Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
VoIP
telefoniranje preko bezicnog interneta
STRANA 1 OD 1
metalbox telefoniranje preko bezicnog interneta 13.02.2007. 23:10 T3224

status: user
broj poruka: 3

S obzirom da nemam fiksni telefon a koristim mobilni u tu svrhu i ne mogu više da to novčano podnesem,razmišljam da li postoji način da bežični internet povremeno koristim kao fiksni telefon,navodno postoji uredjaj koji se dokupi i poveže sa računarom.Molim vas za svaku informaciju ili savet.
Help.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Postoji 14.02.2007. 02:29 #12233

status: user
broj poruka: 9381
To se zove VOIP (Voice Over Ineternet Protocol). Podrzavaju ga svi standardni messengeri(Yahoo. MSN, JABBER...) ali je najbolji SKYPE.

Dakle, nadjes nekog provajdera koji prodaje vaucere za nasu zemlju (za +381), kupis odredjeni broj impulsa, stavis slusalice i mic, (ili VOIP USB telefon ako `oces da budes fancy) i okrenes broj, bilo koji sa prefixom +381, nebitno mob ili fiksni.
E sad cena... Koliko ja znam ovaj vid telefoniranja se NE ISPLATI za Srbiju, jer je vaucer suvise skup (ne tvrdim 100%), ali se i te kako isplati za telefoniranje sa inostranstvom. Cena vaucera NE ZAVISI od tvoje lokacije u trenutku kupovine, vec ZAVISI od lokacije za koju vaucer kupujes. Tako ti se moze desiti da ti jeftinije izadje razgovor sa Amerikom nego sa recimo Hrvatskom ili Srbijom, bez obzira sto zoves iz nase divne :)

Mislim da ce ti ostati bar jos neko vreme jeftinije da u svrhu lokalnih poziva ipak koristis mobilni. Uzmi neki veliki paket od recimo 320/80 minuta za 1600 din mesecno i vozi...


Pozdrav.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
semark skype 14.02.2007. 12:14 #12247

status: user
broj poruka: 2



Prethodni sagovornik je zaboravio da napomene da je razgovor izmedju korisnika skype sistema besplatan tj. možeš pričati sa svim ljudima koji imaju skype a online su kada i ti za džabe bez obzira gde se oni nalazili (u zemlji ili inostranstvu)
Ja koristim skype maksimalno za razgovore sa drugim skype korisnicima u zemlji i inostranstvu i mogu ti reći da je telefonski račun trostruko manji nego što je bio iako plaćam 3500 din. internet.
Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs