Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Wireless antene za veci domet
STRANA 1 OD 1
Mladic Wireless antene za veci domet 19.04.2006. 21:06 T1684

status: user
broj poruka: 68
Odlucio sam se za kupovinu USRobotics antene za wireless karticu takodje istog proizvodjaca, i to jednu od ove dve:

1. 9dBi Patch Antenna

2. 5dBi Desktop Antenna

Moje iskustvo sa ovim do sada mi govori da je bolja ova prva antena sto se tice dometa jer dobro usmerava svoj signal, dok je slucak kod druge antene obrnut rasipa oko sebe, tj prva antena je za popint to poin konekciju a druga za point ti multipoint.

Opredelio sam se za prvu antenu iz razloga sto cu kasnije da nabavim i pristupnu tacku,Acess point, pa bih istu usmerio na AP, i bice nas vise u mrezi, pa iz toga proizilazi dalja upotreba ove antene.

Moje pitanje glasi da li sam u pravu, dali ova patch antena moze da odradi posao na razdaljini od 200m i takodje da je iskoristim kasnije za AP, i imali koja antena bolja od ove, koliki je realan domet ove patch antene pri optickoj vidljivosti, znam da imaju Parabolicne ali skupe su,i meni ne treba domet nesto prevelik (vise kilometara).

Dajte josk koji predlog, i zaboravih da dodam trenutno sam u mrezi sa drugom, na razdaljini do 200m kartice nisu mogle da obave svoj zadatak i zato uzimam antenu.

Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
karaklajic predlog 20.04.2006. 01:21 #5555

status: user
broj poruka: 8
Verujem da ces moci premostiti razdaljinu od 200m. Ja sa obicnim APointom (TP LINK) i wireless PCI karticom premoscavam oko 50m. Moj predlog ti je da odes u firmu NETIX oni su specijalizovani za prodaju mrezne opreme i imaju ogroman asortiman, pa da porazgovaras sa njima. Ja sam prezadovoljan sa TP LINKOM i bolje se pokazao nego ASUS i MSI koje sam pre koristio.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
hyperlink Wireless Antenna 21.04.2006. 13:55 #5576

status: user
broj poruka: 5
Prijatelju sto se tice antena,za tvoju svrhu posla ti je najbolje nabaviti sirokopojasnu antenu sa polukruznim zracenjem od 180 stepeni.Ja ti mogu pomoci posto,se bavim pravljenjem antena za wireless.No ja ti predlazem da probas panel,ili sektor antenu od 15.7 db-a.Testirao sam ih sa svim uredjajima,i izvrsne rezultate su dale i sa uredjajima sa usb varijatom ok 30mw koji su imali tx i do 1km.Veliki pozdrav od mene!!


:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646087.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs