Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Pomoc pri kupovini TV-a
STRANA 1 OD 2  
OwerLord Pomoc pri kupovini TV-a 18.01.2018. 18:49 T65589

status: user
broj poruka: 87
Pozdrav,

Situacija je sledeca: moji matorci se pate na starom kockastom TV-u, pa mi je palo na pamet da njima prosledim moj trenutni TV (Samsung ue40eh5300), a da ja uzmem neki noviji. Ne znam puno o njima, pa mi treba vasa pomoc oko kupovine.

Budzet: prva cifra koja mi pada na pamet je oko 800e, ali ako vredi dodati par stotina vise, nije problem.

Marka: pretpostavljam da su i dalje najbolji Samsung, LG, Sony?

Udaljenost: oko 2.5m

Dijagonala: tu imam najvecu dilemu sta izabrati.... na trenutnom TV-u je 40`, i mislio sam da je idealno da ovaj novi bude max 43`, medjutim, kopajuci malo po forumima ispadne da:
- TV retko kad mozda biti prevelik (ali zato moze obrnuto)?
- neke karakteristike, kao sto je refresh rate od 120Hz, bolji backlight, bluetooth audio, itd. ne mogu se pronaci ispod 49`?
- za potpuni 4k ugodjaj mora biti makar 49`?

Da li je sve to tacno, odnosno da li u mom slucaju mogu bez problema izabrati 49`, bojim se da ne preteram, pa posle da se pokajem?

Koristio bih ga za:
- klasicno gledanje TV-a (D3i), preferiram HD kanale kao sto su SK, History, Discovery itd.
- gledanje filmova/serija preko externog HDD-a
- PS4

Voleo bih da ima sledece karakteristike:
- generalno bolji kvalitet slike u odnosu na trenutni TV.... nije ni sad los, ali cini mi se da to moze mnogo mnogo bolje da izgleda, mislim prvenstveno na HD kanale
- 4K
- smart
- bluetooth audio
- wifi
- 4 HDMI-a, jer trenutno imam 3, i sva 3 su zauzeta (d3i, ps4, pc), pa bih voleo jedan dodatni ako se ubuduce stvori potreba
......

Prilikom gledanja filmova preko externog HDD-a imam 2 problema koja bih hteo da resim sa novim TV-om, ali ne znam da li je to do TV-a ili samog filma:
- ponekad mi izadje poruka `izabrana datoteka trenutno nije podrzana`, zasto se to desava? 90% filmova koje gledam je mkv format, i vecinu pusti bez problema.
- kod nekih filmova pocne da mi treperi jedan deo slike, to sam resavao tako sto ili dosta smanjim osvetljenje, ili ukljucim led motion plus, koji automatski smanji osvetljenje na odredjen nivo, ali u oba slucaja ispadne isuvise tamno za moj ukus.

Jel i dalje najbolje uzeti preko KP-a, odnosno Madjara? Ako sam dobro razumeo, preko njih se dobije kvalitetnija roba, s obzirom da je ona namenjena EU trzistu, dok mi ovo sto imamo po radnjama je neka III klasa?

Hvala unapred na pomoci.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: Pomoc pri kupovini TV-a 18.01.2018. 20:54 #642816

status: user
broj poruka: 1620
:: - ponekad mi izadje poruka `izabrana datoteka trenutno nije podrzana`, zasto se to desava? 90% filmova koje gledam je mkv format, i vecinu pusti bez problema

Dešava se prvenstveno zato što je većina novijih fajlova u H.265/HEVC formatu (više o tome ovde: https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding).
Svojevremeno je taj TV bio odličan izbor pa ga i sam posedujem i za razliku od većine LG TV-a iz tog vremena i cenovnog ranga, podržava DTS audio, ali tehnologija napreduje pa nove i veće rezolucije zahtevaju veću kompresiju slike (odnosno, mi kao korisnici zahtevamo manju veličinu fajla) pa je samim tim i bio potreban noviji `kodek`, koji se sada već uveliko koristi.

:: - kod nekih filmova pocne da mi treperi jedan deo slike, to sam resavao tako sto ili dosta smanjim osvetljenje, ili ukljucim led motion plus, koji automatski smanji osvetljenje na odredjen nivo, ali u oba slucaja ispadne isuvise tamno za moj ukus

Pogasio sam svo `automatsko` smeće tipa dinamični kontrast i sl. i ručno podesio sliku po svom izboru čim sam kupio TV i nikada nisam imao sličnih problema pa ne bih rekao da je do TV-a, ali to ti sa sigurnošću niko ne može reći.

Inače, ja filmove puštam kroz mrežu, preko Plex-a, ali ne bi trebalo da ima nikakve razlike i sa fajlovima koje puštaš preko USB-a.

:: Jel i dalje najbolje uzeti preko KP-a, odnosno Madjara? Ako sam dobro razumeo, preko njih se dobije kvalitetnija roba, s obzirom da je ona namenjena EU trzistu, dok mi ovo sto imamo po radnjama je neka III klasa

Ne dobijaš ništa kvalitetnije - razlika je samo u ceni.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 18.01.2018. 22:21 #642820

status: user
broj poruka: 12785
Za te pare bih ti preporučio LED projektor i platno, da uživaš kao čovek ako ćeš filmove da gledaš, mada ako ćeš TV da gledaš i nije baš rešenje pogotovo danju.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord Re: Re: Pomoc pri kupovini TV-a 19.01.2018. 14:49 #642828

status: user
broj poruka: 87
:: :: - ponekad mi izadje poruka `izabrana datoteka trenutno nije podrzana`, zasto se to desava? 90% filmova koje gledam je mkv format, i vecinu pusti bez problema
::
:: Dešava se prvenstveno zato što je većina novijih fajlova u H.265/HEVC formatu (više o tome ovde: https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding).
:: Svojevremeno je taj TV bio odličan izbor pa ga i sam posedujem i za razliku od većine LG TV-a iz tog vremena i cenovnog ranga, podržava DTS audio, ali tehnologija napreduje pa nove i veće rezolucije zahtevaju veću kompresiju slike (odnosno, mi kao korisnici zahtevamo manju veličinu fajla) pa je samim tim i bio potreban noviji `kodek`, koji se sada već uveliko koristi.
::
:: :: - kod nekih filmova pocne da mi treperi jedan deo slike, to sam resavao tako sto ili dosta smanjim osvetljenje, ili ukljucim led motion plus, koji automatski smanji osvetljenje na odredjen nivo, ali u oba slucaja ispadne isuvise tamno za moj ukus
::
:: Pogasio sam svo `automatsko` smeće tipa dinamični kontrast i sl. i ručno podesio sliku po svom izboru čim sam kupio TV i nikada nisam imao sličnih problema pa ne bih rekao da je do TV-a, ali to ti sa sigurnošću niko ne može reći.
::
:: Inače, ja filmove puštam kroz mrežu, preko Plex-a, ali ne bi trebalo da ima nikakve razlike i sa fajlovima koje puštaš preko USB-a
::
:: :: Jel i dalje najbolje uzeti preko KP-a, odnosno Madjara? Ako sam dobro razumeo, preko njih se dobije kvalitetnija roba, s obzirom da je ona namenjena EU trzistu, dok mi ovo sto imamo po radnjama je neka III klasa
::
:: Ne dobijaš ništa kvalitetnije - razlika je samo u ceni

Hvala na odgovoru, mozes li mi mozda pomoci i oko ostalih stvari (prvi post)?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dule2014 Re: Pomoc pri kupovini TV-a 19.01.2018. 16:54 #642830

status: user
broj poruka: 164
:: Dijagonala
:: - TV retko kad mozda biti prevelik (ali zato moze obrnuto)

Veruj mi, na kraju se se sve svodi na veličinu. Evo, ja sad imam od 49` i... malo mi je. Skupljam pare pa ću prvom prilikom da kupim od 65` (veći mi ni fizički ne stane na zid, a da ne uklanjam neke police i slike). A pre samo 7-8 godina mi je 37` bilo do jaja, jer sam prešao sa 21-noinčnog CRT-a na 37` LCD.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord Re: Re: Pomoc pri kupovini TV-a 19.01.2018. 19:53 #642837

status: user
broj poruka: 87
:: :: Dijagonala
:: :: - TV retko kad mozda biti prevelik (ali zato moze obrnuto)
::
:: Veruj mi, na kraju se se sve svodi na veličinu. Evo, ja sad imam od 49` i... malo mi je. Skupljam pare pa ću prvom prilikom da kupim od 65` (veći mi ni fizički ne stane na zid, a da ne uklanjam neke police i slike). A pre samo 7-8 godina mi je 37` bilo do jaja, jer sam prešao sa 21-noinčnog CRT-a na 37` LCD

Sa koje udaljenosti gledas?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krieger Pa reko covek 19.01.2018. 22:24 #642840

status: user
broj poruka: 312
Sa dva i po metra... Znaci nista ispod shesepet incheva mu ne igra ulogu, mora da se vidi piksel golim okom pa to ti je, ja mu predlazem da uzme LED bilbord i metne u stan, imace i tacno vreme usput i gledace kul reklame koje samo mi soferi mozemo da vidimo i sve to uz D3i, Sony i PC.


:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dule2014 Re: Re: Re: Pomoc pri kupovini TV-a 20.01.2018. 08:10 #642851

status: user
broj poruka: 164
:: Sa koje udaljenosti gledas

Sa 3 metra, otprilike. Nema šanse da se vide pojedinačni pikseli ni sa pola metra, možda jedino ako se baš približiš ekranu...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord ..... 20.01.2018. 21:27 #642865

status: user
broj poruka: 87
S` obzirom da mi niste dali neke konkretne predloge na osnovu mog prvog posta, krenuo sam malo sam da istrazujem, iako se ne razumem previse. Fokus je na top marke (Samsung, LG, Sony), medjutim bilo je reci da LG treba izbegavati u ovom trenutku, pa su preostali Samsung i Sony.

Zbog velicine (max 50`) za oko mi je zapao Sony XE90 i Samsung MU8000, koji od ova 2 modela mi preporucujete, i zasto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Re: ..... 21.01.2018. 04:30 #642867

status: user
broj poruka: 2155

Koji god da uzmes neces pogresiti, imam i sony i smamsung, oba su super, samsung malo bolji odziv slike, sony lepsu sliku za oko ( zivlje boje i prirodne nijanse ), takodje sony ima malo bolji dizajn. Ako ces tv da koristis i kao monitor onda samsung, a ako hoces da gledas samo filmove i tv onda sony.

:: S` obzirom da mi niste dali neke konkretne predloge na osnovu mog prvog posta, krenuo sam malo sam da istrazujem, iako se ne razumem previse. Fokus je na top marke (Samsung, LG, Sony), medjutim bilo je reci da LG treba izbegavati u ovom trenutku, pa su preostali Samsung i Sony
::
:: Zbog velicine (max 50`) za oko mi je zapao Sony XE90 i Samsung MU8000, koji od ova 2 modela mi preporucujete, i zasto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 21.01.2018. 13:06 #642873

status: user
broj poruka: 3974
Sony XE 900 ti je najbolja moguca kupovina trenutno. Pljuni 1200e na KP za 55 inca i uzivaj. (1000e za 49)

Lagane PC igre! https://goo.gl/nReEin

A ove su jos laganije! https://goo.gl/v7sVst

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord ..... 22.01.2018. 15:16 #642901

status: user
broj poruka: 87
Da, pretpostavio sam da je Sony bolji izbor, ali sam hteo da budem siguran. Primetio sam da je izmedju Sony XE80 i XE90 razlika 300e, vredi li tih para? Sta ja konkretno dobijam za tih 300e?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 22.01.2018. 19:46 #642914

status: user
broj poruka: 3974
Dobijas najbolji tv koji je guz o guz sa oledom a duplo jeftiniji.. Pogledaj malo testove na netu, ozbiljnije, i samo ce ti se reci.. :D Ako imas love, neces pogresiti.. Znam par ljudi koji ga imaju i zadovoljni su. A i uvek mozes da odes u neku radnju, u Uscu znam da ima izlozen, pa idi pogledaj, iztestiraj..

Lagane PC igre! https://goo.gl/nReEin

A ove su jos laganije! https://goo.gl/v7sVst

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord ..... 24.01.2018. 21:30 #642967

status: user
broj poruka: 87
E ovako, 80% sam do kupovine Sony 49XE90, a da bi bio 100%, potrebna mi je vasa pomoc za sledeca pitanja:

1. Da li verzija od 49` ima neke nedostatke u odnosu na vece dijagonale?
2. Da li je input lag 32 ms, i jel to ok za PS4 i PS4 Pro?
3. Koliko je ovo (https://goo.gl/wZtRJq) ozbiljna mana?
4. Na 99% TV-a je A ili A+ energetska klasa, dok je kod ovog modela B, koliko je to bitno?
5. Sto se tice losijeg ugla gledanja, mene zanima gde je tu granica, odnosno koji je to ugao pod kojim slika postaje losija, horizontalno (pomeranje fotelje) i vertikalno (gledanje iz kreveta)?
6. Otkud to da tako ogromna firma kao sto je Sony direktno reklamira (https://prnt.sc/i4y0ud) na svom sajtu rthings, to mi je malo cudno?
7. Na KP-u sam nasao KDL49XE9005BAEP, mislim da je E za 2017., 9. serija, kao i 49 broj za dijagonalu, ali ne znam za ostalo:
- KDL (negde je samo KD)
- BAEP (negde je samo B)
- X i 5
8. Prilikom gledanja filmova sa externog hdd-a moj trenutni Samsung (ue40eh5300) je radio ok, samo naziv filma i prevoda mora biti isti, i to je to, medjutim kod ovog Sony-ja izgleda da se desavaju sledeci problemi: zvuk (ne podrzava DTS audio format), titl (lepljenje i menjanje velicine), cirilica/latinica.... Koliko je sve ovo tacno, i ako jeste, postoji li resenje za svaki problem ponaosob?
9. Izgleda da podrzava bluetooth audio, a mene zanima mogu li povezati ove wireless earbuds (https://goo.gl/X8EEEP). Pitam jer ih nisam mogao povezati na ps4, ali pretpostavljam da mogu na ovaj TV?
10. Da li sam dobro razumeo da je ‘pravi’ 4K i HDR TV onaj koji ima 10-bit panel, a XE90 to ima?
11. Da li je Sony-jeva garancija univerzalna?
12. Zasto se svuda govori da Sony ima najgoru smart platformu, sta tu konkretno ne valja?
13. Od cega zavisi brzina prebacivanja kanala, od provajdera (D3i) ili od TV-a?
14. Od 4 hdmi-a izgleda da nisu svi isti, odnosno samo 2 podrzavaju neke napredne funkcije? Da li je to tacno, i koje su napredne funkcije u pitanju?
15. Da li SD i HD kanali bolje izgledaju na FHD ili UHD TV-u? Ako sam dobro razumeo, to zavisi od interpolacije, da li ovaj model Sony-ja to dobro odradjuje?
16. Znate li za ovaj model TV-a onaj fazon kako uci u meni da se vidi koliko je do tada sati radio (npr. da li je bio izložen negde, a prodaju vam ga kao novog)?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ufff... 24.01.2018. 21:56 #642968

status: user
broj poruka: 4228
Imam Sony HD Ready tv.

4. Ako ti nije bitno koliko će struje potrošiti nije ti ni bitno da li je B en.klasa.Jednostavno - nije štedljivko.
8. Pušta razne video formate, neke neće, kod nekih neće audio, promena datoteke sa titlom često reši problem titla.
13. Zavisi od platforme na estebe uređaju koji dobijaš od provajdera.
15.Hd kanali izgledaju primetno bolje nego non-hd. Mogu samo da zamislim kako izgledaju bolji prikazi.

17. Previše brineš.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 25.01.2018. 05:10 #642979

status: user
broj poruka: 1620
U nekoj od prethodnih poruka si napisao da treba izbegavati LG - zašto tako misliš?
Јa se lomim oko LG 55UJ635V, ali TV svakako kupujem tek za neki mesec pa još uvek nisam duboko zašao u tematiku (+odlučio sam da ću raspolagati nešto manjim budžetom od tvog pa zato ovaj model).
Naravno, meni je jedna od obaveznih stvari Plex aplikacija, za koju sam video kako funkcioniše na novijim Samsung i LG TV-ima pa sam se zato zalepio za ovaj... Naravno, pre kupovine ću isprobati i Sondžu ako mi bude primamljiv neki model.

4. Sam sebi odgovori da li ti je bitno što će TV trošiti 50, 100 ili 150W? Max razlika može da bude kao da ti gori jedna sijalica manje ili više, poredeći sa nekim drugim TV-om...

6. Reklama je potpuno beznačajna u celoj priči - prosta stvar marketinga i finansija.

8. Čisto sumnjam da nema podršku za DTS audio u 2018-oj godini, ali ako je stvarno tako, onda je u startu za zaobilaženje po mom mišljenju. Kao što već rekoh, to je bio jedan od glavnih razloga što sam pre 6-7 godina zaobišao LG i kupio Samsung TV.

edit: Koliko vidim po netu, podržava DTS, ali dosta ljudi prijavljuje probleme sa zvukom pri povezivanju sa risiverom. nisam zalazio dublje od toga pa ne znam o čemu se tačno radi... to je ono što je iskočilo u nekoliko prvih rezultata pretrage...

11. Na šta misliš pod tim `univerzalna` garancija?

13. Zavisi od načina prijema programa.
U slučaju D3, zavisi od D3 prijemnika jer na njemu prebacuješ kanale (TV služi samo kao monitor).

14. Po specifikaciji, ne vidim razliku između HDMI portova. Jedino piše da je jedan HDMI port (onaj koji se nalazi na zadnjoj strani TV-a) pristupačan isključivo pre montiranja na zid, što je i logično.

15. Naravno da u 2018. god. nećeš kupiti FullHD, već UltraHD, tako da ti je svejedno. Pa hteo bi da se pojedeš što nisi kupio 4k displej ako npr. kroz godinu dana kupiš GoPro Hero5, 6 i sl. (ili već imaš tako nešto) .
To generalno spada pod `upscaling`, što je veštaško podizanje rezolucije, koje ne pomaže mnogo. Neki TV to radi bolje, neki malo lošije, ali u suštini to nije idealno ni u kom slučaju.
Jednu stvar imaj na umu: što je veći TV, lošije će izgledati SD kanali! Ko kaže drugačije, samo će te slagati.

Ostala pitanja su većinom vezana specifično za Sony, a njihove TV-e nisam mnogo koristio pa bi bilo glupo da komentarišem.

@vladarko
17. Ne brine previše, već se unapred raspituje kako ne bi došao u situaciju da vraća proizvod od ~1000€ zbog neke gluposti koja mu možda neće odgovarati i u procesu se potencijalno posvađa s našim čuvenim prodavcima.
Po meni, potpuno opravdano i razumno razmišljanje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: Re: 25.01.2018. 08:51 #642981

status: user
broj poruka: 4228
@luja-88: Hvala na objašnjenju!

Pozdrav!

Vlada

:: 17. Ne brine previše, već se unapred raspituje kako ne bi došao u situaciju da vraća proizvod od ~1000€ zbog neke gluposti koja mu možda neće odgovarati i u procesu se potencijalno posvađa s našim čuvenim prodavcima.
:: Po meni, potpuno opravdano i razumno razmišljanje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord ..... 31.01.2018. 01:49 #643198

status: user
broj poruka: 87
Izvinjavam se na malo kasnijem odgovoru:

@vladarko
4. Nije mi problem sto malo vise trosi, fazon je u tome sto sam mnogo TV-a pregledao, i samo je on imao B oznaku, pa sam pomislio da mozda neki krupniji problem stoji iza toga? A ako pogledas sve velicine od tog modela, samo 49` je B, sve ostale su A, ne kontam zbog cega?!
17. luja-88 je dao jako dobar odgovor, ali evo, mogu i ja napisati par reci u vezi toga: mozda bih voleo da se mogu brzo odluciti za dan-dva istrazivanja, medjutim ja uvek volim da pre bilo koje kupovine sve to lepo istrazim, koliko god da traje, pogotovo za tako skup TV (barem za mene), a oba metoda imaju neke svoje prednosti i mane. Jedni mi kazu kupuj odma ako imam kes, da je slika sjajna, blizu oled-a, dok drugi kazu da je taj TV preskup uzevsi i obzir lose uglove gledanja, bagovan android, problem sa pustanjem filmova.... i da je rtings jedan od krivaca sto su se ljudi primili na taj model, odnosno da su prikazali sve prednosti, dok su mane sakrili. I kako posle svega toga biti pametan i prelomiti?

@luja-88
Sto se tice LG-a, ja kad sam kupovao trenutni TV oko 2013. god., LG je bio malo iza Samsunga, znaci cvrsto 2. mesto, medjutim dosta ljudi govori da je vremenom zapostavio obicne (jeftinije) modele, i sve karte bacio na oled, odnosno da se treba zaobilaziti u sirokom luku sve ispod SJ85 serije. Na rtings su ih dosta ocrnili, evo nekih citata sto se vrte po forumima:
- Most of them are inexpensive, but they rarely offer good value compared to their competition.
- Poor Value. Their products are often weirdly placed in comparison to their competition and are consequently rarely recommended by us.
- Most LG TVs, unfortunately, don`t offer the best value. While their IPS LCD offerings offer great viewing angles which are useful for wider living rooms, they aren`t the only ones in this space, and competition will often best them.
Sto se tice Sondze, ja se nadam da cu nakon kupovine TV-a moj obicni PS4 prodati i uzeti PS4 Pro.
4. Isti odgovor kao kod @vladarko
11. Znaci da garancija vazi u ovlascenom servisu u bilo kojoj zemlji, a ne samo u radnji odakle si uzeo. LG to ima, ali izgleda da Sony nema.
14. Izgleda da samo 2 HDMI ulaza podrzavaju HDR, samo ne znam koja? Takodje, na jednom stoji ARC kao dodatna oznaka, ne znam ni to sta znaci?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
liman Re: ..... 01.02.2018. 07:27 #643223

status: user
broj poruka: 808
14. Takodje, na jednom stoji ARC kao dodatna oznaka, ne znam ni to sta znaci?


Audio Return Channel - eliminise svaku potrebu za S/PDIF kablovima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gonzales Re 01.02.2018. 21:44 #643248

status: user
broj poruka: 53

Brzi Gonzales krece u akciju

Prijatelju ja cu ti reci moje iskustvo.Sestra mi kupila FullHD 40 inca marke Grundig.E placen je skoro 42000 din i ima 3 god.garancije.Zasto bas Grundig?Zato sto je to nemacka tehnologija i garancija kvaliteta.Prvi televizor u boji Grundig iz daleke 1970 me je sluzio 28 godina i prodao sam ga za 140 maraka.Drugi Grundig CRT P45 540 text iz 1991. godine jos uvek imam i ispravan je i radio je sa settopboxom dok mi sestra nije kupila ovaj pomenuti.E sad,mene kopkalo koliko taj TV kosta u Nemackoj i obisao sam sve sajtove Grundiga u zemljama EU i saznao sledece: ovaj FullHD sto sada imam se ne proizvodi u Nemackoj vec u Turskoj i jedino ga od zemalja EU ima u Hrvatskoj.To znaci da nama prodaju zastarelu tehnologiju i ako hoces da pljunes pare i da platis carinu mozes da dobijes kvalitet extra od marke Grundig u samoj Nemackoj ili jos bolje Svajcarskoj.Tamo u Svici u Migrosu ima sve sto trazis , UltraHD,smart TV,cak i TV sa Dual Core procesorom.Cene su oko 1000 franaka manje vise zavisi kolki je TV i sta oces od Grundiga!Samo nadji nekog ko radi u Svici da ti kupi i ocarini tvoj UltraHD TV i donese kuci!Nema bolje u Evropi od Grundiga ako ga kupis u zemlji proizvodnje kao sto je moj pokojni cale 1991. doterao iz Nemacke jer je tamo radio.Samsung je skuplji i ne nudi povoljan odnos cena/kvalitet.Pogledaj u Migrosu u Svici na internetu pa odaberi GRUNDIG kakav ti treba!To ti je moj savet,neces zazaliti!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko @OwerLord 01.02.2018. 22:08 #643250

status: user
broj poruka: 4228
Mogu samo da ti kažem da sam ja prezadovoljan Sony tv-om koji imam, iako je hd ready. Još bolje bi bilo da je fullhd, ali nije bilo para tada u tom trenutku. Još uvek se ne kajem.

Napisao sam da previše brineš, jer si i sam napisao da si `prelomio` odluku 80%. A savršen tv nikad nećeš naći, kao ni bilo koji drugi uređaj. Čak ni kuhinjski multipraktici se ne proizvode da mogu sve poslove da obave. Moja savet ti je: uzmi uređaj koji će da zadovolji tvoje osnovne (koje si naveo) odnosno najčešče potrebe.

Pozdrav!

Vlada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord ..... 03.02.2018. 13:28 #643298

status: user
broj poruka: 87
Prelomio sam, uzecu Sony 49XE90, za te pare ispadne da nema bolji, nadam se da nisam pogresio u izboru!?

Da li je i dalje ok uzeti preko KP-a, odnosno to je ista klasa kvaliteta kao u radnji, samo je razlika u manjoj ceni?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 03.02.2018. 13:34 #643299

status: user
broj poruka: 3974
Kvalitet je isti, samo je na KP manje ugradjivanja u cenu. Uzimaj i uzivaj. Okaci utiske kad stigne.. :D


Lagane PC igre! https://goo.gl/nReEin

A ove su jos laganije! https://goo.gl/v7sVst

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord @ZooLoo 03.02.2018. 14:52 #643303

status: user
broj poruka: 87
Da, pretpostavio sam da je takva situacija, hteo sam samo da proverim za svaki slucaj.

Ja sve sto sam do sada uzimao preko KP-a je bilo ok (TV, PS4, hemadza....), tako da verujem da ce i sad biti isto. Ovaj model sto ja hocu ima samo u Gi**tr**u, razlika je 400e, previse, posebno uzevsi u obzir iskustva nekih clanova koji kazu da se garancija brze i lakse ostvaruje preko KP-a. Jedino kada bi mi u radnji ponudili garanciju od 5god i prepolovili razliku sa recimo 400e na 200e, e onda bih razmislio i najverovatnije uzeo u radnji, a u trenutnoj ponudi, neka hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord ..... 05.02.2018. 21:48 #643418

status: user
broj poruka: 87
S` obzirom da kupujem skup TV (barem za mene), hteo sam dodatno da se raspitam vezano za kupovinu preko KP-a, odnosno od koga uzeti. Nasao sam prodavca za kojeg mislim da je ok, pa me zanima vase misljenje, odnosno da li je neko imao iskustva sa njim, u pitanju je `Zoki Tehnika`?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OwerLord ..... 07.02.2018. 00:37 #643463

status: user
broj poruka: 87
Bilo ko?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs