exynos-om koji je imao posebni chip za pustanje 1080p pustao bez problema, a recimo neki Tegra 2 tablet to nije mogao da uradi ili je radio sa jako losim FPS-om, taj posebni cip su ubacili i u Tegra 3 (Kal El).

Apple je do sada predstavljao telefoni koji su bili dosta iznad konkurencije i nis mogli biti prevazidjeni u narednih ~6 meseci, ali ovaj iPhone 4S ce biti prevazidjen prakticno kroz mesec dana, a skroz pregazen za ~3-4 meseca :).

Hteo sam edit onaj moj gore post, ali nema sanse da se setim sta sam hteo da napisem xd :).

Automobili su druga prica od telefona, tamo se mnogo vise stvari gleda nego kod telefona. Inace svaki telefon ce biti kroz godinu dana zastareo, evo pogledaj Samsung Galaxy S koji je bio super telefon prosle godine, a gde je sad. Evo sada ce i Samsung Galaxy S2 skoro u penziju.

Od Apple-a se sada mnogo vise ocekivalo, ali dobro iPhone 5 ce biti senzacija :), ali ako i tu kiksnu, mogu da se slikaju :).

@makini thx :D.

Pozdrav!


:: Pa ako tako gledas u buducnost onda ce iPhone 5 biti bog i batina kada izadje
:: iPhone 4s je trenutno najbrzi telefon. Kazah trenutno a to isto pise i u naslovu teme
:: A jesi li ti siguran da apple nece imati telefon sa 4core procesorom za 4meseca koji nece biti brzi od konkurencije?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: ... 12.10.2011. 18:34 #367102

status: user
broj poruka: 1227
:: @nemanja2
:: To to je kao kada bi rekao: vidi Wilson sto je iskopirao Head-ov reket, mogli su da smisle neki drugi oblik, recimo cetvrtast.. Trkni do neke radnje i pogledaj monitore, npr. mat crne. Ko je koga tu iskopirao? Moj Beko frizider i Gorenje mikrotalasna imaju isti kabl za struju. Ej! Isti! Mogli su malo nesto da promene..
Ovde se prica o namernom i bezobzirnom kopiranju nekih stvari kako bi se stvorio utisak i stekla konkurentska prednost na ime jaceg brenda. Tim metodama se sluze uglavnom Kinezi da bi neko u bloku 70 mogao da kupi nike ili rAEbok patike, i to definitivno nije put kojim treba da ide jedna ozbiljna kompanija poput Samsunga. Ti sada da izmislis nesto, nebitno sta, i da to ima odlican potencijal, i onda ja dodjem odradim potpuno istu stvar i uzmem sav profit za sebe a tebi posaljem jedan sms u kome pise moj beko frizider i gorenje mikrotalasna bla bla... Da li bi i tada bio tako liberalnih shavatanja? (bitna je poenta, ne ukazujem ni na kakvu slicnost medju primerima)

:: Neverovatno mi je jos da recimo krajnji korisnik razmislja: ovaj Samsung je telefon godine, ima puno besplatnih korisnih aplikacija, veci je od iphone-a, super mu je ekran i kosta od 250e uz ugovor do 400e na oglasima. Hm? Ma jok, ko ih j... iskopirali su skroz ovaj iphone, banda jedna, ipak cu ja da dam 600e za iphone.
Ako nisi znao iphone je 150e na ugovor. I ima vise besplatnih aplikacija i ima bolji ekran.
:: ??
:: Me: wats the weather like in Vrnjačka Banja
:: Siri: where the f... is that
::
:: Pozdra
::
@gile23
Nema A6 nikakve veze sa tim, vec je jednostavno filozofija predstavljanja takva, slicno tik-toku kod Intela, na svakih godinu dana se predstavljaju novi ili osvezeni proizvodi.
:: Tu si u pravu, samo mi se cini, da ce uskoro tu ulogu preuzeti Samsung, HTC i ekipa :)
::
Daj boze, samo nazalost apsolutno nista ne najavaljuje to za sad. Iskreno bih voleo da u mojim rukama ikada jedan Samsung ostavi utisak kao sto je to uradio recimo iPhone 2G 2007 godine.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
krkub Re: ... 12.10.2011. 19:09 #367120

status: user
broj poruka: 1006
Au bre, `ajde da hirurški odstraniš taj tvoj sadistički cinizam, a?
Mislim, ne moraš gajiti ni najmanju simpatiju prema bilo kom `eplu` (kao i ja), ali ne moraš odmah da raspaljuješ troll žnjumr...
Jebote.

:: Koji fanboy gay-ball, čak se i neki `dečki` pominju... Sad se još i ben-chmarcima gadjate medjusobno..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
::
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: ... 12.10.2011. 19:23 #367124

status: user
broj poruka: 9122
@nemanja21 200$ je u USA iPhone 4S, 230$ je Samsung Galaxy S2, ali ceka se Nexus S. Inace filozofija bi im bila korektna da konkurencija izbacuje godisnje isto jedan model telefona, kao sto to radi AMD u slucaju Intel-a, ali kao i sto sam znas situacija nije takva, pa se pojavljuju novi Samsung telefoni na sedmicnom nivou :).

Mozda ce se to desiti, kada pocne nesto da se projektuje, pa budes imao touch projekciju, a do tada, svi telefoni ce biti manje vise na isti fazon, neki brzi, neki sporiji, neki ce imati malo bolji ekran, neki losiji itd. :).

Pozdrav!



:: @gile2
:: Nema A6 nikakve veze sa tim, vec je jednostavno filozofija predstavljanja takva, slicno tik-toku kod Intela, na svakih godinu dana se predstavljaju novi ili osvezeni proizvodi.
:: :: Tu si u pravu, samo mi se cini, da ce uskoro tu ulogu preuzeti Samsung, HTC i ekipa :)
:: ::
:: Daj boze, samo nazalost apsolutno nista ne najavaljuje to za sad. Iskreno bih voleo da u mojim rukama ikada jedan Samsung ostavi utisak kao sto je to uradio recimo iPhone 2G 2007 godine.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Re: ... 13.10.2011. 02:49 #367212

status: user
broj poruka: 666
Kakav te benchforum spopao, tamo se nisam ulogovao bukvalno godinama, ne znam više ni koji mi je pass.
Imaš gore linkove sa kojih sam `pokupio` skrinove, a imaš i datum u zaglavlju: 11.10.2011.
Dakle, staro tek nepuna dva dana, a ne pet. Get your facts straight, bar jednom. :)

Drugo, klok iPod2 A5 čipa je 1GHz, za razliku od iPhone 4S A5 gde je spušten na ~800MHz, što je zbog bolje optimizovanog i savršenijeg OS-a pravilno procenjeno kao sasvim dovoljno da oduva konkurenciju koja mora da overklokuje svoje čipove ne bi li držala korak. :) Ko zaista ne zna o čemu priča, a ko zna, može lepo da se vidi u gornjim tabelama, gde se jasno vidi kako se konkurencija muči čak i sa iPhone 4 koji je sam star već više od godinu dana, a kamoli sa najnovijim zbog koga su morali da odlažu svoje prezentacije i vrate Nexus (Prime, a ne S, taj je već odavno failovao xD) na doradu. :D
To su u ozbiljnijim krugovima poznate stvari, ali Gile to ne zna jer nije video u kristalnoj kugli i na benchforumu:
`At a lower operating frequency than its Android competitors, Apple does have to exploit its strengths in software to avoid any tangible performance penalties.`
http://tinyurl.com/3b85qgz


Siri u praksi, i to iz ruku nekog anonimusa koji ne zna da nije ni potrebno svaki put da pritiska dugme xD :
http://www.youtube.com/watch?v=MKRwV3DTVLo
Kao i obično kad je Apple u pitanju - it simply works. :)

A ovo da je `Apple priznao da je Google bolji` (čas je to Google, čas HTC, čas Samsung, čas Microsoft, čas Nokia, ma sve ide kod Gileta xD), da ti se i to možda nije javilo u kristalnoj kugli poput onog faila od pre dve nedelje, kada si samouvereno proricao i ubeđivao ljude po forumu kako će novi iPhone imati četvrtasto HOME dugme, po ugledu na... Samsung? ahahahaha
Očisti malo tu kuglu, a i proveri vid - hoće oko da pobrljavi od preteranog gledanja u prenaglašen kontrast i ono šarenilo od neukusno nasviranih boja na Amoledu. :D :D :D


:: @maxxio aj koji ti je nick sa bencha jer si ovo tamo pokupio, a i staro je nekih ~5 dana :). Ako citas tamo, jedan user je pomenuo, da je trenutno dobar telefon, ali koliko za par dana (odlozena je prezentacija zbog smrti Steve Jobs-a) ce se pojaviti Nexus S koji ce imati Ice Cream Sandwich, GPU kao u iPhone 4S i procesor klokovan na 1.5GHZ, za komparaciju A5 ima CPU na 900 MHZ. E onda bi bilo lepo da dodjes sa tim istim rezultatima pa da vidimo ko je najbolji :)
::
:: Ako je klot iOS 5 najbolji OS onda pojedinci ne znaju stvarno sta pricaju. Dajte neki klip kako Siri radi u realnom vremenu, a ne u reklami
::
:: Samo se vi tripujte da je iPhone najbolji telefon u univerzumu, sam Apple je indirektno priznao na prezentaciji novog iPhone-a da ih je Google bolji, svi sladovi su im bili takvi da su oni dostlgli, a ne prestigli Google
::
:: A performanse itekako znace na telefonu, jer mogu da obezbede lepsu grafiku i brze izvrsavanje svakakvih operacija :)
::
:: @nemanja21 sto se tice kopiranja vidi prvo od koga je Apple prekopirao skoro sve najnovije Features-e u iOS 5, pa onda od koga je Apple pokupio dizajn za vecinu svojih uredjaja, samo koristi Google i videces da je neko dizajnirao uredjaj koji lici na iMac pre 50 godina :)
::
:: iPhone 4S je sada ok telefon, ali koliko kroz mesec dana, nece biti alfa i omega, a kroz 3-4 meseca kada iskoce quad core telefoni sa 4`+ ekranom ovaj iPhone 4S ce biti smesan kao crtani film :)
::
:: Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Re: Re: ... 13.10.2011. 02:49 #367213

status: user
broj poruka: 666
ahahahaha
Ovaj fail sam i ja postovao na jednoj drugoj temi... :D
Nemoj to mnogo da im nabijaš na nos, vidiš da su već počeli da teše jedan drugog upoređujući svoje plastikanerske kopije sa šporetima i frižiderima made in Turkey... xD
A tek ako vide onu bruku od iskopiranog UI-ja, ima da naspamuju temu sa `smederevcima` i Magnohrom bojlerima...

:: Da, super je.. Jel to telefon sa poslednje slike odavde? http://cydiahelp.com/samsung-copies-apple/ Zaista zasluzili su nagradu, al za nesto drugo..
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Re: Re: Re: ... 13.10.2011. 02:50 #367214

status: user
broj poruka: 666
Pa ne očekuješ valjda da ozbiljna firma kao što je Apple izbacuje Hello Kitty i slične telefončiće svaka dva meseca? :D
Nego, uzalud čekaš Nexus S, taj je odavno potonuo, baš kao i njegov prethodnik Nexus 1. Samo kucaj u pretraživaču `Nexus S poor sales` i samo će ti se kazati. Biće da ti čekaš Nexus Prime, ali izgleda da je kristalna kugla opet omanula. :)
Za razliku od tih pompezno najavljivanih `iPhone killera` koji su doživeli totalni fijasko posle samo par meseci, od njih stariji matori iPhone 3GS se i dan-danas nalazi u prodaji.
Google bi trebalo što pre da konkretizuje u praksi svoj dil sa Motorolom i otkači Samsung koji je uvek bio i biće sinonim za jeftine uređaje namenjene low i ponekad middle segmentu, loš dizajn (kad nije kraden), krckavu plastiku i očajnu podršku.

:: @nemanja21 200$ je u USA iPhone 4S, 230$ je Samsung Galaxy S2, ali ceka se Nexus S. Inace filozofija bi im bila korektna da konkurencija izbacuje godisnje isto jedan model telefona, kao sto to radi AMD u slucaju Intel-a, ali kao i sto sam znas situacija nije takva, pa se pojavljuju novi Samsung telefoni na sedmicnom nivou :)
::
:: Mozda ce se to desiti, kada pocne nesto da se projektuje, pa budes imao touch projekciju, a do tada, svi telefoni ce biti manje vise na isti fazon, neki brzi, neki sporiji, neki ce imati malo bolji ekran, neki losiji itd. :)
::
:: Pozdrav
::
::
::
:: :: @gile2
:: :: Nema A6 nikakve veze sa tim, vec je jednostavno filozofija predstavljanja takva, slicno tik-toku kod Intela, na svakih godinu dana se predstavljaju novi ili osvezeni proizvodi.
:: :: :: Tu si u pravu, samo mi se cini, da ce uskoro tu ulogu preuzeti Samsung, HTC i ekipa :)
:: :: ::
:: :: Daj boze, samo nazalost apsolutno nista ne najavaljuje to za sad. Iskreno bih voleo da u mojim rukama ikada jedan Samsung ostavi utisak kao sto je to uradio recimo iPhone 2G 2007 godine.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Masinist opet 13.10.2011. 11:36 #367250

status: user
broj poruka: 251
kazem da je ova Siri SUPER smisljena (i da je ovo definitivno napredak) ali kako ce raditi van engleskog govornog podrucja ?!?
Verovatno ce imati datoteke podataka iz zemalja u kojima bude legalno prodavan iPhone a za ostale tesko.
I na koliko jezika `prica` Sira ?


Phenom II X3 & Antec H2O 620
M5A99X EVO
2x2GB ADATA 2000G
GV-R685D5-1GD & GV-R685OC-1GB
L194WT
HD103SJ
CM 690 II Adv & LC6650GP3 V2.3
AltecLansing VS4121
Sennheiser HD201
Lycosa
Sphex
G500


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 ... 13.10.2011. 13:56 #367291

status: user
broj poruka: 1227
Na samoj prezentaciji je radila na 3 jezika - engleski, nemacki i francuski, a naravno ta lista ce se siriti vremenom, kako je obecano.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 13.10.2011. 18:31 #367421

status: user
broj poruka: 9122
Bio je zakazan event za 11-ti, pa su ga odlozili za 19-ti :

http://www.gsmarena.com/samsunggoogle_unpack_event_allegedly_rescheduled_for_19th-news-3264.php

A evo i specifikacija :) :

http://www.gsmarena.com/source_close_to_google_reveals_real_nexus_prime_specs-news-3239.php

Ono na benchu sto sam video mrzi me da ti sada jurim link, je bilo iPad 2 poredjenje sa ostatkom ekipe :). Nexus Prime nemam pojma ni ime xd :). Nexus S je potonuo zbog S2, isto su kostali telefoni, a ovaj je bio mnogo bolji za iste pare :).

Aj dalje moja magicna kugla se zove Macrumors i gsmarena, sa prvog i najokoreliji Apple fanovi uzimaju informacije o upcoming novostima u novim Apple-ovim uredjajima, za drugi mislim da nema potrebe ista reci :). A sto se tice cetvrtastog dugmeta, ako je jedan sajt zvani Macrumors mogao da izbaci tu informaciju i da napravi uporedjivanje sa Galaxy S2, mislim da ti je sve jasno zasto sam ja tu pricu potencirao, mozda malo previse, tu sam pogresio, ali dobro.

Pa pazi boje na AMOLED-u su oversatured za ~45% dok su na Retini na iPhone 4 undersaturated za nekih ~40 % isto je negde bio grafikom na benchu ne mogu da ga jurim. Retina ima problem jer koristi IPS tehnologiju za koju treba malo vise prostora, dok AMOLED ima `tanju` tehnologiju i samim tim telefon sa SAMOLED tehnologijom moze biti tanji od telefona koji vuce IPS tehnologiju, mnogi analiticari smatraju da bi rado Apple presao na SAMOLED, ali to nece da urade zbog burn in efekta na SAMOLED-u koji neki primete, neki ne primete.

Zasto je cas jedan bolji cas drugi, pa jednostavno zbog toga, sto izbacuju telefone na 15 dnevnom nivou. A ako se ubaci u tu pricu i Microsoft koji zavrce ruke HTC-u i Samsung-u i tera ih da placaju 15$ za svaki proizvedeni Android device Microsoft-u, lako ces videti, da se situacija jako brzo na trzistu menja, jos kada se u tu pricu ubaci Win 8 koji ce da se uskoro vrti na tabletima dobijes pravi kurslus. Naravno Apple-a u toj prici nigde nema, jer ce oni da izdaju svoje tablete na svakih 12 meseci, a za to vreme ce Samsung, Asus, Lenovo i ekipa da predstave 30 komada od 7` do 10` pod razlicitim OS-ovima, sa razlicitim cenama i logicno je da za godinu dana Apple izgubi 20% svetskog trzista u pogledu tableta.

Konkretizovace jako brzo Google svoj dil sa Motorolom. Izvini al jel bila prezentacija sa slajdom iPhone 4S supports HSPA+ 21 mbps uporedjeno 4 android telefona jos koji su istu mogucnost imali pre godinu dana.

iOS do pre godinu do dve nije imao konkurenciju, secam se kada sam ja jurio da kupim telefon neki, bio je HTC Magic ili G1 tako nesto protiv iPhone 3G za iste pare, iPhone 3G je tada za mene bio mnogo bolji telefon od tog Magic-a, a vidi sada, iPhone 4 je do pre 10 dana bila najjaci Apple-ov telefon sa nekim trash hw-om, dok je S2 predstavljen pre ~4-5 meseci ? Najveci udeo u polju OS-ova u USA ima Android :

http://www.gsmarena.com/comscore_android_widens_its_lead_on_ios_in_the_us-news-3236.php

iOS i cela iPhone filozofija lagano pada u vodu, zahvaljujuci Apple politici da neke stvari jednostavno ne implementira jer im ne ide u skladu sa njihovom politikom, jednostavno Apple izbaci telefon da se prilagodi njima, a ne korisniku, mene bi bilo sramota da izdam takvo smece od OS-a u kom nemas file sistem vec neku kvazi budzevinu.

I da delovi od tog Hello Kitty proizvodjaca se ugradjuju u tvoj cenjeni iPad 2 i iPhone 4 i iPhone 4S, think about it :). iPhone killerom mozes slobodno da nazoves Galaxy S2 :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 13.10.2011. 18:39 #367423

status: user
broj poruka: 18472
Sve ja ovde podrzavam izreceno oko iPhone i meni se licno svidja i ko zna mozda ga i uzmem mada mi je display nekako mali za sad .Beli iPhone je bas elegantan,ima stil..
Ali ono sto mene odbija od tog telefona jeste sto danas najveci sljam,mamini i tatini sinovi,kriminalci,lopovi,seljaci taj telefon nose da bi bili vidjeni.Nema veze sto ne znaju da ga koriste osim da se jave vec je telefon postao simbol sljama,kao i mercedes,uglavnom se zna ko danas kod nas vozi mercedes .)
Naravno cast izuzetcima ali ovo sto sam istakao je cinjenica.
Ja bih komotno rekao nije zvaka za seljaka ali danas svaka susa koja ima pare kupi ovako nesto da bi se videlo kako su oni fancy,da bi bili in,pokazali kako imaju pare a sto je najgore takvi gestovi danas pale jer je nacija totalno izgubila kompas sta su prave vrednosti..
Da ne idem previse od teme poentu sam istakao.Na zalost telefon ni kriv ni duzan mi se zgadio samo iz tog razloga i radije bih uzeo nesto drugo jer mi ime nije apsolutno bitno vec funckionalnost ,kvalitet ,a to mogu da dobijem i an drugom mestu -Samsung Nexus Prime ili ti Samsung Galaxy 3 koji ce imati Quad procesor na 2.0 Ghz!

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
FrekFencija





:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: ... 13.10.2011. 18:45 #367426

status: user
broj poruka: 9122
Izgleda da nece rekose 1.8 GHZ dual core na gsmareni pre dva dana :(. Izgleda da ce Exynos jos da usavrse :). Idi malo preko pa vidi kakva je situacija, obicni klinci, ili malo bogatiji nose ne 1 nego dva iPhone-a, Blackberry-a itd. :).

Pozdrav!


:: Sve ja ovde podrzavam izreceno oko iPhone i meni se licno svidja i ko zna mozda ga i uzmem mada mi je display nekako mali za sad .Beli iPhone je bas elegantan,ima stil.
:: Ali ono sto mene odbija od tog telefona jeste sto danas najveci sljam,mamini i tatini sinovi,kriminalci,lopovi,seljaci taj telefon nose da bi bili vidjeni.Nema veze sto ne znaju da ga koriste osim da se jave vec je telefon postao simbol sljama,kao i mercedes,uglavnom se zna ko danas kod nas vozi mercedes .
:: Naravno cast izuzetcima ali ovo sto sam istakao je cinjenica
:: Ja bih komotno rekao nije zvaka za seljaka ali danas svaka susa koja ima pare kupi ovako nesto da bi se videlo kako su oni fancy,da bi bili in,pokazali kako imaju pare a sto je najgore takvi gestovi danas pale jer je nacija totalno izgubila kompas sta su prave vrednosti.
:: Da ne idem previse od teme poentu sam istakao.Na zalost telefon ni kriv ni duzan mi se zgadio samo iz tog razloga i radije bih uzeo nesto drugo jer mi ime nije apsolutno bitno vec funckionalnost ,kvalitet ,a to mogu da dobijem i an drugom mestu -Samsung Nexus Prime ili ti Samsung Galaxy 3 koji ce imati Quad procesor na 2.0 Ghz
::
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp
:: FrekFencija
::
::
::
::
::
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Sam i Sung 13.10.2011. 19:00 #367436

status: user
broj poruka: 18472
Gile koliko su pouzdane te informacije?
Evo vidim da imaju i specifikacije :
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii-4238.php
Kakav je exynose u odnosu na A5?
Nisam nasao taj procesor ni u jednom tablet-u!



Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
FrekFencija





:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: ... 13.10.2011. 19:06 #367440

status: user
broj poruka: 8139
Sta te boli uvo ko sta nosi, nije valjda da si zbog toga odustao od iPhona?

Smatram da ako tebi zavrsava posao iPhone da nema onda razloga da ga ne uzmes, nebitno da li neki tamo Pera zna da rukuje sa njim ili ga ima samo da bih se k*rcio.

Evo, ja furam iPhone i koristim ga vise nego sto i treba, a istovremeno lozim drugarice i podjebavam ortake

Logo jabuke je cudo...

``They call me... Prophet``

:: Sve ja ovde podrzavam izreceno oko iPhone i meni se licno svidja i ko zna mozda ga i uzmem mada mi je display nekako mali za sad .Beli iPhone je bas elegantan,ima stil.
:: Ali ono sto mene odbija od tog telefona jeste sto danas najveci sljam,mamini i tatini sinovi,kriminalci,lopovi,seljaci taj telefon nose da bi bili vidjeni.Nema veze sto ne znaju da ga koriste osim da se jave vec je telefon postao simbol sljama,kao i mercedes,uglavnom se zna ko danas kod nas vozi mercedes .
:: Naravno cast izuzetcima ali ovo sto sam istakao je cinjenica
:: Ja bih komotno rekao nije zvaka za seljaka ali danas svaka susa koja ima pare kupi ovako nesto da bi se videlo kako su oni fancy,da bi bili in,pokazali kako imaju pare a sto je najgore takvi gestovi danas pale jer je nacija totalno izgubila kompas sta su prave vrednosti.
:: Da ne idem previse od teme poentu sam istakao.Na zalost telefon ni kriv ni duzan mi se zgadio samo iz tog razloga i radije bih uzeo nesto drugo jer mi ime nije apsolutno bitno vec funckionalnost ,kvalitet ,a to mogu da dobijem i an drugom mestu -Samsung Nexus Prime ili ti Samsung Galaxy 3 koji ce imati Quad procesor na 2.0 Ghz
::
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp
:: FrekFencija
::
::
::
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Sam i Sung 13.10.2011. 19:10 #367444

status: user
broj poruka: 9122
Exynos je chipset koji je napravio sam Samsung, imao si dve verzije Galaxy S2, jedna je bila sa Exynos-om druga sa Tegra 2, Exynos je mogao da pusta bez stucanja 1080p, dok se Tegra 2 dobro mucila, pa je bolje 1080p film pustao telefon, nego neki tablet sa Tegra 2, sa Kal El-om nVidia je ispravila taj problem oko 1080p. Pre par nedelja (mislim 2) uz predstavljanje 16MP kamere za mobilne uredjaje (tablete i telefone) Samsung je izbacio novu reviziju Exynos-a klokovanu na 1.5 GHZ uz tvrdnju da je 25% brza od prethodne verzije i da je 30% manje trosi baterije `struje` u odnosu na prethodnu reviziju. Mislim da Exynos Samsung nije `trpao` ni u jedan Galaxy tablet.

Glavna razlika izmedju Exynos-a na 1.2 GHZ i A5 je u tome sto A5 ima mnogo jaci GPU, CPU snaga je prakticno ista, mozda cak i malo veca na Exynos-u :). Ovo sam ja ovako sve shvatio, ti vidi proveri ovo jos jednom, ali mislim da ovako stoji situacija :).

Inace za S3 ova trenutna informacija je mnogo realnija :

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_specs_leak_18ghz_dual_core_anyone-news-3256.php

Verovatno ce ovo na 1.8 GHZ biti neka novija revizija Exynos-a. Ne znam sta se ceka kod ovog Kal El-a koji je predstavljen jos u septembru mesecu.

Pozdrav!


:: Gile koliko su pouzdane te informacije
:: Evo vidim da imaju i specifikacije
:: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii-4238.ph
:: Kakav je exynose u odnosu na A5
:: Nisam nasao taj procesor ni u jednom tablet-u
::
::
::
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp
:: FrekFencija
::
::
::
::
::
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: ... 13.10.2011. 19:15 #367446

status: user
broj poruka: 9122
Da si kojim slucajem uzeo neki Galaxy telefon u istom cenovnom rangu tretirali bi te kao budalu :).

Pozdrav!


:: Sta te boli uvo ko sta nosi, nije valjda da si zbog toga odustao od iPhona
::
:: Smatram da ako tebi zavrsava posao iPhone da nema onda razloga da ga ne uzmes, nebitno da li neki tamo Pera zna da rukuje sa njim ili ga ima samo da bih se k*rcio
::
:: Evo, ja furam iPhone i koristim ga vise nego sto i treba, a istovremeno lozim drugarice i podjebavam ortake
::
:: Logo jabuke je cudo..
::
:: ``They call me... Prophet``
::
:: :: Sve ja ovde podrzavam izreceno oko iPhone i meni se licno svidja i ko zna mozda ga i uzmem mada mi je display nekako mali za sad .Beli iPhone je bas elegantan,ima stil.
:: :: Ali ono sto mene odbija od tog telefona jeste sto danas najveci sljam,mamini i tatini sinovi,kriminalci,lopovi,seljaci taj telefon nose da bi bili vidjeni.Nema veze sto ne znaju da ga koriste osim da se jave vec je telefon postao simbol sljama,kao i mercedes,uglavnom se zna ko danas kod nas vozi mercedes .
:: :: Naravno cast izuzetcima ali ovo sto sam istakao je cinjenica
:: :: Ja bih komotno rekao nije zvaka za seljaka ali danas svaka susa koja ima pare kupi ovako nesto da bi se videlo kako su oni fancy,da bi bili in,pokazali kako imaju pare a sto je najgore takvi gestovi danas pale jer je nacija totalno izgubila kompas sta su prave vrednosti.
:: :: Da ne idem previse od teme poentu sam istakao.Na zalost telefon ni kriv ni duzan mi se zgadio samo iz tog razloga i radije bih uzeo nesto drugo jer mi ime nije apsolutno bitno vec funckionalnost ,kvalitet ,a to mogu da dobijem i an drugom mestu -Samsung Nexus Prime ili ti Samsung Galaxy 3 koji ce imati Quad procesor na 2.0 Ghz
:: ::
:: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp
:: :: FrekFencija
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: ... 13.10.2011. 22:25 #367470

status: user
broj poruka: 1227
::
:: Konkretizovace jako brzo Google svoj dil sa Motorolom. Izvini al jel bila prezentacija sa slajdom iPhone 4S supports HSPA+ 21 mbps uporedjeno 4 android telefona jos koji su istu mogucnost imali pre godinu dana
Sad je jedan slajd, a pre neki dan si pricao da su svi slajdovi takvi. Najsmesnije mi je sto sam gledao celu prezentaciju.
::
:: iOS do pre godinu do dve nije imao konkurenciju, secam se kada sam ja jurio da kupim telefon neki, bio je HTC Magic ili G1 tako nesto protiv iPhone 3G za iste pare, iPhone 3G je tada za mene bio mnogo bolji telefon od tog Magic-a, a vidi sada, iPhone 4 je do pre 10 dana bila najjaci Apple-ov telefon sa nekim trash hw-om, dok je S2 predstavljen pre ~4-5 meseci ? Najveci udeo u polju OS-ova u USA ima Android
::
:: http://www.gsmarena.com/comscore_android_widens_its_lead_on_ios_in_the_us-news-3236.ph
::
Cek, ti mene lozis. Jesi li ti stvarno opet postavio link koji pokazuje trzisnu zastupljenost Androida? Na tu temu sam ti ispisao barem 50 pasusa i ti i dalje uporno ponavljas iste gluposti...
::
:: iOS i cela iPhone filozofija lagano pada u vodu, zahvaljujuci Apple politici da neke stvari jednostavno ne implementira jer im ne ide u skladu sa njihovom politikom, jednostavno Apple izbaci telefon da se prilagodi njima, a ne korisniku, mene bi bilo sramota da izdam takvo smece od OS-a u kom nemas file sistem vec neku kvazi budzevinu
Nepostojanje takvog fajl sistema ima svoje mane i prednosti. Prednosti na koje ti zaboravljas su jednostavnost, mnogo veca pouzdanost i stabilnost OS-a naspram svih ostalih. I njihova filozofija nije takva od juce, nego odaavno, a tvoj sustinski problem je sto si se navikao na filozofiju koju je Microsoft servirao putem Windowsa.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Re: Re: Re: ... 14.10.2011. 06:55 #367537

status: user
broj poruka: 666
Pa naravno da bi ga tretirali kao budalu, ko je lud da plastičnu kopiju plaća isto kao i original... :D
Na drugi post odgovaram kasnije, sad žurim na posao. U međuvremenu pročitajte kako su plagijatori iz Koreje popili još jednu šamarčinu posle Holandije i Nemačke, ovog puta u Australiji:

http://www.theaustralian.com.au/australian-it/apple-wins-samsung-case-in-australia/story-e6frgakx-1226165771696

Krali su od mnogih nekažnjeno, ali ovog puta će da osete čvrsto... hahahaha


:: Da si kojim slucajem uzeo neki Galaxy telefon u istom cenovnom rangu tretirali bi te kao budalu :)
::
:: Pozdrav
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: ... 14.10.2011. 20:40 #367698

status: user
broj poruka: 9122
Slobodno tu ubaci i 1080p recording sa sve dual core procesorom koji do sada nisu imali.

Ja sam ti samo lepo prikazao gde je Apple bio pre dve godine, a gde je sada i u kom se to smeru razvija, to je jasno i vrapcima na grani.

Ok, reci mi kako moze da se definise prednost da ne mozes da snimis attachment iz mail-a, na stranu to sto je do pre godinu - dve bila prica da je multitasking na iOS-u suvisna stvar, i onda kada su ga ubacili to je takva neka budzevina, da ne znas ni da li si iskljucio app ili ne. Evo ti pogledaj sta kaze covek koji pise app-ove za iOS, tacnije pisao, sada se prebacio na Android zbog bas te Apple politike :) :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?254821-Tableti-i-njihov-OS-opsta-diskusija&p=2604426&viewfull=1#post2604426

Ako imas vremena prelistaj malo tuda taj thread i postove doticnog usera i mnogo ce ti stvari biti jasno :).

Pozdrav!


:: ::
:: :: Konkretizovace jako brzo Google svoj dil sa Motorolom. Izvini al jel bila prezentacija sa slajdom iPhone 4S supports HSPA+ 21 mbps uporedjeno 4 android telefona jos koji su istu mogucnost imali pre godinu dana
:: Sad je jedan slajd, a pre neki dan si pricao da su svi slajdovi takvi. Najsmesnije mi je sto sam gledao celu prezentaciju.
:: ::
:: :: iOS do pre godinu do dve nije imao konkurenciju, secam se kada sam ja jurio da kupim telefon neki, bio je HTC Magic ili G1 tako nesto protiv iPhone 3G za iste pare, iPhone 3G je tada za mene bio mnogo bolji telefon od tog Magic-a, a vidi sada, iPhone 4 je do pre 10 dana bila najjaci Apple-ov telefon sa nekim trash hw-om, dok je S2 predstavljen pre ~4-5 meseci ? Najveci udeo u polju OS-ova u USA ima Android
:: ::
:: :: http://www.gsmarena.com/comscore_android_widens_its_lead_on_ios_in_the_us-news-3236.ph
:: ::
:: Cek, ti mene lozis. Jesi li ti stvarno opet postavio link koji pokazuje trzisnu zastupljenost Androida? Na tu temu sam ti ispisao barem 50 pasusa i ti i dalje uporno ponavljas iste gluposti..
:: ::
:: :: iOS i cela iPhone filozofija lagano pada u vodu, zahvaljujuci Apple politici da neke stvari jednostavno ne implementira jer im ne ide u skladu sa njihovom politikom, jednostavno Apple izbaci telefon da se prilagodi njima, a ne korisniku, mene bi bilo sramota da izdam takvo smece od OS-a u kom nemas file sistem vec neku kvazi budzevinu
:: Nepostojanje takvog fajl sistema ima svoje mane i prednosti. Prednosti na koje ti zaboravljas su jednostavnost, mnogo veca pouzdanost i stabilnost OS-a naspram svih ostalih. I njihova filozofija nije takva od juce, nego odaavno, a tvoj sustinski problem je sto si se navikao na filozofiju koju je Microsoft servirao putem Windowsa
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict info iz Pariza 14.10.2011. 21:28 #367708

status: user
broj poruka: 4515
Ovde i tetkice(cistacice) nose iPhone 4.
Kosta 150 evra uz paket... Cene iz Orange mobilnog operatera.

A 150e u Parizu kosta da jedna vecerica u srednjem restoranu za 4 osobe.

Takodje, skoro je normalno da svako ima DSLR digitalac.



▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄  http://www.iznajmiPS3.com

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Joker93 Re: 14.10.2011. 22:07 #367711

status: user
broj poruka: 254
Hehe sad sam gledao ovaj video i sjetih se ove teme :D
http://www.youtube.com/watch?v=LIk0_cUg5k4




Who Dares Wins!
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2046176

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio Re: ... 15.10.2011. 02:45 #367766

status: user
broj poruka: 666
Nemoj biti uvek baš toliko površan, očigledno je da nisu isti testovi, ovde pričamo o najnovijem iPhone-u.
Drugo, ovde pričamo o Samsungu kao proizvođaču mobilnih telefona, a ne o njegovim postrojenjima za proizvodnju čipova, memorija, televizora, fenova za kosu, tostera i usisivača. Pod brendom `Samsung` je ujedinjena gomila potpuno različitih firmi – od brodogradilišta, hotela, do prodavaca životnog osiguranja. Korišćenje nečijih proizvodnih pogona ima isključivo veze sa smanjivanjem troškova proizvodnje i kapacitetima koji se stavljaju na raspolaganje. Npr. Intel , uprkos tome što poseduje sopstvena postrojenja ima ugovor i sa TSMC-om, drugim rečima isti Intelov čip se proizvodi u pogonima različitih firmi. Zato Apple bez problema može da A5 proizvodi u Samsungovim postrojenjima, dok na nasledniku A6 već radi TSMC (ugovor potpisan pre 2 meseca), ili da uzme NAND od Toshibe za sledeći iPhone, karton za pakovanje od neke 10-te firme itd. Sve to nema veze sa činjenicom da je Samsung kao proizvođač mobilnih telefona sinonim za ukradeni dizajn, jeftinu plastiku i katastrofalnu podršku. .)

Zašto i kako je potonuo Nexus S je priča koja bi nas odvela u off, dosta je reći da nije ni prvi ni poslednji Nexus kome se to desilo. :) Magic je bio odličan telefon u svoje vreme, a glupost da je “trash” (LOLčina x2) hw u iPhone-u 4 jasno demantuju rezultati testova iz mog prvog posta.

Problem sa tvojom kristalnom kuglom nije samo taj što je prljava, pa umesto `Galaxy S2=iPhone kopija` ti pogrešno čitaš `Galaxy S2=iPhone killer`, nego i to što u njoj vidiš samo ono što se uklapa u predrasude i projekcije koje si unapred stvorio. To je pravi razlog zbog koga si se upecao na glupost o četvrtastom HOME tasteru, a ne to što slepo veruješ sajtovima kao što su MacRumors ili šta već. Te pričice za vađenje zbog toga što si ispao smešan sa svojim viziJonarskim predviđanjima prodaj naivnima negde drugde, recimo na benčforumu. .)

Priču o tabletima smo već ispričali na drugoj temi, ali očigledno je da ne možeš da se skineš sa baba Vanga tripa. :) Meni je istovremeno i smešno i simpatično to što uporno naričeš o propasti Apple-a i njegove `filozofije” uprkos tome što te cifre uporno demantuju, a još smešnije zbog toga što uopšte nisi razumeo ili namerno nećeš da razumeš tu `filozofiju`. Apple implementira određene tehnologije tek onda kada raspolaže sa dovoljno usavršenim proizvodom koji može da garantuje za isporučeni kvalitet, a ne da bi pecao neuke što dužom listom features-a od kojih gomila ne radi kako treba.
Puna implementacija HSPA+ kao pseudo 4G tehnologije je odlagana do sada iz istog razloga zbog koga će LTE čip naći svoje mesto tek u sledećem iPhone-u, tačnije tek onda kada se proizvodni proces LTE čipa na kome rade Qualcomm i Apple ne prebaci sa trenutnih 45nm na 28nm. To će doneti bitnu optimizaciju na svim poljima, od kojih je najvažnija drastično smanjenje uticaja na potrošnju baterije, a trebalo bi da se poklopi i sa širenjem punokrvne 4G infrastrukture u SAD. Bez tih preduslova i ne može biti reči o kvalitetnom korišćenju punih mogućnosti takve mreže, umesto da služi kao marketinški privezak koji guta bateriju, ničemu ne služi, a još i ne radi.

Za razliku od konkurencije koja prevremeno ubacuje polufunkcionalne i neoptimizovane tehnologije samo i jedino iz marketinških razloga, Apple insistira na politici koja se svodi na čuvenu izreku “it simply works”. Zbog toga Apple ima najlojalnije korisnike u odnosu na sve ostale proizvođače i tradicionalno je ubedljivo na prvom mestu kada je reč o nečemu što se zove “user satisfaction rate”. Čitaj i uči:

http://www.businessweek.com/news/2011-10-05/apple-beats-htc-as-nokia-customer-loyalty-has-first-decline.html



:: Bio je zakazan event za 11-ti, pa su ga odlozili za 19-ti
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio nastavak 15.10.2011. 02:45 #367767

status: user
broj poruka: 666
Retina displej ne samo da nije prepreka smanjivanju debljine uređaja (primer: iPod Touch), nego Apple nema nijedan razlog da ga u dogledno vreme zameni nečim drugim. Ovo sam već postovao na jednoj drugoj temi, ali nije loše ponoviti i ovde - evo šta kažu ozbiljni testovi i ljudi koji se u sve to malo više razumeju od onih sa benčforum proročišta :D :

http://www.redmondpie.com/wp-content/uploads/2010/09/iPhone4vsGalaxyS1.jpg
http://www.redmondpie.com/wp-content/uploads/2010/09/iPhone4vsGalaxyS2.jpg
http://www.redmondpie.com/wp-content/uploads/2010/09/iPhone4vsGalaxyS3.jpg

Samo zaključak:
`There is no decisive winner as each of the three “Super” displays significantly outperforms the others in more than one important area and significantly underperforms in other areas.
The iPhone 4 by far has the brightest and sharpest display and is the most power efficient of the displays. The Motorola Droid by far has the best picture quality and accuracy. The Samsung Galaxy S by far has the lowest screen reflectance and largest Contrast for both bright and dark ambient lighting, and the best viewing angles.
On the flip side, the iPhone 4 has a weak color gamut and viewing angles, the Motorola Droid has weak screen reflectance and viewing angles, and the Samsung Galaxy S has lower brightness, excessive color saturation, higher power consumption and some sharpness issues.
Each of these “Super” displays is none-the-less impressive and deserves an award: the iPhone 4 performed better overall so it earned the DisplayMate Best Mobile Display Award, the Motorola Droid earned the Best Mobile Picture Quality Award, and the Samsung Galaxy S earned the Best New Mobile Display Technology Award.

So while the iPhone 4 didn’t have the best color range or viewing angle, it still won over Galaxy S’ Super AMOLED, Nexus One / Droid’s AMOLED and iPhone 3GS’ LCD display.`


Komentar na Redmond Pie:

`I’ve personally used all the phones mentioned and while I own an AMOLED-toting HTC Desire myself, I agree with DisplayMate on the fact that Retina Display is the best overall. It’s just too gosh-darn sharp and bright for me to care for Galaxy S’ contrast ratio or viewing angles.`

Ceo test detaljnije:
http://www.displaymate.com/Smartphone_ShootOut_1.htm
About DisplayMate Technologies:
http://www.displaymate.com/about.html


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 9  
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646077.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs