Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Asus/webstorage slavi godisnjicu
STRANA 1 OD 1
vexlord Asus/webstorage slavi godisnjicu 07.08.2022. 14:23 T68745

status: user
broj poruka: 1043
1tb klaud prostor ultra jeftinost

https://www.dodaj.rs/image/Lhz3XH

Ko vec ima nalog sigurno je dobio mejl, ne znam da li vazi za nove registracije. Ponuda aktivna naredna 3 dana

A huawei drive na popust 2tb 500rsd mesečno, 8400rsd 1 god

https://www.dodaj.rs/image/Lhznev
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed I, po tebi, osam i po tisuca godisnje je jeftinoca? 07.08.2022. 15:45 #676170

status: user
broj poruka: 10985
Mogao bih hulja-velji da porucim kako pristajem da platim osam i po keka, al` da se za tu cenu namesti i kineskinjica neka...
O, ljudi, pa zar nije bolje kupiti jedan HD od 2TB (a na mnogaja ljeta) i znati da su podaci tu kada zatreba, a ne tamo da neki usrani NSA/FBI/LiCung Kong prati sta ja to radim, sta daunloadujem, i da mi s vremena na vreme (a bas onda kada sam u zurbi!) kaze ``oops, server is currently down`` itd. itd.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vexlord Pa ja kao neko 07.08.2022. 16:17 #676174

status: user
broj poruka: 1043
Ko se opekao sa riknjavanjem fizičkog diska koji je bio predviđen da radi tako, na duže i da budem miran, od tad imam i dva fizicka bekapa uredno ažurirano i po koji klaud, pa I da propadne servis i da postanu fajlovi nedostupni, iamm rezerve. Isto ako i opet riknu ovi, ima na drugom mestu. A iskreno odavno veliki deo stvari tih dauloaded ne držim i gajim ovako, sve sam seed-ovao na ipt I sačuvao tačka torrent fajl i bukmarkovao, po potrebi skinuti instalirati iskoristiti i brisati. Tu je neka kolekcija filmova par terabajta ono 1080p I bilo zlopacenje naći i dovući jer je nekad davno par seedova bilo

Npr imam traume od super ispravnih programa do neke verzije i gde svaka sledeća ima problem, pa te stare cuvam Zipovano i to koristim.

Ali naspram gugla npr I jos nekih gde 100 200gb kosta kao mesec na huawei, da je jeftino jeste.


:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: I, po tebi, osam i po tisuca godisnje je jeftinoca? 07.08.2022. 23:40 #676176

status: user
broj poruka: 1620
:: O, ljudi, pa zar nije bolje kupiti jedan HD od 2TB (a na mnogaja ljeta) i znati da su podaci tu kada zatreba,

Meni, lično, to nije bolje rešenje. Po pitanju dostupnosti podataka, niko ti ne brani da i dalje nastaviš da ih držiš i na lokalnom disku.

:: a ne tamo da neki usrani NSA/FBI/LiCung Kong prati sta ja to radim, sta daunloadujem, i da mi s vremena na vreme (a bas onda kada sam u zurbi!) kaze ``oops, server is currently down`` itd. itd

Na temu praćenja, zašto živiš u zabludi da to i ovako ne rade?
Šta misliš, čemu služi `online` nalog na win10/11? Da bi ti olakšao život čuvanjem podešavanja, kako bi iste preneo na drugi sistem?
Ako se plašiš praćenja, prestani odmah da koristiš sve što se povezuje na internet (telefon, računar, TV, pa eventualno klimu, šporet, frižider itd.).

`Oblak` postoji iz više razloga, a svako ko želi, neka mu pronađe svoju namenu.
Npr. meni odgovara ono što MS nudi uz 365, iako je naizgled skuplji od nekih drugih. Upravo integracija (ko god želi, neka ovo čita kao `praćenje`), je ono što me privuklo, ali i 1TB prostora na `OneDrive-u` za sve ukućane, što se pokazalo kao izuzetno korisno - ako ni za šta drugo, onda bar za bekapovanje slika s mobilnih telefona.

Pitanje cena skladištenja na lokalnom disku protiv oblaka, će još neko vreme ostati diskutabilno.

Koliko je star disk na kom držimo važne podatke? I nakon koliko vremena ga je potrebno preventivno zameniti radi očuvanja tih podataka?
Da li imamo `RAID`, ili drugu vrstu lokalnog bekapa? Koliko je skup oporavak tog `RAID-a`, u slučaju neke havarije? (ne pričam o `hot-swap-u` jednog lošeg diska).
Da li postoji još jedna kopija važnih podataka, a da se fizički nalazi na drugoj lokaciji? (`DR`, praktično - dakle, druga kuća, kancelarija, šta god...)
Koliko je komplikovano uspostaviti režim (`RT`, nedeljni, mesečni) za bekapovanje podataka na disk koji se nalazi na drugoj lokaciji?
Da li to radi automatika (u kom slučaju se ne razlikuje mnogo od oblaka), ili se šeta sa važnim podacima u rukama (koji rizik bi predstavljao sam taj postupak)?

Ja sam svoju računicu izveo... Kada se odlučiš za skladištenje u oblaku, plaćaš `luksuz` nerazmišljanja o pomenutim pitanjima, a za uzvrat dobijaš sve pomenuto.
Da li dobijaš i nešto što ne želiš? Možda, ali realni plusevi i dalje postoje, a naročito za ljude koji nemaju pojma o stvarima koje sam gore naveo...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: I, po tebi, osam i po tisuca godisnje je jeftinoca? 08.08.2022. 22:16 #676183

status: user
broj poruka: 12785
Par $ za 300gb mesečno na Google Drive i ne moram da razmišljam uopšte o dostupnosti i bezbednosti mojih fajlova. Takodje ne moram da brinem da li će neko da mi ukrade HDD, ili će da se ošteti ikako, pogotovo jer Google serveri bekapuju sve stalno.

Što se tiče ove Asus ponude, iako jeftina meni ne daje neku sigurnost da neće prestati sa radom za koju godinu, pa samim tim bih se pre uzdao u Microsoft OneDrive, Google Drive ili dropbox pa sve ostalo.

:: Mogao bih hulja-velji da porucim kako pristajem da platim osam i po keka, al` da se za tu cenu namesti i kineskinjica neka..
:: O, ljudi, pa zar nije bolje kupiti jedan HD od 2TB (a na mnogaja ljeta) i znati da su podaci tu kada zatreba, a ne tamo da neki usrani NSA/FBI/LiCung Kong prati sta ja to radim, sta daunloadujem, i da mi s vremena na vreme (a bas onda kada sam u zurbi!) kaze ``oops, server is currently down`` itd. itd
::
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60273. Broj poslatih odgovora: 646091.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs