Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
koje pojacalo
STRANA 1 OD 1
bocacu koje pojacalo 23.12.2016. 00:51 T64338

status: user
broj poruka: 252

dvoumim se izmedji 3 pojacala, ima li neko iskistva sa audio pojacalima da pomogne.

Sony TA-FB740 QS
Marantz PM-62
Pioneer a-656 mk2

zvucnici philips 120w 4 oma
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: koje pojacalo 23.12.2016. 02:23 #628353

status: user
broj poruka: 18930
Sony i Pioneer deluju slabasno za te zvucnike, mada ovaj Marantz deluje dovoljno, ali sva 3 su matora i ne toliko snazna pojacala, doduse nisi napisao model tih zvucnika... 4 oma na 120w, treba malo bolje pojacalo, bez obzira na dimenzije ovih pojacala, njihove mogucnosti su malo drugacije po pitanju kvaliteta. Vidi neki Onkyo ili Denon, ali ne receiver, nego integralac.


::
:: dvoumim se izmedji 3 pojacala, ima li neko iskistva sa audio pojacalima da pomogne
::
:: Sony TA-FB740 Q
:: Marantz PM-6
:: Pioneer a-656 mk
::
:: zvucnici philips 120w 4 oma
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bocacu koje pojacalo... 23.12.2016. 10:53 #628359

status: user
broj poruka: 252



sva tri su slicne snage i slicne cene zavisi od stanja zanima me samo koje je kvalitetnije. za zvucnike ne znam tacnu oznaku ali su gabaritno relativno mali ali kvalitetnih drajvera mocnog zvuka ne bi ih menjao ni za sta. znam da treba bolje i jace pojacalo ali mi je puno dati 300+e.
potrebno pojacalo finog zvuka i slusanja do max pola snage...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: koje pojacalo... 23.12.2016. 14:36 #628367

status: user
broj poruka: 18930
Ovako odokativno, po meni Marantz, s tim da je poenta da bude bolje za tvoje zvucnike, te ako je ikako izvodljivo, da probas i jedno i drugo i vidis sta ti najbolje pasuje.


::
::
::
:: sva tri su slicne snage i slicne cene zavisi od stanja zanima me samo koje je kvalitetnije. za zvucnike ne znam tacnu oznaku ali su gabaritno relativno mali ali kvalitetnih drajvera mocnog zvuka ne bi ih menjao ni za sta. znam da treba bolje i jace pojacalo ali mi je puno dati 300+e
:: potrebno pojacalo finog zvuka i slusanja do max pola snage...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bocacu ... 23.12.2016. 14:48 #628368

status: user
broj poruka: 252



bilo bi dobro ali nemoguce, elem sony je vec na probi sem snage i kvaliteta izrade koji su ok zvucno mi se ne svidja za razliku od slabasnog mojeg predhodnog technicsa su v55 koji za ne poverovati zvucno duplo bolji od sonya bar se meni cini a mozda i ne. pioneera sam cuo ali na drugim zvucnicima nemam mogucnost da probam na svoje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 23.12.2016. 18:33 #628370

status: user
broj poruka: 4054

operi usi alkoholom ako ti sony zvuci losije od tehniksa

ja sam moj pajonir koji je svira za medalju zamenio sa sony str db1080 i neprijatno se iznenadio kako je kvalitetniji zvuk


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Tesko je ovde se odluciti, kategoricki. Zasto? Zato sto je svaki model prica 23.12.2016. 20:07 #628373

status: user
broj poruka: 10984
za sebe, konstrukcijski, pa ipak su ``tu negde``... Elem, Soni-boj je ``inovatorski`` koncipiran (bio, vo vremja ono), jer je ulaz power amp sekcije odradjen J-FET-ovima a izlazni par je MOS-FET. Ovo je rezultovalo VEOMA visokim damping-faktorom (500), sto znaci (barem teorijski), sposobnost da ``izadje na kraj`` sa prilicno ``lenjim`` (neefikasnim) zvucnicima velike reaktanse i niske impedanse. Veoma sirok raspon frekvencija koje je ovaj pojacavac (barem na papiru) u stanju da reprodukuje, takodje treba zahvaliti MOS/V/FET rehnologiji... Torusni trafo.

Pionirov model ima prilicno interesantno resenu prekostrujnu zastitu izlaznih tranzistora (kontrolni sklop), pozamasan transformator (650 VA, mada stare konstrukcije, EI profil), sto ga cini takodje potencijalno ``dobrim borcem`` sa musicavim zvucnicima i iznenadnim povecanjima naponskih nivoa ulaznih signala (``pikovima``).

Marantz je elegantno izveden (unutrasnjost, PCB i raspored komponenti). Takodje veoma kvalitetne komponente, po par Fet-ova na ulazu pretpojacavaca za gramofon (MM zvucnica) sto obezbedjuje nizak sum odnosno dobar odnos signal/sum... Torusni trafo (toroidalno jezgro, bas kao i kod Sonijevog modela pa jos ``oklopljen``, radi svodjenja nepozeljnih zracenja na minimum).

Pod uslovom da su sva tri uredjaja u dobrom tehnickom stanju (ocuvanost), racunam da neces pogresiti koji god da uzmes. Srecno!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: ... 23.12.2016. 21:32 #628376

status: user
broj poruka: 18930
Davno sam imao sistem sa Technics zvucnicima, pojacalo je bilo SU-V... nemam pojma, 2x80W cini mi se na 8oma, sve novo, ali sa Technics zvucnicima. Meni je uvek nesto falilo sa njima, zapravo nisam ni znao da su bili krs, pojacalo nije, pojacalo je bilo vrhunsko. Slusao sam ja to sigurno 2god., posle mi djavo nije dao mira, meni se dopadne neko Sony pojacalo koje je bilo starije, ali meni se dopadne izgled i to je to, bez ikakve probe, ja se trampim sa drugarom. Kada sam pustio muziku, to je zvucalo toliko lose, da su mi sve ladje potonule tada, i ubrzo sam prodao ceo sistem i presao na glupi PC-sistem.
Ne bih da generalizujem jer ne bi bilo u redu, ali iz mog iskustva koje nije samo ovo sto sam napisao, Technics je u prvom planu, zatim sve ostalo cega mozes da se docepas, a Sony ostavi na samom kraju ako mora uopste da se ukljuci u listu.


::
::
::
:: bilo bi dobro ali nemoguce, elem sony je vec na probi sem snage i kvaliteta izrade koji su ok zvucno mi se ne svidja za razliku od slabasnog mojeg predhodnog technicsa su v55 koji za ne poverovati zvucno duplo bolji od sonya bar se meni cini a mozda i ne. pioneera sam cuo ali na drugim zvucnicima nemam mogucnost da probam na svoje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bocacu codeus 23.12.2016. 21:46 #628377

status: user
broj poruka: 252

evo sad opra usi 3 puta i opet isto. sony, snaga tu kvalitet izrade tu izgled tu zvuk i on tu negde samo ne mogu da ga nadjem. salu na stranu, cini mi se kao da tako pomesa zvukove visoke srednje i bas da se prosto naprezem da ih razdvojim slusno. prosto ne mogu da opisem.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Pazi, Igore, tolika generalizacija jednostavno nije prihvatljiva. Produkcija 23.12.2016. 22:07 #628381

status: user
broj poruka: 10984
integrisanih pojacavaca je toliko snazna, modela ima po nekoliko stotina u katalozima svake od pomenutih firmi (i jos uvek se gotovo svi mogu naci, barem na oglasima), a RAZLIKE, uprkos SLICNOSTIMA u oznakama su ponekad OGROMNE.
Evo, uzmimo Tehniksove integrisane ``SU/SU-V`` modele kao primer: od b0ga, do sesirdzije, od beskompromisnog dizajna zasnovanog na ``dual mono`` konstrukciji, sa dva trafoa, dva gretza, sa 2x2 straobalna filterska konda, po 4 Sanken tranzistora (200W, 20A) do jeftinoce u kojoj 1 stereo STK blok pojacava oba kanala... Isto vazi za sve japanske firme (evroamericke su malo ``oskudnije`` u broju modela, uglavnom).

A sad, pazi ovo: neki od NAJBOLJIH modela zvucnika, ikada proizvedenih, za ``kucno slusanje``, je upravo iznedrila firma Technics! Eee, al` to SIGURNO nisi imao (nego neku jevtinocu koja dolazi u sklopu ``stuba`` ili ``linije``). Radi se o parovima zvucnika koji kostaju i do nekoliko desetina hiljada $ ( i to POLOVNJACI!).

http://tinyurl.com/j7q55y8

SB-M1 Monitor 1 Floor standing Home speakers
http://tinyurl.com/hmdalbd
- - - - -
S` druge strane, NEKOLICINA Sonijevih pojacavaca iz ``ES``/`ES-X``/``ESL`` serija, spada u vrh klase (integrisani pojacavaci):

TA-F777ES
TA-F800ES
https://is.gd/aBZ17S
https://is.gd/4O9OUr
itd.
Evo fotki:



@bocacu: nisi naveo cene po kojima ti se roba nudi, tako da moramo malo i da nagadjamo. Evo, na kupujem_prodajem, trenutno mozda najrobustijeg pojacavaca (a po razumnoj ceni) u ponudi: Pioneer A-777 reference
http://tinyurl.com/h4538gz
ovako mu izgleda iznutrica:
http://tinyurl.com/jjlzvrw

Taj ce da tera tvoje Filipse i dusu da im istera (he, he, neces valahi odvrtati pot do kr(j)aja)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Pazi, Igore, tolika generalizacija jednostavno nije prihvatljiva. Produkcija 24.12.2016. 01:36 #628408

status: user
broj poruka: 18930
Kao sto sam napisao, ne generalizujem, jer to ne moze da se generalizuje, jer kao sto si i napisao, produkcija je prevelika i razvucena na vek, ima toliko modela, na hiljade, ne moze svaki da bude odlican, kao ni los.

A to za Technics, kada je bilo aktuelno, ja nisam bio ziv
Cena za ove monitore je ova respektabilna jer je ovo autentican model iz 1980 god., japanski, itd., vredi bogatstvo, kao recimo onaj legendarni JBL, Tannoy. Pomenuo bih da je Technics pravio i najbolji gramofon.
Tannoy: https://goo.gl/XibeOB
JBL: https://goo.gl/qSnKxQ


:: integrisanih pojacavaca je toliko snazna, modela ima po nekoliko stotina u katalozima svake od pomenutih firmi (i jos uvek se gotovo svi mogu naci, barem na oglasima), a RAZLIKE, uprkos SLICNOSTIMA u oznakama su ponekad OGROMNE
:: Evo, uzmimo Tehniksove integrisane ``SU/SU-V`` modele kao primer: od b0ga, do sesirdzije, od beskompromisnog dizajna zasnovanog na ``dual mono`` konstrukciji, sa dva trafoa, dva gretza, sa 2x2 straobalna filterska konda, po 4 Sanken tranzistora (200W, 20A) do jeftinoce u kojoj 1 stereo STK blok pojacava oba kanala... Isto vazi za sve japanske firme (evroamericke su malo ``oskudnije`` u broju modela, uglavnom)
::
:: A sad, pazi ovo: neki od NAJBOLJIH modela zvucnika, ikada proizvedenih, za ``kucno slusanje``, je upravo iznedrila firma Technics! Eee, al` to SIGURNO nisi imao (nego neku jevtinocu koja dolazi u sklopu ``stuba`` ili ``linije``). Radi se o parovima zvucnika koji kostaju i do nekoliko desetina hiljada $ ( i to POLOVNJACI!)
::
:: http://tinyurl.com/j7q55y
::
:: SB-M1 Monitor 1 Floor standing Home speaker
:: http://tinyurl.com/hmdalb
::
:: @bocacu: nisi naveo cene po kojima ti se roba nudi, tako da moramo malo i da nagadjamo. Evo, na kupujem_prodajem, trenutno mozda najrobustijeg pojacavaca (a po razumnoj ceni) u ponudi: Pioneer A-777 referenc
:: http://tinyurl.com/h4538g
:: ovako mu izgleda iznutrica
:: http://tinyurl.com/jjlzvr
::
:: Taj ce da tera tvoje Filipse i dusu da im istera (he, he, neces valahi odvrtati pot do kr(j)aja
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Da, JBL-ove ``piramide``. Premda bih ja radije uzeo nesto iz ``studio monitor`` 24.12.2016. 02:15 #628410

status: user
broj poruka: 10984
serije (recimo 4xxx):
https://is.gd/sTd0gy

...ama, ``kraci`` sam za 4-5k jewra....
A i kada bih bio toliko ``dobar`` uzeo bih radije ovo (Technics sb e100):
https://is.gd/NAFkSk
https://is.gd/QtViWG
Opa, pojeftinili! Sutra kupujem (malo sutra)...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bocacu imarkovic, tortojed... 24.12.2016. 12:31 #628415

status: user
broj poruka: 252



hvala na pomoci obojici, sve ja vas razumem ali mi snaga uopste nije bitna bitan mi je cist i jasan zvuk za normalno slusanje. isao po forumima i citao o iskustvima sa doticnim modelima i dosao do zakljucka da mi jedino marantz odgovara slusao neke slabije modele ono tipa 40-50 w po kanalu ali ni jednog koji podrzava 4 oma. i da ne bih se nesto razbacivao novcem nema potrebe neka to bude oko 150 e polovan naravno e sada koji model to je pitanje koje cu tesko resiti. hvala jos jednom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Da, JBL-ove ``piramide``. Premda bih ja radije uzeo nesto iz ``studio monitor`` 24.12.2016. 12:47 #628417

status: user
broj poruka: 18930
Ma zezas, stvarno bi uzeo?
Pa uzmi, to se ionako uzima jednom u zivotu, za ceo zivot, i jos 3 generacije da naslede, ako se ne skace po njima.

@bocacu, u potpunosti te razumem, i meni je jedino bitna cistoca zvuka, a opet ne monitorski cista, nego pogodna za slusanje muzike, bass je dobro da je postojan, ali ne preovladavajuc i najbitnije da postoji `scena`, tj. da zvuk ispunjava sobu i daje osecaj da je zvuk svuda oko tebe. To je onako kompletan opis mog licnog ukusa, a verujem i vecine. Nadam se da ces biti zadovoljan Marantz-om, tj. da je bas on pravi `match` tim Philips-ima, a sto ti kazes ne mora pojacalo da bude snazno, naprotiv, ali dovoljno da im otvori dusu.
Ako(ne daj boze) i dalje ne bude to TO, stvarno nemam ideju, najbolje da saznas tacno model, i procesljas po hi-files forumu sta je dobar match za njega, tamo ima sigurno informacija. Mozda neki Nad, stariji Rotel, neki Englez, mada je to sve nagadjanje.. Treba se raspitati.

PS steta sto ne znas model tog zvucnika, u pitanju su verovatno stariji, jer su i oni imali sjajne modele, mora da pise nazad nesto na deklaraciji. Saznaj bar koje drajvere ima.

:: serije (recimo 4xxx)
:: https://is.gd/sTd0g
::
:: ...ama, ``kraci`` sam za 4-5k jewra....
:: A i kada bih bio toliko ``dobar`` uzeo bih radije ovo (Technics sb e100)
:: https://is.gd/NAFkS
:: https://is.gd/QtViW
:: Opa, pojeftinili! Sutra kupujem (malo sutra)..
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs