Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
Pitanje u vezi igara...
STRANA 1 OD 1
nekineko Pitanje u vezi igara... 08.12.2018. 19:57 T66396

status: user
broj poruka: 126
Nabavio sam jos jedan SSD od 240 gb,inace imam jedan SSD od 120 gb na kome je sistem i HDD od 1 TB na kome instaliram igre i ostalo,pa da li bi bilo pametno da taj prikacim na mašinu a na njemu da instaliram nov windows i samo da sluzi za zahtevnije igre,što bi značilo da ga ne bi opterecivao nikakav drugi program vec bi samo radio windows i igre a kad mi treba komp za nesto drugo onda učitam drugi windows sa drugog SSD-a na kome je sve ostalo.Sad da li postoji neki drugi način za prebacivanje sa windowsa na windows osim sto bi svaki put morao da ulazim u BIOS i menjam prioritet butovanja?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ Savet 08.12.2018. 22:08 #651617

status: user
broj poruka: 2998
Ako ne koristis komp za posao i ne moras da brines o gubitku podataka, koristi ssd za sve sta ti padne na pamet i ostavi mu uvek 30% prostora free. Kada crkne ubaci drugi.

A uvek mozes da mu radis monitoring healtha, pa kada padne nisko, sam ga zameni pre crkavanja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ne, ne postoji. 09.12.2018. 17:47 #651630

status: user
broj poruka: 10985
``da li postoji neki drugi način za prebacivanje sa windowsa na windows osim sto bi svaki put morao da ulazim u BIOS i menjam prioritet butovanja?``

Nakon sto si butovao u win br.1 moraces da se ``izbutujes`` da bi pokrenuo win br.2. Bez obzira da li se radi o istoj verziji window$a ili o dvema razlicitim. Medjutim, pod pretpostavkom da si, trenutno, u win br.1 a igre su ti na disku gde je i win br. 2, neke od tih igara moci ces da pokrenes (ako rade ``iz korpe``, to jest, nisu strogo vezane za registry). Ja, na primer, pokrecem War Thunder, COD4, Modern Warfare2 (a ove igre su instalisane samo jednom i smestene su na isti disk)... bilo iz win 7 ili 10 (a ovi se nalaze na razlicitim diskovima).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nekineko ... 09.12.2018. 18:49 #651633

status: user
broj poruka: 126
Verovatno cu na kraju sve da prebacim na taj veci SSD ali prvo cu da isprobam istu igru(npr.AC Odisey) na tom novom SSD-u gde je samo windows rasterećen svih drugih programa i na ovom starom koji je vec pun svačega.Čisto me zanima brzina pokretanja igre i FPS u njoj.Pa ako je primetna razlika ostaviću taj novi SSD samo za tako po neku zahtevnu igru pa makar ga butovao kao poseban.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 09.12.2018. 20:39 #651636

status: user
broj poruka: 2998
Igre mogu da ti rade osetno sporije samo ako imas uzas drajvere ili ako si pazario neke viruse. Razlika izmedju ssd-a i hdd-a moze da se oseti prilikom loading times-a ili ako je open world igra prilikom straminga podataka, a opet, ni to nije bas toliko osetno, izmedju dva ssd-a... tesko.

U svakom slucaju neces imati visi fps zbog brzeg ssd-a. Sto ne znaci da ne treba da koristis veci za sistem i programe - duze ce da ti traje.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nekineko rezultat... 11.12.2018. 16:57 #651666

status: user
broj poruka: 126
Sto se tiče FPS-a u igrama ne vidim razliku izmedju HDD i SSD osim u pokretanju igre gde se oseti da je SSD znatno brzi i instalacija na njemu ide brze,a u pravu si da kod velikih mapa kad vuče informacije sa HDD dodje do padova čega nema na SSD-u.Najveću razliku mi je napravio RAM jer sam imao 8 gb a sad stavio jos 8 gb čime sam dobio preko 5 FPS-a u AC Odisey na kojoj sam inače i radio poredjenje jer mi se čini da je trenutno najzahtevnija igra.Tako da za nove igre minimum 16 gb RAM-a i poželjan je SSD zbog brzine prenosa podataka i učitavanja igre.Inače grafička mi je MSI rx 580 8 gb i Ryzen 1300x a sve to sad gura AC Odisey bukvalno sve na max HD 1080p rezoluciju sa minimalnim FPS-om od 35 u bas zahtevnijim mapama,inace je prosek 45 pa do 70 negde.Jako loše optimizovana igra.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs