Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Intel is feeling the heat from AMD (15 jul 2017)
STRANA 1 OD 1
Milos1975 Intel is feeling the heat from AMD (15 jul 2017) 16.07.2017. 12:29 T65093

status: user
broj poruka: 417
Ovome će se radovati svako ko je normalan, psihički potpuno formiran i stabilan čovek, koji samo želi najbolje za sebe - po najmanjoj mogućoj ceni - bez obzira na brend. A jedino infantilci i botine će biti `uznemireni` ovom vešću.
Hvala Bogu da se se vratila dobra stara vremena za korisnike PC-a, i da je monopol na tržištu, monopol sa sve manjim unapređenjima a sve višim cenama Intela - stvar prošlosti.

Intel Is Feeling the Heat From AMD

`Intel polako gubi svoj čelični stisak nad tržištem procesora, zbog oštre konkurencije od strane AMD-a. Sada je očigledno da AMD-ovi novi Ryzen procesori dobijaju na popularnosti, jer sve više korisnika testira ove procesore u PassMark-u.`

`The chip giant is losing its vice-like grip over the CPU market because of stiff competition from Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD), whose latest CPU lineup seems to have captured consumers` attention.

It is now evident that AMD`s new Ryzen CPUs are gaining in popularity as more users are testing PCs made on this platform on PassMark. The good news for AMD`s investors is that it isn`t done yet - more Ryzen CPUs are going to hit the market in the coming months.

Can Intel fight back?
Intel has been trying a number of moves to fight back against AMD in the premium desktop market. First, it decided to slash prices of its CPUs, though this ploy hasn`t worked for it as the market share losses indicate. Now Intel has decided to try to upstage AMD by launching chips with superior specifications for high-end PCs.`

https://www.fool.com/investing/2017/07/15/intel-is-feeling-the-heat-from-amd.aspx
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Da li je mozda neko mislio drugacije? 16.07.2017. 13:12 #637373

status: user
broj poruka: 5696
Ja sam jos na pocetku rekao da ce uskoro trzisna podela biti fifti-fifti.

AMD (na celu sa dr. Lisom Su) je izbacio daleko konkurentniji proizvod po ceni i performansama toliko da uzdrma Intela na PC-related trzistu. Ono sto AMD nece uspeti mozda do 2020 jeste da napravi znacajniji pomak u segmetnu servera/hostova a to je ono sto mu treba da bi zaradio dovoljno novca i pozicionirao se rame-uz-rame


`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Onako... 16.07.2017. 13:51 #637374

status: user
broj poruka: 6643
... vest kao što i jesu vesti u današnjem novinarstvu. Mora da bude malo neistine, mora da bude senzacionalistički, mora da aludira i navodi na krive zaključke i mora da se uvije istina, samo da bi se čitalo.
LM tačno je da amd uzima deo kolača, to je neminovno. Imao je deo kolača sa daleko slabijim procesorima, čak i ako ga je gubio, pa će ga imati i sa višestruko boljim.
Šta ovde nije do kraja rečeno... to je procenat tržišta na koji se odnosi podatak o ovom kolaču i na osnovu čega je mereno. LM, pošto je to vest stara nekih par dana, do sedmice, radi se o podacima prodaje preko e-bay-a i sličnog, gde je AMD znatno napredovao ili čak, stigao do fifti-fifti... pa je na osnovu toga donesen ovaj, ipak, senzacionalan zaključak, za sada.
Kod korporacijskih, mega-prodaja, gde ide veeeeeeećina procesora, stvar se izgleda, nije još makla nikud. To je i tromije tržište koje ide na duže ugovore, pa nije ni čudo, ko zna kada će tamo da se `pojave` Ryzen-i stvarno, džaba što je on predstavljen davno, to ne ide tako brzo u office mašine i ugovore... tek kada to zaživi, a videli smo do sada kako Intel čvrsto drži to tržište i kad ima lošiji proizvod, onda može da se govori o ukupnim procentima. Biće napretka za AMD naravno, ali više zato što je bio spao na nulu nego zato što se lako probija na to mega tržište - naime, tamo im se uglavnom jebe za desetak procenta bilo čega. Igra neka druga logika, a najviše potplaćeni monopol za koji je Intel jednom platio na sudu i naučio lekciju pa sada to radi pametnije.
Bitnije od kolača je, da se Intel pokrenuo. Mnogi proglašavaju smrt dektop-a i pc-a, a u stvari se usmrdeo Intel i konkurencija. Uz neprecenjeni desktop koji je stvarno sve bolji i bolji, nikakav mobilni pad-tablet qtz-palatz ne bi imao šta da traži osim kao pomoćna igračka što i jeste. A stvar je do sada jednostavno stagnirala.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FatWarez Neke `tice nikad ne polete... 16.07.2017. 17:22 #637377

status: user
broj poruka: 98


Bravo, Pisko. Tako se to radi - kratko ali...
Autor teme se baš potrudio da kvalitetno odradi copy/paste kao i mnogo puta do sada ali mene više brinu kokošari sa domaćeg tržišta nego profit Intel i Amd udruženja.
Ne ide ti, Fetko. Još nisi ukapirao? Kada ćeš?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed We all feel the heat due to 17.07.2017. 15:06 #637390

status: user
broj poruka: 10985
... their IDIOTIC prices...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
micika988 Re: Neke `tice nikad ne polete... 17.07.2017. 20:19 #637392

status: user
broj poruka: 1992
:: Ne ide ti, Fetko. Još nisi ukapirao? Kada ćeš

to iz tebe ljubomora govori .)

:: mene više brinu kokošari sa domaćeg tržišt

“Neo-Authoritarianism” - the principle at the heart of the “Asian Developmental Model” that South Korea, Singapore, and Taiwan had pursued with apparent success.
The basic beliefs and assumptions of the technocrats were laid out quite plainly:
Social and economic problems were akin to engineering problems and could be understood, addressed, and eventually solved as such.

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
FatWarez Ljubomora, nego sta! 18.07.2017. 20:53 #637435

status: user
broj poruka: 98


Niko nije znao sakrit` suze k`o Marina i kopipejstizirovati kao Fetko. Ma, simpa mladic. Samo volim da ga... Malo... S vremena na vreme...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs