Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Grafička zadimila...Ima li spasa?
STRANA 2 OD 2
Ognjeni Re: Re: Re: Re: Dim? 10.01.2021. 18:12 #667416

status: user
broj poruka: 4506
1. Od KP i brisanje naloga nema nista
2.Od tuzbe za 200e nema nista
3. Od reklamacije u madjarskoj 99% nema nista jer je majnovala i ko zna sta je sve radjeno na njoj. + sto si dao i pare i sad i vratio karticu. Znaci em nemas papire em nemas nista i nikakav dokaz da je cak i zavrsena transakcija. Da si je uopste ikad i kupio.

4. Jedina opcija koju imas a to je 5% sansi. Je da vratis pare nazad ako imas adresu coveka ili znas gde mu je majnig rig.

Ali kupovina polovnog bez testiranja i bez papira ? To je strahobalno sta si uradio, bez uvrede ali dete od 5 god ovako ne bi uradilo.


Ryzen 3700x | NZXT Kraken x62 | Asrock Taichi x470 | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Gigabyte 5700 XT Aorus | LG UW 34UC79G | Creative Blaster ZxR | Samsung M.2 970 evo PLUS 500gb | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | Evga SuperNOVA 850w...

::
::
:: :: Kupovao sam i ja polovne graficke na KP nisam imao probleme nikad ,pogledas uvek ocene za oglasivaca.Obicno se daje 5 dana garancija.Par tih grafika koje sam kupio rade jos uvek iako je proslo i vise od pola godine ,negde godinu dana
:: :: Po meni 90 % ti nisi mogao da napravis tako nesto da zadimi kartica.Ja idem sistem da ne dajem puno love za te polovne ,ako i puknem lovu to nije mnogo
:: ::
:: :: Iz iskustva posto sam radio u ovl.servisu elektronike jedne poznate firme ,takva je procedura da se salje karta na reklamaciju posto je u garanciji,slika se ,gleda na miroskop da pcb nije bio u dodiru sa nekom tecnoscu ,itd...
:: :: Mozes da probas da odneses u neki servis koji radi reball ,a ujedno da pogledaju druge komponente ako ti ne uvaze garanciju.Dim iz grafike indicira da je nesto bilo u kratkom spoju
:: ::
::
:: Grafičku sam i kupio nestestiranu na osnovu broja pozitivnih oceba prodavca
::
:: Navodno je kartica otišla u Mađarsku na reklamaciju i ja sad trenutno nemam pristup istoj
:: Sačekaću još 2 nedelje i onda ću ga kontaktirati i traćiti ili novac ili ispravnu grafičku nazad
::
:: Ako mi ne vrate novac ili ispravni karticu,kontaktiraću KP i pokrenuti tužbu
::
:: Mislim da mu se neće isplatiti da mu obrišu nalog,jer ima dosta pozitivnih i ćlan je od 2012 godine.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Pa da 11.01.2021. 20:15 #667447

status: user
broj poruka: 3466

Idi mu na kucu tsko bez dokaza, neka te jos prijavi za iznudu i maltretiranje. Moras naci neko bezbolno resenje za tebe. Ili manje bolno. Ipak ti si kolega a taj neki ko god da je, nebitan. Neka vrati pare a uzme graficku i neka je preduvava lemi premotava ventilatore radi sta hoce pa i osposobi da radi mining opet. To nije tvoja stvar. Trazio si oglas sa isprsvnom kartom a dobio si pusnicu.

Nadam se da ce se to resiti povoljno za tebe u nekom razumnom vremenskom roku...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum ... 09.02.2021. 13:06 #668294

status: user
broj poruka: 1301

Izvinjavam se ako sam dosadan,ali Mađari su odbili garanciju i prodavac je odneo grafičku u servis u NS.
Tamo su mu (navodno) rekli da je došlo do strujnog udara.

Na tom zidu imam 2 konektora.
U jedan je uboden modem,a u drugi produžni kabl,gde su prilkjučeni komp,monitor i zvučnici.

Nisam stručan,ali bi voleo neko da mi objasni kako da samo grafička dobije strujni udar.

Posle 2 dana sam ubacio drugu grafičku u taj komp i radio je savršeno.

Da li je stvarno mogiće da je došlo do strujnog udara i da od svig uređaja priključenih na zid i na produžni kabl,ode samo grafička?




AMD Ryzen7 3700X
Gigabyte B550M Aorus Elite
Kingstone Hyper X 2x8gb DDR4 @3200MHz CL16
ASUS Strix R7 370
Transcend M2 NVMe 512gb
Antec VP 700P
Chieftec UK-02B-OP
TCL QLED 50C 715 UHD

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum Re: Pa da 09.02.2021. 13:12 #668295

status: user
broj poruka: 1301

AMD Ryzen7 3700X
Gigabyte B550M Aorus Elite
Kingstone Hyper X 2x8gb DDR4 @3200MHz CL16
ASUS Strix R7 370
Transcend M2 NVMe 512gb
Antec VP 700P
Chieftec UK-02B-OP
TCL QLED 50C 715 UHD

::
:: Idi mu na kucu tsko bez dokaza, neka te jos prijavi za iznudu i maltretiranje. Moras naci neko bezbolno resenje za tebe. Ili manje bolno. Ipak ti si kolega a taj neki ko god da je, nebitan. Neka vrati pare a uzme graficku i neka je preduvava lemi premotava ventilatore radi sta hoce pa i osposobi da radi mining opet. To nije tvoja stvar. Trazio si oglas sa isprsvnom kartom a dobio si pusnicu.
::
:: Nadam se da ce se to resiti povoljno za tebe u nekom razumnom vremenskom roku...
::
::
:: Ipak pokušavam na miran način da rešim sve ovo,mada sam sve tanji sa živcima
Neću praviti nikakva sranja,ali ću tražiti makar polovinu novca koiju sam ja dao za grafičku.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dorabi1 .... 09.02.2021. 15:24 #668298

status: user
broj poruka: 938
to je taj lik znao od samoga pocetka da nema nista od garancije( vrv je i bila na proveri u HU i odbijen je), daj nam bar ime sa KP da znamo sa kim trebamo biti na oprezu.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum Re: .... 09.02.2021. 17:17 #668302

status: user
broj poruka: 1301
Postaviću ime člana sa KP-a kad bude sve ovo završeno.

Može li neko da mi odgovori na pitanje od par postova iznad?

".Da li je moguće da je došlo do strujnog udara i da je prilikom (ako je uopšte i došlo do strujnog udara i od toga crkla samo grafička,a ni jedan drugi uređaj nije,niti ostali uređaji pririključeni na tu zidnu utičnicu,a ni ostale komponente u pačunaru)?".



:: to je taj lik znao od samoga pocetka da nema nista od garancije( vrv je i bila na proveri u HU i odbijen je), daj nam bar ime sa KP da znamo sa kim trebamo biti na oprezu.
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Re: .... 09.02.2021. 18:58 #668306

status: user
broj poruka: 6643
Moglo je doći do strujnog udara ako si nekako grafičku karticu uključio na 220V sa tog produžnog direktno, bez da ide na ploču i napajanje. Inače bi prvo crklo nešto na napajanju i ploči, ili i na njima a usput i grafička.
Šalu na stranu, šanse da se to desilo su jako, jako male, ako napajanje i dalje radi, ako ploča i dalje radi. ALI, jedno malo, lakonsko, da ne kažem moronsko, čupanje grafičke iz matične koja je pod naponom, neko silovanje konektora tipa kontra uključivanje (da moguće je), e to može da je skenja. Plus, tamo gde je u opticaju i kablovska televizija bez galvanske zaštite, tu je tek moguće da ... a jebi ga. Nedokazivo je sve ovo što pričam.



Budale računaju na sreću.

:: Postaviću ime člana sa KP-a kad bude sve ovo završeno
::
:: Može li neko da mi odgovori na pitanje od par postova iznad
::
:: "..Da li je moguće da je došlo do strujnog udara i da je prilikom (ako je uopšte i došlo do strujnog udara i od toga crkla samo grafička,a ni jedan drugi uređaj nije,niti ostali uređaji pririključeni na tu zidnu utičnicu,a ni ostale komponente u pačunaru)?".
::
::
::
:: :: to je taj lik znao od samoga pocetka da nema nista od garancije( vrv je i bila na proveri u HU i odbijen je), daj nam bar ime sa KP da znamo sa kim trebamo biti na oprezu.
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum Re: Re: Re: .... 09.02.2021. 19:48 #668311

status: user
broj poruka: 1301
Računar cje bio potpuno sastavljen,samo bez grafičke kartice i nije tad stojao na radnom stolu.
Ubacio sam grafičku katricu,projio kabl za napajanje,upalio isto na prekidač i pririsnuo ".start". na kućištu.
Čim sam primenio dim,odmah sam ".start". dugme na kućištu pritisnuo i zadržao nekoiliko sekundu dok se računar nije ugasio i iščupao sve kablove iz zida.

Posle dva dana sam Posle dve dana sam kupio neku staru polovnu grafičku koja zagteva 6-pin napajanje (da proverim da li je napajanje ispravno". i sve je radilo savršeno ispravno.




:: Moglo je doći do strujnog udara ako si nekako grafičku karticu uključio na 220V sa tog produžnog direktno, bez da ide na ploču i napajanje. Inače bi prvo crklo nešto na napajanju i ploči, ili i na njima a usput i grafička.
:: Šalu na stranu, šanse da se to desilo su jako, jako male, ako napajanje i dalje radi, ako ploča i dalje radi. ALI, jedno malo, lakonsko, da ne kažem moronsko, čupanje grafičke iz matične koja je pod naponom, neko silovanje konektora tipa kontra uključivanje (da moguće je), e to može da je skenja. Plus, tamo gde je u opticaju i kablovska televizija bez galvanske zaštite, tu je tek moguće da ... a jebi ga. Nedokazivo je sve ovo što pričam
::
::
::
:: Budale računaju na sreću.
::
:: :: Postaviću ime člana sa KP-a kad bude sve ovo završeno
:: ::
:: :: Može li neko da mi odgovori na pitanje od par postova iznad
:: ::
:: :: "...Da li je moguće da je došlo do strujnog udara i da je prilikom (ako je uopšte i došlo do strujnog udara i od toga crkla samo grafička,a ni jedan drugi uređaj nije,niti ostali uređaji pririključeni na tu zidnu utičnicu,a ni ostale komponente u pačunaru)?"..
:: ::
:: ::
:: ::
:: :: :: to je taj lik znao od samoga pocetka da nema nista od garancije( vrv je i bila na proveri u HU i odbijen je), daj nam bar ime sa KP da znamo sa kim trebamo biti na oprezu.
:: :: ::
:: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Veljazin ma uvek ima spasa 09.02.2021. 19:56 #668313

status: user
broj poruka: 46
kupis novu a sacekas prvo da eterejum i bitkojin i ostala kriptosr.... propadnu a propasce jer sve u zivotu sto je laz i prevara mora da propadne, mada sudeci po tome da se usvajaju neki zakoni o tim kripto skriptama ne bih rekao, ilon mask kupio ne znam koliko bitkovanica, pitaj Boga kad ce opet graficka dobra moci da se nadje za aj da kazem nekih 300-500 evra zavisna jel ultra high ili medium setovanje ili samo high...

dosla crna vremena za GEJmere, sta da se radi, trebace nam izgleda nuklearna elektrana da namiri sve te rigove...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisavici Re: 10.02.2021. 04:53 #668324

status: user
broj poruka: 908


Kao što je kolega gore iz posta napisao, ne može dva puta da zadimi, čim je u spoju izgori osigurač na karti I posle je mrtva skroz, tako da ne verujem da ti je prodao neispravnu nego se jednostavno pogodilo tako...
Tu je izgoreo neki power mosfet I dobar serviser bi ti je sredio da radi kao nova, pod uslovom da nije pečena, duvana i slično...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Guest re 10.02.2021. 09:40 #668326

status: user
broj poruka: 583

Vec nacete ili iskoriscene komponente max lakse riknu od struje jos ako je pecena svaka komponenta na graafickoj je tempirana bomba

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisavici Re: re 10.02.2021. 09:56 #668327

status: user
broj poruka: 908

Stara je mesec i po dana ako sam dobro razumeo, sve i da je radila 24/7 to vreme nije ništa za grafičku kartu.Lako se vidi da li je otvarana po srafovima ili samoj pasti na grafičkom čipu, da li je fabrička ili je menjana.

::
:: Vec nacete ili iskoriscene komponente max lakse riknu od struje jos ako je pecena svaka komponenta na graafickoj je tempirana bomb
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Ne moze je niko 10.02.2021. 11:05 #668330

status: user
broj poruka: 3466

Premeriti ni analizirati ovako ".kroz". ekran
Preporucice ti nekog dobrog iz Bg npr ili mozda cak tvom gradu i idi n jednu kontrolu. Pa i da taj pregled kosta nesto malo, ili da odneses ljudima kafu sok i to je to, uradi. Resi se bubica u glavi i smiri se povodom toga.
Moze biti ozbiljna stvar a moze biti takva sitnica da ces se smejati sam sebi koliko je jeftino ispalo (ako sam nisi majstor)

Ja sam 4 telefona, zamene baterije, punjaca, konektora punjenja resio uklanjanjem produznog kabla, ".lopova". razdelnika na 2/3/4 uticnice

Naucio nesto novo a da sam negde cuo da je moguće smejao bih se i etiketirao tog ko mi je rekao da to moze biti jednom recju, budalom

Pritom, bilo koji uredjaj radi normalno na tim produznim i lopovima ali telefoni zabodu na nekom %

Budalastina :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 Madjari? 10.02.2021. 20:07 #668352

status: user
broj poruka: 1234
Zasto su oni odbili garanciju/
Nebitno je sta kaze neki servis iz NS.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs