Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
PDA i SmartPhone
Xiaomi Redmi Note 5 - потребан STYLUS PEN са ТАНКИМ ВРХОМ
STRANA 1 OD 1
tomma99 Xiaomi Redmi Note 5 - потребан STYLUS PEN са ТАНКИМ ВРХОМ 10.09.2018. 21:31 T66187

status: user
broj poruka: 23
Поздрав друштво,
пре месец дана сам пазарио горенаведени телефон. Још на претходном, Huawei P9 LITE, ми се јавила потреба за цртањем мањих скица на терену које треба послати e-mail-ом. Наиме, теренац сам, па некада треба тражити одобрење од шефа који није присутан. Сликај, пошаљи, објасни телефоном шта си замислио, па да ли је друга страна схватила или не, генерално натезање. Као грађевинцу, лакше ми да нацртам и то пошаљем без да много објашњавам
Скице углавном радим у AutoDESK Sketchbook-у, SKEDIO и Photoshop Touch, a спремам се да пређем на CAD Touch PRO i ArtRage, наравно за Андроид. На рачунару дуже време користим WACOM таблу са припадајућом оловком (AutoCAD, 3DStudio, MudBOX, Photoshop, Illustrator) па тај начин рада почиње да ми недостаје и на телефону.
Потребна ми је оловка са ТАНКИМ ВРХОМ, оне са дебелим врхом ме много муче (не видим шта радим испод врха и то зна да потраје), о цртању прстом више ни не размишљам, сувише је напорно, исто колико и са ДЕБЕЛИМ врхом.
Има ли неко искустава, предлога, идеја или сугестија, обзиром да на e-bay-у, AMAZON-у и AlliExpress-у има гомила. YouTUBE сам преврнуо уздуж и попреко, има све и свашта али за овај телефон нешто штуро. Генерално, све до 50 еура или долара ми завршава посао, гледао сам чак и неку WACOM Bamboo TIP оловку (YouTUBE, не уживо), незнам више како да дођем до корисне информације. Нисам баш превише богат да могу да купим више комада неких које можда не одговарају тј. не раде на Андроиду.
Мало се расплинух, знам, ово ме питање баш мучи неко време, помагајте.
Хвала унапред.
СНАГА БЕЗ КОНТРОЛЕ ЈЕ НИШТА
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re 10.09.2018. 22:17 #649428

status: user
broj poruka: 2155


Da li si probao olovku od table na telefonu? Ako si vec navikao na nju a moze na telefon nabavi istu.

Nisam nigde nasao da Xiaomi Redmi Note 5 podrzava olovke.

Nesto ovako> https://www.mobilefun.co.uk/xiaomi/redmi-note-5-pro/stylus

Jedino je pitanje koja od njih ce da radi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 11.09.2018. 01:44 #649436

status: user
broj poruka: 12785
Setih se sad da stara Sony Xperia Ultra je imala opciju crtanja sa grafitnom olovkom, mislim da su sklonili to na novijim modelima.

Elem, najbolja opcija po meni ti je da juriš te olovke na AliExpressu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kimikus imamo isti problem 11.09.2018. 11:37 #649439

status: user
broj poruka: 75
nazalost tanak vrh ne mozes da imas osim ako ne kupis stylus sa blutut konekcijom, jer, sem na samsungovim note modelima, koji pored digitajzera u ekranu imaju i deo koji prati stylus, obicne olovcice ne rade uopste ili moras da stikas ekran, sto je neudobno. Stylus sa blutut konekcijom trazi od 35e pa navise, ja koristim adonit pixel. Mozes da probas Quosea kineza, nisu losi.


:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tomma99 Има ли у продавницама по Београду? 11.09.2018. 14:47 #649447

status: user
broj poruka: 23
to ICEsd - ако ме сећање не вара, мислим да је пета функција коју сам пробао на телефону, ни картице убацио нисам, била да узмем оловку од табле и пробам по принципу Дај, дај, дај ... и обесио нос када није прорадила. што се тиче подршке, на опречне информације сам налетао, на неким форумима кажу подржава негде кажу и тако у круг. Они који кажу да може нигде не наводе који модел ради и то је оно што ме излуђује, немам благог појма који модел или бар произвођача јурити

to Kimikus - хвала пуно на усмерењу, знаш ли можда да ли било који од та два модела има у неким радњама по Београду, некако сам навикао да пробам, ако морам да загризем да купим на Али-у или већ неком сајту, то ми је друга опција

дајте неке предлоге радњи којима се обратити за помоћ (колико то има смисла на овим просторима). Хвала


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re 11.09.2018. 22:35 #649456

status: user
broj poruka: 2155


Nasao sam na brzinu ovako nesto:

https://www.aliexpress.com/item/Active-Stylus-Pen-Capacitive-Touch-Screen-For-Xiaomi-Mi-6-5-A1-Max-7-Note-4/32850785214.html

Probaj da se obratis zvanicnoj podrsci za Srbiju: http://www.mi-srbija.rs/ na kraju strane imas kontakt informacije trebalo bi da oni mogu da ti pomognu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646070.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs