Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Teamview da li je bezbedan?
STRANA 1 OD 1
AaAa Teamview da li je bezbedan? 17.06.2019. 22:35 T66925

status: user
broj poruka: 657
Da li je bezbedan za koriscenje? Devojka kada ne zavrsi na poslu sve sto ima, sedne pa od kuce zavrsava taj ostatak,poveze se sa kompom u firmi i odradjuje neke dokumentacije u kojima ima i pasosa klijenata i drugih vaznih dokumenata. Koliko je to sigurno raditi na taj nacin?
Negde pise vezano za team `ukoliko primete da se koristi u profesionalne svrhe, dobice poruku da ce joj blokirati koriscenje programa`? Jel neko upoznat sa teamview situacijom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Teamviewer? 18.06.2019. 01:22 #657273

status: user
broj poruka: 10985
Od Symantec pcAnywhere (Win 95 era - cini mi se da sam ga jos tada bio koristio) pa naovamo, ``najnesigurniji`` programi su upravo ovi koji pdrzavaju tkz. ``remote access`` protokole. Ni Teamviewer nece biti izuzetak. Tvoja djevojka bi lako mogla da strada od nekog ``ransomware-a``... Narocito ako nema dobre prijatelje medju ruskim gangsterima-hakerima...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Viewer... 18.06.2019. 05:55 #657275

status: user
broj poruka: 6643
Nisam čuo da nije bezbedan, baš nigde. (ali, ništa nije sto posto bezbedno)
Profesionalne svrhe... u ovom slučaju, JA mislim da se ne radi o tome, profesionalne svrhe su popravke i održavanje računara na daljinu, više njih od strane jedne osobe-firme, a korišćenjem tw-a. Pošto se ovde radi o vezi jedan-sa-jednim računarom, tj. ne zarađuju se pare direktno putem ovog softvera, a najbitnije je da je u pitanju veza sa samo jednim računarom... mislim da neće biti problema. Skoro sam siguran, 98%.
Ovo sa ransomwareom,... pa, ako preko ičega ne ide, to je tw, bitno je da budu obezbeđena oba računara jednako, i ovaj kod kuće, koji verovatno, mnogo više i opuštenije vršlja po internetu.

Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: Teamview da li je bezbedan? 18.06.2019. 08:39 #657278

status: user
broj poruka: 1327
Teamviewer je bezbedan sam po sebi ali ostavljanje upaljenog kompjutera sa Remote access-om na enable i konetktovan na internet nije.


:: Da li je bezbedan za koriscenje? Devojka kada ne zavrsi na poslu sve sto ima, sedne pa od kuce zavrsava taj ostatak,poveze se sa kompom u firmi i odradjuje neke dokumentacije u kojima ima i pasosa klijenata i drugih vaznih dokumenata. Koliko je to sigurno raditi na taj nacin?
:: Negde pise vezano za team `ukoliko primete da se koristi u profesionalne svrhe, dobice poruku da ce joj blokirati koriscenje programa`? Jel neko upoznat sa teamview situacijom?
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
AaAa Hvala na odgovorima :) 18.06.2019. 09:49 #657279

status: user
broj poruka: 657
@tortojed pa to me najvise i brine, e sad ne znam kako oni to provale ali generalno je dugo ukljucena na tw. Slabo prijatelja ima ovde a kamo li u rusiji .)
@Pisko malo si mi priblizio sliku tog profesionalnog dela, pa mislim da tu nece imati problema, hvala.
Sta podrazumevas pod `obezbedjena oba racunara jednako`? U firmi ne znam kakvu zastitu imaju a kod kuce imam samo 360 total?
@count nekad joj ostane i preko vikenda upaljen tw auu

Da dodam, ja sam joj namestio da joj sifra bude neka njena koju je smislila a onaj ID je uvek isti, da li je to pametno.. To sam uradio iz razloga sto uvek mora da slika monitor pre izlaska iz firme zbog one tw sifre. Koliko je to pametno?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rynskelath commercial use 18.06.2019. 13:16 #657282

status: user
broj poruka: 484
Sto se tice bezbednosti - nikad dosta, kao i opreza.

Jedini savet koji mogu sto se toga tice da ti dam, jeste da ugasis unauthorized remote control i pustis da se logujes samo sa mailom, password-om i drugim password-om koji se postavlja za svaki pc posebno. To je neki moj savet koji sam i ja sebi uradio i do sada nikada nisam imao problema a na pc-u mi je TV upaljen non stop

Sto se tice non-commercial usage - tu si miran ako se sa jednog pc-a kacis samo na jedan pc (mislim da nema vremenskog ogranicenja na mesecnom nivou ali nemoj da me drzis za rec)

Ukoliko se sa jednog kompa, kacis na vise racunara (u toku jednog meseca), TV ti racuna vreme, mislim da mesecno imas nekih 80h (nisam nasao na tacnu informaciju na netu) i posle toga ti je zabranjena upotreba istog dok ne prodje taj mesec ili ukoliko ne platis sada novu Subscription (upozorice te TV sam, ne moras da brines)

E sad, cim jednom predjes vremensko ogranicenje na mesecnom nivou, sledeci mesec ti se smanjuje vreme za nekih 50% valjda (znaci ako si prvi mesec imao, npr. 80h free, sledeci ces imati 40 i tako do kraja…, dok opet ne predjes 40h koriscenja pa ti smanji na 20)

Dokle god nemas problema, koristi ga i uzivaj, samo ti savetujem da uradis ono od pocetka odgovora

Pozdrav

Cpu: Intel I5-3570 @ 3.4ghz
MB: AsRock B75 pro3-m
Ram: 12Gb Kingston DDR3
GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr5
Case: Chieftec Dragon
Mis: Genius Gila
Tastatura: Logitech g910
Monitor: 2x 24` ViewSonic
SSD 240 Gb
HDD 3x 500gb

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 18.06.2019. 14:05 #657283

status: user
broj poruka: 2998
Mislim da nije nista bezbedniji ili nebezbedniji od programa slicnog tipa. Ali imao sam takva iskustva da se zaglupi nekada i da ne mogu da pristupim kompu dok ga rucno ne restartujem, pa to onda malo ubija poentu istog.

A da li neko zna dobar program za streamovanje/remote desktop na lokalnoj mrezi? Nesto kao steam in-home streaming, ali da radi nezavisno od njega?

Dakle, da moze da istera 1080p 60fps i da ne zagusi procesor i gpu previse.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dantes TeamViewer 18.06.2019. 15:54 #657286

status: user
broj poruka: 492
funkcionise na taj nacin da se dva racunara povezu preko njihovog remote servera, koji je na netu i ta konekcija prolazi kroz firewall*e. UltraVNC pravi direktan kontakt izmedju dve masine pa mozes eto kontati da ako tako nema treceg lica koje to sve gleda. Ima vise zezanja da se postavi, al za jedan besplatan softver sasvim dobro radi. Naravno nema te neke funkcije koje nudi TeamViewer, al bi privatnost trebalo da je veca. VPN bi bio najbolje resenje, al eto kontam da nije opcija u toj firmi cim pitas za druge programe.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic JovanZ 18.06.2019. 19:32 #657289

status: user
broj poruka: 18940
Koristim u tu svrhu VNC. Na Linuxu je dobar TigerVNC kao server, posle mu pristupas kojim god hoces kao viewer, za Windows koristim RealVNC, koji nije besplatan. UltraVNC je isto jako dobar, uz puno opcija. VNC je dobar i za udaljeni pristup, pomocu javne IP adrese preko odredjenog porta, podrazumeva se zastita firewall-om, takodje ta javna IP se maskira drugom adresom, itd.

VPN je isto sigurna varijanta, ali funkcionise tako sto se pomocu njega povezuje u mrezu infrastrukture, pa samim tim nosi odredjeni rizik, a potrebno je uraditi niz mera zastita ako hocemo da izolujemo konekciju.
U svakom slucaju bez adekvatne zastite otvara se port i rizik za Ransomware i ostale uljeze koji nasumicno skeniraju ceo internet.

Postoji i AnyDesk kao besplatna varijanta, zamena za TeamViewer.

Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne
i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja.
Gordon Allport


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko (t)eam (v)iewer 18.06.2019. 22:31 #657291

status: user
broj poruka: 4228
Imaš nekoliko nivoa bezbednosti da podesiš u samom programu koji će biti instaliran na host mašinu (računar NA koji se priključuje). Jedna od njih je postavljanje `bele liste`, tj liste računara sa kojih je moguće priključivanje. Tu možeš staviti barem tri računara ili telefona, jer je tako manja verovatnoća da će sva tri u isto vreme biti u nemogućnosti da se priključe.

Takođe, dobro je što si postavio lozinku, još bolje bi bilo da se ta lozinka povremeno menja. Da ne bi morali da izmišljate lozinku napravite neki šablon po kojem ćete menjati lozinku (lozinka1, lozinka2, lozinka3... lozinkaA, lozinkaB, lozinkaC). Naravno, izbegavajte reči kao što su `lozinka` `password` itd.

Što se tiče komercijalne upotrebe, u poslednjih nekoliko nedelja moje mušterije koje koriste tv za udaljeni pristup žale se da ne mogu više da ga pokrenu zbog `sumnje da se koristi u komercijalne svrhe` Blokiran je tv na celoj ip adresi, jer i kad se instalira na računar na kome pre toga nije bio instaliran dobija se poruka o sumnjivom korišćenju. Nevezano za verziju.

Jedna od alternativa koju sam probao je RealVNC koji ti nudi besplatnu verziju ako se zakuneš da ćeš ga koristiti za ličnu upotrebu. Od profesionalne verzije ga razlikuje to što nema mogućnost prenosa podataka i udaljenog štampanja. I što je jeftiniji bar za 36€ na godišnjem nivou.

Lično koristim biznis verziju tv i doplaćujem za novu svake godine.

Pozdrav!

Vlada

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ Bacim pogled, hvala 21.06.2019. 00:59 #657328

status: user
broj poruka: 2998
Ako moze da istera 60fps preko mreze, odlicno :)


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646089.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs