Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Fostex PM0.3D
STRANA 1 OD 1
dbqp Fostex PM0.3D 14.02.2017. 23:31 T64581

status: user
broj poruka: 1368
Nisam jos imao priliku da ih cujem uzivo ali u Player-u kazu da su za svaku preporuku i da ih cak i sami drze nakacene na komp. Ipak, cena je malo jaka s obzirom da za te pare moze da se kupi Samsungova ili Panasonicova mikro linija. Koristio bih ih uglavnom vezane za laptop, ipod, telefon, itd. E sad glavno pitanje je treba li mi bas ovoliko ozbiljan hi-fi koji me je pre svega privukao zbog malog formata samih kutija i zvucnika kao i kvaliteta izrade i odabira materijala a i ovo sto sam imao prilike da ih gledam i ``slusam`` na Youtube-u je ostavilo krajnje pozitivan utisak.
Sta misle audiofili ako ih ima na ovom forumu? Ipak ovo nije graficka karta/cpu/nesto trece sto ce da zastari za godinu dana.

Mali demo: https://www.youtube.com/watch?v=VTnf7r2p7ho


Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SPAKLIEY Re 15.02.2017. 11:40 #631638

status: user
broj poruka: 239
Pre svega, to su aktivni monitori, dakle ne klasična hifi priča.
Među audiofilima baš ne postoji konsenzus oko toga, dal su dobri za slušanje ili ne. Oni sve otkrivaju i ne boje zvuk za razliku od HIFI uređaja. Producenti ih koriste jer im je ta preciznost potrebna da bi popravili greške. Dakle, neko ih voli a neko ne. Ja ih konkretno volim zbog te preciznosti (koristim Swissonic ASM5).

Uostalom tebe ovo ne treba da zanima, jer su to trojke membrane, i to od gume, predpostavljam da su malo lenje na basu. Mada od tih malih membrana ne možeš očekivati čuda. U svakom slučaju ako ti sviđa zvuk kupuj i to je jedino merodavno (i budžet naravno). Svakako ih nećeš skoro menjati pa izaberi mudro iz prve.



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Re 16.02.2017. 00:25 #631660

status: user
broj poruka: 1368
Vala u odnosu na ovo: https://youtu.be/BhUnQhrnSG4 gde se cuje samo srednji i visoki kanal, gde basa prakticno nema, a jako su lepi na oko i skoro istih dimenzija kao i Fostex-i su kao da poredis metak kalibra 5.56mm sa protivavionskim 30mm projektilom. Imam ih na stolu i stvarno je tuga da nesto tako lepo upakovano nema nikakav kvalitet. Zanimljivo da isto kao i Fostex-i imaju plavi LED indikator kad su ukljuceni, lep regler doduse napred a ne nazad i frequency response od 20hz do 20khz. Ma malo sutra. A sto se gumenih bassova na Fostex-ima tice, ne bih rekao da je to obicna guma vec nesto drugo, na sajtu je navedeno sta je. Samo da cena nije paprena odmah bih prelomio ali definitivno cu prelomiti kada ih uzivo cujem sa par razlicitih izvora zvuka. To sto su zapravo monitori je i dobro, s obzirom da hocu da se vratim hiphopu pa da cujem kako zvucim i kako zvuci matrica sto preciznije. A toliko su mali da mogu opusteno u rancu da ih nosim.



Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 16.02.2017. 00:34 #631661

status: user
broj poruka: 12785
Ja vidim da koštaju 120 evra, ne vidim zašto uvodiš `mini linije` u tu priču? Mislio sam kad si spominjao cenu da je oko 300 ali za ove pare je ovo bolji izbor nego bilo koji PC zvučnici svakako.

Najbolji savet ti je već dat: poslušaj ih pa vidi da li ti vredi zvuk te pare i da li ti se dopada.

Ja držim Bang&Olufsen Beosystem 2500 i ne interesuje me uopšte šta bolje ima za te pare jer sam kupio ono što se meni svidja tako da i tebi to savetujem.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs