Korisnik:   Lozinka: 
Prodajete auto? Na pravom ste mestu ...
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Grandstream GWN7000 VPN ruter
STRANA 1 OD 1
ssh Grandstream GWN7000 VPN ruter 17.02.2018. 22:59 T65669

status: user
broj poruka: 89
Interesuje me ima li ko da je koristio VPN ruter iz naslova? Ne mogu da pronađem mnogo informacija o istom, koji CPU koristi, a zanima me koliko je dobar kao OpenVPN client (propusnost za 256bit AES)... Unapred hvala!
Pozdrav!
HAL 90000
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict kinez 18.02.2018. 17:53 #643784

status: user
broj poruka: 4521
Koristim Grandstream ATE, neke su bile busne po NTP-u, pa sam to resio pomocu ACL.

Gledao sam sad specifikaciju, kao deluje dobro i ima hw akceleraciju za VPN. Mislim da bi otprilike mogao da izgura 30ak megabita vpna. Najbolje je da pitas ove u Netiksu, oni uvoze tog kineza.

Uglavnom za Open VPN mnogi koriste PFSense, kazu da fino radi, nemam direktno iskustvo, ja uglavnom koristim IPSec preko Cisco i MikroTik opreme.
https://www.umrezen.in.rs/speedtest/:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: kinez 19.02.2018. 10:45 #643814

status: user
broj poruka: 17479
Evo ja i kolege koristimo OpenVPN uz PFSense, fino radi.

Kacimo se na Cisco, iskreno nadam se da cemo osposobiti Cisco VPN, kada vec postoji ta mogucnost... Ali, razmisljajuci za kucnu varijantu za svoje potrebe, odmah bih se opredelio za Mikrotik.


:: Koristim Grandstream ATE, neke su bile busne po NTP-u, pa sam to resio pomocu ACL
::
:: Gledao sam sad specifikaciju, kao deluje dobro i ima hw akceleraciju za VPN. Mislim da bi otprilike mogao da izgura 30ak megabita vpna. Najbolje je da pitas ove u Netiksu, oni uvoze tog kineza
::
:: Uglavnom za Open VPN mnogi koriste PFSense, kazu da fino radi, nemam direktno iskustvo, ja uglavnom koristim IPSec preko Cisco i MikroTik opreme
::
::
::
::
:: https://www.umrezen.in.rs/speedtest
::
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ssh Grandstream GWN7000 VPN ruter 19.02.2018. 11:43 #643815

status: user
broj poruka: 89
Hvala na odgovrima @markopvict, @imarkovic!

Ni pogledao nisam ko proizvodi navedeni ruter, mada mi je izostanak detalja na internetu bio sumnjiv (u najmanju ruku ne uliva poverenje)... Proveriću u Netiks-u, mada sa 30Mbps ne razlikuje se mnogo od ostalih VPN rutera kojih ima kod nas u prodaji.

Video sam da je PFSense dosta preporučivana opcija, jedino što mi se ne kupuje novi računar zbog toga (a polovnih mini ili SFF PC-ja i nisam pronašao). Pomislio sam da pokušam da PFSense bude kao VM, ali bojim se da ne izgubim vreme a ne uradim ništa s tim (ili potrošim previše vremena).

Pozdrav!

HAL 90000

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Grandstream GWN7000 VPN ruter 19.02.2018. 11:57 #643817

status: user
broj poruka: 17479
A zasto si izbacio opciju za mikrotik?
Ovo za pfsense, vreme nije problem, zavisi kakav si sa strpljenjem

:: Hvala na odgovrima @markopvict, @imarkovic
::
:: Ni pogledao nisam ko proizvodi navedeni ruter, mada mi je izostanak detalja na internetu bio sumnjiv (u najmanju ruku ne uliva poverenje)... Proveriću u Netiks-u, mada sa 30Mbps ne razlikuje se mnogo od ostalih VPN rutera kojih ima kod nas u prodaji
::
:: Video sam da je PFSense dosta preporučivana opcija, jedino što mi se ne kupuje novi računar zbog toga (a polovnih mini ili SFF PC-ja i nisam pronašao). Pomislio sam da pokušam da PFSense bude kao VM, ali bojim se da ne izgubim vreme a ne uradim ništa s tim (ili potrošim previše vremena).
::
:: Pozdrav
::
:: HAL 90000
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ssh Re: Re: Grandstream GWN7000 VPN ruter 19.02.2018. 23:29 #643833

status: user
broj poruka: 89
Pogledao sam i Mikrotik, ali nisam pronašao da ima hardversku podršku za VPN enkripciju (sad videh da se pominje kod nekih modela)... Takođe, iz samo njima znanih razloga, njihov os ne podržava OpenVPN preko UDP protokola, samo TCP.

Jedan Shuttle barebone bi bio savršen (imaju čak i novi bios sa Meltdown/Spectre zakrpom), ali em ih nema kod nas, em kad dodam memoriju i disk košta koliko i nov SFF PC...

HAL 90000

:: A zasto si izbacio opciju za mikrotik?
:: Ovo za pfsense, vreme nije problem, zavisi kakav si sa strpljenjem
::
:: :: Hvala na odgovrima @markopvict, @imarkovic
:: ::
:: :: Ni pogledao nisam ko proizvodi navedeni ruter, mada mi je izostanak detalja na internetu bio sumnjiv (u najmanju ruku ne uliva poverenje)... Proveriću u Netiks-u, mada sa 30Mbps ne razlikuje se mnogo od ostalih VPN rutera kojih ima kod nas u prodaji
:: ::
:: :: Video sam da je PFSense dosta preporučivana opcija, jedino što mi se ne kupuje novi računar zbog toga (a polovnih mini ili SFF PC-ja i nisam pronašao). Pomislio sam da pokušam da PFSense bude kao VM, ali bojim se da ne izgubim vreme a ne uradim ništa s tim (ili potrošim previše vremena).
:: ::
:: :: Pozdrav
:: ::
:: :: HAL 90000
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 58528. Broj poslatih odgovora: 626595.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | superponuda.com | bginfo.rs | nsinfo.rs | kginfo.rs | nisinfo.rs | lisica.rs | berzavozila.com | Reklama: Otkup automobila Beograd | Selidbe Beograd