Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Aplikacije
GOM Player 2.3.29.5288 02.05.2018
STRANA 1 OD 1
operator GOM Player 2.3.29.5288 02.05.2018 04.06.2018. 21:33 T65928

status: user
broj poruka: 4225
Zadnja verzija koja radi na svim računarima kako treba. Sa novijom verzijom GOM Player 2.3.30.5289 23.05.2018 ne radi kako treba.
Nisam ni znao da je to razlog, već mi javio korisnik i vratili smo zadnju verziju. Danas probao još na 3 konfiguracije i isto se dešava. Na jednoj je krahirao AMD drajver, a na drugoj Nvidia drajver. Nije mi poznat razlog, ali sam našao uzrok.
GOM Player Plus 2.3.29.5287 x64 26.04.2018 radi besprekorno, dok novija isto tako ne radi.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: GOM Player 2.3.29.5288 02.05.2018 04.06.2018. 22:14 #646546

status: user
broj poruka: 18940
Ti baš, ali BAŠ brineš o korisnicima, svaka ti čast kad im udovoljavaš do te mere, da se zajebavaš da pronalaziš rešenje za GOM player.

Kakav GOM bre, to je bagovito da nema kraja, isto kao i onaj kineski pot player, samo MPC x64 sa svojim standalone kodecima i MadVR (sve portable) + VLC, ko voli i ne sme da se desi neki bug ni na AMD-u, ni na nVidii, ja inače znam samo za ovakve bagove na AMD platformama, nVidia tek veoma mali procenat ravan nuli kod video emitovanja.

Inače, razvijanje MPC-a je trenutno ugašeno, ali vidim da izlaze nove verzije, neko je nastavio, sjajan player.

:: Zadnja verzija koja radi na svim računarima kako treba. Sa novijom verzijom GOM Player 2.3.30.5289 23.05.2018 ne radi kako treba
:: Nisam ni znao da je to razlog, već mi javio korisnik i vratili smo zadnju verziju. Danas probao još na 3 konfiguracije i isto se dešava. Na jednoj je krahirao AMD drajver, a na drugoj Nvidia drajver. Nije mi poznat razlog, ali sam našao uzrok
:: GOM Player Plus 2.3.29.5287 x64 26.04.2018 radi besprekorno, dok novija isto tako ne radi
::
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 04.06.2018. 23:06 #646549

status: user
broj poruka: 4225
Druže, ja testiram svaki dan softver.
BS Player, GOM Player,VLC i DaumPotPlayer se najčešće koriste kod nas. BSPlayer i DaumPOtPlayer zbog prevoda i kvaliteta slike, mada i MPC je bio dobar, ali hardverski zahtjevniji od BSPlayera.
Najkompatibilnijj je BSPlayer i može pričati ko god šta hoće(najmanje zauzima hardverske resurse), a najbolju sliku daje DaumPotPlayer, ali neki fajlovi ne mogu da se puste, dok je VLC najkompatibilniji, ali u kombinaciji sa određenim hardverom ubi mašinu kao da je pentium kec. Na BSPlayeru, ako ne možeš pustiti fajl za reprodukciju, onda samo nakon intalacije KLite Mega Codec Pack 14.2.0 preimenuj fajl kako ti odgovara.
Mana BSPlayera je da krahira kod brzog premotavanja, nekad, a nekad ne.

Činjenica je da u servis dolaze mašine tipa C2D,C2Q,i3 druge, treće i 4-te generacije,AMD Phenom x2,x4, a vrlo rijetko jače mašine, osim sada za AMD kada treba nadograditi BIOS sa slabijim procesorima kako bi mogli koristiti jače tipa 2600 ili 2700.Čak na nekim pločama i 2 puta treba nadograditi BIOS, ali je to sada trivijalna stvar(samo gledati koji procesor imaš i posebno za taj i staviti BIOS, a ne zadnji koji je izašao).
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: 04.06.2018. 23:21 #646552

status: user
broj poruka: 18940
Ja sam BS player doktorirao, bio je i ostao bagovito sr@nje, koristan je jedino za skidanje prevoda, to su mu uradili odlicno, a sto se tice resursa, stvarno su mizerne razlike izmedju njega i MPC, bez obzira na masinu, ali ako ti je bitno, ok.

Da bi koristio BS normalno, moras da ga pustis da ti skine sve kodeke, i opet ce biti bagova. Mozes da instaliras k-lite mega i opet ce biti bagova u njemu, usput gubis vreme, podesavas nesto sto i dalje baguje, nije cak ni besplatan, nije uopste napredovao, nisu uspeli da ga ispeglaju 15god., nece nikad.

Sto se tice renderovanja prevoda, tu VLC-u nema premca, ubedljivo najbolje prikazuje prevod od svih plejera, zato mi najvise odgovara, mogu da podesim bilo koju boju, onaj transparentni box i sjajan ima antialiasing, dobar je i MPC, ali je tu bolji VLC, naravno da je zahtevniji jer koristi accelerate od graficke i svoje kodeke, i sve pusta. Na Linuxu je medju najboljima. Pot verovatno prikazuje sliku isto kao i MPC, zato sto mogu da oba koriste MadVR, ali opcije su mu tako neuredno prenatrpane i konfuzne, da je to strasno, u MPC-u je sve uredno. Ali, verovatno ne koristis MadVR, nego njegove kodeke.

:: Druže, ja testiram svaki dan softver
:: BS Player, GOM Player,VLC i DaumPotPlayer se najčešće koriste kod nas. BSPlayer i DaumPOtPlayer zbog prevoda i kvaliteta slike, mada i MPC je bio dobar, ali hardverski zahtjevniji od BSPlayera
:: Najkompatibilnijj je BSPlayer i može pričati ko god šta hoće(najmanje zauzima hardverske resurse), a najbolju sliku daje DaumPotPlayer, ali neki fajlovi ne mogu da se puste, dok je VLC najkompatibilniji, ali u kombinaciji sa određenim hardverom ubi mašinu kao da je pentium kec. Na BSPlayeru, ako ne možeš pustiti fajl za reprodukciju, onda samo nakon intalacije KLite Mega Codec Pack 14.2.0 preimenuj fajl kako ti odgovara
:: Mana BSPlayera je da krahira kod brzog premotavanja, nekad, a nekad ne
::
:: Činjenica je da u servis dolaze mašine tipa C2D,C2Q,i3 druge, treće i 4-te generacije,AMD Phenom x2,x4, a vrlo rijetko jače mašine, osim sada za AMD kada treba nadograditi BIOS sa slabijim procesorima kako bi mogli koristiti jače tipa 2600 ili 2700.Čak na nekim pločama i 2 puta treba nadograditi BIOS, ali je to sada trivijalna stvar(samo gledati koji procesor imaš i posebno za taj i staviti BIOS, a ne zadnji koji je izašao)
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 05.06.2018. 03:16 #646559

status: user
broj poruka: 4225
Nemam vremena ni da spavam. Zabradatio sam.
MadVR sam prvi put čuo od tebe i nisam nikada ni probao kako se ponaša kao ffdshow filter. Sutra ću imati malo više vremena, jer smo na godišnjem do 9-tog, pa ću, valjda i to stići.

EDIT:
-Probao sam i nisam zadovoljan kvalitetom slike.
Ne vidim njegovu prednost za standardnog korisnika.
Skinuo sam par tutorijala za najbolji preset, ali ni sa AMD ni sa Nvidia karticom ne vidim da je bilo šta slika bolja u odnosu na BSplayer. Čak mi se čini i da je malo slika mutnija sa njim u odnosu na KLite, a ista kao sa adanced codec-om i Media Player Codec Pack.
Isprobao sam čak i ovu kombinaciju.
X-Codec-Pack_2.7.4 Kodeci su stariji, ali upotrebljivi. Nisam znao da je unutra MadVr.
Probao na TV od 55 inča na 4k, probao na tv od 32 inča 1366x768 i nigdje ne vidim prednost tog kodeka u odnosu na KliteMega codec pack.
Moguće i da nisam probao sve varijante, koje bi mi dale bolju sliku.
Ako nije problem, javi mi tvoja podešavanja za kvalitetniji prikaz i moguće je da je bolje od ovoga što sam našao.
https://www.youtube.com/watch?v=aNGttgJYiyE

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: re 05.06.2018. 10:13 #646565

status: user
broj poruka: 18940
Ja koristim default podesavanja, jer jednom sam probao da ispodesavam nekoliko stvari i bilo je ok, medjutim kada sam pustio drugi snimak koji je produkciono losiji, bilo je bolje kada sam vratio na default, to je optimalno i prilagodljivo za neke malo losije snimke, kao i HD, 4k, barem meni. Inace, MadVR je dosta zahtevniji po pitanju procesora, i MPC radi malo sporije u odnosu na obicne kodeke.

Sto se tice kvaliteta slike, trenutno ne postoji bolje, tako svi kazu, a i sam sam primetio u odnosu na k-lite, nijanse su u pitanju, a na 4k vrlo tesko da ces ista primetiti, prikaz je vrhunski sa bilo kojim kodekom.


:: Nemam vremena ni da spavam. Zabradatio sam
:: MadVR sam prvi put čuo od tebe i nisam nikada ni probao kako se ponaša kao ffdshow filter. Sutra ću imati malo više vremena, jer smo na godišnjem do 9-tog, pa ću, valjda i to stići
::
:: EDIT
:: -Probao sam i nisam zadovoljan kvalitetom slike
:: Ne vidim njegovu prednost za standardnog korisnika
:: Skinuo sam par tutorijala za najbolji preset, ali ni sa AMD ni sa Nvidia karticom ne vidim da je bilo šta slika bolja u odnosu na BSplayer. Čak mi se čini i da je malo slika mutnija sa njim u odnosu na KLite, a ista kao sa adanced codec-om i Media Player Codec Pack
:: Isprobao sam čak i ovu kombinaciju
:: X-Codec-Pack_2.7.4 Kodeci su stariji, ali upotrebljivi. Nisam znao da je unutra MadVr
:: Probao na TV od 55 inča na 4k, probao na tv od 32 inča 1366x768 i nigdje ne vidim prednost tog kodeka u odnosu na KliteMega codec pack
:: Moguće i da nisam probao sve varijante, koje bi mi dale bolju sliku
:: Ako nije problem, javi mi tvoja podešavanja za kvalitetniji prikaz i moguće je da je bolje od ovoga što sam našao
:: https://www.youtube.com/watch?v=aNGttgJYiy
::
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MegaTon MPC - HC unofficial build 05.06.2018. 10:49 #646567

status: user
broj poruka: 200
http://tinyurl.com/ya5465mv
...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ja taj plejer... 05.06.2018. 21:36 #646584

status: user
broj poruka: 10985
zovem GOVN plejer. Doduse, pojedine verzije ipak rade posao, kako-tako, za razliku od BS-a (bullshit player).

***POT (Daum) plejer je MAMA among media players***

Uz njega koristim i VLC (koji ima neke bubice, ali ove nije tesko smiriti), kao alternativu... Oba rade ``iz ruke`` to jest, sa ``svojim`` kodecima.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 05.06.2018. 22:16 #646586

status: user
broj poruka: 4225
Možda niste znali podesiti plejere.
BSPLayer radi odlično.
Ako treba da napišem uputstvo kako se podešava i šta dozvoliti, a šta ne, napisaću, a ujedno je i najjednostavniji za podešavanje, a nudi mnogo.
Daum ima daleko više podešavanja i posebno se namješta da li je AMD ili Intel i koji procesor imaš i grafičku karticu.
GOM Player Plus daje rezultate skoro kao Daum, s tim da radi sa mnogo više kodeka i nije toliko probirljiv po veličini fajla(ne zajebava slabije mašine kada je video zapis preko 35 GB kao Daum).
VLC samo za muziku i povezivanje na radio stanice.
I slušanje muzike preko mrežnog diska na poslu.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sSHarK Players 05.06.2018. 23:01 #646590

status: user
broj poruka: 989

FILM: PotPlayer
MUZIKA: AIMP

The End




i3-8100 | Z370-A | TridentZ | 960 PRO | P650Ti | Stryker | U2718Q | G15+G9 | C930E | ATP3

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ti si prvi koga znam da to koristi 07.06.2018. 14:37 #646621

status: user
broj poruka: 7695
koliko je dobar na njemu sve krahira :) .


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 07.06.2018. 23:47 #646632

status: user
broj poruka: 4225
@shark69
Brate, ti još koristiš Maxton, a 2018 godina je :D
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
@obradmi
Daj mi alternativu za kvalitet slike, prevode, lakoću podešavanja za različite konfiguracije, malo opterećenje, titlovi da nisu na zapisu, već ispod njega i da se podešavaju sa jednim klikom. Bilo koji drugi kad ispuni te uslove, samo njega ću da koristim.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: re 08.06.2018. 14:19 #646642

status: user
broj poruka: 7695
Napisao ti je Imarkovic MPC i sam ti nadje titlove on line.Imas ga u okviru Win7 ili Win 10 kodeka.


:: @shark6
:: Brate, ti još koristiš Maxton, a 2018 godina je :
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
:: @obradm
:: Daj mi alternativu za kvalitet slike, prevode, lakoću podešavanja za različite konfiguracije, malo opterećenje, titlovi da nisu na zapisu, već ispod njega i da se podešavaju sa jednim klikom. Bilo koji drugi kad ispuni te uslove, samo njega ću da koristim.
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Re: re 08.06.2018. 14:32 #646643

status: user
broj poruka: 4225
Probao po ko zna koji put i nisam zadovoljan. Još neki prijedlog ?
Rekao sam da ima sve što sam naveo, a na prvom mjestu je kvalitet slike.
Jedina prednost je što brže pušta video i audio zapise i niti jedna druga.

:: Nemam vremena ni da spavam. Zabradatio sam
:: MadVR sam prvi put čuo od tebe i nisam nikada ni probao kako se ponaša kao ffdshow filter. Sutra ću imati malo više vremena, jer smo na godišnjem do 9-tog, pa ću, valjda i to stići
::
:: EDIT
:: -Probao sam i nisam zadovoljan kvalitetom slike
:: Ne vidim njegovu prednost za standardnog korisnika
:: Skinuo sam par tutorijala za najbolji preset, ali ni sa AMD ni sa Nvidia karticom ne vidim da je bilo šta slika bolja u odnosu na BSplayer. Čak mi se čini i da je malo slika mutnija sa njim u odnosu na KLite, a ista kao sa adanced codec-om i Media Player Codec Pack
:: Isprobao sam čak i ovu kombinaciju
:: X-Codec-Pack_2.7.4 Kodeci su stariji, ali upotrebljivi. Nisam znao da je unutra MadVr
:: Probao na TV od 55 inča na 4k, probao na tv od 32 inča 1366x768 i nigdje ne vidim prednost tog kodeka u odnosu na KliteMega codec pack
:: Moguće i da nisam probao sve varijante, koje bi mi dale bolju sliku
:: Ako nije problem, javi mi tvoja podešavanja za kvalitetniji prikaz i moguće je da je bolje od ovoga što sam našao
:: https://www.youtube.com/watch?v=aNGttgJYiy
::
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: 08.06.2018. 22:02 #646652

status: user
broj poruka: 18940
Pa jbt operatore mpc player je najbrzi player za pustanje snimaka i slika je maksimalno kvalitetna, ne znam kakve dodatne svemirsne sile ocekujes od njega.

:: Probao po ko zna koji put i nisam zadovoljan. Još neki prijedlog
:: Rekao sam da ima sve što sam naveo, a na prvom mjestu je kvalitet slike
:: Jedina prednost je što brže pušta video i audio zapise i niti jedna druga
::
:: :: Nemam vremena ni da spavam. Zabradatio sam
:: :: MadVR sam prvi put čuo od tebe i nisam nikada ni probao kako se ponaša kao ffdshow filter. Sutra ću imati malo više vremena, jer smo na godišnjem do 9-tog, pa ću, valjda i to stići
:: ::
:: :: EDIT
:: :: -Probao sam i nisam zadovoljan kvalitetom slike
:: :: Ne vidim njegovu prednost za standardnog korisnika
:: :: Skinuo sam par tutorijala za najbolji preset, ali ni sa AMD ni sa Nvidia karticom ne vidim da je bilo šta slika bolja u odnosu na BSplayer. Čak mi se čini i da je malo slika mutnija sa njim u odnosu na KLite, a ista kao sa adanced codec-om i Media Player Codec Pack
:: :: Isprobao sam čak i ovu kombinaciju
:: :: X-Codec-Pack_2.7.4 Kodeci su stariji, ali upotrebljivi. Nisam znao da je unutra MadVr
:: :: Probao na TV od 55 inča na 4k, probao na tv od 32 inča 1366x768 i nigdje ne vidim prednost tog kodeka u odnosu na KliteMega codec pack
:: :: Moguće i da nisam probao sve varijante, koje bi mi dale bolju sliku
:: :: Ako nije problem, javi mi tvoja podešavanja za kvalitetniji prikaz i moguće je da je bolje od ovoga što sam našao
:: :: https://www.youtube.com/watch?v=aNGttgJYiy
:: ::
:: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 09.06.2018. 01:57 #646653

status: user
broj poruka: 4225
Čim bude dao bolju sliku pod uvjetima kao i BSPLayer i osim brzine sve gore navedeno, prelazim na njega.
Probao i stari KMPLayer, MPlayer, SMPlayer,Zoom PLayer i Kodi.
Kodi jedino za gledanje serija i filmova čim se pojave na Netflixu, a za sve ostalo BS Player.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Najbolji antivirus i najbolji plejer i najbolji browser 09.06.2018. 07:34 #646655

status: user
broj poruka: 6643
To ne postoji. (tačka).
To je trenutak u vremenu na trenutnoj konfiguraciji. Jednačina sa svim promenjivima, skoro bez argumenata. Taman kad nekoga ubedite, a onda i sebe, TO JE TAJ, kad ono međutim. Govnoplejer pušta reklame. Svi su džabana, a on zajebava, aj` zdra`o. Do svidanja.
Dobro, taj trenutak može da traje mesecima a nekome i godinicama.
Starite. Stvari se menjaju. Ispadaju novi kodeci, opcije, džidža-mi(n)dže. To nije zalepljeno i zakucano, menja se. Danas jeste, uveče nije. Možda opet bude. To što nešto ne radi ili ne izgleda dobro na nekoj konfiguraciji, ko zna zbog čega nije isto na drugoj. Gledaš samo plejer i kodeke, a ono uticaj imaju drajveri, sistem, prethodna instaliranja i oštećenja, qtz-palac, prolećni update, jesenji sje-ba-te....
Na kraju se svede - navika, odnosno, onaj koji ste savladali a pogodilo se i da dobro izgleda, ili, kao ja, čim me neki zajebe za neku opciju, prebacim na drugi ili instaliram drugi...
Inače, moja teorija zavere je, da, kao što to rade i ostali proizvođači softvera i hardvera, i proizvođači kodeka i medijaplejera ratuju međusobno za primat, i to nisko i podlo, uvaljujući `svoje` kodeke, filtere i sistemska podešavanja koja onda urnišu bar nešto kod konkurencije. Zašto to tako grozničavo rade, odnosno, odakle im bre volja i vreme da to tako ažuriraju kad je sve džabana... qtz je džabana, svi odreda naplaćuju svoje kodeke i softver kroz procenat korisnika - šaljući informacije ŠTA se tačno, u kojij rezoluciji, odakle skinuto itd. gleda na kojem računaru. Nije zbog pojedinaca, već zbog statistike.


Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sSHarK Re: re 09.06.2018. 22:46 #646671

status: user
broj poruka: 989

o5 greška, ne koristim maxthon, 69-ka izbačena davno, tito umro i tako... :D


i3-8100 | Z370-A | TridentZ | 970 PRO | P650Ti | Stryker | U2718Q | G15+G9 | C930E | ATP3

:: @shark6
:: Brate, ti još koristiš Maxton, a 2018 godina je :
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs