Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
Problemi sa Chromom
STRANA 1 OD 1
Srdjanc Problemi sa Chromom 08.06.2017. 19:51 T64972

status: user
broj poruka: 3104

Dakle ovo sto je Firefox postao je odvratno, ali posto je postao prespor po defaultu, ja moram da se prisilno selim. Dakle odlucio sam se na jebeni Chrome ali imam dva tri problema pri prelazu na njega.

Prvo ne mogu da ga prisilim da promeni lokaciju Cache, pronasao sam da ima dva nacina ali mi ni jedan ne vrsi funkciju. Oba su objasnjena ovde: https://www.ghacks.net/2010/10/19/how-to-change-google-chromes-cache-location-and-size/

Sad mene zanima da li se jos neko od vas ovim bavio pa zna kako da mi pomogne da resim ovaj problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1AGRESSOR ... 08.06.2017. 20:27 #636292

status: user
broj poruka: 819
ja sam se bavio jedno vreme i nisam uspeo da promenim cache lokaciju hteo sam to zbog SSD ali sam se onda vise informisao i shvatio da nema potrebe da se sa tim zezam

a kad kazes da je FF spor da li se to odnosi na poslednju 64bit verziju ?



http://valid.x86.fr/5kst9s

NISTA BEZ KABLA

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 08.06.2017. 20:41 #636293

status: user
broj poruka: 3104



Od 64bita sam digao ruke, cak mi je i sporiji. Nego prekjuce sam reinstalirao sistem i stavio poslednju verziju tj. 53.0.3 32bita i totalno sam razocaran.

Inace addonovi su isti kao i uvek AdBlockerPlus, Ghostery, NewScrollbars (jer sam corav pa mi treba bolje) i Anonymox kojeg drzim iskljuceno i palim po potrebi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Elfusion mozda je zbog blokatora 08.06.2017. 21:55 #636298

status: user
broj poruka: 414
Ja sam koristio adblock plus i usporavao mi modzilu haos. sad sam presao na ublock origin i mnogo brze radi.

Elektrofusion
Powered by ReactorSuperial

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 08.06.2017. 22:51 #636300

status: user
broj poruka: 3104


Upravo sam ga uklonio i ostavio na golo i nijansu je brzi, ne toliko. Ali sta je sad problem, pored default liste sto se dobije uz ABP, ja sam takodje dodavao brdo malih minilinkova koje smanjuju `opsirnost` stranica koje posecujem cesto. Sad to ne radi, i to je ujedno drugi problem zato sto sam planirao da sve prebacim na HOSTS file.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Problemi sa Chromom 08.06.2017. 22:57 #636301

status: user
broj poruka: 18940
Ja koristim Chromium, koji meni radi mnogo bolje od Chrome-a i nisam imao nikakvih problema oko prebacivanja cache u drugi folder, ako ti znaci.

Sto se FF tice, i meni je radio nezadovoljavajuce, a sada koristim Waterfox sa temom Tangofox i classic theme restorer, sa kojom izgleda vrlo autenticno i kao stari dobri FF, bez bagova i bilo kakvih usporenja, vrlo stabilno radi. Nisam mogao da predjem preko ove nove teme, sve dok ovo nije izaslo i vidim da se azurira sa svakom novom verzijom, sto znaci da je zazivelo.


::
:: Dakle ovo sto je Firefox postao je odvratno, ali posto je postao prespor po defaultu, ja moram da se prisilno selim. Dakle odlucio sam se na jebeni Chrome ali imam dva tri problema pri prelazu na njega
::
:: Prvo ne mogu da ga prisilim da promeni lokaciju Cache, pronasao sam da ima dva nacina ali mi ni jedan ne vrsi funkciju. Oba su objasnjena ovde: https://www.ghacks.net/2010/10/19/how-to-change-google-chromes-cache-location-and-size
::
:: Sad mene zanima da li se jos neko od vas ovim bavio pa zna kako da mi pomogne da resim ovaj problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 09.06.2017. 00:51 #636308

status: user
broj poruka: 4225
A da pređete na Operu i samnjite gluposti na ozbiljnijjim mašinama ?
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Baš.. prelazite, prelazite, vraćajte se 09.06.2017. 06:41 #636312

status: user
broj poruka: 6643
Više puta sam imao ovde isti savet - ne budite robovi jednog browsera jer ne postoji najbolji browser. Postoji samo trenutno najbolji ili trenutno sa poželjnim funkcijama. Ne opraštajte im bug-ove i smešna nametnuta ograničenja i zaglupljivanja, jer ne morate.
Kod mene je trenutno instalirano (osim edge-a i nedavno otkrivenog internet explorera kod priče oko vozačkih dozvola..) Opera - tri verzije, Yandex, Safari, Vivaldi, Firefox, Chrome, Sleipnir, Baidu, Tor.
I non-stop se bore koji će od njih da bude, TRENUTNO, default. Slično kao i sa media-plejerima, i oni su non-stop na probi kod mene. Lako lete i gomila ih ima `u rezervi`.
Trenutno je vivaldi podrazumevani, pre njega Yandex a pre toga Baidu. Ne preporučujem ni jedan od navedenih, već sve. Probajte... baidu je totalni kineski špijun koji omogućuje već ugrađeni download youtube i DRUGIH video klipova sa web stranica, ne treba dodatak, ali mu je sve ostalo smeće uključujući permanentno vraćanje nametnutih favorita, i tako dalje i tako dalje... probajte, ostavite prečice na desktopu. Mesecima vam neće zatrebati, ali terajte se da povremeno probate sve njih, zbog ažuriranja i čisto da proverite funkcionisanje. Doduše, iskreno, FF se nije vratio na duže kod mene već minimum 12-13 godina. Iako je non-stop tu.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MegaTon 2x 09.06.2017. 09:14 #636315

status: user
broj poruka: 200
Batali običan Chrome i instaliraj SlimJet ili CentBrowser. Imaš direktno u `settings` mogućnost da promeniš lokaciju cache foldera. Inače oba su unapređene verzije običnog Chrome-a i napakovani su sa funkcuijama. Imaš i portabl verzije da se skinu. Preporuka!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Baš.. prelazite, prelazite, vraćajte se 09.06.2017. 11:03 #636318

status: user
broj poruka: 18940
Ja, isto tako kao i ti sam sebi instalirao nekoliko browsera, namerno, da bih pronasao koji ce ostati default, ali evo koristim Chromium, IceCat, Waterfox i Seamonkey, svi su mi omiljeni, nekako mi svi trebaju za odredjene sajtove, a Operu sam do nedavno instalirao i uopste mi se ne svidja u odnosu na izgled starijih verzija, i sporije mi je znatno ucitavala, borila se, pa sam je obrisao. Ne znam zasto forsirate Operu kad je prosek, ajde pokusacu ponovo.

Inace, zanimljivo da je Opera za mobile po meni najbolja, ali malo fali da bude kompletna za moj ukus. Dolphin sam probao, nesto mi ne stima.

Edit: probao Operu, radi odlicno za sada, ucitava brzo kao Yandex, ovo radi mnogo bolje od onog sta sam koristio.


:: Više puta sam imao ovde isti savet - ne budite robovi jednog browsera jer ne postoji najbolji browser. Postoji samo trenutno najbolji ili trenutno sa poželjnim funkcijama. Ne opraštajte im bug-ove i smešna nametnuta ograničenja i zaglupljivanja, jer ne morate
:: Kod mene je trenutno instalirano (osim edge-a i nedavno otkrivenog internet explorera kod priče oko vozačkih dozvola..) Opera - tri verzije, Yandex, Safari, Vivaldi, Firefox, Chrome, Sleipnir, Baidu, Tor
:: I non-stop se bore koji će od njih da bude, TRENUTNO, default. Slično kao i sa media-plejerima, i oni su non-stop na probi kod mene. Lako lete i gomila ih ima `u rezervi`
:: Trenutno je vivaldi podrazumevani, pre njega Yandex a pre toga Baidu. Ne preporučujem ni jedan od navedenih, već sve. Probajte... baidu je totalni kineski špijun koji omogućuje već ugrađeni download youtube i DRUGIH video klipova sa web stranica, ne treba dodatak, ali mu je sve ostalo smeće uključujući permanentno vraćanje nametnutih favorita, i tako dalje i tako dalje... probajte, ostavite prečice na desktopu. Mesecima vam neće zatrebati, ali terajte se da povremeno probate sve njih, zbog ažuriranja i čisto da proverite funkcionisanje. Doduše, iskreno, FF se nije vratio na duže kod mene već minimum 12-13 godina. Iako je non-stop tu
::
:: Budale računaju na sreću.
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Re: Baš.. prelazite, prelazite, vraćajte se 09.06.2017. 11:43 #636320

status: user
broj poruka: 6643
Pa to ti kažem, probaš - ne valja - ne koristiš odnosno, skineš sa default-a, posle probaš ponovo, kad se ažurira. Činjenica je da je većina browsera chrom ovako ili onako, pa i zbog toga ih valja imati više. Jedno vreme su - dok je Adobe flash kupio reket od browser developera, da bi im uopšte radio, non-stop bili skenjani (a chrom najmanje... jer je najviše platio) skoro svi free browseri, čas im ne valja ovo čas ono, čas spori čas mušičavi. Sad se to ipak malo smirlo, ali opet neka ih što više. Ako ništa, svi oni dobijaju nervni slom kada vide da koristiš još neki browser jer se izdržavaju špijunirajući šta kako koliko i kada gledaš.

Budale računaju na sreću.

:: Ja, isto tako kao i ti sam sebi instalirao nekoliko browsera, namerno, da bih pronasao koji ce ostati default, ali evo koristim Chromium, IceCat, Waterfox i Seamonkey, svi su mi omiljeni, nekako mi svi trebaju za odredjene sajtove, a Operu sam do nedavno instalirao i uopste mi se ne svidja u odnosu na izgled starijih verzija, i sporije mi je znatno ucitavala, borila se, pa sam je obrisao. Ne znam zasto forsirate Operu kad je prosek, ajde pokusacu ponovo.
::
:: Inace, zanimljivo da je Opera za mobile po meni najbolja, ali malo fali da bude kompletna za moj ukus. Dolphin sam probao, nesto mi ne stima
::
:: Edit: probao Operu, radi odlicno za sada, ucitava brzo kao Yandex, ovo radi mnogo bolje od onog sta sam koristio
::
::
:: :: Više puta sam imao ovde isti savet - ne budite robovi jednog browsera jer ne postoji najbolji browser. Postoji samo trenutno najbolji ili trenutno sa poželjnim funkcijama. Ne opraštajte im bug-ove i smešna nametnuta ograničenja i zaglupljivanja, jer ne morate
:: :: Kod mene je trenutno instalirano (osim edge-a i nedavno otkrivenog internet explorera kod priče oko vozačkih dozvola..) Opera - tri verzije, Yandex, Safari, Vivaldi, Firefox, Chrome, Sleipnir, Baidu, Tor
:: :: I non-stop se bore koji će od njih da bude, TRENUTNO, default. Slično kao i sa media-plejerima, i oni su non-stop na probi kod mene. Lako lete i gomila ih ima `u rezervi`
:: :: Trenutno je vivaldi podrazumevani, pre njega Yandex a pre toga Baidu. Ne preporučujem ni jedan od navedenih, već sve. Probajte... baidu je totalni kineski špijun koji omogućuje već ugrađeni download youtube i DRUGIH video klipova sa web stranica, ne treba dodatak, ali mu je sve ostalo smeće uključujući permanentno vraćanje nametnutih favorita, i tako dalje i tako dalje... probajte, ostavite prečice na desktopu. Mesecima vam neće zatrebati, ali terajte se da povremeno probate sve njih, zbog ažuriranja i čisto da proverite funkcionisanje. Doduše, iskreno, FF se nije vratio na duže kod mene već minimum 12-13 godina. Iako je non-stop tu
:: ::
:: :: Budale računaju na sreću.
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 09.06.2017. 17:47 #636339

status: user
broj poruka: 4225
Piško je u pravu.
Svi su špiunski programi, sve i jedan pretraživač.
Najgori je Chrome, pa IE, FF, pa EDGE.
Opera ih u stopu prati, ali ne smara sa kontrolom korisničkih profila kao Chrome ili FF.
Bez Sleipnira ne mogu otvoriti gomilu sajtova u Kini, Japanu ili Koreji. Baidu je ranije radio ok, ali sad ubija na gomili sajtova.
Koristi se 2 godine stara verzija.
Waterfox mi pravi problema i odustao sam od njega,

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Jebem li ga 11.06.2017. 08:29 #636388

status: user
broj poruka: 1389
Ja samo ne dam automatski update i nemam problema :)
Moj FF je 45.0.1 koiko vidim i sve sti mi treba radi...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs