Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Pomazite, ako uopste pomoc postoji...
STRANA 2 OD 2
tortojed Nadam se da nisi zaboravio da promenis sve sifre koje... 19.11.2020. 03:11 #666167

status: user
broj poruka: 10985
si tamo imao keshirane... Poseban problem se eventualni digitalni potpisi i slicno, jer neko tamo ce se javi i odglumi tvoju draganu, pokupi kajmak ili napravi ko zna kakva sranja pa nestane u vidu magle...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 RE: 19.11.2020. 08:54 #666170

status: user
broj poruka: 1620
@Adzem

Po pitanju pronalaženja, ne bih da te obeshrabrujem, ali traženje po MAC adresi je suludo, što su ti Micika i Miki već nagovestili.

Imaj u vidu da je u pitanju MAC adresa uređaja u lokalnoj mreži na koju je računar povezan, ne na javnoj mreži.

Po pravilu, provajder ne bi smeo da ima uvid u tvoj lokal, ali u smislu rekonfiguracije rutera koji je najčešće u njihovom vlasništvu, mogu da imaju pristup samom ruteru, pa samim tim da vide šta je na njega povezano.

Da li to rade? Ukratko, NE. Zašto? Pa, boli ih piša šta je nakačeno na ruter sa druge strane:
-sve dok isti radi kako treba (a čak i kad ne radi, ne zanima ih dok sam korisnik ne prijavi).
-sve dok ne generiše maliciozan saobraćaj (po samog tog provajdera, a eventualno za korisnike istog, dok ih za ostale boli piša).
-i sve dok ne generiše nenormalnu količinu saobraćaja, koja bi im `upalia alarm` da ti aktiviraju tzv. `Bandwidth throttling` (iako tvrde drugačije, ovo je npr. izuzetno popularno kod SBB-a za korisnike koji u kratkom periodu povlače velike količine podataka).

Svaki od kućnih korisnika bilo kog provajdera u proseku ima najmanje 5 uređaja povezanih na ruter koji izlazi na WAN (internet). Kod mene ima bar 13-14 uređaja, ovako iz glave, bez nekog preteranog razmišljanja - TV-i, STB-ovi, telefoni, računari itd. a neki od uređaja imaju i po 2 ili znatno više MAC adresa zbog količine mrežnih adaptera koje poseduju (npr. noviji telefoni imaju i 2.4GHz, i 5GHz WiFi, koji su praktično odvojeni adapteri, iako u istom čipu. računari isto tako, plus oni imaju i `ethernet` adapter za povezivanje kablom, pa neki imaju i po 2 ili više itd.).

I takoo... kad na to dodamo neozbiljne poslovne korisnike (po pisanom pravilu neozbiljne, u slučajevima kada ne koriste dodatni ruter ili hardverski `firewall` pre ili umesto provajderovog rutera), a takvih nije ih malo, bar kod nas, to može da bude i stotine MAC adresa samo kod jednog korisnika.

...da ne nastavljam jer ovo može da ide u nedogled, ali shvataš već poentu... policija ne želi da traže telefone koje veoma lako mogu i geografski da lociraju triangulacijom preko baznih stanica, koje su u današnje vreme tehnološki napredne i prilično precizne. ne bave se ni rešavanjem slučajeva teških telesnih povreda, a ne nešto drugo...

Kamere u autobusu su najbolji početak, ako iko želi da se bavi time, ali imaj u vidu da panduri često ni ne pogledaju snimke - prijatelj im je pre nekoliko godina odneo CD sa snimkom sigurnosne kamere, na kom se vidi krađa maske haube sa njegovog auta (neko će se smejati, ali nije mala stvar pošto je auto bio nov, a ista košta oko 800€), a bajica ga je samo pitao da li se jasno vide cela lica lopova i kad je dobio negativan odgovor (vidi se lice, ali iz jednog ugla jer ne snima kamera 360 stepeni, logučno), sklonio CD na gomilu drugih sa strane, bez ikakvog obeležavanja i slegao ramenima... ako imaš nekoga ko bi to mogao da pogura, pitegni ga, jer je u suprotnom slaba vajda, bar po ovom primeru koji sam ti naveo.

Jednom kolegi pre 2-3 godine maznuli iz kuće opremu za rudarenje kripto-valuta u vrednosti od oko 10k - panduri ništa. Sam pronašao lika koji je maznuo, sva oprema i dalje u njegovoj garaži, ali bajica krimos sa jakim leđima pa mu ne sme ništa (treba čovek da misli o porodici, deci) - prijavi policiji, da sve podatke o tome ko je lopov, kako je došao do njega, prethodno su već imali podatke o serijskim brojevima svakog pojedinačnog uređaja, i ništa... ili ih ne zanima, su ušemljeni s kriminalcima...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: ... 19.11.2020. 13:29 #666172

status: user
broj poruka: 9381
Ugasi mu Fast Starup u Windowsu i podizace se brzo i posle restarta.
Ovaj problem ti mozda resi i apdejt BIOSa, kada ga apdejtujes ukljuci Fast strup ponovo pa vidi kako se ponasa.

MBP Retina 13` Late 2012
macOS Catalina

i9 7920X/MasterLiquid Pro 120/GA-X299 UD4 Pro/32GB/2x250GB 970EVO-RAID0/STRIX GTX1080TI O11G GAMING/CM 750W/LG 27MB85Z-B

:: Znaci lap je ovaj shorturl.at/efBY
::
:: Ako moze neko da mi prosledi neki link, posto bih voleo da update bios, jer mi komp dobija zaista cudne instrukcije i koliko vidim bios je bas mator. Trazio sam ja, ali se ne snalazim. Po specifikaciji, procesor bi trebao da pumpa do 3.7, a on jedva ide do 3 kada pokrenem cinebench. Saznao sam nesto novo, butuje tri godine i ulazi u win kada se radi restart kompa, ali kada se ide shut down, pa opet paljenje, onda je brz kao metak. Sta se ovde desava, pojma nemam..
::
::
:: Finalna masina konacno sastavljena
:: Ryzen 3600 OC
:: G.Skill Trident Z Neo 3800
:: MSI B450 Tomahawk Max
:: RX 5700 xt
:: Acer KG251QDbmiipx 240hz
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
micika988 neeeepravda !!! 19.11.2020. 13:42 #666173

status: user
broj poruka: 1991
bice da je ovo jedini adut koji se uvek postovao, bilo da je/su sitan lopovcic ili kukic/bili pinki globalisticki bilionercici u pitanju:

https://www54.zippyshare.com/v/ZQBiYw61/file.html

Teal: Oh, man. I`m shot to shit.
Kayce: Don`t you know about my family? You didn`t think we`d fight back?
Teal: No. Nobody ever fights back.
Kayce: Until now.
Teal: No. No, please! Not on a toilet. I don`t want to die on a fucking toilet!
Kayce: I promised my wife I`d kill you. All a man has is his word.


`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646087.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs