Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Kontakti (obični tf) sa Lumia 630 (Win8) na Tesla 6.1 (Android)
STRANA 1 OD 1
arogan Kontakti (obični tf) sa Lumia 630 (Win8) na Tesla 6.1 (Android) 05.06.2017. 18:07 T64959

status: user
broj poruka: 524
Pre 2 dve godine sam dobio Sluzbenu Nokia Lumia-u 630 i mislim da nisam imao nikakvih problema da uvezem kontakte sa Samsung Core + preko SIM kartice.

Pošto sam nedavno dobio Tesla-u 6.1 hteo sam da prebacim kontakte sa Lumia-e. Međutim u tom Windows-u uopšte nemam opciju prebaci kontakte na SIM ili sl. Kad ga povežem preko USB kabla na laptopove (imam jedan Win 10 32bit i jedan Win 10 64bit) prikaže samo foldere za telefon i za SD karticu i kada uđem u njih imam samo potfoldere za slike, viber, video, download ali ništa više, pogotovo fajl sa kontaktima.

Takođe, kad sam SD karticu formatiranu (pre dve godine) u Nokai Lumia-i ubacio i u čitač karrtica oba laptopa i u Tesla 6.1, pisala je poruka da moram da je formatiram.

Zatim sam SD karticu vratio u Lumia-u i povezao sa laptopom preko USB kabla i copy/paste kartice na pomoćni folder na laaptopu.
Zatim sam SD karticu ubacio u Tesla 6.1, formatirao je i u već oformjene foldere kopirao sadržaje foldera sa pomoćnog foldera laptopa (znači peške folder po folder).
Sada imam sve stare slike i sa kamere i sa viber-a.

Ali kako da prebacim kontakte, kad ne mogu da vidim SIM karticu na laptopu preko USB kabla?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
EREMIC Re: Kontakti (obični tf) sa Lumia 630 (Win8) na Tesla 6.1 (Android) 05.06.2017. 19:56 #636155

status: user
broj poruka: 168

Vrlo jednostavno. Napravi Google nalog i sinhronizuj. i onda ces moci da svuces kontakte gde god hoces

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arogan Re: EREMIC 05.06.2017. 20:28 #636157

status: user
broj poruka: 524
Na nokia-i sam napravo google nalog (do sada je bio samo microsoftov) ušao sam u Sva podešavanja, pa e-pošta + nalozi, pa google nalogpa sam šttriklirao sve tri stavke za sinhronizovanje (E-pošta, Kontakti i Kalendar) ali kad se na laptopu prijavim na google nalog nemam nijedan kontakt. Na Microsoftovom naogu mi da da sinhronizujem samo E poštu, kontakata nema u ponudi (na spisku).

Dakle, problem mi je sa Nokie da prebacim kontakt na google nalog. Kad uđem na Nokia-i u Osobe` vide se svi kontakti, ali na googlu ih nema i pored sinhronizacije
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arogan Re: EREMIC - uspeo sam preko LAPTOP-a 05.06.2017. 20:36 #636159

status: user
broj poruka: 524
Prijavio sam se na google nalog, išao na uvezi, odabrao Outlook, uspešno mi je prikazao sve kontakte na google nalogu, zatim sam na Tesli pokrenuo sinhronizaciju i pojavili su se.

Drugo pitanje - da li na Tesli (Android) postoji opcija da kontakte sa google naloga prebacim na SIM karticu ? Ne sviđa mi se to deljenje svega i svačega, ja sam staromodan tip, odnosno potrebni su mi kontakti samo na SIM kartici.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs