Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Pristup Internetu
Telekom promena Mail domena Obavestenje
STRANA 1 OD 1
ICEsd Telekom promena Mail domena Obavestenje 17.10.2010. 10:11 T30181

status: user
broj poruka: 2155

Važno obaveštenje za ADSL korisnike

15.10.2010

Usled objedinjavanja Internet usluga Telekoma Srbija pod zajednički domen, od 15. oktobra 2010. godine doći će do promene parametara svih korisničkih Open ADSL naloga.

Vaš e-mail nalog će biti izmenjen na sledeći način :

1. Vaša e-mail adresa se menja iz username@nadlanu.com u username@open.telekom.rs. U toku naredna 3 meseca, obe adrese će Vam biti aktivne i sva elektronska pošta poslata na staru adresu biće prosleđena u Vaše poštansko sanduče. Po isteku ovog perioda biće validna samo nova e-mail adresa.
2. Potrebno je da u mail klijentu na vašem računaru (Outlook Express, Microsoft Office Outlook itd.) podesite nova imena servera:

Incoming server ( POP3, IMAP): mail.open.telekom.rs
Outgoing server ( SMTP): mail.open.telekom.rs

Vaše korisničko ime i šifra kojima se prijavljujete na sistem pri primanju i slanju elektronske pošte ostaju isti. Ukoliko se u okviru Vašeg korisničkog imena, u poljima za autentifikaciju na dolazni i odlazni server (incoming I outgoing server), nalazi i domenski nastavak @nadlanu.com, potrebno ga je ukloniti iz Vašeg korisničkog imena.

Detaljno uputstvo kako da podesite vas mail klijent novim parametrima možete da pogledate OVDE.

Ako za proveru vaše pošte koristite uslugu web mail i vaš internet pretraživač od sada to možete da učinite na novoj adresi: http://mail.open.telekom.rs

Ukoliko vašu elektronsku poštu čuvate na mail serveru, posle 15. oktobra 2010 sva pošta koja je primljena ili poslata do tog datuma može biti privremeno nedostupna – nećete moći da je vidite u folderima Inbox i Sent items. Do trenutka kada ove poruke ponovo ne budu vidljive u ovim folderima, ukoliko je neophodno da ih pogledate, to možete da učinite na sledeći način:

1. Prijavite se na web mail na adresi http://mail.open.telekom.rs
2. Izaberite link “Sakupi stare poruke” u gornjem levom delu stranice
3. U predviđena polja unesite Vaše korisničko ime i šifru

Ukoliko ste korisnik naše ADSL usluge sa statičkom IP adresom, od 18.10.2010. godine Vaše korisničko ime za pristup - autentifikaciju pri uspostavljanju konekcije, menja domenski nastavak iz @nadlanu.com u @open.telekom.rs, dok Vaša šifra i statička IP adresa ostaju nepromenjeni. Prijavljivanje na sistem sa starim korisničkim imenom biće moguće najkasnije do 17.01.2011. godine.
Detaljno uputstvo kako da podesite vašu internet konekciju novim parametrima možete da pogledate OVDE.`


Izvor: http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=5&cid=42826

Ko koristi Telekomov Email obavestenje za njih da ce doci do promena, neko je dobio mail neko nije pa da obavestim.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan re 17.10.2010. 11:14 #253515

status: user
broj poruka: 801


Ne znam sta im je trebalo da menjaju, i gde nadjose bas open.telekom, zar nisu mogli nesto krace, npr samo @telekom.rs!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ikaiaki re 17.10.2010. 13:11 #253533

status: user
broj poruka: 316
@telekom.rs
pederi, to su zauzeli za svoje mail-ove.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Kad se setim 17.10.2010. 13:40 #253544

status: user
broj poruka: 1389
koliku su samo prasinu podigli za ovaj nadlanu.com. Bacili para na reklame, neko skinuo kintu i sad sve to u vodu. Bas kratak domain name za mail :)

Eto opet smaranja da se firmama prebacuje na modemu domain. Bar su tu mogli odmah @telekom a ne za zezaju sa @nadlanu. Ko ce tu zajebanciju platiti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 A kako resiti problem registracuje 17.10.2010. 14:24 #253554

status: user
broj poruka: 1083
Ja naprimer imam dosta sajtova gde sam se registrovao sa E-MAIL (nadlanu) kako sad promenuti?
Isto vazi i za PC Berzu. Sta kazu administratori Misa i Zeljko.Hocemo li praviti nove naloge




===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Zaostali u razvoju 17.10.2010. 16:18 #253594

status: user
broj poruka: 6643
Za one na niskom stepenu razvoja, karakteristično je da nemaju stalni dom, već koriste šatore, wigwame, kolibe, sjenice, čamce, i, sele se čim ruiniraju i opustoše neki lokalni ekosistem, u neki novi, `obećani`, i onda opet tako. Priroda ih ograniči da se ne prenakote, jer, resursi su ograničeni pa kad se nakote, ondak od gladi skapaju i a bolesti ih dotuku. Ako promaše mesto za naselje, premeste se tako da to i ne planiraju previše mudro.
Na višem nivou razvoja, prave se stalne nastambe, naselja, zgrade, infrastruktura.... a na još višem, priroda se nadalje prilagođava, pa tako, još od sredine srednje veka, Holanđani prave kanale i nasipe, navodnjavaju i odvodnjavaju svoja polja, i razbiše se od dobre poljoprivrede. Kod nas opet, iako je Drug Tito pozajmio od nas i naših unuka, i napravio Dunav-Tisa-Dunav a i druga melioraciona postrojenja... mi i dalje to ne zarezujemo ič. Bitno je da se ne radi na crvena slova, i, onda neće biti problema sa kišom ili žegom. Tako i ovi iz Telekoma, zajebavaju se sa nečim tako ozbiljnim kao što je e-mail. Ovoliko napisah, jer sam se lično zajebao i njihov mail uzeo kao konstantu, i, što neko primeti, rasejao ga po raznim ozbiljnijim registracijama i papirima. Od škola do ne znam ni ja banaka. Daboga pozaboravljali passworde svi redom kojima je ovo palo na pamet.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Gmail je mama i tata. 17.10.2010. 16:26 #253597

status: user
broj poruka: 4515
+ besplatan?


↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~


:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko gmail 17.10.2010. 16:32 #253601

status: user
broj poruka: 6643
Malik, Malik, na gowno nalik.
Iskreno, gmail, hotmail, kurkamail, svi izgledaju pomalo neozbiljno. To se koristi kada ne želiš da te uhvate, da te smaraju, da .... budeš ozbiljan. Kad ono međutim. Ništa u Serbistanu nije toliko propalo da ne bi moglo još malo da se posere po tome.


Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Pisko 17.10.2010. 16:48 #253608

status: user
broj poruka: 4515
-za registraciju na porn, pirateriju, wareze, soc mreze ... je zakon.
-Odlican anti-spam?
-Prostor 7Gb?
-Odlican e-mail klijent (konfigurisana 2 provajderska naloga)
-Pouzdanost 99.99%


↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~


:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 17.10.2010. 17:30 #253616

status: user
broj poruka: 12785
Bole me paja, ionako ne koristim taj njihov mrtvi mail nalog... Google mail FTW!

...niti želim da razmišljam da li mi neko tamo čita emailove, što u ovoj državi i sa takvim lopovskim provajderom ne bi bilo čudno uopšte...
__________________
Scourge of PCBerza

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Nema besplatne večere 17.10.2010. 18:12 #253628

status: user
broj poruka: 6643
Možda vama to tako izgleda, ali, nema besplatne večere. Prvo, da nam ne bi naplatili mi pristajemo da naša elektronska pošta bude čitana od nepozvanih likova iz google-ta, koji žive od socijalnog inžinjeringa i reklamiranja (neželjenog). Drugo, to što je besplatno, znači da mi - ja - vi, nemamo nikakvo pravo koje bi bilo zagarantovano, jer samo se samo upecali na nečiju ponudu. Onog trenutka kada gmail poželi da promeni bilo šta, šta mi tu možemo? E, TELEKONJ nije takva firma, ja to plaćam, vi plaćate (na kraju krajeva, SVI u Serbistanu im nešto plaćaju, bar neki posredni reket), ništa tu nije džaba, već sam ja, potpisujući ugovor i to na vremenski rok, potpisao jedno, a usred korišćenja, amateri su se setili da nešto promene, bez da pitaju. Kao da kupite kamion šleper, a onda za mesec-dva dođe npr. Volvo, izvadi motor koji je bio i ugradi drugi, bez da vas pita, i još vam kaže: dok to menjamo jebite se sa kamionom, neće raditi...
Nije poenta da ja ne znam šta nudi i kako se koristi gmail ( ), nego što imam mišljenje GDE se ne koristi. Za vašu ljubav, da vam otkrijem: NIKAKO na pornjavi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sva prica tipa `mejlovi jesu/nisu citani od strane *trecih* lica` je... 17.10.2010. 22:43 #253711

status: user
broj poruka: 10984
mlacenje prazne slame iliti trla baba lan (da joj prodje dan). SVAKI! SVAKI mail nalog je nadziran (ili: dostupan je `nadzornicima`) radilo se o `free` ili `paid` korisnickom servisu.

U velikoj zabludi su i oni koji smatraju da ce raznim `enkripterima` i sifrovanjem datoteka da se obezbede 100% - obezbedice se samo `u lokalu` (mozda!), to jest smanjice sanse da ga `provale` kolege sa posla, partner/ka, deca... Onoga trenutka kada takav sadrzaj napusti njegov komp putem Internet-a, bye bye, privacy!!!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
deltaturbo A da trazimo da nam ostanu e-mail-ovi? 26.10.2010. 00:21 #256466

status: user
broj poruka: 1
Kako bi bilo da se trazi od Telekoma da ostavi aktivne i @nadlanu.com naloge? Stvarno time prave veliku štetu, i novčanu i u vremenu. Sva obaveštenja mi stižu na taj mail, ko će sve to promeniti na novi mail. I to samo zato što je neki pajser u Telekomu pomislio da to bolje zvuči. Neka prave @telekom.neznamsta za nove korisnike a starima nek ostave stare naloge. To ih, na kraju krajeva ne košta ništa (odnosno maksimalno jedan server i 10 € za registraciju domena godišnje). Mislim da bi to bilo pravo rešenje. Mogli bi da sročimo jedno pismo sa ZAHTEVOM i da ga lančano šaljemo svim korisnicima Telekoma koji bi to slali Telekomu. Kada vide da 10000 ljudi to traži valjda će im doći iz d..... u glavu.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
delboj7 Pa da li ste normalni? 01.11.2010. 15:52 #258599

status: user
broj poruka: 1
Mladen

Ne znam zasto svi kukate kao da nismo naucili lekciju sa .yu i .rs a verujem da ce za jedno par godina biti .bg ili .sr ili ko zna vec. E pa tako je i sa Telekomom, bas njih briga i za mailove i za korisnike, monopol je to. Ako neces ima ko hoce.
Zato za sve vas koji ste ogorceni otvorite nalog na gmail.com i nemate ovakvih problema koji nam kidaju zivce, pa sta im je smetao nadlanu.com - NISTA! Ali moze im se.

Milsim da sam sve rekao a i ne vredi ovoliko kucati zbog njih. Aj sad ...
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs