Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
Glasine
STRANA 1 OD 1
Pisko Glasine 03.08.2018. 08:26 T66085

status: user
broj poruka: 6643
Novije i starije glasine o Intel 10nm (neuspehu) na SemiAccurate sajtu, ko je pomalo zaboravio (kao ja) da su 10nm najavili za 2015. godinu (!), a kako ovaj prenosilac glasina tvrdi, nešto pod tim nazivom će izbaciti Intel na kraju 2019.... ali to u stvari neće ni biti 10nm već 12nm... S obzirom da je istina da odlaganja ima, eto i ovaj lik (Demerjian) možda nešto ubode.
L.M. koliko je onda realno da AMD uspešno izbaci 7nm? Oni su poučeni Intel-ovim problemima na 10nm odmah išli `samo` na 12nm kod ove novije revizije Ryzena i samouvereno najavili novi proces, još sitniji od Intela. Ako je to bila finansijska zamka da intel nastavi da troši resurse `uludo` u zasad nemoguću misiju, onda ćemo imati Ryzen 2, u istom 12nm procesu sa inovacijama u dizajnu, ili će prećutno i oni suštinski 12nm proces prozvati 10nm?
Što je ovo bitno, pa, zbog upgrade-a i planiranja kupovine, za oba tabora mislim. Ko kalkuliše cenovna kretanja i nove izlaske i svoju kupovinu za 2019.-tu....

https://semiaccurate.com/2018/08/02/intel-guts-10nm-to-get-it-out-the-door/


Budale računaju na sreću.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 03.08.2018. 11:56 #648267

status: user
broj poruka: 4222
ovo možda svima da odgovor AMD-a.
https://www.anandtech.com/show/12795/samsung-updates-foundry-roadmap-euvbased-7lpp-ready-for-2018-3-nm-incoming
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Dugo Intel ima problem sa tim 10 nm 03.08.2018. 13:00 #648268

status: user
broj poruka: 7694
ali Intel 10 nm bice ko AMD-ovih 7 nm ,tako se prica po net-u ,ono sto je bitno za kupce
manji proces ,znaci manje kostanje proizvodnje , a samim tim i manja cena .
Sve u svemu to i jeste tako ako se pogledaju ploce i CPU oba proizvodjaca ,uporediti cene 6 jezgarnog CPU sada i pre par godina to je palo drasticno,jedino ostaje problem velika cena DDR4 memorije ,na koju ni Intel ni AMD nemaju uticaj.



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 03.08.2018. 14:14 #648271

status: user
broj poruka: 4222
Ja sam proslijedio lik prema Samsungu koji trenutno vodi u svim poljima i diktira tržište, čak i PC-a. Obrazloženje za neupućene.
Samsung je litografiju zadnji put primjenio na 5nm procesu 2012 godine. Imali su yield od 80%. Ali, sa druge srane, za 6 godina su usavršili proces, pa sada imaju manje od 6%, što do sada ni jedna firma nije imala u proizvodnom procesu.Ono štoje Samsung uradio je sljedeće. Primjenjivao je svoju tehnologiju u izradi SSD-a, memorijskih modula i memorijskih KONTROLERA za Intel i AMD, pa kad su usvojili Samsungovu tehnologiju, počeo da ucijenjuje, isto kako su radili i z addr3 memoriju.
Stanje je sljedeće. Samsung neće da da Intelu tehnologiju za izradu, pa je Intel uloožio 22 milijarde dolara samo u prvom kvartalu 2018 godine. Šta to znači ?
To znači da se odbitke za tehnologiju ovajdio AMD: Plaća22% Samsungu, na koje Intel nije pristao. I sada dolazimo do onoga bitnog. Intel je samostalno pokušavao da usavrši proizvodni proces od 10nm od 2010 godine i u tome nije uspio, jer mu je yield 78.2%(oktobar 2017). Ni sada nisu puno bolji i pitanje je da li će moćida izbace na tržište kao u roadmaps koju su ranije potavili.Zaboravljaju svi da bi dobili mašine i tehnološki postupak od Samsunga, moraju se odreći 22% zarade kao i AMD, ali na to nisu spremni. Da napomenem da je samo na memorijama Samsung ZARADIO u 2017 godine 3,9 milijardi dolaza, te je tako debelo ispred sviju, pa čak i IMB-a po zaradi. Intelove dionice su pale za 6% i očekuje ih i dalji pad. AMD dionice su porasle jer je i 20 milijardera stalo iza AMD-a. Pregovori su od 28 jula do 15 avgusta kada će se znati konačni dogovor.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 04.08.2018. 17:11 #648288

status: user
broj poruka: 4222
X20 ili grupacija oko AMD-a je jutros izdejstvovla da 3 patenta ne može da koristi Intel, a bitni su za novi pokušaj da promjene kontroler u Intelu, koji je konstruisao Samsung. Performanse Intelovog kontrolera su više od 150% ispod Samsunga i Intel se nalazi u nepovoljnoj poziciji. Kažu da će grupcija oko Bila Gejtsa doći na pregovore vezano za Intela i da pritišću Samsung tužbama za monopol u vezi kontorlera, koji koči industrijski razvoj. Samsung ne odustaje od svog prvobitnog zahtjeva za 22% zarade za SVE proizvode koji koriste njihov kontroler.
Prijetnja Bil Gejtsa je u tome da će podnijeti zahtjev da se Samsung podjeli na 10 manjih firmi.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Za sada, gowna yedu i jedni i drugi. 04.08.2018. 18:57 #648289

status: user
broj poruka: 10984
Kalif i dalje vodi, sa pola snage i levom rukom krsi obe ruke Iznogudu. Iznogud i dalje obecava, ali se to svodi na ludom radovanje. Ni makac,tu su gde su, i to ne na glavi nego na guzici. Posle svih tih gromoglasnih najava o toliko i toliko nanometara, toliko i toliko jezgara, kur kupcima u doope. Ko ima Sandy/Ivy ili onaj posle, nema sta da menja osim ako je napuklo. Davno bese kada je pojava nove generacije znacila i ocigledan skok u performansama, to jest kada se to VIDELO, CULO i OSETILO u igrama, reprodukciji video-audio snimaka itd.

Pazi ovo: kada hoce da nas ubede kako su Ryzen/Ryzen plus/Ryzen minus, odnosno najnoviji Kalifov, bolji od prethodnice, onda obavezno ponude neke NOVE programe koji su i PRAVLJENI da pogoduju ovima (dakle, vestak, vestak). Cim poteras nesto STARO i PROVERENO od igara, aplikacija...KUR MOJ, nista od prednosti. Yebu nas pa nas `lade, to je to...

Ne glasine nego glas sline...sine...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: Za sada, gowna yedu i jedni i drugi. 05.09.2018. 09:47 #649296

status: user
broj poruka: 1319
Sandy/Ivy, ode ti malo u preistoriju, dobro da buldožera nisi pomenuo. Optereti ih malo sa novijim igrama/programima, i trt milojka.


:: Kalif i dalje vodi, sa pola snage i levom rukom krsi obe ruke Iznogudu. Iznogud i dalje obecava, ali se to svodi na ludom radovanje. Ni makac,tu su gde su, i to ne na glavi nego na guzici. Posle svih tih gromoglasnih najava o toliko i toliko nanometara, toliko i toliko jezgara, kur kupcima u doope. Ko ima Sandy/Ivy ili onaj posle, nema sta da menja osim ako je napuklo. Davno bese kada je pojava nove generacije znacila i ocigledan skok u performansama, to jest kada se to VIDELO, CULO i OSETILO u igrama, reprodukciji video-audio snimaka itd
::
:: Pazi ovo: kada hoce da nas ubede kako su Ryzen/Ryzen plus/Ryzen minus, odnosno najnoviji Kalifov, bolji od prethodnice, onda obavezno ponude neke NOVE programe koji su i PRAVLJENI da pogoduju ovima (dakle, vestak, vestak). Cim poteras nesto STARO i PROVERENO od igara, aplikacija...KUR MOJ, nista od prednosti. Yebu nas pa nas `lade, to je to..
::
:: Ne glasine nego glas sline...sine...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs