Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Predlozi, kritike, komentari, ...
VISA ili MASTER
STRANA 1 OD 1
damirkic VISA ili MASTER 07.01.2013. 13:29 T51163

status: user
broj poruka: 342
Sta je po vama bolje za placanje u zemlji i inostranstvu (elektronski ali i da mogu da platim po radnjama i dignem kes na automatu) onoga sto ne moze kesom i glupim maestro i slicnim karticama koje dobijete uz tekuci racun?

Koliko je odokativno odrzavanje ovih platnih kartica. Ne razumem se nesto a koristio bih je za placanje kompjuterskih delova vani.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman i maestro 07.01.2013. 14:25 #466668

status: user
broj poruka: 1111
ti je platna kartica

koju god uzmes, nemoj samo kreditnu, pogotovo american express


ulsi

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: VISA ili MASTER 07.01.2013. 14:51 #466671

status: user
broj poruka: 4641
Bezi od tih kartica ko djavo od krsta, to je bunar bez dna.
Znam ljude koji su nadrljali sa tim karticama.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Sta je po vama bolje za placanje u zemlji i inostranstvu (elektronski ali i da mogu da platim po radnjama i dignem kes na automatu) onoga sto ne moze kesom i glupim maestro i slicnim karticama koje dobijete uz tekuci racun
::
:: Koliko je odokativno odrzavanje ovih platnih kartica. Ne razumem se nesto a koristio bih je za placanje kompjuterskih delova vani
::
:: Hval
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla re 07.01.2013. 15:01 #466673

status: user
broj poruka: 612
Za plaćanje kompjuterskih delova vani je idealna VISA i to ova:
http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=451

Nema održavanja računa, uplatiš iznos u evrima u banci, oni tebi otvore račun i daju karticu, ti je iskoristiš za plaćanje robe putem interneta i ćao. .)

Ako ti je pak do toga da karticu koristiš i na bankomatima i da plaćaš u prodavnici a i preko neta, onda je takodje car VISA ELECTRON u bilo kojoj banci. Ja recimo svoju koristim preko Komercijalne banke i preko računa za periodične uplate, jer se sa takvim tekućim računom u Komercijalnoj banci ne plaća mesečno održavanje kao za račun na kome leže redovna primanja, poput plate i td.

Znači, VISA ELECTRON u bilo kojoj banci sa tekućim računom za periodične uplate ili bilo kojoj banci sa vrstom računa na kome se ne plaća NIKAKVO održavanje.

NIKAKO nemoj koristiti karticu za plaćanje koju imaš sa redovnog računa na kome ti stižu redovna mesečna primanja.
Bolje nema. Poz i Hristos se rodio!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nikolape80 +1 07.01.2013. 15:29 #466680

status: user
broj poruka: 453
I ja je koristim za narucivanje sa neta, kupovinu igara itd. Savrseno radi, debitna je kartica, nije kreditna, kolko para tolko muzike. Uplatis po potrebi.
Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@3.2 GHz
Thermaltake MaxOrb II
Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz
MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC<

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
un1 .. 07.01.2013. 15:38 #466684

status: user
broj poruka: 320

Jedno pitanje za tu Intesa internet karticu.. Da li na racunu uvek mora da bude nesto novca?

U rajfajzenu sam bio da pitam pre nedelju, dve.. I 20din je mesecno odrzavanje kartice, ali stalno moras da imas na racunu 20e.

Da li je tako i u intesi?


Izvinjavam se sto upadam u temu, hvala unapred na odgovoru.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: .. 07.01.2013. 15:48 #466686

status: user
broj poruka: 4187
Ne moras da imas stalno novca. Odrzavanje se ne placa... Jedini uslov za placanje intesa internet karticom je da imas 5% vise novca na kartici od platne sume. Ako placas 100e, moras da imas 105e na kartici. 5% ne skinu, ali moraju da budu tu.


::
:: Jedno pitanje za tu Intesa internet karticu.. Da li na racunu uvek mora da bude nesto novca?
::
:: U rajfajzenu sam bio da pitam pre nedelju, dve.. I 20din je mesecno odrzavanje kartice, ali stalno moras da imas na racunu 20e.
::
:: Da li je tako i u intesi
::
::
:: Izvinjavam se sto upadam u temu, hvala unapred na odgovoru.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos @damirkic 07.01.2013. 16:10 #466695

status: user
broj poruka: 2743
Klasicna Visa je kreditna kartica koliko ja znam, sto znaci da kada skines sa bankomata pare uzmu ti proviziju i zaduzujes se kreditno.

Postoje razne varijante Visa kartice, kao sto je Spacewla napisao za Electron, kako sa njom ide nemam pojma.

Visa Internet od Banke Inteze je iskljucivo za placanje preko interneta, ja je koristim i odlicna je stvar.
Radi svuda gde imas znak Visa, ne placas odrzavanje ako imas racun u Intezi i kao sto je Mixer napisao moras da imas 5% vise na racunu kada placas, ali te pare vrate par dana nakon transakcije i mozes onda da ih povuces i potrosis, ne moraju da budu uvek na racunu. Znaci kada hoces nesto da platis samo prebac taj iznos + 5% na karticu i to je to.

MasterCard je kreditna kartica i ne koristi se za placanje preko neta, bar ne ova koju imam od Banke Inteze.
MaestroCard je debitna kartica za podizanje gotovine i placanje u radnji sa onim sredstvima koje imas trenutno na tekucem racunu.

Sa svim karticama kada podizes novac na bakomatima u zemlji i inostranstvu ako nisu vlasnistvo tvoje banke uzece ti proviziju, tako da ti je to glupa stvar. Plus kada podizes novac sa bilo koje kreditne kartice naplate ti proviziju bez obzira ciji je bankomat.

@gliga79
Samo glupi ljudi imaju problema sa karticama i `nadrljaju` jer ne znaju da ih koriste.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
damirkic E to mi treba - debit 07.01.2013. 16:17 #466697

status: user
broj poruka: 342
Znaci ja da platim recimo fiksnu sumu za odrzavanje na godisnjem niovou dobijem VISA sa brojem na koji ja uplatim recimo 200 evra i sad tih 200 evra mogu da koristim u Spaniji, Francuskoj, Nemackoj za moje kupovine ili na bankomatu. Kako se zove ta varijanta? Da li ona moze da mi se izda ukoliko u banci imam tekuci ili pak devizni racun sa stednjom?




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos Re: E to mi treba - debit 07.01.2013. 16:40 #466704

status: user
broj poruka: 2743
Svaka banka ima neke svoje varijante kartica.
Banca Intesa ima nekoliko Visa kartica.
Prva se zove Visa Internet.
Na nju stavis 200 eura i placas gde god hoces, ali iskljucivo preko interneta. Ne mozes da odes do bankomata i podignes gotovinu sa njom.
Zatim imas Vise Electron, ali za nju moras da imas otvoren devizni racun (cije odrzavanje ide dodatno na ono za odrzavanje obicnog tekuceg racuna) i sa njiom placas u inostranstvu, ali po radnjama, i mozes da podizes pare sa bankomata.
Treca Visa koju nude je Visa Inspire (isto kao Maestro debitna kartica), ona je vezana za klasican tekuci racun i pare koje trosis su dinari, tj. sa dinarskog tekuceg racuna. Ako u insotranstvu hoces da podignes eure onda ti oni skinu dinare pa ih prodaju u eure, pa ih tek onda dobijes.

Za klasicnu Visa kreditnu karticu ne znam kako tacno ide, da li sa njom mozes preko neta da placas itd. Sa bankomata znam da mozes da podignes novac, ali tu se kreditno zaduzujes.


:: Znaci ja da platim recimo fiksnu sumu za odrzavanje na godisnjem niovou dobijem VISA sa brojem na koji ja uplatim recimo 200 evra i sad tih 200 evra mogu da koristim u Spaniji, Francuskoj, Nemackoj za moje kupovine ili na bankomatu. Kako se zove ta varijanta? Da li ona moze da mi se izda ukoliko u banci imam tekuci ili pak devizni racun sa stednjom
::
::
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spacewla Re: Re: E to mi treba - debit 07.01.2013. 18:23 #466740

status: user
broj poruka: 612
@philaemos, nije VISA ELECTRON vezana za devizni račun.
Idite na sajt Komercijalne banke, NLB banke, hebemligakoje banke i videćete da sve nude takve debitne VISA ELECTRON kartice uz D I N A R S K I račun i to u zavisnosti od VARIJANTE RAČUNA.
Recimo, u KOMERCIJALNOJ banci kada otvorite tekući račun za periodična plaćanja - NE PLAĆA se nikakvo održavanje ikada, a imate mogućnost za dobijanje VISA ELECTRON kartice kojom možete plaćati kako ovde tako i bilo gde u inostranstvu i takodje bilo gde podizati novac sa bankomata. PROVIZIJA se ne plaća ako se novac podiže na bankomatima komercijalne banke.
SHVATILI?
Primer NLB Banke je taj da tamo imate mogućnost otvaranja dinarskog tekućeg računa koji se plaća jednom prilikom otvaranja nekih 1200din, i nakon toga ne postoji nikakvo dalje održavanje tog računa ... godinama. Možete primati dinarske uplate na račun, vršiti isplate, i td i takodje koristiti VISA ELECTRON karticu sa tim računom
itd. itd.
Nije ovo neki bauk, lepo pitzate u banci koji tekući dinarski račun ne podleže mesečnom i godišnjem održavanju, znači, ne plaća se onikakvo održavanje i ne uzima nikakva provizija, i takav otvorite u toj banci, uplatite sredstva, tražite debitnu karticu gde uglavnom svi dobiju VISA ELECTRON i eto vas u društvu platiša plastičnim novcem.
Srećan Božić!

:: Svaka banka ima neke svoje varijante kartica
:: Banca Intesa ima nekoliko Visa kartica
:: Prva se zove Visa Internet
:: Na nju stavis 200 eura i placas gde god hoces, ali iskljucivo preko interneta. Ne mozes da odes do bankomata i podignes gotovinu sa njom
:: Zatim imas Vise Electron, ali za nju moras da imas otvoren devizni racun (cije odrzavanje ide dodatno na ono za odrzavanje obicnog tekuceg racuna) i sa njiom placas u inostranstvu, ali po radnjama, i mozes da podizes pare sa bankomata
:: Treca Visa koju nude je Visa Inspire (isto kao Maestro debitna kartica), ona je vezana za klasican tekuci racun i pare koje trosis su dinari, tj. sa dinarskog tekuceg racuna. Ako u insotranstvu hoces da podignes eure onda ti oni skinu dinare pa ih prodaju u eure, pa ih tek onda dobijes
::
:: Za klasicnu Visa kreditnu karticu ne znam kako tacno ide, da li sa njom mozes preko neta da placas itd. Sa bankomata znam da mozes da podignes novac, ali tu se kreditno zaduzujes
::
::
:: :: Znaci ja da platim recimo fiksnu sumu za odrzavanje na godisnjem niovou dobijem VISA sa brojem na koji ja uplatim recimo 200 evra i sad tih 200 evra mogu da koristim u Spaniji, Francuskoj, Nemackoj za moje kupovine ili na bankomatu. Kako se zove ta varijanta? Da li ona moze da mi se izda ukoliko u banci imam tekuci ili pak devizni racun sa stednjom
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos @Spacewla 07.01.2013. 19:13 #466753

status: user
broj poruka: 2743
Pa upravo si citirao mene gde sam napisao da svaka banka ima neke svoje varijante.
To sto ti pricas je upravo ono sto sam i mislio.
Ja sam naveo primer kako je u Intezi, nisam rekao da je tako kod svih banaka.

U Intezi je Visa Electron isla uz devizni racun cije se odrzavanje placa, jer debitne kartice koje idu uz racun Inteze su Maestro i Visa Inspire. To je bila prica kada sam razmisljao da je uzmem, znaci nije isla za dzabe uz tekuci racun.

Postoji vise kartica i razlicitih kombinacija i kod svake banke je drugacije.
Za proviziju ne shvatam sto je naglasavas velikim slovima.
Procitaj malo bolje, i ja sam napisao da provizije nema ako podizes pare sa bankomata svoje banke, ako pare podizes sa KREDITNE kartice, proviziju uzima i tvoja banka i druge.
Ako pare podizes sa bankomata u inostranstvu svaka banka ce ti uzeti proviziju koju god karticu da imas osim ako je to banka u sastavu tvoje (npr banka u Bosni koja je u vlasnistvu ili u kooperaciji sa Intezom).

Polako, opusteno, i bolje citaj.

@damirkic
Bolje se raspitaj u nekoliko banaka sta nude, objasni sta ti tacno treba, pa uzmi ono sto ti najvise odgovara.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs