Malo smo se udaljili od početne teme ali su mi odgovori pomogli. Zaboravio sam da kažem da hoću da 2 HDD-a povežem u mirror, ali ja to nekako podrazumevam pa nisam spominjao... 1. Shvatio sam da Seagate nije za preporuku (čak ni SV35 serija), 2. Bitka se vodi izmedju između WD i Samsung-a. Sve mi se više čini da će ovaj drugi odnezi pobedu.
Eh... duga je to i stara priča, ali, valja je ponoviti. ŠmugŠmug je upariv. A, WD nije (dobro, uz WD40 sprej se slaže.... ali ništa više). Ja sam upario ŠmugŠmug TV (crt od 72cm..), rezač sa gownavom plastičnom maskom, usisavač i DV kameru. CDRW 24x10x40, prvi model koji se u Serbistanu pojavio, crko` mi je davno. Uparivost je velika stvar. Može onda sve da radi u višekanalnom modu. Zekim, ja imam wd ali, to je bilo zato što u tom sekundu kad sam uzimao, nije bilo Šmug-Šmug-a ni od korova a meni gorelo pod nogama. Inače, probao bi ga, čisto da se pravim pametan na forumu, pred ortacima i ostalim lujkama, ali, sada to više nije ništa novo i egzotično, osim za krajnje neupućene, koji kupuju samo belu tehniku šmugšmug. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Iz AAKS serije imam 5 HDD-ova 2 x 320 GB i 2 x 640 GB + 1 od 320 GB u sestrinom kompu, a pre toga sam imao RAPTORA 74GB ADFD i jedan IDE WD HDD od 80 GB.
Nijedan se nije pokvario.
320 GB modeli su sa jednom plocom i prakticno su necujni (kod mene je sistem na njihovom RAID-u 0), 640 GB modeli imaju 2 ploce i sa njima sam takodje zadovoljan, prilicno su tihi i svakako mi nisu usko grlo u radu (amaterska obrada videa).
Stari Raptor je bio brz, ali i nepodnosljivo bucan za moje usi.
bax, ne bih se bas u potpunosti slozio sa tobom, mozda bih rekao dobre,ne odlicne hard diskove, ne bih preterivao, a sto se tice liteON-a, Abneru, definitivno si u pravu, burazer ga je bacio, jer se samo nervirao zbog njega, a ja cu uskoro da ga iskoristim kao podmetac za kafu, mada mislim da nije vredan ni toga :)
Sto se tice WD-a od 640GB, nemojte vise uzimati AAKS, sada je vec neke vreme prisutan AALS koji imate i sa 32MB kesa a i disk je nesto brzi od AAKS. Transfer Rate je nekih ~10Mb veci u avrg. a takodje i u min.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647736. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.