Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Energetski razredi
STRANA 1 OD 1
Bundeva Energetski razredi 18.09.2019. 19:43 T67077

status: user
broj poruka: 408
F1! Pomoc!

Gledam neke ves masine i sad isti brand i vrlo slicna masina, jedna ima energetsku klasu B a druga A+++. Razlika je 50e vise koliko je A+++ ves masina. Obe su na snizenju s tim sto je ova sa B nesto manje zapremine sto meni odgovara, 8kg namesto 10kg

Moze li mi neko reci kolika je prakticna razlika, tj. da li ova sa boljom klasom zaista ustedi struju mereno na mesecnom ili godisnjem nivou i da li se isplati dati 50e vise za to?

Hvala najlepse :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli 18.09.2019. 22:11 #658715

status: user
broj poruka: 1372
https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_energy_label#Washing_machines_and_tumble_dryers
__________________
https://fetket.portfoliobox.net

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bundeva Ne mozes da se snadjes u moru informacija 19.09.2019. 08:12 #658718

status: user
broj poruka: 408
Da li neko prskticno zna koliko B trosi vise od A+++ ?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Simon72 ... 19.09.2019. 12:17 #658720

status: user
broj poruka: 2800
Za belu tehniku ima smisla pre svega nešto što radi 24 casa.
Veš mašina ne radi stalno tako da ...
Za televizore nema potrebe to da gledaš.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Influencer Re: ... 19.09.2019. 13:51 #658721

status: user
broj poruka: 148
Pogotovo ako preCednik drzi slovo o Ka i Em-u i EU. Tada mora da se svako od nas pazljivo fokusira na svaki izgovoren glas/slovo a podsecam da je od skora i Pink u HD rezoluciji a to je preCednikovo omiljeno objavljivaliste i lepih a pogotovo ruznih vesti. Znaci svaki pixel/texel i ostalo mora da se ugravira u mreznjacu plus da se ima fensi ozvucenje kako bi njegov milozvucni glas u rangu Decanskih monaha sto bolje dopirao do prednjeg korteksa. Usi da se operu svaki put pred najavu gostovanja gorepomenutog.

Hebes u tom slucaju energetski razred i pojacala i vatazhu zvucnika i samog televizora, preCednik je preCednik.

:: Za belu tehniku ima smisla pre svega nešto što radi 24 casa
:: Veš mašina ne radi stalno tako da ..
:: Za televizore nema potrebe to da gledaš
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Neprecizan odgovor 19.09.2019. 16:49 #658725

status: user
broj poruka: 6643
Sva ta svinjarija sa energetskim razredima, baš kao i euro 2-3-4-5-6 motori, su izmišljotina EU monopolista kako bi nekako zaustavili ili bar usporili prodor žutih. Kod kola, videli smo šta je u pitanju, uveliko prevara u softveru koja je bila dozvoljena samo nekima i bezočno laganje o karakteristikama i potrošnji koje gutamo samo tako. Kinezima nikada. LM šta je fora kod specifično veš mašina, neprecizno odgovaram jer me mrzi da guglam koliko je stvarno `norma` potrošnje za koji razred, a baš si to pitao, jer ne radi se samo o potrošnji struje, već i o potrošnji vode. U kombinaciji, to je jedno veliko sranje, takve mašine imaju problema sa pranjem, tj. NE PERU kao stare mašine, ostaje im neispran prašak, a i pranje bez vode je s*anje, pogotovo u većinski tvrdovodnim krajevima kod nas. Ušteda u struji i vodi plaća se na ćuprini - pranje traje produženo a nekad nikada ne znaš do kada traju (npr. čuven problem sa nekim gorenje mašinama koje ne mogu da uđu u centrifugu jer bezuspešno pokušavaju da balansiraju zgužavani mokar veš koji se upetljao, potraži elitesecurity ili druge forume). Uštedićeš moj k, batali to sranje. Da bi se veš prao, treba da se vrti i treba mu vode i da se smoči i da se ispere. Nikakve bajke o smanjenju ne bi trebalo da pušimo, moderni prašci u sebi sadrže toliko maskirajućeg belila koje u stvari prekriva privremeno prljavštinu, a vremenom ispare i onda veš `požuti` odnosno pokaže se kakav je, da bi mogle da podrže takve `energetski efikasne` programe koji u stvari - ne peru. Dakle, NEĆEŠ uštedeti ništa. Verovatno obratno, plus postoji verovatnoća da nećeš biti zadovoljan pranjem. Proguglaj forume, naše.
Budale računaju na sreću.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 19.09.2019. 18:26 #658727

status: user
broj poruka: 4739

To samo za frižider ima smisla, a mašina ovo što kažu Piško i Simon.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ama, kupi ono shto ti se bolje uklapa... 19.09.2019. 19:05 #658730

status: user
broj poruka: 10984
u prostor i u trenutne finansijske mogucnosti. Razlike, u smislu potroshnje su MIZERNE, pod uslovom da mashina pere TVOJE rublje odnosno krpe koje pripadaju jednoj prosechnoj serbistanskoj porodici (da nije self-service laundry). Razlike (ushtede) se, koliko-toliko vide u sluchaju da se radi o klima-uredjajima, grejnim telima korishcenim tokom cele grejne sezone, friziderima, zamrzavachima itd.. Ako laundromat ukljuchujesh 2-3 puta nedeljno po par sati, razlika u rachunu za struju, mesechno, iznosice stotinjak rsd... Uostalom, evo prorachuna vezano za mashine za sushenje v.:

https://is.gd/pW0aEs

``Kada se u jednačinu ekonomičnosti ubaci cena uređaja, relacije se menjaju i to je najvažniji zaključak – pokazalo se da je za 100 ciklusa sušenja godišnje tokom 5 godina mašina B klase manjeg kapaciteta najviše isplati, iako je A klasa daleko ekonomičnija ``
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bundeva Hva svima :) 20.09.2019. 09:49 #658738

status: user
broj poruka: 408

Uzimam jeftiniju. Ova A+++ mi je mozda losija jer umesto standardnih 8kg ima bubanj od 10kg a ne znam kako se to odrazava na to sto mi nemamo nikad preko 5kg vesa. 10kg ves masina deluje mmnogo

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Hva svima :) 20.09.2019. 10:34 #658739

status: user
broj poruka: 6643
...nehotično si doneo pravu odluku, u mašine velikog kapaciteta, a to je za kućne uslove 6 i više kila, ako im centrifuga ide preko 600rpm, a to je dno danas, MORA biti baš ta max težina unutra inače rapidno odu ležajevi...ili, ako ima zaštita, ona je Pere ili odugovlači pokušavajući da izbalansira teret. Caka do cake.
Budale računaju na sreću.

::
:: Uzimam jeftiniju. Ova A+++ mi je mozda losija jer umesto standardnih 8kg ima bubanj od 10kg a ne znam kako se to odrazava na to sto mi nemamo nikad preko 5kg vesa. 10kg ves masina deluje mmnog
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60264. Broj poslatih odgovora: 645987.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs