Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Kradja unutar kuce,zastita POMOC
STRANA 1 OD 2  
perrakojot Kradja unutar kuce,zastita POMOC 05.12.2021. 20:13 T68511

status: user
broj poruka: 985
Drugari,danas sam imao slucaj da je neko unutar kuce usao u moju sobu i iz mojih pantalona izvadio solidnu sumu novca... Tuzno je to sto ne mogu da verujem nekom od ukucana,ali planiram da se zastitim. pade mi na pamet elektronska brava od sobe u kojoj drzim novac i sl... sta mi mozete preporuciti,na koji princip da radi,wifi,bluetooth,ili klasicna brava koja se sama zakljucava i otkljucava pritiskom na dugme na privesku,kao centralna brava kod kola? AKCENAT JE NA NAJJEFTINIJEM RESENJU KOJE RADI POSAO, tj sprecava da neko udje u sobu kad nisam tu,a zakljucava zamnom i otkljucava vrata preda mnom... vrata su relativno obicna sobna vrata,klasicnu bravu imaju...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
caranovic Pa koliko vas zivi bre u toj kuci? 05.12.2021. 20:52 #673660

status: user
broj poruka: 434
50 ?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: Pa koliko vas zivi bre u toj kuci? 05.12.2021. 21:10 #673661

status: user
broj poruka: 985
kakve veze ima koliko nas zivi u kuci sa pitanjem za pomoc koje sam postavio???


:: 50
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
leruman re 05.12.2021. 21:43 #673662

status: user
broj poruka: 145
Sta fali malo kvalitenijoj bravi za vrata i kljucem koji ne moze da se kopira bez kartice?


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: re 05.12.2021. 22:43 #673663

status: user
broj poruka: 985
hocu da mogu da kontrolisem bravu bez guranja kljuca,okretanja kljuca ,tj. bezpotrebnog gubljenja vremena... najbolja bi bila neka brava na daljinske komande,bez obzira dal je to preko wifi,bluetooth ili kao auto brave,samo da je one click patent ...


:: Sta fali malo kvalitenijoj bravi za vrata i kljucem koji ne moze da se kopira bez kartice
::
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed pero-kojote, zemljace moj... 05.12.2021. 22:55 #673665

status: user
broj poruka: 10985
cak i u Zrenjaninu ces naci barem 2 bravara koji su u stanju da ti ocas posla prilagode neku auto bravu, sa sve daljincem, za montazu na ``obicna`` vrata.

Profi resenje:
https://is.gd/ihp8c9

Kod kineza je verovatno jeftinije - pogledaj u Koce Kolarova ulici...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vexlord Kad si dosao 05.12.2021. 23:22 #673667

status: user
broj poruka: 1043

U takvu situaciju bolje resenje je da promenis mesto prebivalista. Tuga i zalost je sto ti u svom domu razmisljas o zakljucavanju. Hoces zakljucavati i dok spavas? Da te neko ne ugusi jastukom jer im zakljucavas vrata da ne mogu da ceprkaju? Novac=racun kartica, ako ti ukradu karticu iskoristice je do par hiljada dinara bez pin koda pa idi vidi na kameru ko je to radio i resi na taj nacin a ne da zivis u strahu

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: pero-kojote, zemljace moj... 06.12.2021. 01:23 #673668

status: user
broj poruka: 1620
:: Profi resenje
:: https://is.gd/ihp8c

Nisu ni takve stvari rešenje - da izvineš, ode čovek u toalet na malo duže, zaboravi telefon u dnevnoj sobi i šta onda?

@perrakojot
Pravo rešenje je naći počinitelja i trajno regulisati tu situaciju. Ako je nije moguće regulisati, onda se već zna - jedan ide iz kuće, bilo to po dogovoru ili nogom u zadnjicu.

Jedno zapamti, i to je jedino sigurno, nažalost:
Kada živiš u kući sa nekim ko je podložan takvim stvarima (nevažno da l` to bilo zbog kocke, droge, bezobrazluka, nemaštine...), samo je pitanje trenutka kada će se ponoviti. Možda prođe i godina/dve/pet, ali budi siguran da će se ponoviti, i tu nikakve brave ne pomažu... prosto živiš sa osobom u istoj kući - u nekom trenutku će soba ostati otvorena, a bukvalno 2 sekunde su dovoljne, veruj mi.

Navodim samo neke od nebrojeno mnogo glupih primera, ali možda promaja zadrži vrata dovoljno dugo da ih ni ta haj-tek brava ne zaključa iste sekunde kad napustiš sobu, ili se desi možda baš kad budeš odlučio da se odseliš odatle, pa u toku iznošenja jednog dela stvari zaglaviš vrata, ili da bi uneo novi TV u sobu... kapiraš već... čovek je u svojoj kući uvek opušteniji, a tako i treba da bude... brava nije rešenje srži problema, samo odlaganje neizbežnog...

Pričam ti ovo iz iskustva, kao brat osobe koja je imala isti takav problem. U konkretnom primeru, cimer je ukrao ozbiljnu sumu novca u kešu i kroz par sati sve zgovnjao na ruletu. Igrom slučaja, imali smo tu sreću da je osoba bukvalno par dana ranije završila kupovinu svog stana (jasno je da takva persona ne može biti sposobna da kupi sebi stan, ali tako se namestilo - delimično od nekog nasledstva, neka sitna doplata itd.), ali zbog ove i sličnih gluposti koje je pravio, na kraju nikada nije ni živeo u svom - uz pomoć advokata smo napravili ugovor o `pozajmici`, kao potvrdu da je uzeo novac, pa onda i ugovor kojim je njemu bilo zabranjeno otuđenje, a nama dozvoljeno izdavanje stana i naplata u ime vlasnika, pa je na taj način kroz nekoliko godina i otplaćen dug (naravno, uz uračunatu kamatu, troškove advokata, troškove amortizacije stana, troškove inicijalnog opremanja praznog stana da bi uopšte mogao da se izdaje za razumnu sumu itd.).

Danas slobodno mogu da kažem da je tu bio jedan `srećan` završetak. A šta se dešava kada je u pitanju osoba koju nema pas za šta da ujede, ili možda ima dovoljno `jaka leđa` pa joj ne možeš ništa, ne želim da pomišljam jer mi svašta pada na pamet.

Ako je u pitanju porodica/familija, jbg, suoči se pa vidi šta i kako - to nisu neoprostive stvari, samo pare, ali obraz mora da bude čist da bi se nastavilo dalje... tačnije, sva četiri obraza, ne samo jedan ili dva.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot kod mene 06.12.2021. 09:21 #673675

status: user
broj poruka: 985

u kuci je apsolutno ceo zivot vladalo apsolutno poverenje,znaci NIKO NIKAD nije ni pomislio da ce mu nesto zafaliti,BUKVALNO pare svacije su znale da cekaju po dva dana na stolu,komodu,niko ih nebi pipnuo.
Ovo su neki novi momenti,posto od trenutka kad sam zadnji put drzao pare i vratio ih u dzep,i skinuo te pantalone da se preobucem za ulicno igranje sa cerkom,do momenta kad smo se vratitili i kad sam nasao pantalone na podu bez para u dzepu,prslo je veoma kratko vreme,logickim razmisljanjem sam shvatio ko je jedini bio u prilici i ko je jedini znao da taj dan imam vecu kolicinu para u pantalonama jer ih je video neposredno pre mog odlaska na ulicu sa decom,99,9% sam siguran ko je uzeo,a razlog zasto je uzeo verujem da ne zna ni ta osoba, trenutno nerazmisljanje na pravi nacin.
Ali ne znam dal je frka koju sam digao uplasila tu osobu,ili mogu ocekivati opet nesto slicno,zato hocu vrata sa daljincem,idealno bi bilo princip rada centralne brave na kolima,daljinac,domet 20-30 metara,klik klik i gotovo...
Q Torto zemo,ne znam koji bi se majstor zezao u bednom zrenjaninu sa mojim problemom...verujem da bi me svi odbili... A sta si mislio da ima kod kineza u koce kolarovoj,nisam taj deo bas skapirao???
ideja da neko ide iz kuce je neprihvatljiva,jer svako poseduje deo te kuce,ne mozes nikog naterati da se seli a ni ne zelim da se neko seli,samo zelim da imam vrata koja cu zakljucavati daljincem,umesto metalnim kljucem kao sada sto radim...
Ako jos neko ima neki pametan predlog za bravu,neka javi,sve razmatram,jedno sigurno ugradjujem...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - - - 06.12.2021. 12:17 #673676

status: user
broj poruka: 1470
Kontrola pristupa, sa el.magnetnom bravom?
Ja bih lično išao na šifrator sa otiskom prsta, ne moraš da brineš da ćeš zaboraviti daljinac ili slično, ali naravno možeš uzeti i relej sa daljincem.


Black Wolf

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: - - - - - 06.12.2021. 12:28 #673677

status: user
broj poruka: 985
ja bi daljinac, ali zvao sam apsolutno svako mesto koje prodaje slicne stvari,niko nema nista slicno u prodaji...


:: Kontrola pristupa, sa el.magnetnom bravom
:: Ja bih lično išao na šifrator sa otiskom prsta, ne moraš da brineš da ćeš zaboraviti daljinac ili slično, ali naravno možeš uzeti i relej sa daljincem
::
::
:: Black Wolf
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vexlord Kakav daljinac te spopao? 06.12.2021. 13:34 #673678

status: user
broj poruka: 1043

Da izmislis komplikaciju i dodatni trosak

https://www.gembird.rs/artikal/kontrola-pristupa-fr-t1-kontrola-pristupa-otiskom-prsta - tagom-ili-ifrom

Ima svoje napajanje, tagove sakrij od te osobe obavezno ili ih ne dodaj uopste

Koristi lozinku ali da ti ne vidi koja je pa da udje tako, jbg pokrij drugom rukom i kucaj

Otisak prsta znas sta je.

Uredjaj bez otiska je ~500din jeftiniji od ovog, a mislim da vredi te razlike.


NAJBITNIJA STVAR
nadam se da znas da daljinski za to nepotreban na klasicnim vratarskim bravama, postoji daljinski za disarm alarma, ali tebi alarm ne treba.

Procitaj dva puta - KAD ULAZIS U PROSTORIJU KORISTIS LOZINKU/TAG/OTISAK, KAD UDJES ZAKLJUCAVA SE, IZNUTRA IMAS KVAKU KLASICNO I PREKIDAC ZA LOCK UNLOCK IZNUTRA.

KAD IZADJES IZ PROSTORIJE AUTOMATSKI SE ZAKLJUCAVA, SAMO ETO LEPO PRITVORI VRATA, PRESKOCI PROMAJU, UKLONI PREPREKE ITD. IMAJU BRAVE ZVUCNI SIGNAL DA ZNAS KAD SE ZAKLJUČALO CAK I SVETLOSNI, STVAR RUTINE. NEMA GRESKE SAMO RTO ELEKTRICNA BRAVA I SIFRARNIK POSEBNO ILI SVE NA JEDNOM SIFRARNIK ISPOD KVAKE.

https://www.gembird.rs/artikal/kontrola-pristupa-fr-t1-kontrola-pristupa-otiskom-prsta - tagom-ili-ifrom


Baci oko na xiaomi sherlock s3, preko je ultra jeftina a kod nas oko, 100eur

https://www.kupindo.com/Ostalo/68454101_Bluetooth-pametna-brava-Smart-lock

Nikakva nauka nije to resiti. Samo zaboravi daljinski
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: Kakav daljinac te spopao? 06.12.2021. 13:58 #673680

status: user
broj poruka: 985
prvi link za gembird ne radi,a drugi proizvod sam video... nije lose... a daljinac sam zeleo jer bi uvek bio u dzepu,ili na privesku,ili oko vrata,pa kad bi na primer neko zeleo da udje u sobu dok sam ja recimo u kupatilu,a toj osobi verujem,ja iz kupatila stisnem daljinac i otkljucam vrata,kad osoba od poverenja zavrsi uzimanje toga sta joj treba iz moje sobe,samo vikne kad izlazi iz sobe i ja zakljucam vrata na daljinac... jer cak i osobi od poverenja nebi davao sifru... ali nesto radim po ovom pitanju definitivno... hvala svima koji su predlozili nesto,ako ima i nekih drugih jeftinijih a boljih resenja ,neka neko javi slobodno u temi...


::
:: Da izmislis komplikaciju i dodatni trosa
::
:: https://www.gembird.rs/artikal/kontrola-pristupa-fr-t1-kontrola-pristupa-otiskom-prsta - tagom-ili-ifro
::
:: Ima svoje napajanje, tagove sakrij od te osobe obavezno ili ih ne dodaj uopst
::
:: Koristi lozinku ali da ti ne vidi koja je pa da udje tako, jbg pokrij drugom rukom i kuca
::
:: Otisak prsta znas sta je.
::
:: Uredjaj bez otiska je ~500din jeftiniji od ovog, a mislim da vredi te razlike.
::
::
:: NAJBITNIJA STVA
:: nadam se da znas da daljinski za to nepotreban na klasicnim vratarskim bravama, postoji daljinski za disarm alarma, ali tebi alarm ne treba.
::
:: Procitaj dva puta - KAD ULAZIS U PROSTORIJU KORISTIS LOZINKU/TAG/OTISAK, KAD UDJES ZAKLJUCAVA SE, IZNUTRA IMAS KVAKU KLASICNO I PREKIDAC ZA LOCK UNLOCK IZNUTRA.
::
:: KAD IZADJES IZ PROSTORIJE AUTOMATSKI SE ZAKLJUCAVA, SAMO ETO LEPO PRITVORI VRATA, PRESKOCI PROMAJU, UKLONI PREPREKE ITD. IMAJU BRAVE ZVUCNI SIGNAL DA ZNAS KAD SE ZAKLJUČALO CAK I SVETLOSNI, STVAR RUTINE. NEMA GRESKE SAMO RTO ELEKTRICNA BRAVA I SIFRARNIK POSEBNO ILI SVE NA JEDNOM SIFRARNIK ISPOD KVAKE.
::
:: https://www.gembird.rs/artikal/kontrola-pristupa-fr-t1-kontrola-pristupa-otiskom-prsta - tagom-ili-ifro
::
::
:: Baci oko na xiaomi sherlock s3, preko je ultra jeftina a kod nas oko, 100eur
::
:: https://www.kupindo.com/Ostalo/68454101_Bluetooth-pametna-brava-Smart-loc
::
:: Nikakva nauka nije to resiti. Samo zaboravi daljinsk
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vexlord Spetljao se nesto link izvini 06.12.2021. 14:28 #673682

status: user
broj poruka: 1043

https://www.gembird.rs/artikal/kontrola-pristupa-fr-t1-kontrola-pristupa-otiskom-prsta - tagom-ili-ifrom

eto

Ne znam, da se drndas sa daljinskim i pokusavas da iskopas resenje koje otprilike kako i sam kazes nema ga, ili da imas dodatni trosak, jednostavnije bi bilo da viknes iz kupatila sacekajte minut dva pet. Zamisli toliko truda oko daljinskog zakljucavanja i to te izda u jednom momentu i kad udjes sledeci put vidis da ti je odneto sve iz sobe i luster i malter i parket jer je pobrljavio tako iz kupatila dok si pritiskao lock. Ne znam, pretuzna situacija u kojoj si i mislim da niko bukvalno ne bi to resavao bravom i kamerama i laserskim senzorima nego skines vrata ma ceo zid i poslazes novac na uvid lepo svima i stavis do znanja na jedan specifican nacin da ne moze da se desi da nesto fali. Jbg


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf Re: Re: Kakav daljinac te spopao? 06.12.2021. 15:03 #673684

status: user
broj poruka: 1470
Ok nisam razmišljao u tom smeru, može i daljinac da se nabudži bez problema, samo onda umesto šifratora za kontrilu prispua, treba ti relej na dalinac, u prevodu sistem za otvaranje kapija od garaža u zgradama, verovatno si video, to naravno ide u kombinaciji sa nekom elektronskom ili magnetnom bravom.
Samo imaj u vdu jednu stvar, šta kada nestane struje, ako ideš na magnet onda će vrata biti otključana, ako ideš na bravu, onda nećeš moći da uđeš. U pprevodu najbolje rešenje bi bilo, elektronska brava sa cilindrom za ručno otključavanja usled nestanka struje. Mada može i ovaj problem da se eliminiše sa dodatnom baterijom.
Ovo samo pričam u teoriji, nemam iskustva sa ugradnjom ovih sistema. Ali ne bi trebalo da je previše komplikovano.

Black Wolf

:: prvi link za gembird ne radi,a drugi proizvod sam video... nije lose... a daljinac sam zeleo jer bi uvek bio u dzepu,ili na privesku,ili oko vrata,pa kad bi na primer neko zeleo da udje u sobu dok sam ja recimo u kupatilu,a toj osobi verujem,ja iz kupatila stisnem daljinac i otkljucam vrata,kad osoba od poverenja zavrsi uzimanje toga sta joj treba iz moje sobe,samo vikne kad izlazi iz sobe i ja zakljucam vrata na daljinac... jer cak i osobi od poverenja nebi davao sifru... ali nesto radim po ovom pitanju definitivno... hvala svima koji su predlozili nesto,ako ima i nekih drugih jeftinijih a boljih resenja ,neka neko javi slobodno u temi..
::
::
:: ::
:: :: Da izmislis komplikaciju i dodatni trosa
:: ::
:: :: https://www.gembird.rs/artikal/kontrola-pristupa-fr-t1-kontrola-pristupa-otiskom-prsta - tagom-ili-ifro
:: ::
:: :: Ima svoje napajanje, tagove sakrij od te osobe obavezno ili ih ne dodaj uopst
:: ::
:: :: Koristi lozinku ali da ti ne vidi koja je pa da udje tako, jbg pokrij drugom rukom i kuca
:: ::
:: :: Otisak prsta znas sta je.
:: ::
:: :: Uredjaj bez otiska je ~500din jeftiniji od ovog, a mislim da vredi te razlike.
:: ::
:: ::
:: :: NAJBITNIJA STVA
:: :: nadam se da znas da daljinski za to nepotreban na klasicnim vratarskim bravama, postoji daljinski za disarm alarma, ali tebi alarm ne treba.
:: ::
:: :: Procitaj dva puta - KAD ULAZIS U PROSTORIJU KORISTIS LOZINKU/TAG/OTISAK, KAD UDJES ZAKLJUCAVA SE, IZNUTRA IMAS KVAKU KLASICNO I PREKIDAC ZA LOCK UNLOCK IZNUTRA.
:: ::
:: :: KAD IZADJES IZ PROSTORIJE AUTOMATSKI SE ZAKLJUCAVA, SAMO ETO LEPO PRITVORI VRATA, PRESKOCI PROMAJU, UKLONI PREPREKE ITD. IMAJU BRAVE ZVUCNI SIGNAL DA ZNAS KAD SE ZAKLJUČALO CAK I SVETLOSNI, STVAR RUTINE. NEMA GRESKE SAMO RTO ELEKTRICNA BRAVA I SIFRARNIK POSEBNO ILI SVE NA JEDNOM SIFRARNIK ISPOD KVAKE.
:: ::
:: :: https://www.gembird.rs/artikal/kontrola-pristupa-fr-t1-kontrola-pristupa-otiskom-prsta - tagom-ili-ifro
:: ::
:: ::
:: :: Baci oko na xiaomi sherlock s3, preko je ultra jeftina a kod nas oko, 100eur
:: ::
:: :: https://www.kupindo.com/Ostalo/68454101_Bluetooth-pametna-brava-Smart-loc
:: ::
:: :: Nikakva nauka nije to resiti. Samo zaboravi daljinsk
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - 06.12.2021. 15:18 #673685

status: user
broj poruka: 1470
Nešto ovako

https://cctv.rs/kontrola-pristupa/ostalo-kontrola-pristupa/cctv-wbk400-2-12-bezicna-kontrola-pristupa/

u kombinaciji sa ovom bravom
https://cctv.rs/kontrola-pristupa/abk-703a-inteligentna-elektronska-brava-2/
Sada ovde se nigde ne sponinje cilindar, ali vidim na entu da ta brava ide sa cilindrom, pa ih pitaj.
I naravno neko najobičnije napajanje od 12v

https://www.youtube.com/watch?v=SjD8Myn__NY


Black Wolf

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 06.12.2021. 16:22 #673686

status: user
broj poruka: 9460
Samo 500 din

shorturl.at/vBIJL

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot jedva 06.12.2021. 16:28 #673687

status: user
broj poruka: 985
sam nasao nesto,u mom gradu,cekam da se majstori konsultuju sta je najbolje resenje za moja vrata,pa cu dobiti par ponuda na mail... mislim da cu resiti zakljucavanje i otkljucavanje na tastere,ali sacekacu ponude pa da vidim...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
krkub Re: Pa koliko vas zivi bre u toj kuci? 07.12.2021. 23:22 #673711

status: user
broj poruka: 1006
:: 50
::
::
:

Odgovor dekade
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 08.12.2021. 10:10 #673714

status: user
broj poruka: 3346
Mrzelo me da citam, pa sam na brzinu prosao postove.

Svi jeftini uredjaji za kontrolu pristupa, koji su zasnovani na releju, posebno ako su integrisani pri bravi ili blizu, ako nemaju EM i uopste magnetnu zastitu, su bulja. Prinese se magnet, nadje se relej i otkljucaju se vrata. Jedan od najlaksih vidova obijanja takvih brava i takve su pod obavezno za izbegavanje.

Jedino uredjaji za kontrolu pristupa (tip brava) koji su vezani preko mreze i/ili preko SIM modula i koji imaju anti-tamper zastitu (cak i za relej), EM sensing, pa da obavesti korisnika na mobilni da je neko pokusavao neovlasceno da cacka uredjaj. Ali, takvi i kostaju.

Ili oni drugi koje nisu blizu brave ili integrisani u istu, udaljeni negde u sobi. Samo sto je tu potrebna i EM brava na koja je dovedena struja ili ako sama kontrola pristupa ima izlaz za napajanje brave preko NO, NC (NC u sustini).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: ... 08.12.2021. 11:36 #673716

status: user
broj poruka: 985
Ne pricamo ovde o ``ocean eleven`` kradljivcima :) ,ovde pricamo da ce mozda osoba pokusati da stisne kvaku,ako je otkljucana uci ce u prostoriju,ako je zakljucano,nastavice dalje svojim putem...centralna brava od kola,motoric i prihvatnik sa unutrasnje strane u prostoriji resavaju sve probleme,a imam daljinac za kola, zakljucano-otkljucano na dugme kad ja pozelim, domet u celoj kuci zagarantovan, kompletna cena za sve malo preko 20 eura...


:: Mrzelo me da citam, pa sam na brzinu prosao postove
::
:: Svi jeftini uredjaji za kontrolu pristupa, koji su zasnovani na releju, posebno ako su integrisani pri bravi ili blizu, ako nemaju EM i uopste magnetnu zastitu, su bulja. Prinese se magnet, nadje se relej i otkljucaju se vrata. Jedan od najlaksih vidova obijanja takvih brava i takve su pod obavezno za izbegavanje
::
:: Jedino uredjaji za kontrolu pristupa (tip brava) koji su vezani preko mreze i/ili preko SIM modula i koji imaju anti-tamper zastitu (cak i za relej), EM sensing, pa da obavesti korisnika na mobilni da je neko pokusavao neovlasceno da cacka uredjaj. Ali, takvi i kostaju
::
:: Ili oni drugi koje nisu blizu brave ili integrisani u istu, udaljeni negde u sobi. Samo sto je tu potrebna i EM brava na koja je dovedena struja ili ako sama kontrola pristupa ima izlaz za napajanje brave preko NO, NC (NC u sustini).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
siki069 blokade 08.12.2021. 12:19 #673718

status: user
broj poruka: 323
Biće interesantno kada blokira na zaključanim vratima.
Onda obijsš vrata i ostavljaš im sve na izvolte?

Bolje reši trajno problem.
Iseli se (ako si se udao u tu kuću) ili oteraj lopova (ako je tvoje).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot Re: blokade 08.12.2021. 12:33 #673719

status: user
broj poruka: 985
sto bi blokiralo??? ako na automobili te brave traju po 20 30 godina,sto moje nebi trajale isto toliko,pogotovo jer ce se moje koristiti mnogo manje nego na automobilima i bice 100% svog zivotnog vremena UNUTRA... plus,cak i da se desi neki kvar,i da obijam vrata,jedino sto moram obiti je prihvatnik od lima koji je usrafljen sa dva mala srafa u drveni deo vrata,i predvidjen je da ga malo jaci sut nogom moze iscupati. pomerim prihvatnik i motor 2cm dalje, usrafim srafice i ponovo sve spremno i funkcionalno... Napominjem ovo nije da zadrzi profesionalnog provalnika da udje u prostoriju,ovo je samo da pokaze da su vrata zakljucana,i ta osoba odustaje od daljih aktivnosti...


:: Biće interesantno kada blokira na zaključanim vratima
:: Onda obijsš vrata i ostavljaš im sve na izvolte
::
:: Bolje reši trajno problem
:: Iseli se (ako si se udao u tu kuću) ili oteraj lopova (ako je tvoje)
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Re: Re: ... 08.12.2021. 15:20 #673723

status: user
broj poruka: 3346
Bar da je Oc11, nikad prostiji nacin obijanja. Pokazao lik na YT za mnoge te brave.

Imas mnogo opcija gde su svi ti sistemi busni. Tako da ko god dekra, njega ni to nece spreciti.
Jedan od problema moze da nastane kada nestane struja, pa ti prihvatnik ne drzi (ili neko skrljne osigurac na dole).

:: Ne pricamo ovde o ``ocean eleven`` kradljivcima :) ,ovde pricamo da ce mozda osoba pokusati da stisne kvaku,ako je otkljucana uci ce u prostoriju,ako je zakljucano,nastavice dalje svojim putem...centralna brava od kola,motoric i prihvatnik sa unutrasnje strane u prostoriji resavaju sve probleme,a imam daljinac za kola, zakljucano-otkljucano na dugme kad ja pozelim, domet u celoj kuci zagarantovan, kompletna cena za sve malo preko 20 eura..
::
::
:: :: Mrzelo me da citam, pa sam na brzinu prosao postove
:: ::
:: :: Svi jeftini uredjaji za kontrolu pristupa, koji su zasnovani na releju, posebno ako su integrisani pri bravi ili blizu, ako nemaju EM i uopste magnetnu zastitu, su bulja. Prinese se magnet, nadje se relej i otkljucaju se vrata. Jedan od najlaksih vidova obijanja takvih brava i takve su pod obavezno za izbegavanje
:: ::
:: :: Jedino uredjaji za kontrolu pristupa (tip brava) koji su vezani preko mreze i/ili preko SIM modula i koji imaju anti-tamper zastitu (cak i za relej), EM sensing, pa da obavesti korisnika na mobilni da je neko pokusavao neovlasceno da cacka uredjaj. Ali, takvi i kostaju
:: ::
:: :: Ili oni drugi koje nisu blizu brave ili integrisani u istu, udaljeni negde u sobi. Samo sto je tu potrebna i EM brava na koja je dovedena struja ili ako sama kontrola pristupa ima izlaz za napajanje brave preko NO, NC (NC u sustini).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
liman Najbolja zastita 08.12.2021. 17:57 #673727

status: user
broj poruka: 808
https://www.kupujemprodajem.com//lov-i-ribolov/lov-lovacki-nozevi-fiksni/gerber-bear-grylls-maceta/oglas/73356536?filter_id=1547720014#photoBig
Zadenuti za pojas i preventivno se prosetati kroz kucu...
Turbofolk will die very soon...!


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot hvala 09.12.2021. 17:23 #673761

status: user
broj poruka: 985
hvala svima koji su se potrudili da pomognu,i koji su slali privatne poruke,ali samo da naglasim ko je propustio da procita,da mi je zelja da imam daljinski od kola i da zakljucavam vrata na taj nacin,dakle isto kao kola kljuc-privezak,i to sam nasao za male pare. tako da stvar je resena,idemo dalje,ne morate vise slati poruke i predloge :) Jos jednom hvala svima...


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs