Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
САЈТ ЈЕ СПОР!
STRANA 1 OD 1
nad-realan САЈТ ЈЕ СПОР! 09.01.2006. 12:09 T1274

status: user
broj poruka: 1
Силни банери ужасно коче сајт, веома ми је жао због тога јер упркос брзој вези то све ужасно кочи. Штета за овако занимљив сајт.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Jeste bas je spor 09.01.2006. 12:24 #3702

status: user
broj poruka: 7761
Spor je do bola, ali to ne mora biti samo do banera moze biti i do broja posetilaca na serveru koji je mozda spor, zar ne ?!?

Nego mene nervira jedna druga pojava a to je ona firma dango kompani ko da su zakupili prvo mesto na listi cenovnika, pre izvesnog vremena sam pisao web masteru sajta pa je neko vreme bilo ok.
Primetio sam da je praksa pojedinih firmi koje se oglasavaju na sajtu da objavljuju cenovnik svakog dana kako bi bili na vrhu liste, uostalom ko jos gleda one na dnu liste.

A resenje za brzinu sajta je da isklucis prikaz slika i nema frke ide ko formula one.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Bljak internet 09.01.2006. 20:09 #3713

status: user
broj poruka: 6643
Gde vi bre živite? Imate internet i još bi hteli da bude multimedijalan... (potpis: ptt telekom, lično)
Mislim da je problem u činjenici da sve ove sličice i banneri u stvari nisu smešteni na serveru gde i sama stranica koju otvaramo (to su eksterni linkovi) pa njihovo učitavanja zavisi od dostupnosti i opterećenosti sad već gomile host sajtova odakle se u stvari skidaju... a tu dolazimo do moje prve rečenice.
Rešenje je da, lepo, webmaster zakupi više prostora, pa ako naplaćuje sve ove bannere, onda da ih lepo i smesti na svoj server umesto da stižu sa cele zemaljske internet kugle... pa da ih lično optimizuje po veličini i "težini" skidanja ili, što reče prethodnik, da se u suprotnom mi svi vratimo u vremena praistorije interneta, kad se slike i nisu prenosile... čisti hypertext, apsolutno romantično.
By the way, danas se, bar kod mene, znatno, ZNATNO, brže učitava stranica nego juče (jel` to webbaya već nešto odradio?).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Igor84 Pa i nije bas tako spor 09.01.2006. 20:36 #3714

status: user
broj poruka: 327
Jeste ako koristite obican internet.
Ja sam vec 6 meseci (prezadovoljan) korisnik Neobee provajdera i mogu da kazem da je stvarno najbolji. Imaju programce koje se zove Speedy i sa njim internet prosto leti iako se moj modem nikad nije konektovao na vise od 28.8kbps. Program u stvari salje zahtev za kompresiju podatkaka na serveru i provajder ih salje tako kompresovane tako da taj proces ubrzava surfovanje i citavih 5 puta. Takodje radi mnogo bolji posao kesiranja podataka sa interneta. S njim za prvu stranu skine samo 24kb.
Probajte i sami i uverite se.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 09.01.2006. 23:04 #3717

status: user
broj poruka: 217

Firefox sa Adblock extenzijom...banera sam se oslobodio, ali pocetna strana opet ima oko 125kb - u prevodu oko 20 sec na ISDN-u (jedan kanal 64kb/s). Starnica jeste komplikovana, ali mnogo je. Ostale strane imaju oko 100kb.

Administratori ovog sajta su se oglasili bas u ovoj Diskusionoj sobi da je nova verzija PC Berze u pripremi...bese to pre jedno 6 meseci, mozda i vise, navodno zbog toga ne azuriraju pocetnu stranu...ajde sacekacu jos malo da vidim i to cudo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Poenta 10.01.2006. 00:09 #3718

status: user
broj poruka: 6643
Dakle, taman kad je ciga naučio konja da bude perpetuum mobile, on crče.
Taman su reklame počele da donose profit, kad ono, niko neće više da ih gleda... nije baš tako, ali je balans definitivno izgubljen, ne u našu korist.
Ad block, čisti hypertext, na kraju krajeva i izbegavanje sajta, to je neminovno. Možda sve ovo nekako izgleda na ADSL-u, ali za 90% restla, ne lipši magarče do 256kbs...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa ... 10.01.2006. 11:51 #3726

status: admin
broj poruka: 876
:: Mislim da je problem u činjenici da sve ove sličice i banneri u stvari nisu smešteni na serveru gde i sama stranica koju otvaramo (to su eksterni linkovi) pa njihovo učitavanja zavisi od dostupnosti i opterećenosti sad već gomile host sajtova odakle se u stvari skidaju...

Svako ko zna da koristi browser zna da ovo nema veze sa životom. Malo uputstvo: na slici desni taster misa pa properties i vidiš link do slike. Prvo proveri, pa iznesi činjenice.

:: Rešenje je da, lepo, webmaster zakupi više prostora, pa ako naplaćuje sve ove bannere, onda da ih lepo i smesti na svoj server umesto da stižu sa cele zemaljske internet kugle... pa da ih lično optimizuje po veličini i "težini" skidanja ili, što reče prethodnik, da se u suprotnom mi svi vratimo u vremena praistorije interneta, kad se slike i nisu prenosile... čisti hypertext, apsolutno romantično

Već sam objasnio. Prostora ima dovoljno i slike su optimizovane. Èinjenica je da je sajt sporiji nego što bi trebalo. Server je preopterećen i to je najveći problem.

:: By the way, danas se, bar kod mene, znatno, ZNATNO, brže učitava stranica nego juče (jel` to webbaya već nešto odradio?)

Da, uradili smo određene optimizacije i trudićemo se da ubrzamo još malo dok ne pređemo na novi server.

MaliAbner:
::Spor je do bola, ali to ne mora biti samo do banera moze biti i do broja posetilaca na serveru koji je mozda spor, zar ne ?!

Pogodio si suštinu problema. Zbog velike posećenosti server je previše opterećen. Očekujemo da ovaj problem vrlo brzo rešimo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tomma proporcija i tako to i tome slično 10.01.2006. 15:42 #3728

status: user
broj poruka: 172
Pre neku godinu nije bilo 3D akceleracije u igrama pa je ušla na velika vrata
Pre neku godinu nije bilo grafičkog korisničkog interfejsa sad bez njega nemogu da zamislim OS a kamoli radim
Pre neku godinu smo gledali internet na američkim filmovima i čudili se da li se maže na leba
POENTA Prvo su krenuli sa rezolucijama u igrama, prešli neke silne gigaherce u procesorima, količine RAM-a za rad pa zašto onda ne bi punili stranice reklamama i koječime nego da nas nateraju da imamo brže veze tj. kako bi nas ubedili da kupimo više GHz, MB, GB i tome slično ako to sve ne bi izgledalo brže, bolje i spretnije. Sa ADSL vezom nemam problema oko učitavanja sajtova tek poneki koji je u Flash-u traži par sekundi više npr. NFS Most Wanted, tako da nemoj tražiti opravdanje u natrpanom sajtu nego u našem Š standardu da običan čovek koji jednostavno želi da bulji u kojekakve slike, sličice i šta ti ja znam šta nemože sebi da priušti glupost zvanu NET sa malo bržim protokom da bi to što pokušava da vidi stvarno gleda a ne muči da dobije vezu, moli boga da ostane konektovan i sve to vreme grize nokte koliki će račun da dođe jer je to zamisli molim te ovde okarakterisano kao strašan luksuz. Da rezimiram jer bih mogao da ih olajavm unedogled a nema mesta za roman nego da se potrudimo da bude bolje pa da te normalne stvari jednostavno kupujemo i ne mislimo da li će sutra biti za hleb. Meni sve to ne predstavlja problem ali sam prilično usamljen što se tiče podrške jer neki moji drugari nemogu sebi da priušte normalnu NET vezu.

Ja se malo rasplinuh ali se nadam da shvatiste poentu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tomma Laku noć Srbijo ma gde i kolika bila 10.01.2006. 15:44 #3729

status: user
broj poruka: 172
Dobro nam došao svet kadgod došao


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko OK WEBBAYA 10.01.2006. 18:05 #3734

status: user
broj poruka: 6643
He, he, bockanje je ipak dalo rezultata... nije šija nego vrat, ali ipak mora neka optimizacija, a, bogami, i u novčanik da se skloni zmija (ako već toliko silujemo sajt, otvorite nam i druga vrata a ne da virimo kroz ključaonicu).
Ok, sve je na host serveru, ali, kakav vam je to cenovnik kad ih se toliko naklatilo na prvu stranu? Da dalje pametujem: kod ovolike gužve ne valja ili cena ili politika prikazivanja, dakle, rasterajte ih cenom na drugu i treću stranu sajta ili bar uvedite granicu koliko ih se odjednom i kojim redosledom pojavljuje na stranici, npr. samo 10 odjednom a redom kasnije, nek se menjaju ko pičeće reklame (ali, nikad više od npr.10 ili koliko već je maksimum za dialup učitavanje...). Pa nek plate i za redosled i za vreme zadržavanja kao i na svakom drugom mediju koji iznajmljuje svoje resurse.
A moglo bi i malo programiranja, npr. kao kod google-a, ja zevnem u cene hard diskova, kad ono - skoro sve reklame odjedared nude mi hard diskove i slično...

Koliko je vreme poluraspada Majkla Džeksona? (Zna li iko ili da više ne pitam....)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Vreme poluraspada M. Jacksona !!! 11.01.2006. 01:28 #3743

status: user
broj poruka: 7761
Pa covek se i dalje raspada, samo je muka sto kad se stigne do tacke poluraspada onda pocinje novo odbrojavanje tj pola od pola i tako u nedogled, pa ucio si to iz FIZIKE.

Ja mislim da je on trenutno u trecem ciklusu, a to mu znaci da vise ne moras da pitas.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gagimil Re: OK WEBBAYA 11.01.2006. 20:37 #3750

status: user
broj poruka: 172
:: Koliko je vreme poluraspada Majkla Džeksona? (Zna li iko ili da više ne pitam....

28

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mikimax UZASNO SPOR!!!!!!!!!!!!!! 23.05.2006. 14:46 #6160

status: user
broj poruka: 24


Ovo je stvarno previse
Vec 10min mi otvara sekciju "Berza komponenti" i dalje nije otvorio.
Ne ne drage i dragi moji, nije do mene, sa paketom 256k [kablovski net] ne moze nikako da koci jer svi drugi sajtovi super rade. A sigurno sada u 14:44h nema mnogo ljudi na sajtu da bi kocilo [ne otvaralo]. Cudo da sam otvorio i ovaj forum koliko je sporo, kao da sam na netu sa modemom 16k

Nesto je do servera, ili je pun svakakvih sr**ja ili je prastar.

APELUJEM VLASNICIMA DA SREDE OVU STVAR INACE IM OPASTI POSJETA SAJTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Geekchina Kao sto neko rece.... 01.06.2006. 13:07 #6276

status: user
broj poruka: 2


Kao sto neko rece, gde smo i kakvi smo, dobro je da i ovo malo sto imamo - imamo. Naravno da ne treba da se zadovoljimo, ali ovde ni 1Mb nije 1Mb.

A sto se tice brzine otvaranja sajta, hmmmmm.................. Kao prvo, kao sto rekoh, ni provajderi kod nas nisu kako treba. Koliko puta Vam se desilo da nece npr. google da se otvori a neke druge strane (sajtovi) - bez problema...... A Google je sigurno radio..... Pukne ovde, strcne onde, zaglavi se tamo, a mi kako moramo..... I to je samo jedan od primera.

Drugo, pa covek mora da zaradi nesto. Ovo me malo podseti na ono cuveno pljuvanje po reklamama u toku prenosa neke vece fudbalske utakmice. Pa i taj prenos je neko morao DEBELO da plati. A naravno - i da zaradi :)

Trece - Server? Predlazem da bude neki jaci Xeon dedicated sa 4Gb DDR i fiber optickom konekcijom, po mogucstvu negde gde je "glavno racvanje" :D eh.....................
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs