Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Mt:s ili Vip?
STRANA 1 OD 3  
Rammulino Mt:s ili Vip? 17.11.2018. 13:32 T66344

status: user
broj poruka: 384
Pozdrav svima

Za par dana, tacnije 20. novembra mi istice dvogodisnji ugovor sa MT:S
Bio sam na Miks M tarifi (300 min, 400 poruka i samo 1gb neta)
Gledao sam u VIP ovu IN tarifu (10 giga neta + jos 1 giga preko online kupovine i 300 minuta sa pricu) za 999 dinara bez uredjaja, sto meni i odgovara. Za taj novac koliko sam upucen mts nema da ponudi neki paket slican vipovom. Najslicnija opcija je Omorika 1 (minuti i sms neograniceno a net 3+1 gb prilikom onlajn kupovine) i ona kosta 1100 kinte.

Koja je procedura prilikom prelaska u vip? Ovi u mts su mi rekli da nemaju nista sa tim ako ja hocu da predjem kod drugog operatera, vec da moram da podnesem zahtev kod buduceg operatera.

Koliko sam shvatio mogu istog dana tj 20.11 da odem do VIP poslovnice i podnesem zahtev, obrada traje par dana. Sta ce se desiti ako odem koji dan kasnije, da li ce MTS nastaviti sa ugovornom obavezom, kako i sta onda?

Svi racuni su do dinara izmireni do dana danasnjeg, ali za novembar mesec koji jos tece nisam dobio racun sto je i razumljivo, po kom sistemu ide naplata za mesec koji nije pun?

I za kraj sta mi vi preporucujete, da li da prelazim u drugu mrezu, sacekam neku ponudu mt:s oko nove godine (cuo sam da ce je biti)? Meni odgovara postpaid ugovor bez telefona, i sa sto vise neta. 300 minuta za razgovor su mi i vise nego dovoljni mesecno.

Da, jos jedna stvar. U toku ugovorne obaveze najvise mi je smetalo to sto se cesto puta desava da pozivaocu izbaci obavestenje da sam ja nedostupan, iako imam pun signal (zivim na par minuta hoda od centra Kragujevca)
Prijavljivao sam problem, ali oni su mi rekli da je do uredjaja, sto naravno nije tacno, jer imam jos par drugara koji imaju isti problem poput mene.
Sem toga i lose pokrivenosti 4g mreze nemam drugih zamerki. Racuni su korektni i tacni. Nisam imao poput nekih problema sa `podkradanjem` i neosnovano vecim racunima :)

Kakva su vasa iskustva?

Pozzzz

Asus p5ql-e
Xeon e5450 @3.5ghz Black Megahalems + Noctua nf-p12
4x2gb ddr2 Ocz
Zotac gtx 1050 ti 4gb
neki budjavi wd hdd
lc power 720w green power
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 17.11.2018. 13:47 #650981

status: user
broj poruka: 3104


Mene sad interesuje koliko je tebi zapravo potrebno na mobilnom da imas neta? Da li cesto ides na sajtove preko mobilnog ili preko PCa? A pogotovo da li pustas Youtube? Ja eto 4 godine sam bio na 1.0-1.5GB i bilo mi je ok jer mi samo treba da pogledam na netu za neki artikal ako se ne setim specifikacija i to je to.

Odgovor na ono tvoje pitanje `kad da se preselis` mislim da ti stoji u ugovoru sa Telekomom, u delu `obracunavanje kad istekne ugovor`.

Ne znam kakva je telekomova mreza jer nemam nikog u Telekomu. Mada za Vip u skorije vreme nisam cuo da se neko zali. Ja sam u Telenoru i kao dugogodisnji korisnik, imam popust 50% na sve pakete osim ako ne uzimam telefon. Mreza za pozive i poruke je desetka, ali za net ne mogu da kazem da li je to do mog telefona ili do njih, al probleme imam.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krecky Prenos 17.11.2018. 14:27 #650982

status: user
broj poruka: 393
Nakon isteka ugovorne obaveze, mozes u bilo kom trenutku podneti zahtev za prenos broja kod buduceg operatera (u tvom slucaju vip). Stici ce ti jos jedan (poslednji racun) iz mts-a, shodno broju danu u poslednjem obracunskom periodu pre prenosa (npr. ako je 25. novembra izvrsen prenos, mts ce ti naplatiti za tih 5 dana), a vip za ostalih 25.

Sto se tice tarifa i popusta, iscesljaj malo benchmark. Imas tema za svakog operatera sa tarifama i aktuelnim promocijama...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rammulino pa... 17.11.2018. 14:28 #650983

status: user
broj poruka: 384
kad sam kuci onda sam na svom bezicnom netu. medjutim kad sam na poslu ili na treningu...onda koristim svoj net na fonu. Dosta koristim YT i generalno cackam po netu dosta, ovih 1gb mi ode za bukvalno 4-5 dana :)

Asus p5ql-e
Xeon e5450 @3.5ghz Black Megahalems + Noctua nf-p12
4x2gb ddr2 Ocz
Zotac gtx 1050 ti 4gb
neki budjavi wd hdd
lc power 720w green power


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Youtube dijareja... 17.11.2018. 14:34 #650984

status: user
broj poruka: 7761
Znaci dobijem dijareju kad vidim da neko slusa muziku na YT...
Da li je to do lenjosti nasih ljudi da li je to toga sto n`umu da skinu muziku i onda je slusaju kad i gde hoce bez YT protoka ili sta je vec...
Ili se prosto stiskaju za SD karticu pa onda pucaju kintu na dodatno MB protoka...

Ali generalno YT na telefonu mi je kao mikroskop kome je otkazalo uvelicavanje...

UH umalo da zaboravim VIP, koji crni mt:s sa tim sumarskim paketima... koji su uzgred receno svojstveni sao juznom delu zemlje alil ne i severnjacima... a mogli su da im daju i cvetna imena da privuku zensku populaciju...

Nije fer da ima ta tarifa Morava, Omorika, itd... a nema tarifa Slanina, Tisa, itd...

Cisto da se severnjaci ne pobune cije su nase tarife... znaci kreativcima koji su osmislilli te nazive ne bih dao prelaznu ocenu...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv ... 17.11.2018. 15:59 #650987

status: user
broj poruka: 939
Idi u Telenor, ako mozes. Ubedljivo najbolja pokrivenost signalom. Najbolje radi net od sve tri mreze, posebno u ruralnim delovima, gde je signal mts-a i Vipa vrlo slab. Pri tome, cene su sada kod svih priblizne.

Pricam kao neko ko trenutno koristi sve tri mreze i vrlo cesto putuje po nasoj zemlji.



Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IvanNo1 Tesko pitanje 17.11.2018. 16:31 #650988

status: user
broj poruka: 449
Ja sam imao sreće, pre godinu dana je MTS davao 100GB mesečnog bonusa ko potpiše ugovor na dve godine za Miks XL, koji me trenutno košta 1100RSD mesečno (bez uređaja + popust za eRačun). Do tada mi je 1GB mesečno bio doboljan, ali sad... Ionako u poslednje vreme imam često situacije da provedem po sat, sat i po u prevozu i to mi je jedino vreme kad stignem da odgledam neku seriju ili nešto slično, tako da YT i Eon rade poprilično.

Da sad uzimam pretplatu, ne znam šta bih uradio. Omorike mi se nešto ne sviđaju. VIP ima ok foru u Neo paketima da je roaming nešto povoljniji gde god postoji Vodafone mreža i čak se uz Neo 2 (mislim da je 2, 1000 dinara mesečno) dobija 1GB mesečno roaminga, plus je nakon toga samo 1RSD/MB, što se pokazalo kao vrlo zgodno na letovanju (navigacija, google...).

Što se kvaliteta signala tiče, rekao bih da phoboskv ima pravo da Telenor ima bolji signal, pošto imam dual SIM MTS i Telenor i ono što je rekao se solidno poklapa sa mojim iskustvom, a rekao bih i da im je 4G mnogo brži, mada sam možda bio bliži baznoj stanici kada sam poredio.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Tesko pitanje 17.11.2018. 16:59 #650989

status: user
broj poruka: 7761
Ovo za pokrivenost je sarena laza...
Sva tri provajdera koriste istu infrastrukturu zasto sto su shvatili kako je Srbistan malo trziste pa su Lelenor i VIP prestali da razvijaju svoju mrezu i koriste infrastrukturu mt:s-a... inace cak je i SBB koristi...

Ako ne verujete pogledajte strukturu zaposlenih u Lelenoru i VIP-u... uglavnom namiguse i tikvice za punjenje a tehnickih lica skoro da vise ni nema... sem ono malo sto mora da postoji kako bi se pogodili sa mt:s-om oko iznajmljivanja infrastrukture...

A sto se tice mt:s-a cak i oni za sve uzimaju podizvodjace i za projektovanje i za izgradnju...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Ja sam imao sreće, pre godinu dana je MTS davao 100GB mesečnog bonusa ko potpiše ugovor na dve godine za Miks XL, koji me trenutno košta 1100RSD mesečno (bez uređaja + popust za eRačun). Do tada mi je 1GB mesečno bio doboljan, ali sad... Ionako u poslednje vreme imam često situacije da provedem po sat, sat i po u prevozu i to mi je jedino vreme kad stignem da odgledam neku seriju ili nešto slično, tako da YT i Eon rade poprilično
::
:: Da sad uzimam pretplatu, ne znam šta bih uradio. Omorike mi se nešto ne sviđaju. VIP ima ok foru u Neo paketima da je roaming nešto povoljniji gde god postoji Vodafone mreža i čak se uz Neo 2 (mislim da je 2, 1000 dinara mesečno) dobija 1GB mesečno roaminga, plus je nakon toga samo 1RSD/MB, što se pokazalo kao vrlo zgodno na letovanju (navigacija, google...)
::
:: Što se kvaliteta signala tiče, rekao bih da phoboskv ima pravo da Telenor ima bolji signal, pošto imam dual SIM MTS i Telenor i ono što je rekao se solidno poklapa sa mojim iskustvom, a rekao bih i da im je 4G mnogo brži, mada sam možda bio bliži baznoj stanici kada sam poredio.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv Re: Re: Tesko pitanje 17.11.2018. 17:05 #650990

status: user
broj poruka: 939
Ti pricas nesto sto sam i sam znao. Ali signal je bolji kod Telenora, internet je brzi i to je CINJENICA!!! Kako, zasto, ne znam. Nema tu sarene laze.

Kazem ti da koristim Telenor (privatni br.), MTS (sluzbeni) i ViP na tabletu. Tamo gde Telenor kida, MTS i VIP stucaju. Mnogo puta dokazano, na razlicitim lokacijama u nasoj zemlji.

Po mojoj preprouci je drug presao sa MTS-a na Telenor i sam isto potvrdio, a od pocetka godine i kolega sa posla. Takodje potvrdio.

Probaj prvo, pa onda pricaj o sarenim lazama.


Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`


:: Ovo za pokrivenost je sarena laza..
:: Sva tri provajdera koriste istu infrastrukturu zasto sto su shvatili kako je Srbistan malo trziste pa su Lelenor i VIP prestali da razvijaju svoju mrezu i koriste infrastrukturu mt:s-a... inace cak je i SBB koristi..
::
:: Ako ne verujete pogledajte strukturu zaposlenih u Lelenoru i VIP-u... uglavnom namiguse i tikvice za punjenje a tehnickih lica skoro da vise ni nema... sem ono malo sto mora da postoji kako bi se pogodili sa mt:s-om oko iznajmljivanja infrastrukture..
::
:: A sto se tice mt:s-a cak i oni za sve uzimaju podizvodjace i za projektovanje i za izgradnju..
::
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
::
:: :: Ja sam imao sreće, pre godinu dana je MTS davao 100GB mesečnog bonusa ko potpiše ugovor na dve godine za Miks XL, koji me trenutno košta 1100RSD mesečno (bez uređaja + popust za eRačun). Do tada mi je 1GB mesečno bio doboljan, ali sad... Ionako u poslednje vreme imam često situacije da provedem po sat, sat i po u prevozu i to mi je jedino vreme kad stignem da odgledam neku seriju ili nešto slično, tako da YT i Eon rade poprilično
:: ::
:: :: Da sad uzimam pretplatu, ne znam šta bih uradio. Omorike mi se nešto ne sviđaju. VIP ima ok foru u Neo paketima da je roaming nešto povoljniji gde god postoji Vodafone mreža i čak se uz Neo 2 (mislim da je 2, 1000 dinara mesečno) dobija 1GB mesečno roaminga, plus je nakon toga samo 1RSD/MB, što se pokazalo kao vrlo zgodno na letovanju (navigacija, google...)
:: ::
:: :: Što se kvaliteta signala tiče, rekao bih da phoboskv ima pravo da Telenor ima bolji signal, pošto imam dual SIM MTS i Telenor i ono što je rekao se solidno poklapa sa mojim iskustvom, a rekao bih i da im je 4G mnogo brži, mada sam možda bio bliži baznoj stanici kada sam poredio.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ Vidi telenor 17.11.2018. 20:01 #650993

status: user
broj poruka: 2996


Za oko 1000 neograniceni minuti i sms i 2gb neta koji se prenose naredna tri meseca.

Mada ako ti treba net bas, nije toliko dobro, ali ja prezadovoljan. Moje iskustvo samo.
Ja ne gledam yt, ali surfujem cesto van kuce, koristim viber i whatsapp i dosta se petljam mailovima i postrosim oko 300 mb.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 17.11.2018. 20:59 #650994

status: user
broj poruka: 3104

Telenor ima za 1200din 350min, neograniceno SMS i 5GB u tarifi Play 5. Na papiru u poredjenju i sa MTS i sa Telenorom, VIP ispada najbolji. Sad neka presudi kome je bolji signal gde se ti nalazis.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: Re: Tesko pitanje 18.11.2018. 01:48 #651012

status: user
broj poruka: 7761
Poredis razlicite mreze na razlicitim uredjajima...
Ja bih to nazvao babe i zabe...

I da jos nesto taj Lelenor ne bih uzeo ni za sta na svetu zato sto pickurine ne sponozrisu nista u oboj zemlji sem mozda korumpiranih politicara i to nezvanicno...
Pre par meseci kolega hteo da predje od njih u VIP i ovi su jedno dve nedelje vrdali da mu daju uslove kao VIP i na kraju ga slomise da produzi ugovor sa njima ali da se razumemo ni tu nije dobio ono sto nudi VIP zato sto ima 2000 minuta i 5000 poruka i 500MB neta vise nego VIP...
Ne bi oni bili tako dobrostojeci da nisu najvece secikese u Srbistanu, sem mozda Delhize-a i SBB-a...

I da ne zaboravim mt:s i VIP sponozrisu sportkse klubove (verovatno prinudno) ili reprezentacije
u raznim sportovima...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Ti pricas nesto sto sam i sam znao. Ali signal je bolji kod Telenora, internet je brzi i to je CINJENICA!!! Kako, zasto, ne znam. Nema tu sarene laze
::
:: Kazem ti da koristim Telenor (privatni br.), MTS (sluzbeni) i ViP na tabletu. Tamo gde Telenor kida, MTS i VIP stucaju. Mnogo puta dokazano, na razlicitim lokacijama u nasoj zemlji
::
:: Po mojoj preprouci je drug presao sa MTS-a na Telenor i sam isto potvrdio, a od pocetka godine i kolega sa posla. Takodje potvrdio
::
:: Probaj prvo, pa onda pricaj o sarenim lazama.
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
IvanNo1 Isti uređaji 18.11.2018. 03:17 #651015

status: user
broj poruka: 449
Ja sam poredio MTS i Telenor na istom uređaju (dual SIM) na istim mestima. U mom sopstvenom stanu (Bežanijska kosa) MTS ima lošiji signal. kao i na nizu drugih mesta.

Što se tiče neta, nedavno kolega bez veze odradi SpeedTest i iznenadi se jer je dobio 100mbps na Telenoru. Uradim ja na MTS-u, ni 30. prebacim internet na SIM2 (Telenor): preko 100mbps download i skoro 50 upload. Doduše, to je bilo u centru Beograda (ugao Kneza Miloša i Krunske), moguće da nam je Telenor bazna stanica bila negde iznad glave. Trenutno sam u Borči i ovog puta se MTS mnogo bolje pokazao, doduše na HSDPA, pošto ovde 4G nemam ni na jednoj SIM kartici.

Inače, sa MTS-om imam uglavnom ok odnos, čak su mi jednom pre par godina otpisali najveći deo računa kad sam svojom greškom napravio nekih 12000 račun, mada znam da nisu uvek cvećke. Za Telenor nemam bog zna šta da kažem, to mi je službena kartica, tako da nemam s njima direktnog posla.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv ... 18.11.2018. 13:14 #651023

status: user
broj poruka: 939
@MaliAbner

A vidim ti predlazes Vip?! Ubedljivo najgoreg operatera u zemlji. Sto se tice pokrivenosti, signala, a i ostalih usluga. Nema gorih, iako na papiru imaju najprimamljiviju ponudu. Sta mene bre briga koga oni sponzorisu?

Testiran je signal i brzina neta sa istim uredjajima. Ti pricas napamet, a ja pricam iz iskustva, jer koristim sve tri mreze. VIP koristi moja keva i moj drug. Tu se ne zna kad veza puca, kad zeza signal. I u centru grada, a kamoli negde van. Cim istekne ugovor, menjaju mrezu.

Dok je Telenor bio skuplji od ostalih, bio sam kod mts-a, a sada, kad su svi slicni sa cenama, ubedljivo je najbolji izbor. ViP nema tu sta da trazi.

Ne vredi gluvom pricati i slepom pokazivati!


Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 18.11.2018. 18:40 #651028

status: user
broj poruka: 4222
+1 za Telenor
Uzeo sam paket sa neograničenim minutama, porukama, 100 GB neta+2 osnovnog naredne dvije godine za 1199 dinara, bez telefona. Mana je samo što u odnosu na MTS nemaju više od 10 min i 10 MB u romingu, a u Telekonju je taj paket 1799 din, ali morate da se cimate i da pitate preko interneta, jer na Spensu nemaju pojma za taj paket i ne nude ga.
Za to uzimam u Dubrovniku za 10 € neograničeni minuti za razgovor u EU mjesec dana i 500 MB interneta. Kod nas nema da se uzme ništa slično.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pastirko eh 18.11.2018. 20:03 #651029

status: user
broj poruka: 242


Tvoja je greska neobnavljanje ugovora ili eventualno da si uzeo paket vise dok je bila akcija plus 100 gb. A sto se tice nedostupnosti ja sam resio taj problem promenom kartice. Kostalo je oko 250 din ali posle toga nisam primetio da se ponavlja.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rammulino Re: eh 18.11.2018. 22:27 #651042

status: user
broj poruka: 384

Asus p5ql-e
Xeon e5450 @3.5ghz Black Megahalems + Noctua nf-p12
4x2gb ddr2 Ocz
Zotac gtx 1050 ti 4gb
neki budjavi wd hdd
kingston ssd240 gb
lc power 720w green power


::
::
:: Tvoja je greska neobnavljanje ugovora ili eventualno da si uzeo paket vise dok je bila akcija plus 100 gb. A sto se tice nedostupnosti ja sam resio taj problem promenom kartice. Kostalo je oko 250 din ali posle toga nisam primetio da se ponavlja
::
::

Pa ja sam isao par puta da obnovim ugovor kod njih. Trazio da mi ponude nesto. Rekao im da mi je najvise nekako net potreban, i malo minuta i to je to, medjutim oni su bili bukvalno po fazonu imas na sajtu aktuelne ponude i tarife pa biraj 0_o
Ja rekoh, ne bih da menjam operatera, medjutim trenutno ima ponuda u vipu koja je primamljivija od vase, a oni kao, nema nista drugo to je to.
E sad, kolega kaze strpi se, bice nekih dobrih ponuda i u mts-u oko nove godine, kaze da je tako svake godine, mada ja iskreno nisam siguran u tako nesto.
Zato sam malo u dilemi, inace, i pored svega toga ne bih ih menjao, samo da imam neki paket za iste novce kao u vip.... -_-
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp VIP 18.11.2018. 22:55 #651045

status: user
broj poruka: 1368
Ja ne bih išao dalje u diskusiju, a ovo što je phoboskv napisao veze sa zdravom pameti nema. Doduše, pričam za Beograd. Kako je po ostalim mestima u Srbiji me ne interesuje ali VIP-u ukazuju poverenje glomazne strane korporacije u Srbiji tako da smatram da to nije bez razloga.

Moja lična iskustva sa NEO 2 tarifom su da nemam nijednu jedinu primedbu. Signala uvek ima, makar tamo gde se ja krećem i nalazim. Recimo, na putovanju vozom Beograd - Bar nikada nisam ostajao bez signala osim u tunelu a dešavalo se da tamo gde Telenor ne hvata mrežu VIP ima solidan signal.

Ja se VIP-a sećam još od kada su pokrenuli posao kod nas 2007.-me i to je bila katastrofa od signala. Bukvalno sam kleo drugare koji su uzimali njihove kartice a sa cenama su bili uvek bezobrazni. To se hvala Bogu za ovih 11 godina promenilo i to drastično. Možda se ponavljam, ali se odlično sećam jednog slučaja u ne bih da govorim sad o kojoj je autoperionici reč ali nalazi se bukvalno u uvali u gradu... Telenor mi je jeo džigericu sa EDGE-om dok je tamo VIP opušteno hvatao 3G/HSDPA...

Za kraj ću reći da je izbor operatera potpuno individualna stvar tako da izbor uvek treba prepustiti krajnjem korisniku. Nema tu neke drastične razlike kao recimo SBB vs ADSL internet, preteranih oscilacija nema ali npr. pouzdano znam da je po selima na jugu Srbije Telekom najpouzdaniji što se signala tiče mada i tamo nisam imao problema sa VIP-om.

Ne treba na to gledati sa emocijama i pristrasnošću, prosto neko više voli ovo neko više voli ono, neko npr. neće da se odlepi sa pripejda i nije mu mrsko da pljune svaki dan 200, 300, 500 dinara na kredit a neko kao neki od članova poprilično vulgarno kritikuju rad ovog ili onog operatera što je zaista neprimereno.

Sve u svemu, kao što rekoh, svako pojedinačno treba da odabere sebi najpovoljniju ponudu ma koji operater da je u pitanju, bez bilo kakve dalje priče. A primitivizam i prepucavanja su stvar i ogledalo vaspitanja i opšte kulture pojedinca. Dok zvoni i dok stižu poruke bez problema meni je svejedno kako se zove operater.

Toliko u nadi da ovakvih tema i stila pisanja neće biti više ovde, bez obzira što je ovo jedan od najliberalnijih IT foruma kod nas.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv Re: VIP 18.11.2018. 23:22 #651046

status: user
broj poruka: 939
`Doduše, pričam za Beograd. `

Tu si trebao da stanes i da ne prosipas zdravu pamet i savete nama `primitivcima`!

Ja sam rekao svoje iskustvo i nemam apsolutno nikakve druge simpatije prema Telenoru. Tvrdim da je najbolja pokrivenost juzno od Beograda (u Bg je svejedno), jer cesto putujem sirom zapadne, centralne i jugoistocne Srbije. Na VIP se svi iz mog okruzenja zale. Ti koristis VIP i tebi je najbolji. Postujem to. Ja samo kazem da na tri uredjaja imam sve tri mreze (sva tri svakodnevno koristim) i da tamo gde MTS i VIP jedva otvaraju stranicu, Telenor kida bez stucanja.

Evo bas iskustvo od juce. Izmedju KV i ČA (oko Mrčajevaca) MTS i VIP stucaju sa signalom, Telenor ne. Između Užica i Zlatibora ista stvar. Bela zemlja konkretno.

Pricam kao neko ko cesto putuje i kao neko ko je non stop online. Razumem tvoje mišljenje, jer si najveći deo vremena u Bg. Ipak, nije lepo da nekoga prozivaš da nije pri zdravoj pameti, da je primitivac ili da nema osnovno i kućno vaspitanje, samo zato što piše ovde nešto što je empirijski potvrđeno u poslednje 2 godine.

Neka uzme čovek šta mu više odgovara i to je to. Ja sam preneo moje iskustvo.


Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`


:: Ja ne bih išao dalje u diskusiju, a ovo što je phoboskv napisao veze sa zdravom pameti nema. Doduše, pričam za Beograd. Kako je po ostalim mestima u Srbiji me ne interesuje ali VIP-u ukazuju poverenje glomazne strane korporacije u Srbiji tako da smatram da to nije bez razloga
::
:: Moja lična iskustva sa NEO 2 tarifom su da nemam nijednu jedinu primedbu. Signala uvek ima, makar tamo gde se ja krećem i nalazim. Recimo, na putovanju vozom Beograd - Bar nikada nisam ostajao bez signala osim u tunelu a dešavalo se da tamo gde Telenor ne hvata mrežu VIP ima solidan signal
::
:: Ja se VIP-a sećam još od kada su pokrenuli posao kod nas 2007.-me i to je bila katastrofa od signala. Bukvalno sam kleo drugare koji su uzimali njihove kartice a sa cenama su bili uvek bezobrazni. To se hvala Bogu za ovih 11 godina promenilo i to drastično. Možda se ponavljam, ali se odlično sećam jednog slučaja u ne bih da govorim sad o kojoj je autoperionici reč ali nalazi se bukvalno u uvali u gradu... Telenor mi je jeo džigericu sa EDGE-om dok je tamo VIP opušteno hvatao 3G/HSDPA..
::
:: Za kraj ću reći da je izbor operatera potpuno individualna stvar tako da izbor uvek treba prepustiti krajnjem korisniku. Nema tu neke drastične razlike kao recimo SBB vs ADSL internet, preteranih oscilacija nema ali npr. pouzdano znam da je po selima na jugu Srbije Telekom najpouzdaniji što se signala tiče mada i tamo nisam imao problema sa VIP-om
::
:: Ne treba na to gledati sa emocijama i pristrasnošću, prosto neko više voli ovo neko više voli ono, neko npr. neće da se odlepi sa pripejda i nije mu mrsko da pljune svaki dan 200, 300, 500 dinara na kredit a neko kao neki od članova poprilično vulgarno kritikuju rad ovog ili onog operatera što je zaista neprimereno
::
:: Sve u svemu, kao što rekoh, svako pojedinačno treba da odabere sebi najpovoljniju ponudu ma koji operater da je u pitanju, bez bilo kakve dalje priče. A primitivizam i prepucavanja su stvar i ogledalo vaspitanja i opšte kulture pojedinca. Dok zvoni i dok stižu poruke bez problema meni je svejedno kako se zove operater
::
:: Toliko u nadi da ovakvih tema i stila pisanja neće biti više ovde, bez obzira što je ovo jedan od najliberalnijih IT foruma kod nas
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Re: Re: VIP 18.11.2018. 23:41 #651049

status: user
broj poruka: 1368
Ok, izvini, nisam imao nameru da te prozivam niti vređam nego prosto ja imam drugačiji pogled na VIP. Ne vidim čemu nervoza oko glupavih operatera.

Ja sam mu napisao isto što i ti, neka odabere šta mu završava posao i to je sve.

Nema potrebe da bilo ko bilo koga proziva niti da se iko oseti uvređenim, svako ima svoj pogled na svet i ćao.

Nek te služe sva tri operatera što bolje i to je sve što imam da ti kažem. A ovo pljuvanje sa Malim Abnerom je stvarno pokazalo koliko si ti sklon tome da ne prozivaš i ne praviš ludnicu od ove teme.

Na kraju krajeva, zbunjujemo ovog momka i ništa mu ne pomaže to što se međusobno prepucavamo.


:: `Doduše, pričam za Beograd.
::
:: Tu si trebao da stanes i da ne prosipas zdravu pamet i savete nama `primitivcima`
::
:: Ja sam rekao svoje iskustvo i nemam apsolutno nikakve druge simpatije prema Telenoru. Tvrdim da je najbolja pokrivenost juzno od Beograda (u Bg je svejedno), jer cesto putujem sirom zapadne, centralne i jugoistocne Srbije. Na VIP se svi iz mog okruzenja zale. Ti koristis VIP i tebi je najbolji. Postujem to. Ja samo kazem da na tri uredjaja imam sve tri mreze (sva tri svakodnevno koristim) i da tamo gde MTS i VIP jedva otvaraju stranicu, Telenor kida bez stucanja
::
:: Evo bas iskustvo od juce. Izmedju KV i ČA (oko Mrčajevaca) MTS i VIP stucaju sa signalom, Telenor ne. Između Užica i Zlatibora ista stvar. Bela zemlja konkretno.
::
:: Pricam kao neko ko cesto putuje i kao neko ko je non stop online. Razumem tvoje mišljenje, jer si najveći deo vremena u Bg. Ipak, nije lepo da nekoga prozivaš da nije pri zdravoj pameti, da je primitivac ili da nema osnovno i kućno vaspitanje, samo zato što piše ovde nešto što je empirijski potvrđeno u poslednje 2 godine
::
:: Neka uzme čovek šta mu više odgovara i to je to. Ja sam preneo moje iskustvo
::
::
:: Tell the Spartans, stranger passing by
:: that here obedient to their laws we li
::
:: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
::
::
:: :: Ja ne bih išao dalje u diskusiju, a ovo što je phoboskv napisao veze sa zdravom pameti nema. Doduše, pričam za Beograd. Kako je po ostalim mestima u Srbiji me ne interesuje ali VIP-u ukazuju poverenje glomazne strane korporacije u Srbiji tako da smatram da to nije bez razloga
:: ::
:: :: Moja lična iskustva sa NEO 2 tarifom su da nemam nijednu jedinu primedbu. Signala uvek ima, makar tamo gde se ja krećem i nalazim. Recimo, na putovanju vozom Beograd - Bar nikada nisam ostajao bez signala osim u tunelu a dešavalo se da tamo gde Telenor ne hvata mrežu VIP ima solidan signal
:: ::
:: :: Ja se VIP-a sećam još od kada su pokrenuli posao kod nas 2007.-me i to je bila katastrofa od signala. Bukvalno sam kleo drugare koji su uzimali njihove kartice a sa cenama su bili uvek bezobrazni. To se hvala Bogu za ovih 11 godina promenilo i to drastično. Možda se ponavljam, ali se odlično sećam jednog slučaja u ne bih da govorim sad o kojoj je autoperionici reč ali nalazi se bukvalno u uvali u gradu... Telenor mi je jeo džigericu sa EDGE-om dok je tamo VIP opušteno hvatao 3G/HSDPA..
:: ::
:: :: Za kraj ću reći da je izbor operatera potpuno individualna stvar tako da izbor uvek treba prepustiti krajnjem korisniku. Nema tu neke drastične razlike kao recimo SBB vs ADSL internet, preteranih oscilacija nema ali npr. pouzdano znam da je po selima na jugu Srbije Telekom najpouzdaniji što se signala tiče mada i tamo nisam imao problema sa VIP-om
:: ::
:: :: Ne treba na to gledati sa emocijama i pristrasnošću, prosto neko više voli ovo neko više voli ono, neko npr. neće da se odlepi sa pripejda i nije mu mrsko da pljune svaki dan 200, 300, 500 dinara na kredit a neko kao neki od članova poprilično vulgarno kritikuju rad ovog ili onog operatera što je zaista neprimereno
:: ::
:: :: Sve u svemu, kao što rekoh, svako pojedinačno treba da odabere sebi najpovoljniju ponudu ma koji operater da je u pitanju, bez bilo kakve dalje priče. A primitivizam i prepucavanja su stvar i ogledalo vaspitanja i opšte kulture pojedinca. Dok zvoni i dok stižu poruke bez problema meni je svejedno kako se zove operater
:: ::
:: :: Toliko u nadi da ovakvih tema i stila pisanja neće biti više ovde, bez obzira što je ovo jedan od najliberalnijih IT foruma kod nas
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv Re: Re: Re: VIP 18.11.2018. 23:49 #651052

status: user
broj poruka: 939
+1


Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`


:: Ok, izvini, nisam imao nameru da te prozivam niti vređam nego prosto ja imam drugačiji pogled na VIP. Ne vidim čemu nervoza oko glupavih operatera
::
:: Ja sam mu napisao isto što i ti, neka odabere šta mu završava posao i to je sve
::
:: Nema potrebe da bilo ko bilo koga proziva niti da se iko oseti uvređenim, svako ima svoj pogled na svet i ćao
::
:: Nek te služe sva tri operatera što bolje i to je sve što imam da ti kažem. A ovo pljuvanje sa Malim Abnerom je stvarno pokazalo koliko si ti sklon tome da ne prozivaš i ne praviš ludnicu od ove teme
::
:: Na kraju krajeva, zbunjujemo ovog momka i ništa mu ne pomaže to što se međusobno prepucavamo
::
::
:: :
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rancesco85 re 20.11.2018. 07:44 #651113

status: user
broj poruka: 723
Kada je vec tema Telekom da nije neko upoznat da li postoji mogucnost prilikom produzenja ugovora i uzimanja telefona na rate da se da ucesce i ostatak podeli. Video sam ovu mogucnost i kod Vipa i kod Telenora ali za Telekom ne znam kako ide pa ako je neko bolje upucen

LIFE HAS GIVEN ME MUCH,MAYBE TAKEN MORE!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: Re: Re: Tesko pitanje 20.11.2018. 17:36 #651120

status: user
broj poruka: 9122
Telenor je najbolja i najpouzdanija mreza za biznis korisnike, zato su tu gde su :).


:: Poredis razlicite mreze na razlicitim uredjajima..
:: Ja bih to nazvao babe i zabe..
::
:: I da jos nesto taj Lelenor ne bih uzeo ni za sta na svetu zato sto pickurine ne sponozrisu nista u oboj zemlji sem mozda korumpiranih politicara i to nezvanicno..
:: Pre par meseci kolega hteo da predje od njih u VIP i ovi su jedno dve nedelje vrdali da mu daju uslove kao VIP i na kraju ga slomise da produzi ugovor sa njima ali da se razumemo ni tu nije dobio ono sto nudi VIP zato sto ima 2000 minuta i 5000 poruka i 500MB neta vise nego VIP..
:: Ne bi oni bili tako dobrostojeci da nisu najvece secikese u Srbistanu, sem mozda Delhize-a i SBB-a..
::
:: I da ne zaboravim mt:s i VIP sponozrisu sportkse klubove (verovatno prinudno) ili reprezentacije
:: u raznim sportovima..
::
:: Citat:
:: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
::
:: :: Ti pricas nesto sto sam i sam znao. Ali signal je bolji kod Telenora, internet je brzi i to je CINJENICA!!! Kako, zasto, ne znam. Nema tu sarene laze
:: ::
:: :: Kazem ti da koristim Telenor (privatni br.), MTS (sluzbeni) i ViP na tabletu. Tamo gde Telenor kida, MTS i VIP stucaju. Mnogo puta dokazano, na razlicitim lokacijama u nasoj zemlji
:: ::
:: :: Po mojoj preprouci je drug presao sa MTS-a na Telenor i sam isto potvrdio, a od pocetka godine i kolega sa posla. Takodje potvrdio
:: ::
:: :: Probaj prvo, pa onda pricaj o sarenim lazama.
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisque re:re 20.11.2018. 18:33 #651122

status: user
broj poruka: 1060
može naravno, ali ne odobravaju svakom.. to je neki fazon avansnog plaćanja. postoji kod svakog operatera

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv AMIN 20.11.2018. 23:10 #651133

status: user
broj poruka: 939
https://goo.gl/tkeaDP

https://goo.gl/UpB2xU


Danas u Cacku, u jednom lokalu u suterenu. Vip se muci, MTS se muci, a TElenor otvara stranicu kao da sam napolju!

Evo i zvanicne potvrde mog stava u ova dva linka!



Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Lagano mi obisase post o ministartsvu za istrazivanje ruda i gubljenje vremena... 22.11.2018. 13:03 #651175

status: user
broj poruka: 7761

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs