Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Sony DCR-HC51E
STRANA 1 OD 1
srdoch Sony DCR-HC51E 04.05.2016. 15:55 T63483

status: user
broj poruka: 1261
Pozdrav kolege,
imam nekoliko pitanja u vezi ove kamere.
Zanima me da li ova kamera može da se koristi samo kao izvor slike tako što bi radila na adapteru, bez baterije, u dužim vremenskim periodima? Pitam ovo iz razloga što sam već jednu kameru probao i stalno je nakon nekog vremena padala u neki sleep režim ili tako nešto. Bitno mi je da može bez ikakve interakcije korisnika, kada se uključi, da daje sliku na video izlaz kontinuirano i da se ne ugasi nakon nekog vremena. Nisam našao tako nešto u podešavanjima kamere pa zato pitam.
Drugar mi je nudi pa me interesuje koliko realno danas vredi ova kamera imajući u vidu da nije HD, tj zastarela je po pitanju rezolucije. Treba mi što realnija procena jer stvarno nisam u toku sa kamerama i cenama.
Specifikacija mi je manje više poznata i ona se uklapa u ono što mi je potrebno. Kamera je u odličnom stanju i potpuno je ispravna ali ne znam ni odakle da počnem sa pregovorima oko cene. Hvala unapred i ako je moguće dajte neku realnu procenu koliko to vredi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Evo pa uporedi 04.05.2016. 19:12 #617947

status: user
broj poruka: 1083

https://www.kupindo.com/Fotoaparati-i-kamere/27667625_Sony-DCR-HC51E

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - - - 05.05.2016. 15:38 #617974

status: user
broj poruka: 1470
Pa ako ti je drugar, valjda će ti učiniti uslugu i istestirati je par sati u tu svrhu.

Black Wolf

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re 06.05.2016. 15:54 #617999

status: user
broj poruka: 1261
@nenika2009
Hvala za link, pronašao sam još neke po oglasima pa vidim da je to odprilike ta cena. TNX

@blackwolf
Nije to problem, već se dečko razume u kamere kao marica... :D
Rekao mi je da ne može da se snađe u meniju kamere šta je šta.
Fora je u tome što je on van srbije pa nije trenutno u mogućnosti da mi je ustupi na test. Zato sam i pitao ovde.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Re 06.05.2016. 17:25 #618002

status: user
broj poruka: 1130
Sto prosto kada moze super komplikovano jel`te?

Zar nije bolje uzeti uredjaj koji je za to namenjen kao neka kamerica koja moze da se prikaci da daje sliku ? Em ti se garantovano nece gasiti, ja imam Sonijevu kameru mislim da posle nekog vremena ide u slep mode ako se na njoj nista ne snima, zato bolje ti je da uzmes nesto sto je namenjeno za 24h snimanje i kraj price.




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: Re 07.05.2016. 00:40 #618017

status: user
broj poruka: 1261
Nisam naveo da mi je bitan optički zoom a ova kamera ga ima do x40. Razmišljao sam naravno o tim malim kamericama ali nemaju nikakav zoom.

:: Sto prosto kada moze super komplikovano jel`te?
::
:: Zar nije bolje uzeti uredjaj koji je za to namenjen kao neka kamerica koja moze da se prikaci da daje sliku ? Em ti se garantovano nece gasiti, ja imam Sonijevu kameru mislim da posle nekog vremena ide u slep mode ako se na njoj nista ne snima, zato bolje ti je da uzmes nesto sto je namenjeno za 24h snimanje i kraj price.
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 07.05.2016. 01:34 #618018

status: user
broj poruka: 9460
Da, imaju strava opt. zoom te kamere.

Bmlga, ne bi trebalo da ista prekida i odlazi u SB ako je izvor napajanja konstantan. Valjda se gase samo ako ostanu bez mem tj. traka pri kraju kada se snima i kada crkava batt. U pregled modu ne bi trebalo da se gasi, a i ako se gasi, to ce mozda biti samo njen display, a ako ides preko AV konektora, trebalo bi da je signal uvek prisutan, bar zbog toga sto se takve kamere kacile i na VCR i on sluzi kao snimac...tako da, verovatno ima neka opcija da da sliku na AV konektoru, bez obzira na njenu kasetu da li je prisutna ili je pri kraju...

Nisam siguran 100% za ovo sve, ali nekom logikom se vodim....


Ako je uzmes, javi kako radi zoom. Meni bi trebalo tako nesto za lemljenje SMD, mozda moze da posluzi, jer ako se spoji na analog composite na nekom monitoru, mozda nece biti kasnjenja slike i jos ako je ok zoom da se postavi bar 30cm od PCB, a da propisno uvelica. USB mikroskopi su katastrofa, jedino za nekakvu inspekciju mogu da posluze...A za ok Stereo Microscope se jednostavno nema para :)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 Re: Re: Re 07.05.2016. 13:58 #618027

status: user
broj poruka: 1130
A pa sto odmah ne rece , ali jbg naravno da ima samo kosta ko svetog petra kajgana.. Ovo jeste jeftino resenje ali je macka u dzaku..


:: Nisam naveo da mi je bitan optički zoom a ova kamera ga ima do x40. Razmišljao sam naravno o tim malim kamericama ali nemaju nikakav zoom
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch ... 07.05.2016. 20:13 #618049

status: user
broj poruka: 1261
@gilopile
Jeste, optika im je opasno dobra.
Da stvar bude smešnija, posedujem već jednu Sony kameru ali malo stariju od ove, i sećam se da sam na njoj uspeo da namestim da se ne gasi kamera iako se ne snima. Sad ne mogu uopšte da provalim šta sam na njoj podešavao ali znam da je bila neka glupost. Baš iz razloga koji si naveo zbog eksternog snimanja bi morala da daje sliku neprekidno. Sećam se da sam uklonio OSD sa izlaznog signala da bih dobio samo golu sliku na izlazu. Zato i pretpostavljam da ova novija može isto.

E sad što se tiče zoom-a trenutno mogu da ti prenesem kako funkcioniše kod ove koju imam. Kod nje mi je 25x optički zoom i fantastičan je ali kamera mora da bude udaljena minimalno 1m od objekta koji se zumira jer ispod te razdaljine fokus ne može da izoštri sliku. Kad isprobam ovu od 40x javim ti kako radi. Novija je pa kapiram da je i malo bolja po tom pitanju. Pretpostavljam da će moći bar sa pola metra da fokusira pri tolikom zoom-u.

@zerocool55
Pa nisam se udubljivao u to koja je namena pa zato nisam pominjao. Interesovale su me samo konkretne stvari koje sam naveo. Jeste, ima tih kamera kakvih hoćeš ali koštaju ko đavo. Ovo meni završava posao odlično. Pogotovo što obe koje sam naveo imaju i NightVision mod koji funkcioniše u totalnom mraku. Ova starija čak ima i svoje infra crveno svetlo koje ljudsko oko ne vidi ali zato na snimku kao da je reflektor upaljen. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs