Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Kupovina ulaznih vrata za stan i tapaciranje namestaja
STRANA 1 OD 1
acanen Kupovina ulaznih vrata za stan i tapaciranje namestaja 26.06.2026. 17:59 T69521

status: user
broj poruka: 955
1. Planiram da kupim ulazna vrata za stan ali ne znam koliko je potrebno novca potrositi na neka obicna/solidna vrata sa ugradnjom.
Video sam da se mogu kupiti vrata za 150 evra ali bih uzeo neka skuplja.
Da li moze sa 40-50 hiljada da se uzmu neka solidna vrata sa dve brave i da je u cenu uracunata ugradnja?
Znam da kvalitetna vrata kostaju preko hiljadu evra ali ne zelim toliko novca da potrosim.
2. Da li znate nekog dogrog majstora za tapaciranje namestaja (zamena sundjera i štofa)?
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi Kolko para tolko muzike 27.06.2026. 13:06 #685010

broj poruka: 858
Sve svodi na to koliko si spreman da platis i koji kvalitet zelis

Na dnu lestvice su kineska vrata, pa preko turskih do domacih.
Magicno pitanje za prodavce vrata su koje je klase protiv provalnosti i koliko db zvucne izolacije daju i da li imaju sertifikat od IMSa za to. I sa odgovorom na to pitanje znas na cemu si.

Na vrhu lestvice je BOSAL sa svojim lux modelom ulaznih vrata, to je nivo 1300+ eur, odmah ospod ATOS, pa onda ostali.

5700x3d
Aorus x570 elite
Gigabyte 7800XT
2x16gb HyperX fury
Samsung 970 EVO
WD Gold 8tb
Corsair7000d
Seasonic 750W Focus Gold

MACHINE Abwehr 29.06.2026. 20:15 #685011

broj poruka: 5728
Ne znam da li jos uvek posluju u Srbiji preko distributera, ali ja sam 2017 ugradio uzuzetna vrata negde izmedju klase III i klase IV zastite, sve komplet za 550e. Zvucna, toplotna i sugurnosna zasttia su vrhunkse. 2 nezavisne brave: kod/rupicasti klkjuc (ruski Guardian) i sef/kasa brava (italijnski Securreme). Imali su recimo kvrata klase II+ za 350e sa ugradnjom.

Sto rece skhomi bezi ot kineskih vrata, mehanicmi crknu cesto i onda imas problem da udjes ili izdjes, posebno kad ode opruga na dead-boltu. Turska vrata su i brave su daleko bolja opcija, ali nisu ni blizu italijanskim (rak brave) ili svedskim vratima (dorma kabba).

https://abwehr.com.ua/en?__cf_chl_f_tk=jsv98oP4.3HeA6kA9qnEIdz1Firr1SUayEpk0DlH1WI-1782756556-1.0.1.1-Z96_C5159rEoyKjv6zqC4TWUG3HaNzuXvcgaKpox87c

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

acanen .... 04.07.2026. 00:10 #685012

broj poruka: 955
Najlepse se zahvaljujem na odgovorima sa velikim zakasnjenjem.
Mislio sam da niko nece odgovoriti u ovoj temi.
Ne planiram da kupim jeftina vrata ali ne bih zeleo da potrosim preko 55 hiljada na vrata i ugradnju zajedno.
Znacilo bi mi kada bi neko napisao ime neke dobre firme koja se bavi ugradnjom dobrih vrata i koje brendove treba zaobilaziti u sirokom luku.
Svaki odgovor ce biti koristan.

MACHINE Re: .... 04.07.2026. 21:41 #685013

broj poruka: 5728
U tom slucaju turska vrata klase III (Kale Kilit recimo), gornja sef brava i donja brava sa rupicastim kljucem. Ali sa ugradnjom, tesko ces naci i takva za ispod 500e obzirom na trenutno stanje na trzistu. Klasicna kineska vrata su oko 200e bez ugradnje a to nije nicemu, sa ugradnjom ce te izaci min 250e. Ako nadjes turke za 400e uzimaj odmah

https://vrata-sigurnosna.com/sigurnosna-vrata-beograd/

Ovde imas neka losija turska vrata za oko 300e + 50e ugradnja, ali ona su tek tik iznad generickih kineskih od 200e. Moji imaju takva u kuci a ja sam u stanu, dok sam jos uvek ziveo u Srbiji, ubacio Abwehr od 500e koji je neuporedivo kvalitatetniji u svakom pogledu: MDF obloga, kamena vuna unutra, debeli celicni profili, 2 nezavisne brave (sef+kod kljuc), 3 masivne unutrasnje sarke, 110kg sa ramom, 16 ankera u betonu, sigurnosni klipovi na sve 4 strane ravni

Kale bi trebalo da mozes da nabavis za 400e bez ugradnje

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

:: Najlepse se zahvaljujem na odgovorima sa velikim zakasnjenjem.
:: Mislio sam da niko nece odgovoriti u ovoj temi
:: Ne planiram da kupim jeftina vrata ali ne bih zeleo da potrosim preko 55 hiljada na vrata i ugradnju zajedno
:: Znacilo bi mi kada bi neko napisao ime neke dobre firme koja se bavi ugradnjom dobrih vrata i koje brendove treba zaobilaziti u sirokom luku
:: Svaki odgovor ce biti koristan
::
Zdebeli 05.07.2026. 13:22 #685014

broj poruka: 1393
Preporuka za Zlatibor vrata, ugradio kod sebe pa preporučio još dvema osobama i svi su zadovoljnio.
Ima raznih modela, uglavnom kutijasti profili kao ispuna, lim pa MDF preko, zvučna (dB zavisi od modela), 2 Kale brave (može da se bira da li unutra leptir ili ključ)...

E sad, prilikom ugradnje je kod nekog lošije bila nameštena brava (slobo hvatao jezičak i sl) pa su morali da dolaze da ispravljaju, tako da ispratiti sve prilikom montaže da se ne bi bilo naknadnog cimanja.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60535. Broj poslatih odgovora: 648985.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs