Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Delovi za PVC prozore - okovi i mala pomoc
STRANA 1 OD 1
neXus2000 Delovi za PVC prozore - okovi i mala pomoc 23.06.2019. 23:45 T66944

status: user
broj poruka: 3346
Da li negde u blizini centra grada mogu da se kupe rezervni delovi za PVC prozore? Moze naravno i malo sire (samo da nije NBG ili Zemun ili tri p.m. udaljeno), cak moze i Borca.

U sustini, ono sto mi treba su oni metalni delovi, koji se usrafljuju na stok prozora, a u koje ulazi prozorska spojnica (koja se steluje za zimski-letnji rezim) koja zatvara prozor. Cak i ona na donjem uglu koja je malo duzeg i drugacijeg oblika.

Hocu sve da ih zamenim, a da ne budu ove krte, ako da su pravljene od legure magnezijuma. Ova donja mi je je pukla, koja je glavna za sve. Tek sam danas primetio, jer sam se ubijao da nastelujem prozor. Npr. ako se prozor otvara sa desna na levo, ta stangla stoji u donjem denom uglu, na desnoj strani stoka.

E sad jedan problem, zbog ubistva pri stelovanju.

Rucica prozora ne ide na dole skroz pri zatvaranju prozora. Poceo sam da skidam sve te `magnezijumske hvataljke`, dok nisam utvrdio da gornja i ona na strani sarki prave problem. Kad njih skinem, prozor se zatvori. Kad su one tu nakacene, onda rucica dodje ukoso. Cak sam i uspeo sa gornjom namestenom da nekako spustim rucicu prozora na dole, ali ona sto je blizu sarki pravi problem.

Probao sam sve moguce srafove (ravni i imbus), ali ne lezi vraze. Cak sam provalio da unutrasnju gumu (ona koja je na stoku) i dihtuje, ali ovu na prozoru nizu, ne dihtuje. Ne oslanja se na stok.

U cemu je fazon?



:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Najverovatnije, doslo je do visestruke deformisanosti 24.06.2019. 23:06 #657431

status: user
broj poruka: 10985
kako plastike (na koju se ``oslanja`` mehanizam za otvaranje/zatvaranje) tako i samog mehanizma. Kao i obicno, zamisao (teorija) biva kompromitovana izvedbom (praksom): u zelji da se ustedi, umesto tankih lajsni, plocica i poluga od hromiranog (nerdjajuceg) celika (ili, barem mesinga), primenjuje se aluminiljum (i to njegova najsugavija, krta, supljikava varijanta, od koje se inace rade jeftine tv antene i slicno, umesto aluminijuma livenog pod pritiskom, cija je cvrstina 10x vecca...).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs