Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Bežična periferija
STRANA 1 OD 1
mali3538 Bežična periferija 29.12.2016. 09:17 T64364

status: user
broj poruka: 115
Drugari,

Ne razumem se baš u wireless periferiju, elem, imam Dell komplet tastatura i miš na jednom `prijemniku`, klinac je testirao izdržljivos bacanjem miša po stanu i polomio se deo točkića pa skrol više ne radi (mada već je pokazivao znake otkazivanja proklizavanjem).

Zanima me ako kupim drugi bežični miš istog proizvođača da li će da radi preko istog prijemnika ili moram da popunim još jedan usb port, a šta ako kupim drugog proizvođača?

Da li je to sve kompatibilno ili ne?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 29.12.2016. 09:37 #628623

status: user
broj poruka: 3104

Svaki mis i tastatura imaju svoj ID koji je ne promenjiv i prijemnik koji ti imas ce prihvatiti samo od tastature i misa kojeg imas. To u prevodu znaci da ces ti morati iskoristiti jos jedan USB port bez obzira na to da li ces ti uzeti istu marku i model ili nesto drugo.

Ako ti je problem sa brojem slobodnih USBova, onda te savetujem da kupis nov komplet Mis+Tast da opet budu na jedan prijemnik, a ovo sto sad imas prodas/poklonis kao bezicna tastatura.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vlajkic re: 29.12.2016. 10:18 #628624

status: user
broj poruka: 609
A ja ti savetujem Logitech Unifying - 1prijemnik a vise tastatura i miseva (na poslu jedan komplet mis i tastatura,kuci drugi i u torbi jos jedan mis) i sve to na jedan reciever


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ako na prijemniku, misu i tastaturi... 29.12.2016. 10:27 #628625

status: user
broj poruka: 9369
Imas taster `Connect`, tj. moraju pre prve upotrebe da se inicijalizuju, onda ce ti verovatno raditi IDENTICAN takav mis. Mozes poneti tastaturu i prijemnik u radnju, pa da probas. U svakom drugom slucaju ne moze.

Medjutim, sve to nema previse smisla... Iscimaces se, mozda nece raditi... Ovako, poslusaj @srdjanc i odmah kupi drugi komplet, kostace te manje vremena i zivaca sigurno, verovatno i para. Ta tastatura sto ti je ostala, nju mozes da koristis kao bezicnu na nekom drugom uredjaju, smart tv ili sl...

macOS Sierra
What can your Mac do now? Just ask.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 29.12.2016. 11:25 #628629

status: user
broj poruka: 1620
Na prvom mestu, veliki je znak pitanja da li mozes kupiti samo misa, ukoliko se isti prodaje u kompletu. Nabavka istog kao zamenskog dela postojeceg kompleta moze da kosta vise od celog kompleta mis+tastatura!

Ukoliko moze, prvo proveri sa prodavcem ili/i ovlascenim servisom da li novi mis moze da se upari sa starim risiverom na neki nacin. Licno, ne vidim zasto to ne bi moglo - da l` softverski, kombinacijom nekih tastera ili pritiskom dugmeta za ukljucenje misa u odredjenom trenutku, u kombinaciji sa istovremenim ukljucenjem risivera u USB port npr. i sl. - svaki proizvod bi trebao imati neki nacin za ovo.

Ako bas mora sve novo, vlajkic je dao dobar predlog Za Logitech proizvode sa tzv. `Unifying` risiverom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Slažem se sa vlajkicem, dobar predlog 29.12.2016. 11:41 #628630

status: user
broj poruka: 4227
Sa Logitech Unifying softverom može se spajati / razdvajati više uređaja (mislim 6-8) na jedan risiver.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mali3538 Pobedio vlajkić 29.12.2016. 18:27 #628636

status: user
broj poruka: 115
Hvala svima na predlozima.

Uzeo sam Logitech miš M235 2nd gen sa Unifying prijemnikom, znam da nije nešto, ali nisam išao na skuplji zbog malog zlikovca koji voli da baca stvari naokolo, u suštini vršiće posao. Verujem da ni tastatura neće još dugo pa eto biće neka logitech tastatura.

Imam slobodnih usb portova to nije razlog zašto želim jedan prijemnik, nego eto kog će mi vraga više od jednog ako može jedan .).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs