Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone 6 popravka
STRANA 1 OD 1
Krieger iPhone 6 popravka 16.02.2018. 01:21 T65662

status: user
broj poruka: 312
Izgleda cu i ja preci na novu drogu ovih dana pa evo da pitam postovane i uvazene kolege gde bi bilo najpovoljnije da odradim zamenu home tastera i da stavim novu bateriju? Ima li neko neki servis za preporuku? Koliko to planinarenje moze da me izadje okvirno? Samo molim vas da to nije gospodin sa foruma koga svi zivi pitate za sve zivo vezano za telefone. 6tica je u full stanju, 8.5/10, stara je skoro 4 godine, lep telefon, sto se malo ne bih maknuo na VMARC-ovo osobito zadovoljstvo sa Androida, uglavnom ce da sluzi za Whatsapp i Viber, a pretezno za telefoniranje. E da, potreban mi je i nov punjac, da li uzimati originalan ili neko kinesko djubre?

Unapred zahvalan svima koji daju neki konstruktivan odgovor
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 16.02.2018. 02:53 #643694

status: user
broj poruka: 12785
Home dugme samo po sebi nije skupo, 10-20 evra bi trebalo da ti bude zamena. Problem je samo što je skener otiska prsta hardverski vezan za čip u telefonu, i samo Apple može da ti zameni home dugme i da ti ostane skener funkcionalan, iz bezbednosnih razloga, inače bi svako ko ti ukrade telefon mogao da promeni dugme i pridje ti podatcima.

Znači, ako menjaš dugme, nećeš moći da koristiš TouchID zaštitu preko otiska prsta.

Što se tiče punjača, moja topla preporuka da se ne zajebavaš i nadješ makar polovan od Iphone-a 5, stavili su razne zaštite u punjač pa na tebi je da li hoćeš da rizikuješ da ti se kinez zapali.

Baterija je isto nešto 30 evra.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krieger Re: ... 16.02.2018. 07:42 #643698

status: user
broj poruka: 312
Pa jel moze neko da home dugme zameni sa sve tim chipom? Malo je seljacki da novo dugme ne vidi otisak prsta... Msm nije nista strasno, ali iritirace vremenom... Postoji li ovlasceni apple servis za telefone u BG-u?


:: Home dugme samo po sebi nije skupo, 10-20 evra bi trebalo da ti bude zamena. Problem je samo što je skener otiska prsta hardverski vezan za čip u telefonu, i samo Apple može da ti zameni home dugme i da ti ostane skener funkcionalan, iz bezbednosnih razloga, inače bi svako ko ti ukrade telefon mogao da promeni dugme i pridje ti podatcima.
::
:: Znači, ako menjaš dugme, nećeš moći da koristiš TouchID zaštitu preko otiska prsta
::
:: Što se tiče punjača, moja topla preporuka da se ne zajebavaš i nadješ makar polovan od Iphone-a 5, stavili su razne zaštite u punjač pa na tebi je da li hoćeš da rizikuješ da ti se kinez zapali
::
:: Baterija je isto nešto 30 evra
::
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Za kolege 16.02.2018. 09:41 #643701

status: user
broj poruka: 3466

Sa foruma baterija 15 i home dugme 5 eur
Foxconn lighting kabl 800din
Kuciste original 10eur

Za lazne naloge i duplirane banovane naloge ne radim nista.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 16.02.2018. 10:27 #643703

status: user
broj poruka: 2855
Potvrdjujem ovo za home button.(iako vam mozda nije bila potrebna moja potvrda :P) Burazer od zene zamenio ekran i home button sam i sve radim osim touch ID iz razloga koje je Daum vec napisao. Cinjenica je da smara kada nemate touch ID.

Inace dugogodisnji sam korisnik iphona, ali i androida(jedan za posao drugi, privatni) i jako me razocarao apple i ako sam duboko u sebi znao da su shupacka firma.

Mislim na ovo da sa slabljenjem baterije na osnovnu kog oni namerno usporavaju telefon(obaraju radni takt procesora). Ja imam iphone 6S, zena Iphone 8, njena braca IPhone 6...tuzno je to kako se takav telefon uspori vremenom i to na `vestacki nacin`.
I ako nas takve stvari ne zanimaju, proguglali smo malo koji benchmark program da koristimo i svi smo odradili test i rezultati su bili porazavajuci na ip6 skor u antutu i jos nekim bench-ovima su bili i do 50% manji od proseka za nov telefon iako je battery waer level bio 20-30%.
I bez ovih testova se oseti da su telefoni sporiji.

Jedna od najvaznijih stvari koje su izdizale iphone u odnosu na androide je to sto je posle x vremena radio kao prvog dana. Sada...

Obecali su da ce `skloniti` to sad u februaru i da ce izaci update, cekamo...

Pozdrav



Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: ... 17.02.2018. 02:35 #643746

status: user
broj poruka: 12785

Ja sam zamenio moj 6 plus. Nisam imao potrebu da ga menjam iskreno dok me nisu sjebali sa iOS-om 11, ceo fon počeo da se ponaša kao kanta, secka, štuca, sporo pali aplikacije, baterija problematična: prikazuje 23% i samo se ugasi posle toga, povežem ga na punjač a on krene od 1% da se puni itd.

Bio je nedavno propust u Apple serverima, mogao je ko je hteo downgrade da uradi na bilo koji iOS, trajalo je nekoliko sati nažalost samo, neki skočili na iOS9 čak.

Sad mi je izleteo jeftino Galaxy S8 pa sam se vratio na Android, nebo i zemlja u odnosu na iPhone 6 iskreno, a i kad pogledam, nebo i zemlja u odnosu na Iphone 8.

Ne mogu da verujem da oni i dalje prodaju za tolike pare telefon sa 2GB rama, IPS-om sa 1334x750 rezolucijom, 1820mAh baterijom. Bila je nekad priča kako je iOS jako optimizovan i ne treba mu jak hardver da bi leteo ali ovo je sad stvarno više smešno: specifikacije Xiaomi Mi A1 (ne računajući procesor) po 4x većoj ceni.

Držim jailbreakovan iPad Air na iOS-u 9 i dalje ali na iPhone ću jako teško da se vratim...

:: Potvrdjujem ovo za home button.(iako vam mozda nije bila potrebna moja potvrda :P) Burazer od zene zamenio ekran i home button sam i sve radim osim touch ID iz razloga koje je Daum vec napisao. Cinjenica je da smara kada nemate touch ID
::
:: Inace dugogodisnji sam korisnik iphona, ali i androida(jedan za posao drugi, privatni) i jako me razocarao apple i ako sam duboko u sebi znao da su shupacka firma.
::
:: Mislim na ovo da sa slabljenjem baterije na osnovnu kog oni namerno usporavaju telefon(obaraju radni takt procesora). Ja imam iphone 6S, zena Iphone 8, njena braca IPhone 6...tuzno je to kako se takav telefon uspori vremenom i to na `vestacki nacin`
:: I ako nas takve stvari ne zanimaju, proguglali smo malo koji benchmark program da koristimo i svi smo odradili test i rezultati su bili porazavajuci na ip6 skor u antutu i jos nekim bench-ovima su bili i do 50% manji od proseka za nov telefon iako je battery waer level bio 20-30%
:: I bez ovih testova se oseti da su telefoni sporiji
::
:: Jedna od najvaznijih stvari koje su izdizale iphone u odnosu na androide je to sto je posle x vremena radio kao prvog dana. Sada..
::
:: Obecali su da ce `skloniti` to sad u februaru i da ce izaci update, cekamo..
::
:: Pozdra
::
::
::
:: Skyfire: ...frekfencija..
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Re: ... 17.02.2018. 02:37 #643747

status: user
broj poruka: 12785

To može jedino Apple direktno, a sad da li iStyle ili neki drugi zvanični distributer za Apple ima tu vrstu usluge to moraš da ih pitaš ali čisto sumnjam, uglavnom to radi Apple direktno zbog zloupotreba.

:: Pa jel moze neko da home dugme zameni sa sve tim chipom? Malo je seljacki da novo dugme ne vidi otisak prsta... Msm nije nista strasno, ali iritirace vremenom... Postoji li ovlasceni apple servis za telefone u BG-u?
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Cudno 17.02.2018. 11:45 #643752

status: user
broj poruka: 5696
Covek fura A6 a popravlja touch taster na raspalom krsu kakav je iPhone 6. Kad ja porastem i budem vozio A6 sigurno necu imati iPhone 8 nego Iphone Y :D


`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic Re: Re: ... 17.02.2018. 12:11 #643753

status: user
broj poruka: 2855

Ja cu sacekati ovaj februarski update. Imam macbook pro, zena macbook air, timecapsule 2tb, itd...

Ne zelim da prelazim na android, imam sluzbeni galaxy(imam programe kojih nema na IOS) i vidim da tu nema nekog pomaka.

Meni ne treba 8GB ramam na telefonu niti 4K rezolucija. Iphone je brzi sa manje rama, manje jezgara, i baterija traje skoro isto i ako je 2x manjeg kapaciteta.

Lakoca koriscenja i to sto imam `cao ekosistem` me odvlaci od prelaska na andorid.

Skyfire: ...frekfencija...

::
:: Ja sam zamenio moj 6 plus. Nisam imao potrebu da ga menjam iskreno dok me nisu sjebali sa iOS-om 11, ceo fon počeo da se ponaša kao kanta, secka, štuca, sporo pali aplikacije, baterija problematična: prikazuje 23% i samo se ugasi posle toga, povežem ga na punjač a on krene od 1% da se puni itd
::
:: Bio je nedavno propust u Apple serverima, mogao je ko je hteo downgrade da uradi na bilo koji iOS, trajalo je nekoliko sati nažalost samo, neki skočili na iOS9 čak
::
:: Sad mi je izleteo jeftino Galaxy S8 pa sam se vratio na Android, nebo i zemlja u odnosu na iPhone 6 iskreno, a i kad pogledam, nebo i zemlja u odnosu na Iphone 8
::
:: Ne mogu da verujem da oni i dalje prodaju za tolike pare telefon sa 2GB rama, IPS-om sa 1334x750 rezolucijom, 1820mAh baterijom. Bila je nekad priča kako je iOS jako optimizovan i ne treba mu jak hardver da bi leteo ali ovo je sad stvarno više smešno: specifikacije Xiaomi Mi A1 (ne računajući procesor) po 4x većoj ceni
::
:: Držim jailbreakovan iPad Air na iOS-u 9 i dalje ali na iPhone ću jako teško da se vratim..
::
:: :: Potvrdjujem ovo za home button.(iako vam mozda nije bila potrebna moja potvrda :P) Burazer od zene zamenio ekran i home button sam i sve radim osim touch ID iz razloga koje je Daum vec napisao. Cinjenica je da smara kada nemate touch ID
:: ::
:: :: Inace dugogodisnji sam korisnik iphona, ali i androida(jedan za posao drugi, privatni) i jako me razocarao apple i ako sam duboko u sebi znao da su shupacka firma.
:: ::
:: :: Mislim na ovo da sa slabljenjem baterije na osnovnu kog oni namerno usporavaju telefon(obaraju radni takt procesora). Ja imam iphone 6S, zena Iphone 8, njena braca IPhone 6...tuzno je to kako se takav telefon uspori vremenom i to na `vestacki nacin`
:: :: I ako nas takve stvari ne zanimaju, proguglali smo malo koji benchmark program da koristimo i svi smo odradili test i rezultati su bili porazavajuci na ip6 skor u antutu i jos nekim bench-ovima su bili i do 50% manji od proseka za nov telefon iako je battery waer level bio 20-30%
:: :: I bez ovih testova se oseti da su telefoni sporiji
:: ::
:: :: Jedna od najvaznijih stvari koje su izdizale iphone u odnosu na androide je to sto je posle x vremena radio kao prvog dana. Sada..
:: ::
:: :: Obecali su da ce `skloniti` to sad u februaru i da ce izaci update, cekamo..
:: ::
:: :: Pozdra
:: ::
:: ::
:: ::
:: :: Skyfire: ...frekfencija..
:: ::
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs