Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Unimeri, lemilice i alat za elektroniku
STRANA 1 OD 2  
imarkovic Unimeri, lemilice i alat za elektroniku 21.01.2019. 12:09 T66583

status: user
broj poruka: 18940
Evo da ne budimo temu iz 2009-te, mada to ne zastareva tako lako, evo male revizija postojece teme od kolege FAQ. Dodacu ono sto znam iz svog iskustva, a nesto iz iskustva drugih iskusnijih elektronicara, a ostali slobodno neka dodaju, po meni brendove koji su vredni da stoje na listi izbora.

Unimeri (jeftiniji):

Finest - pojma nemam za ovaj brend
Voltcraft - imao, nisam nesto specijalno odusevljen, ali malo bolji od jeftinijih unimera (bolji od Mastech-a)
Uni-T - mislim da se radi o kineskom brendu jeftinih unimera
Mastech - spada u jeftinije, ali kvalitetnija kineska spravica, zavrsava posao
Sinometer - ne znam
Meterman (Amprobe) - nije mi poznat
Peaktech - korektan instrument, prodaje se u mikroprincu, koristi ga ЕПС
Od ovih ostalih, verujem da mogu da se nadju u mikroprincu, nekad je bilo u Kanibalu, zaboravih sta ima u Kelcu i Beli-u, Silkenu, to cu ostaviti vama da proverite.

Kvalitetniji, precizniji i skuplji unimeri:
Fluke - americki brend za profi merne instrumente, jedan od najkvalitetnijih
Agilent - mislim da je hp-ov brend, isto odlican, ali ne dovoljno precizan u odnosu na ostale, ali koristio se na ETF-u :)
Dodao bih jos Gossen Metrawatt, koji spada u profi i mislim da je cak bolji od Fluke-a, ali nisam siguran pod kojim je sada imenom, nekako mi je Fluke tu potpuniji i sigurniji, plus kod nas se lako mogu naci delovi i dodatna oprema relativno povoljno

Poslastica su japanski Hioki i Kyoritsu, odlicni su, u rangu ili malo ispod Fluke-a, ima ih kod nas
Sanwa - japanski, dobar, ali precizniji su ova 2 iznad
To je to za sta znam.

Lemilice:

Antex - po meni lemilica koja nit` smrdi, nit` mirise. Nije bas jefina, nema bas tako dobre performanse da rastopi vecu povrsinu (citaj jacu) kalaja sa ploce, imam lose iskustvo sa Antex-om, ali samo sa lemilicom 25W koja je novijeg datuma, ne znam kako rade starije.

Gordak - imam njihovu duvaljku model 850, nikad mi se nije dopalo to sto je gabaritna, ali definitivno je dobra i bolja od vecine, sluzi me odlicno vec preko 3god. Placena 7k
Pace - poznati americki brend za lemnu opremu, nisam radio sa istom, ali cuo sam sve najbolje
Ersa - radio sa stapnom 25W, i baznom stanicom, moja iskustva su veoma pozitivna
Weller - cuo sam u zadnje vreme za losa iskustva po pitanju prave Weller-ke i one koja nije, koja ima problema tokom lemljenja. Moja iskustva su veoma pozitivna, najvise volim da radim sa Weller opremom, moja je kupljena kod Blazica dok je imao maloprodaju
HQ Nedis - nikad cuo

JBC - veoma kvalitetna, ali i skupa lemna oprema, duvaljke, lemilice, sta god, spanski brend
Metcal - na osnovu onog sto sam citao, iskustva ljudi su pozitivnija nego sa Weller-om, ali ovaj brend je americki i nazalost nama nedostupan
Den-on DIC - moze da se pogleda/kupi u Renexu u Pancevu. Nisu bas jeftini, japanski brend, ali naravno besprekoran, po meni odlican izbor za preciznije stvari, ali moze i za krupnije
goot - prave odlicne japanske lemilice

Alati:

Unior - standardno dobar za sve vrste rucnog alata, najbolji sa odnosom cena/kvalitet
Wiha - isto sirok kvalitetan brend sa vecom cenom, mislim da je pod vlasnistvom Bahco-a
Knippex - bez mnogo komentara odlican, za profi upotrebu
Pro`sKit - prave sve i svasta, treba obratiti paznju prilikom kupovine jer nesto znaju da naprave odlicno, a nesto i ne bas.. Taiwan
Belzer - poznati zapadno-nemacki brend jos iz 70-ih i ranije.. Postoji i danas, ali naravno stari alat je bolji
Stanley - i dalje mislim da je dobar samo za skalpere, ali povoljsali su se, engleski je brend, jeftiniji, ali treba birati, ne kupovati bas sve od njih, cilj im je kvalitet/cena, ali ipak malo vise cena preovladava u odnosu na kvalitet
Sandvik - kupio ga je Bahco, ako se ne varam, i dalje je dobar alat, ali bas Sandvik je vrhunski
Wera - meni je ovo slican alat kao Wiha

EREM - Swiss alat br.1 u elektronici po pitanju pinceta, secica, raznih drugih klesta. Skup ko otrov, s razlogom.
goot - japanski visenamenski brend, prave odlicne pincete, vakuum pumpice itd. Od 5 razlicitih pumpica koje imam (ERSA, Nikola Tesla, EREM), najbolja je goot. Lagana kao pero, plasticna, veoma efikasna. Od mene topla preporuka za pincete, nude extra kvalitet za te pare. Kosta npr. neka osnovna oko 1000din. ima ih u Renexu.
Stahlwille - jedan od mojih omiljenih firmi za alat, brutalno kvalitetan nemacki

Ko hoce nesto najbolje od rucnog alata sto se kod nas moze naci, a nece da se zeza i trazi po oglasima, neko ko ga ozbiljno koristi i moze da sve to iskesira, neka obidje firmu Eltec u Radnickoj 53 kod Ade, imaju sve od Facom, Knipex, Beta itd.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp evo i jos nesto 21.01.2019. 15:18 #653177

status: user
broj poruka: 3466

Hakko lemilice i duvaljke (prave, ne kopije one povoljne)

I bas bas top japanski Goot model rx802. Temperatura, par sekundi a hot swap vrhovi :)

Plus moze da se napravi kao preset za svaki vrh posebno, a iz stand by se budi kad se skine sa postolja i trljne od sundjer :)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Merni instrumenti: medju elektronicarima-prakticarima 21.01.2019. 21:38 #653197

status: user
broj poruka: 10985
serviserima, radioamaterima...svojeveremeno je bio IZUZETNO popularan brand Voltcraft (koji pominjes) i jos vishe njegov ``klon`` koji se prodavao pod imenom HiTec. Radi se o multimetrima sa analognim pokazivacem vrednosti (aka ``skalom``), koje su odlikovali veoma velika unutrasnja impedansa i veoma siroki merni opsezi. Ovim instrumentima se veoma pouzdano (i u roku od odmah!) moze proveriti ispravnost vecine diskretnih poluprovodnika (tranzistora, dioda, tiristora, triaka itd.) bez odvajanja od shtampe (uz malo znanja-imanja u ovoj oblasti).

https://is.gd/leh09Z

lemilice: da se nadovezem na ono u vezi legendarnog Weller-a - ova firma je prva na trziste izbacila lemilice koje su automatski regulisale temperaturu vrha u zavisnosti od njegovog modela (stavljanjem u shtap odredjenog vrha, dobijala se odredjena temperatura vrha) shto je vo vremja ono bila revolucija. Sistem se zvao Magnastat.

https://is.gd/iz1Nhz

alati: Makita, Black & decker (verovatno si zaboravio da ih pomenes). U kategoriji elektrickih alata tu su i Bosch i AEG, ali su neshto skuplji.

https://is.gd/eJxEo6
https://is.gd/NDbAmg
https://is.gd/AbWPgA
https://is.gd/YclV8v
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Imam Voltcraft to sam dobio jos pre 10-15 godina 21.01.2019. 22:42 #653201

status: user
broj poruka: 7695
uredjaj za merenje kapaciteta odlican je meri od pf do 2000 mf .,evo i dan danas radi super
,mada svi ti uredjaji narocito profi tipa Fluke trebaju kalibraciju posle odredjenog vremena za amaterske potrebe moze da zavrsi posao kinez bilo koji ja imam par komada .Weler lemilicu sam imao pokazala se odlicno narocito vrh koji je i najbitniji u lemljenju sve drugo je sporedno.
A zanimljivo isto imam pistolj lemilicu neku poljsku ,to sam kupio pre 10 godina ,nisam cistio vrh 10 godina verovali ili ne ,otvarao sam je kada sam stavljao led diodu 10 mm ,umesto sijalice koja je riknula ,trafo kao da je juce izasao iz fabrike.
Njen vrh privlaci magnet ,sto znaci da je u pitanju gvodzdje celik ,nije bakar,to sam probao iz radoznalosti,kalaj na njoj uvek stoji.

Cudi me da si zaboravio Makitu sto kaze Torta ili Einhell




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Imam Voltcraft to sam dobio jos pre 10-15 godina 22.01.2019. 07:23 #653210

status: user
broj poruka: 18940
Dobro, ja sam izgleda onda pogresio u vezi Voltcraft-a, ciljao sam na kvalitetan unimer.
A kako mislis da treba posle nekog vremena da se kalibrise? Evo ja imam Fluke 87V, jako je precizan, ali kada merim kapacitet kond., ne moze nikad precizno da izmeri kao osciloskop, mislim i nije tako uradjen. Nisam merio frekvencije i snagu.

Ne bih se slozio da je samo bitan vrh kod lemilica, jako je bitna ergonomija, duzina tela grejaca (od ovog zavisi preciznost), onda regulacija dosta znaci, mnogo je bolje nego magnastat lemilice. Onda, ako je lemilica neadekvatna za vrh, on ce imati kraci vek trajanja ako se preterano greje.
Ta pistolj lemilica je takva zato sto verovatno ima taster za aktiviranje grejaca? Verovatno nije puno koriscena. Ako vrh privlaci magnet, ne znaci da nema bakar, ima leguru, a bakar mora da ima ako se lepo drzi kalaj, bakar ga mnogo voli :)

Nisam zaboravio, nego sam ciljao na rucni alat, a to je vec malo druga kategorija, Makita je zakon, to znaju svi profesionalci :). Einhell zavrsava posao za kucnu varijantu, ali takodje znam brdo majstora kojima odlicno zavrsava poslove sve u 16.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: uredjaj za merenje kapaciteta odlican je meri od pf do 2000 mf .,evo i dan danas radi supe
:: ,mada svi ti uredjaji narocito profi tipa Fluke trebaju kalibraciju posle odredjenog vremena za amaterske potrebe moze da zavrsi posao kinez bilo koji ja imam par komada .Weler lemilicu sam imao pokazala se odlicno narocito vrh koji je i najbitniji u lemljenju sve drugo je sporedno
:: A zanimljivo isto imam pistolj lemilicu neku poljsku ,to sam kupio pre 10 godina ,nisam cistio vrh 10 godina verovali ili ne ,otvarao sam je kada sam stavljao led diodu 10 mm ,umesto sijalice koja je riknula ,trafo kao da je juce izasao iz fabrike
:: Njen vrh privlaci magnet ,sto znaci da je u pitanju gvodzdje celik ,nije bakar,to sam probao iz radoznalosti,kalaj na njoj uvek stoji
::
:: Cudi me da si zaboravio Makitu sto kaze Torta ili Einhel
::
::
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 07:42 #653216

status: user
broj poruka: 1083
https://tecnolinoa.weebly.com/blog/voltcraft-m-3850-manual
Kao nov je


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 08:20 #653218

status: user
broj poruka: 18940
Pa kad ga ne koristis :)
Odlican je, ima sve sto treba.
Zaboravih da pomenem jednu bitnu stavku kod unimera - TrueRMS: https://goo.gl/ibbg17

Iskopao sam sliku unimera koji sam ranije koristio: http://oi47.tinypic.com/69dq3a.jpg
Evo i racun: http://oi47.tinypic.com/xfds1k.jpg
Prodao sam ga pre par godina za fine pare. A za Voltcraft sam se bas namucio.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: https://tecnolinoa.weebly.com/blog/voltcraft-m-3850-manua
:: Kao nov je
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Re: Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 09:34 #653222

status: user
broj poruka: 1083
Planiram da uzmem jedan nov, ali mora da bude kao i ovaj. Mora da ima Auto range
Nesto cu odavde nabaviti
https://www.ebay.com/bhp/auto-range-multimeter



:: Pa kad ga ne koristis :)
:: Odlican je, ima sve sto treba
:: Zaboravih da pomenem jednu bitnu stavku kod unimera - TrueRMS: https://goo.gl/ibbg1
::
:: Iskopao sam sliku unimera koji sam ranije koristio: http://oi47.tinypic.com/69dq3a.jp
:: Evo i racun: http://oi47.tinypic.com/xfds1k.jp
:: Prodao sam ga pre par godina za fine pare. A za Voltcraft sam se bas namucio
::
:: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: Gordon Allport
::
:: :: https://tecnolinoa.weebly.com/blog/voltcraft-m-3850-manua
:: :: Kao nov je
:: ::
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 09:50 #653223

status: user
broj poruka: 18940
Razmotri Sanwa, oni bi trebalo da imaju, ili Peaktech.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: Planiram da uzmem jedan nov, ali mora da bude kao i ovaj. Mora da ima Auto rang
:: Nesto cu odavde nabavit
:: https://www.ebay.com/bhp/auto-range-multimete
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Re: Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 10:09 #653224

status: user
broj poruka: 1083
Vidi ovo, ovo imam nekoliko godina. Korisna spravica
https://www.ebay.com/itm/LCR-T7-Transistor-Tester-TFT-Diode-Triode-Capacitance-ESR-Meter-LCR-MOSFET-QF-6/113519938468?hash=item1a6e50cba4:g:ZekAAOSwQTNZtpps


:: Razmotri Sanwa, oni bi trebalo da imaju, ili Peaktech
::
:: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: Gordon Allport
::
:: :: Planiram da uzmem jedan nov, ali mora da bude kao i ovaj. Mora da ima Auto rang
:: :: Nesto cu odavde nabavit
:: :: https://www.ebay.com/bhp/auto-range-multimete
:: ::
:: ::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Fluke kalibracija 22.01.2019. 13:08 #653238

status: user
broj poruka: 7695
to kad koristis u servisima za profi stvari i u pitanju su decimali ,ne verujem da ce tebi to trebati u amaterske svrhe.
Voltcraft je solidna nemacka marka odatle sam ga i dobio ,Tu pistolj lemilicu nisam nesto preterano koristio ,ali jbt 10 godina ,ona i ne sme da se koristi za osetljive elektricne uredjaje zbog zracenja koje moze da osteti neke poluprovodnike. Pre toga sam imao Iskrine dve pistolj lemilice koje nisu dugo trajale ,a upotrebljavao sam ih kao i ove po potrebi ,odvali se drzac vrha zbog temeperature itd ....


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Re: Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 17:05 #653246

status: user
broj poruka: 1083
Vidis ono levo crveno dugme, e zbog njega dugo traje taj unimer. Nadji jedan noviji koji ima poseban ON OFF prekidac. A traje i zato sto je zasticen od pogresnog spajanja,Na primer stoji za merenje otpornika a stavis u uticnicu za 220 v, on pokaze 220 v.


:: Pa kad ga ne koristis :)
:: Odlican je, ima sve sto treba
:: Zaboravih da pomenem jednu bitnu stavku kod unimera - TrueRMS: https://goo.gl/ibbg1
::
:: Iskopao sam sliku unimera koji sam ranije koristio: http://oi47.tinypic.com/69dq3a.jp
:: Evo i racun: http://oi47.tinypic.com/xfds1k.jp
:: Prodao sam ga pre par godina za fine pare. A za Voltcraft sam se bas namucio
::
:: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: Gordon Allport
::
:: :: https://tecnolinoa.weebly.com/blog/voltcraft-m-3850-manua
:: :: Kao nov je
:: ::
:: ::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 18:17 #653248

status: user
broj poruka: 18940
Pa evo ti Fluke 87, ima sve te zastite, bukvalno je skoro nemoguce da ga spalis, off nije dugme, nego na obrt skroz levo, nece tu da rikne nista. A i to je pouzdanije nego dugme po meni. Voltcraft koji sam imao je imao to dugme, meni to nije bilo prakticnije, sem ako radis samo sa odredjenom jedinicom.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: Vidis ono levo crveno dugme, e zbog njega dugo traje taj unimer. Nadji jedan noviji koji ima poseban ON OFF prekidac. A traje i zato sto je zasticen od pogresnog spajanja,Na primer stoji za merenje otpornika a stavis u uticnicu za 220 v, on pokaze 220 v
::
::

:: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Re: Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 18:34 #653249

status: user
broj poruka: 1083
Kupicu unimer samo ako ima posebano dugme za palenje i gasenje. A ako nema ugradicu ga ja . Necu ja okrecati dugme levo desno samo da bi ga ugasio,

:: Pa evo ti Fluke 87, ima sve te zastite, bukvalno je skoro nemoguce da ga spalis, off nije dugme, nego na obrt skroz levo, nece tu da rikne nista. A i to je pouzdanije nego dugme po meni. Voltcraft koji sam imao je imao to dugme, meni to nije bilo prakticnije, sem ako radis samo sa odredjenom jedinicom.
::
:: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: Gordon Allport
::
:: :: Vidis ono levo crveno dugme, e zbog njega dugo traje taj unimer. Nadji jedan noviji koji ima poseban ON OFF prekidac. A traje i zato sto je zasticen od pogresnog spajanja,Na primer stoji za merenje otpornika a stavis u uticnicu za 220 v, on pokaze 220 v
:: ::
:: ::
::
:: :: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp Rogi 22.01.2019. 18:45 #653250

status: user
broj poruka: 3466

Ja neki fluke što sam gledao čini mi se da je točak na off i kako okreneš negde on se pali tj kako okrenes da izabereš jedinicu




:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 18:55 #653251

status: user
broj poruka: 18940
Ok ako ti je to zelja, verovatno si navikao tako godinama, ja ne volim takve modifikacije. Inace, zaboravih da pomenem, ima i auto off.

@duqp, procitaj brate do kraja, napisao sam vec :)

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: Kupicu unimer samo ako ima posebano dugme za palenje i gasenje. A ako nema ugradicu ga ja . Necu ja okrecati dugme levo desno samo da bi ga ugasio,
::
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Lug Sve made in prc 22.01.2019. 19:06 #653252

status: user
broj poruka: 978
unimeri nekolko komada, DT8208A 1kom, DT838 bar dva komada, prcvoljak DT182 1kom., lemilice Baku, duvaljka 857D, i lštapna 936D., e da. imam i jedan analogni kineski `sunwa, sanwa` bemliga kako tačno piše, u jedan takav sam ugradio ESR-metar, napravio sam ga prošle godine., i imam jedan L-metar, takođe samogradnja.da, imam i jedan osciloskop, stari katodni, japanac Leader LBO520A., fale mi razni šrafcigeri, klešta, i slična siturija..

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: Re: Re: Ovaj ja koristim od 1996 22.01.2019. 19:07 #653253

status: user
broj poruka: 7695
Moj kinez ima power on i autopower off koji radi na drugom pise da ima autopower off ali to ne radi ,a taj meri frekvenciju i temperaturu ,dobra je ta opcija ,da ne bi sjebo birac opsega.Treci mi je Iskra unimer 33 analogni ,ali to slabo koristim .Nesto razmisljam da kupim unimer sa amper klestima i taj autorange ,ali imam ih vec 3 :) .

Imarkovic dobro je kad ima autorange ,

https://www.petervis.com/meters/Excel_DT9205A/Excel_DT9205A/Excel_DT9205A.gif


:: Kupicu unimer samo ako ima posebano dugme za palenje i gasenje. A ako nema ugradicu ga ja . Necu ja okrecati dugme levo desno samo da bi ga ugasio,
::
:: :: Pa evo ti Fluke 87, ima sve te zastite, bukvalno je skoro nemoguce da ga spalis, off nije dugme, nego na obrt skroz levo, nece tu da rikne nista. A i to je pouzdanije nego dugme po meni. Voltcraft koji sam imao je imao to dugme, meni to nije bilo prakticnije, sem ako radis samo sa odredjenom jedinicom.
:: ::
:: :: Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
:: :: i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja
:: :: Gordon Allport
:: ::
:: :: :: Vidis ono levo crveno dugme, e zbog njega dugo traje taj unimer. Nadji jedan noviji koji ima poseban ON OFF prekidac. A traje i zato sto je zasticen od pogresnog spajanja,Na primer stoji za merenje otpornika a stavis u uticnicu za 220 v, on pokaze 220 v
:: :: ::
:: :: ::
:: ::
:: :: :: :: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jammin ^^ 22.01.2019. 19:28 #653254

status: user
broj poruka: 234
Bude na pijaci dobrog, polovnog alata, za Fluke su svi culi, pa dignu cijenu.
Kupih Metex 3850d multimetar za 5e, jeste da je bio prljav, ali dobro ocuvan, nije los.

Black&Decker mi je zadnja opcija od kvalitetnijeg alata, Makita omiljena, ali nije najbolja u svemu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Za cirka 900 dinara, pre dve-tri godine, 22.01.2019. 22:24 #653258

status: user
broj poruka: 10985
ponovio sam se sa ovim ``pekinezerom``:
https://is.gd/mLFHsr

Radi za sve pare, pa jos x100. Meri sve chega normalan serviser moze da se seti. Pouzdan, precizan, ``udoban`` za rad (silikonska ledja sa ``nogicom``, promenljivi ugao displeja, batareja traje ONOLIKO...) i, shto napisa nenika, ima ``on/off` gumb.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Lug solidan pekinezer samo džombav 23.01.2019. 17:14 #653284

status: user
broj poruka: 978
baš taki i sti imam, i najviše me privuklo to on/of dugme, i brojač do 200khz., koristim najviše ove male 838


AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 23.01.2019. 17:58 #653286

status: user
broj poruka: 9460
Tortosss, ma de nije dobar. Unimer boli glava i maltene sve ti zavrsi oko nekog klasicnog merenja kojecega.
Jedina mana, ako se uopste moze reci za ovakav tip unimera sa okretnim preklopnikom je da se lako sprze.
Ja sam ih sigurno 5 ubio do sada. Dovoljno je da zaboravis prebaciti sa Ohm na V ako meris malo veci napon i caos :)
Neke sam uspeo da sredim, a neke ne.

Samo, gde ga nadje za 900din, ja bih odma 10 uzeo. Ja sam ih placao 980rsd. :D :D :D



- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp @majstori 23.01.2019. 20:41 #653293

status: user
broj poruka: 3466

A po vama koji je dobar za merenje na matičnim pločama mobilnih telefona?

Precizan pouzdan da lepo ima beep I tako :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 23.01.2019. 20:48 #653294

status: user
broj poruka: 9460
Bez obzira da li je to telefon ili mb, svaki je ok. Precizan je i ovaj kinez od 900 din i nista losije nece izmeriti od Fluke.
Onaj ko zna sta meri i radi, dovoljan mu je ovaj kinez. A ako ne zna posao, nece ga ni Fluke u kompletu sa Rigolom izvuci :)
Ono sto se da ispitati kod kvara telefona ili MB, kazem jos jednom, tu je svaki ispravan unimer ok.
Za ostala ispitivanja, merenja i dijagnostiku se svako snalazi na svoj nacin :)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika2009 Re: @majstori 23.01.2019. 20:58 #653295

status: user
broj poruka: 1083
Ovaj se meni svidja
http://dodatnaoprema.com/ut804-digitalni-multimetri/multimetri-unimeri-za-mobilne-telefone-cene/5277

https://www.youtube.com/watch?v=WHtPgJp7Qfc

https://www.youtube.com/watch?v=ZfSkMwbuv1I

MALA JE RAZLIKA IZMEDJU MAJSTORA I SEGRTA, ali je bitna u tezim situacijama.Onda se vidi razlika izmedju majstora i segrta.


::
:: A po vama koji je dobar za merenje na matičnim pločama mobilnih telefona?
::
:: Precizan pouzdan da lepo ima beep I tako :)
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Najjace od svega tu je ESR tester 24.01.2019. 23:31 #653321

status: user
broj poruka: 7695
koji testira elektrolit kondezatore bez odlemljivanja sa ploce ,srecemo ih i na maticnoj ploci i na napajanju ,a to je i najcesci kvar na istim ,ako ne racunamo kvar usled pregrevanja chipseta i CPU-a gde bi trebao reball ,ali to je neka druga prica.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646078.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs