Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
wireless i access point
STRANA 1 OD 1
Diorama wireless i access point 21.01.2006. 01:37 T1325

status: user
broj poruka: 140

Diorama
Koristi wireless vec godinu dana,antena mi je na 2.4 GHz imam 802.11b Wireless cardbus ali nemam access point vec mi je antena direktno spojena sa karticom.Kada je ovakvo lose vreme tj. zimi mi radi uzasno!!!Svi prodavci kompjutera me teraju da kupim access point.Ako se odlucim za kupovinu ovog sranja hoce li ovo sranje raditi (mnogo) bolje???????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
valbo nema veze 22.01.2006. 15:58 #4014

status: user
broj poruka: 2
to nema nikakve veze.. ja sam celu proslu zimu gurao na isti nacin (kartica-antena) i radilo je savrseno

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zox86 Ne kupuj ap 23.01.2006. 11:18 #4029

status: user
broj poruka: 94
Wifi provajderi vole da nas teraju da kupimo ap-e sa klijent modom. To je resenje za one koji moraju da potrose mnogo kabla da bi dosli do korva ili nekog drugog mesta sa koga imaju direktan pogled. Ako je ovo tvoj slucaj onda poslusaj. Naime ap se povezuje sa racunarom ethernet kablom koji ne utice na kvalitet signala i podataka. Dok ako koristimo koaksialac za antenu... sa svakim metrom gubimo po koji dBm.
Na tvom mestu ja bih se raspitao po okolini da slucajno provajder nema neke probleme. Jer u vecini slucaja kad oni imaju probleme stvar svaljuju na nasu kicmu da ne bi vracali pare od pretplate. A u svakom slucaju bih kupio dodatnu atnenu. Sad kako odabrati antenu:
Okreni provajdera i i zamoli da ti ocitaju jacinu signala sa kojom te vide i pitaj koji je ok signal. Onda lepo od jacina sa kojom te vide oduzmi ok signal i toliko trebas da nadomestis antenom ili jacom wifi kartom.
Tacnije sa 5dbi obni antenom moj provajder me vidi sa -72 dBi sto bi trebalo da moze da radi. No ja sam odlucio da ipak sidjem u zonu -5xdBi te se sak kupio 16dBi pec antenu kod http://www.netiks.co.yu/ tako da sada nema nikakvih problema a provajder me vidi sa
-72+16=-56 (ove je vec dobro i sa punih 54MB/s)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs