Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
UPUTSTVO: Kako isključiti UniFi bezbolno ali ... privremeno
STRANA 1 OD 1
dbqp UPUTSTVO: Kako isključiti UniFi bezbolno ali ... privremeno 24.11.2015. 17:43 T62475

status: user
broj poruka: 1368
Napraviću mali uvod, najjače mi je kad zovem 19900 i riba sa govornog automata kaže na tarzan engleskom HOUM GETAVEJ (HOME GET-AWAY), umesto HOUM GEJTVEJ (HOME GATEWAY), kao što je pravilno, alo Bože moj, živimo u zemlji od koje Nigerija ima veći BDP tako da me to ni ne čudi.

E ovako dragi moji, ako ste vlasnici odnosno korisnici HOUM GETAVEJA na eZBeBeu (SBBu) i iole upućeni u umrežavanje i bežične mreže, znate i sami da ni 3925 ni 3928 made by Cisco emituju izuzetno jak (izuzetno sam ciničan) WiFi signal sa sve svojom `moćnom` integrisanom antenom od `svemogućih `3 dB`. Dakle, jedino rešenje da se pokrije što veća površina (u mom slučaju to je stan od 60kvm+5kvm za terase) je razvlačenje UTP kabla i kupovina routera koji će da služi kao ACCESS POINT (dakle ne kačite kabl koji dolazi iz Ciska u WAN nego u jedan od četiri LAN porta na ruteru, prethodno naravno konfigurišite AP (Ime mreže, šifra, tip enkripcije, da li će SSID biti visible ili ne, kod mene je nevidljiv, mada ima programčića za Android koji će ga naći i po MAC adresi ako im je u dometu, ali Bože moj, neće ga naći komšijin kompjuter sa Windowsom nego je opet potrebno neko ozbiljnije predznanje, da ne dužim nego da pređem na stvar).

Dakle, razvukli ste tih 10-15 metara UTP kabla, konfigurisali svoj ruter i prikačili ga da radi kao AP, WiFi signal u kući/stanu vam je fenomenalan ali kvaka, iako ste što zaboravih da napomenem isključili WIFI na HOUM GETAVEJU, primetićete da se nakon svakog reseta istog pojavljuje odnosno počinje da svetli lampica koja označava da HOUM GETAVEJ emituje WiFi signal. On zapravo emituje UniFi signal koji hoćemo da bezbolno isključimo (ja lično koristim UniFi pa ne bih sebi da ga uskraćujem). To se radi tako što držite dugmence na samom HOUM GETAVEJU dok se WiFi ili Wireless lampica ne ugasi. Od tog momenta vaš HOUM GETAVEJ neće više emitovati UniFi, koji zapravo ako živite u zgradi sa zidinama debelim po 40 cm kao ja ne možete ni vi lično da uhvatite a kamoli neki potencijalan stranac.

Mrzi me da slikam, uputstvo je za EPC3928, SBB operateri su me ubeđivali da ga je nemoguće isključiti ali WiFi analizer (aplikacija za android koju preporučujem da instalirate na telefon zbog toga što ćete videti sve mreže u okolini i moći lakše da odaberete kanal na kome će se emitovati vaš WiFi signal tj. onaj sa Access Pointa), dakle predugačka ova zagrada preskočite je, Wi Fi analizer jasno pokazuje DA NEMA UNIFIJA kada se na dugme isključi Wireless na HOUM GETAVEJU.

Toliko o tome, ako je potrebno neko pitanje tu sam. Kome nije do razvlačenja kablova i hoće da emituje WiFi sa svog HOUM GETAVEJA neka zaobiđe temu, jer prosto je nemoguće pojačati signal bez dodatnog rutera/AP-a. Ni meni nije bilo do kablova o koje ću da se saplićem ali maltene sam prestao da ga primećujem posle određenog vremena, tako da ako hoćete jak WiFi signal u objektu gde živite, jedino rešenje vam je ovo što sam naveo. A što se UniFija tiče da napomenem još jednom ako nisam - SVAKIM RESTARTOM HOUM GETAVEJA će se paliti Wireless na njemu, i čim primetite da svetli dioda odmah jedan škljoc, zadržite prst na dugmetu par sekundi i voila - nema UniFija. Barem dok se ne resetuje ili vam daljinski ne resetuju HOUM GETAVEJ ponovo.
Dakle, čim primetite da svetli Wireless lampica na vašem HOUM GETAVEJU - stišćite dugmence za gašenje ionako ugašenog WiFija koji emituje vaš AP.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: UPUTSTVO: Kako isključiti UniFi bezbolno ali ... privremeno 24.11.2015. 18:21 #608090

status: user
broj poruka: 18930
Procitao sam pocetak i kraj tvog posta, izvinjavam se.
Ja sam iskljucio unifi vrlo jednostavno, deaktivirao u potpunosti, kao sto moze i svaki korisnik, udjes na svoj sbb portal, pretpostavimo da ga imas, ako ga nemas, jednostavno ga kreiras, u opcijama imas unifi, udjes i deaktiviras ga, prosto i jednostavno.


:: Napraviću mali uvod, najjače mi je kad zovem 19900 i riba sa govornog automata kaže na tarzan engleskom HOUM GETAVEJ (HOME GET-AWAY), umesto HOUM GEJTVEJ (HOME GATEWAY), kao što je pravilno, alo Bože moj, živimo u zemlji od koje Nigerija ima veći BDP tako da me to ni ne čudi
::
:: E ovako dragi moji, ako ste vlasnici odnosno korisnici HOUM GETAVEJA na eZBeBeu (SBBu) i iole upućeni u umrežavanje i bežične mreže, znate i sami da ni 3925 ni 3928 made by Cisco emituju izuzetno jak (izuzetno sam ciničan) WiFi signal sa sve svojom `moćnom` integrisanom antenom od `svemogućih `3 dB`. Dakle, jedino rešenje da se pokrije što veća površina (u mom slučaju to je stan od 60kvm+5kvm za terase) je razvlačenje UTP kabla i kupovina routera koji će da služi kao ACCESS POINT (dakle ne kačite kabl koji dolazi iz Ciska u WAN nego u jedan od četiri LAN porta na ruteru, prethodno naravno konfigurišite AP (Ime mreže, šifra, tip enkripcije, da li će SSID biti visible ili ne, kod mene je nevidljiv, mada ima programčića za Android koji će ga naći i po MAC adresi ako im je u dometu, ali Bože moj, neće ga naći komšijin kompjuter sa Windowsom nego je opet potrebno neko ozbiljnije predznanje, da ne dužim nego da pređem na stvar)
::
:: Dakle, razvukli ste tih 10-15 metara UTP kabla, konfigurisali svoj ruter i prikačili ga da radi kao AP, WiFi signal u kući/stanu vam je fenomenalan ali kvaka, iako ste što zaboravih da napomenem isključili WIFI na HOUM GETAVEJU, primetićete da se nakon svakog reseta istog pojavljuje odnosno počinje da svetli lampica koja označava da HOUM GETAVEJ emituje WiFi signal. On zapravo emituje UniFi signal koji hoćemo da bezbolno isključimo (ja lično koristim UniFi pa ne bih sebi da ga uskraćujem). To se radi tako što držite dugmence na samom HOUM GETAVEJU dok se WiFi ili Wireless lampica ne ugasi. Od tog momenta vaš HOUM GETAVEJ neće više emitovati UniFi, koji zapravo ako živite u zgradi sa zidinama debelim po 40 cm kao ja ne možete ni vi lično da uhvatite a kamoli neki potencijalan stranac
::
:: Mrzi me da slikam, uputstvo je za EPC3928, SBB operateri su me ubeđivali da ga je nemoguće isključiti ali WiFi analizer (aplikacija za android koju preporučujem da instalirate na telefon zbog toga što ćete videti sve mreže u okolini i moći lakše da odaberete kanal na kome će se emitovati vaš WiFi signal tj. onaj sa Access Pointa), dakle predugačka ova zagrada preskočite je, Wi Fi analizer jasno pokazuje DA NEMA UNIFIJA kada se na dugme isključi Wireless na HOUM GETAVEJU
::
:: Toliko o tome, ako je potrebno neko pitanje tu sam. Kome nije do razvlačenja kablova i hoće da emituje WiFi sa svog HOUM GETAVEJA neka zaobiđe temu, jer prosto je nemoguće pojačati signal bez dodatnog rutera/AP-a. Ni meni nije bilo do kablova o koje ću da se saplićem ali maltene sam prestao da ga primećujem posle određenog vremena, tako da ako hoćete jak WiFi signal u objektu gde živite, jedino rešenje vam je ovo što sam naveo. A što se UniFija tiče da napomenem još jednom ako nisam - SVAKIM RESTARTOM HOUM GETAVEJA će se paliti Wireless na njemu, i čim primetite da svetli dioda odmah jedan škljoc, zadržite prst na dugmetu par sekundi i voila - nema UniFija. Barem dok se ne resetuje ili vam daljinski ne resetuju HOUM GETAVEJ ponovo
:: Dakle, čim primetite da svetli Wireless lampica na vašem HOUM GETAVEJU - stišćite dugmence za gašenje ionako ugašenog WiFija koji emituje vaš AP
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Re: Re: UPUTSTVO: Kako isključiti UniFi bezbolno ali ... privremeno 24.11.2015. 19:32 #608100

status: user
broj poruka: 1368
Pročitaj ceo post. Dakle, poenta uputstva je da se ne radi to što si ti uradio, mogao sam i ja isto da uradim na SBBovom portalu ali šta ću kada sam prezadovoljan UniFijem i kada mi se prosto sviđa ta cela ideja, i kada ga koristim i hvatam skoro svuda.
Znači ovo je uputstvo kako da TVOJ HOUM GETAVEJ (moram da govorim GETAVEJ jer tako kaže govorni automat sa 19900) ne emituje UniFi, potpuno bezbolno, bez ukidanja opcije koju svakako plaćaš i možeš da koristiš na max 5 uređaja. A pošto si je deaktivirao onda se kači na mobilni net i uskraćuj sebi besplatan internet gde imaš 5 GB da trošiš za džabakanu mesečno. Ne znam koji to mobilni operater daje 5 GB neta za džabe mesečno.
Zamisli sutra da se nađeš u situaciji da ti je otišao sav mobilni net a net ti treba hitno? Pritom si okružen zgradama punim HOUM GETAVEJA koji emituju UniFi (i ne samo njima, UniFi emituju i njihove antene na sve većoj teritoriji Beograda)? Što je džabe i Bogu je drago, dakle da rezimiramo, ovo je uputstvo za one koji NEĆE da im HOUM GETAVEJ emituje UniFi a ne da ga gase. To možeš i pozivom na 19900 i kao što rekosmo obojica preko portala, itd.
Btw, uveli su i UNIFON, ekstra fora, zoveš fiksni i ne trošiš mobilni, a imaš 200 minuta ka Zoni 1 + SRB FIX.



:: Procitao sam pocetak i kraj tvog posta, izvinjavam se
:: Ja sam iskljucio unifi vrlo jednostavno, deaktivirao u potpunosti, kao sto moze i svaki korisnik, udjes na svoj sbb portal, pretpostavimo da ga imas, ako ga nemas, jednostavno ga kreiras, u opcijama imas unifi, udjes i deaktiviras ga, prosto i jednostavno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner To tvoje je definitivno privremeno resenje... 24.11.2015. 22:58 #608121

status: user
broj poruka: 7761
Za pravo resenje ti treba srafciger i AP i/ili ruter...

Srafcigerom otvoris HG i fizicki otkacis antenu sa HG... ne vadis antenu nego samo razdvojis zice...
Ako te ne smara mozes i da ih premazes bezbojnim lakom i vratis nazad...

Tako je onemogucen WiFi na HG... a sa WiFi-jem je nestao i UniFi signal... ALI Lti je ostao UniFi servis koga se ne moras odreci a sto je tebi i bio osnovni cilj...

Tada AP i/ili ruter nakacis na HG i sve dalje je lako...

Jedino sranje je sto moras da imas dva uredjaja koji non stop rade... i sto onaj drugi moras da kupis... meni nije muka zato sto imam solidan TP Link 1043ND... ali mnogima je to trosak koji ne zele da plate...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Re: To tvoje je definitivno privremeno resenje... 24.11.2015. 23:19 #608125

status: user
broj poruka: 1368
Neka hvala, bez srafcigera i lemljenja i cupanja zica ako moze, to je seljacka metoda. Moja metoda je daleko user-frendlier nego tvoja i ne zahteva nista od alata osim prsta. Tako da zaobidji me tih fazona, od elektrike umem samo da promenim prekidac za svetlo/zvono a da cackam po sofisticiranom hardveru (kao i vecina sto cita ovo) ne umem. I da umem necu. Ako mi dune ugasicu UniFi ko iMarkovic ali sto sebi da secem nogu kad mogu da ih xaram na inteligentniji nacin, obicnim pritiskom na dugmence.


:: Za pravo resenje ti treba srafciger i AP i/ili ruter..
::
:: Srafcigerom otvoris HG i fizicki otkacis antenu sa HG... ne vadis antenu nego samo razdvojis zice..
:: Ako te ne smara mozes i da ih premazes bezbojnim lakom i vratis nazad..
::
:: Tako je onemogucen WiFi na HG... a sa WiFi-jem je nestao i UniFi signal... ALI Lti je ostao UniFi servis koga se ne moras odreci a sto je tebi i bio osnovni cilj..
::
:: Tada AP i/ili ruter nakacis na HG i sve dalje je lako..
::
:: Jedino sranje je sto moras da imas dva uredjaja koji non stop rade... i sto onaj drugi moras da kupis... meni nije muka zato sto imam solidan TP Link 1043ND... ali mnogima je to trosak koji ne zele da plate..
::
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic :-) 25.11.2015. 10:24 #608143

status: user
broj poruka: 609


Ja sam iz ovih postova skapirao sledece

1.unifi je neka fora da mozes da se nakacis na neki random uredjaj i trosis net (ako si sbb.ov korisnik-pritom ne ostecujes korisnika ciji je unifi signal)
2.Sbb ti je rekao da unifi ne moze da se iskljuci
3.Ti si uspeo da ga iskljucis
4. ovo je jako bitno-tebi se ta fora mnogo svidja i potrebna ti je (neces da ukines paket ali ukidas svoj unifi signal)
5.Nadam se da ce korisnici unifi takodje da iskljuce da ti ne bi mogao da se konektujes
6.Svoje ne damo tudje hocemo


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Re... 25.11.2015. 11:01 #608145

status: user
broj poruka: 2936
Skoro na svim tv kanalima se vrti reklama SBB UNIFI.Ne razumem sta je problem ako ti uopste ne smeta i ne pravi ti dodatne troskove.



M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: To tvoje je definitivno privremeno resenje... 25.11.2015. 13:56 #608155

status: user
broj poruka: 7761
@dbqp
Tvoje resenje je keva ako usput organizujes strazarsku sluzbu da svako malo pritiska dugmice...

@peki22
Nije tacno da ne utice na tvoje resurse... od kad se taj UniFi pojavio u etru sve je tromije... bas sve... s vremena na vreme se racunar muci da se nakaci na mrezu a kad se nakaci onda sve ide ko na 56k modemu...

Na stranu to sto je SBB prvo pustio servis pa tek naknadno poceo sa kampanjom i nagovaranjem korisnika da ga ne otkazuju... a pri svemu tome taj servis se svima sa odredjenim paketom uracunat u cenu paketa...

Hohstapleraj na nivou paradajz republike Srbistan...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Neka hvala, bez srafcigera i lemljenja i cupanja zica ako moze, to je seljacka metoda. Moja metoda je daleko user-frendlier nego tvoja i ne zahteva nista od alata osim prsta. Tako da zaobidji me tih fazona, od elektrike umem samo da promenim prekidac za svetlo/zvono a da cackam po sofisticiranom hardveru (kao i vecina sto cita ovo) ne umem. I da umem necu. Ako mi dune ugasicu UniFi ko iMarkovic ali sto sebi da secem nogu kad mogu da ih xaram na inteligentniji nacin, obicnim pritiskom na dugmence
::
::
:: :: Za pravo resenje ti treba srafciger i AP i/ili ruter..
:: ::
:: :: Srafcigerom otvoris HG i fizicki otkacis antenu sa HG... ne vadis antenu nego samo razdvojis zice..
:: :: Ako te ne smara mozes i da ih premazes bezbojnim lakom i vratis nazad..
:: ::
:: :: Tako je onemogucen WiFi na HG... a sa WiFi-jem je nestao i UniFi signal... ALI Lti je ostao UniFi servis koga se ne moras odreci a sto je tebi i bio osnovni cilj..
:: ::
:: :: Tada AP i/ili ruter nakacis na HG i sve dalje je lako..
:: ::
:: :: Jedino sranje je sto moras da imas dva uredjaja koji non stop rade... i sto onaj drugi moras da kupis... meni nije muka zato sto imam solidan TP Link 1043ND... ali mnogima je to trosak koji ne zele da plate..
:: ::
:: :: Citat:
:: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 25.11.2015. 16:37 #608164

status: user
broj poruka: 12785
Nemam nameru da svoj plaćeni protok delim sa strancima, a Unify mi u gradu ne treba apsolutno, neću sigurno da jurim signal ako mi zatreba konekcija već ću da upalim 3G i završim za sekund šta mi treba. Ugasio sam Unify i ne razmišljam o tome više. Ionako preko Vipa imam 1000 smartova i neograničen net kad ih potrošim.

Ne znam šta ljudi rade na mobile netu, gledaju Youtube klipove ili skidaju torrente?




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: To tvoje je definitivno privremeno resenje... 25.11.2015. 16:41 #608165

status: user
broj poruka: 18930
Ne dramite ljudi nego iskljucite samo unifi i resena stvar, ne kapiram vas stvarno oko cega dramite. Meni je net bio FENOMENALAN i dok je unifi bio aktuelan i sada kada je ugasen. A neko ko nema net u gradu snaci ce se kad dodje kuci. Ako mu treba navigacija, znaci da ima auto, i znaci da ima para da plati telefon uz koji ide jeftin internet.


:: @dbq
:: Tvoje resenje je keva ako usput organizujes strazarsku sluzbu da svako malo pritiska dugmice..
::
:: @peki2
:: Nije tacno da ne utice na tvoje resurse... od kad se taj UniFi pojavio u etru sve je tromije... bas sve... s vremena na vreme se racunar muci da se nakaci na mrezu a kad se nakaci onda sve ide ko na 56k modemu..
::
:: Na stranu to sto je SBB prvo pustio servis pa tek naknadno poceo sa kampanjom i nagovaranjem korisnika da ga ne otkazuju... a pri svemu tome taj servis se svima sa odredjenim paketom uracunat u cenu paketa..
::
:: Hohstapleraj na nivou paradajz republike Srbistan..
::
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
::
:: :: Neka hvala, bez srafcigera i lemljenja i cupanja zica ako moze, to je seljacka metoda. Moja metoda je daleko user-frendlier nego tvoja i ne zahteva nista od alata osim prsta. Tako da zaobidji me tih fazona, od elektrike umem samo da promenim prekidac za svetlo/zvono a da cackam po sofisticiranom hardveru (kao i vecina sto cita ovo) ne umem. I da umem necu. Ako mi dune ugasicu UniFi ko iMarkovic ali sto sebi da secem nogu kad mogu da ih xaram na inteligentniji nacin, obicnim pritiskom na dugmence
:: ::
:: ::
:: :: :: Za pravo resenje ti treba srafciger i AP i/ili ruter..
:: :: ::
:: :: :: Srafcigerom otvoris HG i fizicki otkacis antenu sa HG... ne vadis antenu nego samo razdvojis zice..
:: :: :: Ako te ne smara mozes i da ih premazes bezbojnim lakom i vratis nazad..
:: :: ::
:: :: :: Tako je onemogucen WiFi na HG... a sa WiFi-jem je nestao i UniFi signal... ALI Lti je ostao UniFi servis koga se ne moras odreci a sto je tebi i bio osnovni cilj..
:: :: ::
:: :: :: Tada AP i/ili ruter nakacis na HG i sve dalje je lako..
:: :: ::
:: :: :: Jedino sranje je sto moras da imas dva uredjaja koji non stop rade... i sto onaj drugi moras da kupis... meni nije muka zato sto imam solidan TP Link 1043ND... ali mnogima je to trosak koji ne zele da plate..
:: :: ::
:: :: :: Citat:
:: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: :: ::
:: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 OK 25.11.2015. 16:43 #608167

status: user
broj poruka: 2936
Ako je tako.Mislio sam da to fercera bez problema.Jbg nije losa ideja , samo kad bi radilo kako treba.



M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 25.11.2015. 18:57 #608176

status: user
broj poruka: 4506
gledam vas kako dramite i cmizdrite oko ovog UniFi i ne verujem. Niti je povezano sa tvojim protokom niti moze da ga usporava ali ocigledno neki ne mogu to da skontaju.

Gasite opciju iako nema nikakvih negativnih efekata po vas net i uskracujete nekom drugom net kome sigurno moze koristiti ili dobro doci.

Jajare obicne


@Abner lepo iskljucis komp, odes na selo i nema vise nikakvih teorija zavere
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: ... 25.11.2015. 20:28 #608187

status: user
broj poruka: 7761
Znaci nicim izazvano nazva ljude jajarama...

Sta si ti neki pravobranilac samoporiklamovani moralni borac za prava onih koji bi da se kace na UniFi...

Sto lepo nisi preskocio temu nego odmah etiketiras ljude, ne samo ti nego i ostali kojima se ne svidja tudji stav o UniFi...

Ja kad vidim temu koja mi se ne dopada samo preskocim da prokomentarisem...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: gledam vas kako dramite i cmizdrite oko ovog UniFi i ne verujem. Niti je povezano sa tvojim protokom niti moze da ga usporava ali ocigledno neki ne mogu to da skontaju.
::
:: Gasite opciju iako nema nikakvih negativnih efekata po vas net i uskracujete nekom drugom net kome sigurno moze koristiti ili dobro doci.
::
:: Jajare obicn
::
::
:: @Abner lepo iskljucis komp, odes na selo i nema vise nikakvih teorija zavere
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: ... 25.11.2015. 20:44 #608188

status: user
broj poruka: 12785
Jajare? Odvojen protok? Brate, nemoj molim te imenima da se prozivamo ovde, samo jedeš govna.

Dodji plaćaj mi ti 3000 dinara mesečno SBB pa ću svima da delim svoj net, koji inače nema odvojen protok za Unify, da te ne nazivam sad imenima sa ovom odvalom. Koristi se tvoja veza, i tvoj protok za nekoga ko je u prolazu, ali imaš ljude koji imaju kafiće i javna mesta okupljanja oko svojih stanova pa im se nakači 15 ljudi na vezu...

Za moj zaradjen novac imam kompletno pravo šta ću sa svojom uslugom da radim, to što se tebi ne svidja što uskraćujem nekome Unify jbg, deal with it...


:: gledam vas kako dramite i cmizdrite oko ovog UniFi i ne verujem. Niti je povezano sa tvojim protokom niti moze da ga usporava ali ocigledno neki ne mogu to da skontaju.
::
:: Gasite opciju iako nema nikakvih negativnih efekata po vas net i uskracujete nekom drugom net kome sigurno moze koristiti ili dobro doci.
::
:: Jajare obicn
::
::
:: @Abner lepo iskljucis komp, odes na selo i nema vise nikakvih teorija zavere
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp ... 26.11.2015. 00:42 #608209

status: user
broj poruka: 1368
Sta sizite i penite? Razvuci 10m UTP kabla, napravi AP koji je prethodno konfigurisan i cao djaci. Jeste smor gasiti ionako ugasen Wireless na HOUM GETAVEJU ali sta ces, oces ili neces UniFi, placas ga 3000, sto da ti se neki dushman kachi na tvoj HOUM GETAVEJ i ubija protok? Investiraj pisljive 4000 za 10-15 metara UTP kabla i neku TENDU sa dve antene i vozdra. A kad se lampica upali ti je lepo ugasis, nisu ni oni dokoni da resetuju HOUM GETAVEJE svaki minut. Ako oces trajno da sebi uskratis uslugu koju placas imas portal imas 19900 i rokaj snimaj veseli drugari. A sto bi sebi uskracivao nesto sto krvavo placas a imas lep tutorial kako da ga ugasis? Ja cim primetim da mi na HOUM GETAVEJU svetli Wireless lampica ne mrzi me da ustanem i da stisnem dugme za gasenje WiFija iako sam ubedjen da kroz zidine ove zgradurine ne moze prodje ni moj 2x5db signal a kamoli integrisana antena od 3db.

Opustite se, i sami znate da ako hocete kvalietan wifi u stanu-kuci-itd, ne moze bez razvlacenja kablova i dodatnog rutera koji sluzi kao AP i za wifi i za zicnu konekciiju. Ne vidim razlog za svadju, ja sam ponudio jednostavno resenje, dakle imas UniFi na mobu ili cemu vec ne emitujes ga sa svog HOUM GETAVEJA. I to je prosto ko zrno pasulja. A vi ovde zaratiste bez veze. Sta je tesko stisnuti Wireless dugmence na HOUM GETAVEJU kad se upali zelena dioda koja oznacava da uredjaj emituje UniFi, pet sekundi posla.

UniFi dobro dodje svima koji su SBBovi korisnici i koji bi da whatsappuju i vajberuju za DZ (iako je sve uracunato u pretplatu). Nije za neke ozbiljne Youtupe 1080p ili za 1440p (duqp ima takav telefon) strimove ali moze da posluzi, sedis lepo leta gospodnjeg 2016te u kaficu na Adi i umesto da arcis mobilni net, izuvas iz carapa SBBov UniFi.

Poenta celog upustva je da SPRECIS da tvoj HOUM GETAVEJ emituje UniFi. I to je to.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 26.11.2015. 02:38 #608210

status: user
broj poruka: 12785
Nemam nikakav problem ni ispred zgrade da hvatam svoj Wifi iz stana na drugom spratu tako da nemam potrebu za kupovinom posebnog wifi rutera... Cisco EPC3925.

Za sedenje u kafiću mi je dovoljan mobile net koji ionako plaćam... :)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Re: ... 26.11.2015. 04:08 #608212

status: user
broj poruka: 1368
Nemoj meni o mobile netu, propatio sam od H/H+ a sada shizim od 3G pa na H pa na H+, imam giga mesecno na Telenoru, ni ne koristim ga jer mi je u rupi gde zivim pored Dunava signal 4G na jednoj crtici, a EDGE na sve 4, i to na vise telefona. Od kad uvedose taj `4G` puce i VIP i Telenor, maltene postase neupotrebljivi, a pri tom imam ozbiljan telefon. Zato sam sklon da jurim UniFi gde ga god ima, a u centru grada nedaleko od mene je signal full.

A kad sam u kaficu, obicno je to opet neki splav na Dunavu, opet nista od mobilnog neta zbog udaljenosti baznih stanica tako da sam osudjen na ocajni WiFi u njima.

Cekam samo da Telenor kako mi je najavljeno obnovi infrastrukturu od nove godine a ako do 01.03.2016. ne bude sve kako ja hocu - AUF WIEDERSEHEN, placacu samo 180 din da odrzavam broj aktivnim jer mi treba, niti cu koga da zovem s tog broja niti cu da idem na net, ubacicu karticu u neko vnugo od 15 evra od fona i vuci sa sobom u slucaju da mi se obrate oni koji me traze, a kad to resim s njima rado cu raskinuti ugovor sa telenorom i voila, prepaid pa kome trebam neka arci minute, dosta mi je i plavih i belih i raznih koverata naglasenih na moje ime.


:: Nemam nikakav problem ni ispred zgrade da hvatam svoj Wifi iz stana na drugom spratu tako da nemam potrebu za kupovinom posebnog wifi rutera... Cisco EPC3925
::
:: Za sedenje u kafiću mi je dovoljan mobile net koji ionako plaćam... :
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: ... 26.11.2015. 08:26 #608221

status: user
broj poruka: 7761
E ali pokrivenost 4G nije bitna...
Bitno je da telefon ima 4G mogucnosti bez obzira da li signala ima u etru...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Nemoj meni o mobile netu, propatio sam od H/H+ a sada shizim od 3G pa na H pa na H+, imam giga mesecno na Telenoru, ni ne koristim ga jer mi je u rupi gde zivim pored Dunava signal 4G na jednoj crtici, a EDGE na sve 4, i to na vise telefona. Od kad uvedose taj `4G` puce i VIP i Telenor, maltene postase neupotrebljivi, a pri tom imam ozbiljan telefon. Zato sam sklon da jurim UniFi gde ga god ima, a u centru grada nedaleko od mene je signal full
::
:: A kad sam u kaficu, obicno je to opet neki splav na Dunavu, opet nista od mobilnog neta zbog udaljenosti baznih stanica tako da sam osudjen na ocajni WiFi u njima
::
:: Cekam samo da Telenor kako mi je najavljeno obnovi infrastrukturu od nove godine a ako do 01.03.2016. ne bude sve kako ja hocu - AUF WIEDERSEHEN, placacu samo 180 din da odrzavam broj aktivnim jer mi treba, niti cu koga da zovem s tog broja niti cu da idem na net, ubacicu karticu u neko vnugo od 15 evra od fona i vuci sa sobom u slucaju da mi se obrate oni koji me traze, a kad to resim s njima rado cu raskinuti ugovor sa telenorom i voila, prepaid pa kome trebam neka arci minute, dosta mi je i plavih i belih i raznih koverata naglasenih na moje ime
::
::
:: :: Nemam nikakav problem ni ispred zgrade da hvatam svoj Wifi iz stana na drugom spratu tako da nemam potrebu za kupovinom posebnog wifi rutera... Cisco EPC3925
:: ::
:: :: Za sedenje u kafiću mi je dovoljan mobile net koji ionako plaćam... :
:: ::
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs