Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
savet za inverter klima uređaj
STRANA 1 OD 1
ante savet za inverter klima uređaj 13.06.2025. 09:10 T69408

status: user
broj poruka: 25
Pozdrav,
treba mi savet, ako je neko skoro kupovao i ugrađivao klima uređaj.
Radi se o kući od nekih 100 kvadrata, u kojoj bi trebalo da se ohladi dnevni boravak
od cca 35 kvadrata. Prostorije su organizovane tako da nema hodnika, nego ima dnevni boravak
(sa kuhinjom) oko koga su u obliku `L` poređane ostale prostorije (3 sobe, špajz i kupatilo),
tako da praktično dnevni boravak lako može da se `izoluje`. Ima dva spoljna zida, dvoja PVC vrata,
jedan PVC prozor, i jedan drveni prozor koji je `sređen`, duplo staklo, zamenjena dirhtung g. itd.
Zid je od pune cigle 50cm i ima 10 cm stiropora, visina prostorije je 2,8 m a izad gips plafon sa 20-25 cm
mineralne vune.
Za sad ne živimo u kući, već je koristimo povremeno, leti pre svega zbog dvorišta, bazena...
Možda ćemo se u nekoj budućnosti preseliti u tu kuću.
Gledam klima uređaj pre svega da se malo rashladi dnevi boravak da se leti sklonimo u najtolijem delu dana.
Naravno, bitno je i da bude dobra u grejanju, za neki prelazni period.
Ima li nešto što je sada neka zlatna sredina, best-buy? Da ne potrošim previše para ali da radi posao
pouzdano? Klima mora da ima wifi, ne kao mogućnost već da ima ugrađen jer mi je potrebna kontrola
preka mobilnog i aplikacije. Poželjno je i da li dolazi da materijalom, nosačima, cevima itd jer i to
dosta utiče na cenu ako se mora dodatno kupiti.
Inicijalno sam gledao neku Mideu inverter 12-ku, npr.
MIDEA AG-12NXD1.WIK EXTREME Inverter klima
Ona je oko 60.000, ali vidim da za 5-6 hiljada više ima neka Hisense 18-ka
Hisense EASY SMART WiFi 18K CA50XS2A Inverter klima
Šta pre uzeti, da li bolje ići na 18-ku ili je 12-ka dovoljna? Na šta da obratim pažnju?
Hvala puno unapred svima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Pre 18icu 13.06.2025. 18:08 #683675

broj poruka: 1409
12ica bi trebalo da pokrije tih 35 kvadrata, ali verovatno pri visem opterecdenju. Posto je inverter u pitanju, 18ica ce se manje naprezati da ohladi taj prostor pogotovo sto se redje koristi pa treba izvuci i toplotu iz stvari, pa ce jaca klima brze dovesti vazduh na zeljenu temperaturu.

Sto se marki tice nemam pojma sta je sada u ovom nekom nasem cenovnom opsegu najbloje...

Licno sam uzeo Mideu Breezeless 12icu pre par nedelja. Ima WiFi, i ako cemo posteno ono sto pise u aplikaciji za utrosenu struju nije tacno. Izgleda da je neko iz Wolkswagena presao u Mideu :)

Sve u svemu, hladi primarno 20m2 i rashladjuje 43 ukupno... Drzim oko 24 i ne gasim je uopste. Ovih dana je trosila oko 2.5kw dnevno... Mereno drugim uredjame... kod nje je oko 1kw :) Mozda odboja rad ventilatora :)

Eh, da... Ima neki andrak koji izaziva da mi TV cvili/cvrci kad radi kompresor :)

macann Savet 13.06.2025. 22:38 #683676

broj poruka: 61
Ono sto bih mogao da ti preporucim je Midea
Ja sam dvoumio izmedju Midea i HiSense, izbor je pao na Midea-u, 12-ica, hladi dnevni boravak od 30 kvm, brzo ga ohladi, tiha je u radu...

Smatram da ti je 12-ica dovoljna
Paznju obrati na karakteristike i opcije koje ti igraju - da li ti trebaju ili ne: wifi, jonizacija, smart funkcije, tih rad, rasprostranjena servisna mreza, veca ili manja energetska efikasnost i na kraju cena za sve to...
imarkovic >> 14.06.2025. 00:23 #683677

broj poruka: 19084
Fujitsu, Panasonic, Daikin, Gree, Midea, Hisense, коју год од ових одабереш (инвертер обавезно и не 12), нећеш да се зезнеш, ја бих што већу, мислим да је најповољније Gree 18-ица, али зависи.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

siki069 U-N-I-O-N 14.06.2025. 09:16 #683678

broj poruka: 455
Imaš u Idea U-N-I-O-N 12 inverter za 26.999 dinara.
Proizvođač Vestel iz Turske.

Pre bilo koje kupovine raspitaj se za ugradnju.
Diskutabilni su i rokovi i cene ugradnje.
Za 12-cu je 14 do 16.000 dinara.
Za 18-cu nije ispod 20.000 dinara.
U Beogradu još više.

Gare87 Midea 14.06.2025. 14:08 #683679

broj poruka: 4726
Hisense nije kvalitetna kao Midea. Tako mi je rekao prijatelj koji se bavi ugradnjama i servisiranje.
Kazu Vox klime se takodje odlicno pokazale, LG isto, pa cak i Tesla nije losa ali je motor malo losiji.
Za dnevni boravak ti ne treba vise od dobre 12ce, kao Midea, nemas potrebe da bacas pare na 18. Razlika u ceni ti dovoljno govori da ta 18ca sigurno nije kvaliteta kao Midea 12ca, ne moze za par hiljada da se uzme 18ca a da je toliko dobra.
Dogrevace ti bez ikakvog problema ako tu gde si nisu neke jake zime -20c (sto verovatno nece ni biti).

Srecno

Ryzen7 5700x 4,6Ghz
Asus Tuf Gaming B450 Plus II
G. Skill Aegis 32gb 3000mhz
WD20PURZ 2TB
WD1003FZEX 1TB
Biostar SSD 480gb
Kingston 1tb m2
PowerColor rx 6800 16gb
FSP Hydro 700w
Windows 10 Pro 64-bit

siki069 Vivax 14.06.2025. 15:24 #683680

broj poruka: 455
Serviseri od jeftinijih hvale Vivax.
Mada mislim da se sve prave u Kini.
Ugrađuje se ono šta u tom trenutku ima.
Jedna serija dobra, druga krš.

neXus2000 .... 14.06.2025. 20:45 #683681

broj poruka: 3352
Uzmi MDV klimu. To je Midea, ali pod tim nayivom je `industrijskog` tipa. Imas MDV Forest 12cu, koja je WiFi ready, provery da li ide modul za WiFi uz nju ili ga dokupljujes. Ukoliko ti je potreban da mozes da aktiviras preko aplikacije.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647760.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs