Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Samsung SpinPoint F1 benchmark
STRANA 2 OD 2
operator re 25.04.2009. 10:40 #110054

status: user
broj poruka: 4291
Ma svi mi preteramo, pa tako i MACHINE i bax2003 ili Skyfire, ali generalno ne pretjerujemo previse, ali smo ponekad previse pristrasni.
Sto se tice Samsunga u odnosu kako radi, jedino mu mogu da budu pod ruku Hitachi hardovi, jer na WD i Seagate i ne obracam toliko paznju, a prodaju se skoro 3 puta vise od Samsunga i Hitachi-ja zajedno, ali dosta ih prestaje sa radom(za WD karakteristicni su 320,640 i 1TB, Seagate 320,500, 640 i 1 TB, dok je 750 i 1.5TB izuzeti od problema,Samsung 160, 500 i 2 TB sa SATA3 kontrolerom, svi ostali perfektni, mada po komponentama ne bi to rekao).
Posto su ovo sve diskovi, koji nisu na trzistu duze od 3 godine( mislim na modele 640,750GB,1,1.5,2 TB) generalni zakljucak o nekim modelima se ne moze izvesti, jer je moguce, a i desilo se da su nas zapale 4 serije WD diskova i jedna Samsunga, koje su trebale da se uniste, pa se prodale kod nas, kako zasto ne znam, ali svi trgovci su ih imali kod nas ( govorim o `brand` assemler-ima poput CT,Pin,Pakom,Gigatron i drugima, koji se prepoznaju). Da sad ne bih lagao ili branio bilo koga i ja sam prodao 5 takvih WD HDD-ova, ali sam ih zamenio, jer su otkazali i dali pogresnu sliku za taj model na osnovu mog iskustva. Radi se o WD 500 GB 32 MB cache. Tako da to prepucavanje tipa ovaj bolji, onaj bolji, je smesno, a najbitnije je da li su sigurni podaci ili nisu, tj. da li ce HDD da rikne.
Tu su, sto se tice sigurnosti, za sada, najbolji Hitachi i Samsung, mada nisam to verovao, ali po statiskikama, koje su malo realnije od onih komercijalnih citaj: placenih, jeste da je Samsung i Hitachi najmanje sklon otkazu, a to je najvaznije za bilo koji profil korisnika, a ne toliko da li je brzi od drugog modela za 3-8%.
Naravno za SSD,HSD, FFSSA i MDSD diskove je totalno neka druga prica, a i ovo nisu diskovi za siru populaciju.
Ovo je samo moje misljenje i da dopustam da svako ima svoje misljenje na osnovu licnog iskustva, sto smatram da je i normalno.
Uf, smorio sam samn sebe, a i vas.
Odoh na pijacu da pazarim klopu, jer mi je frizider prazan.
Ponesite sutra korpe sa vocem, devojku ili zenu, sa dva bicikla krenite na izlet da se malo resimo statickog elektriciteta i mozak odmorimo uz losiju polovimu .
Uzivajte!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 25.04.2009. 11:03 #110055

broj poruka: 4527
Seagate mi je bio No.1 do sada.....ali od kada su uzeli maxtora vise nisu.Ne znaci da nece opet biti ali trenutno nisu...maxtor im je dosao glave....ako bilo ko prati IT scenu par meseci unazad, zna da su Seagate diskovi maaasovno vracani zbog greske na vise serija diskova....EBO ih maxtor.

Nedavno sam uzeo Samsunga 1TB F1 i u kompu mi je ostao Seagate ( hvala Bogu nije ova nova serija .) ..vec kvalitetna pre maxtora) i imam samo reci hvale , da kucnem u drvo kuc kuc :)

Ajd uzdravlje

obradmi Tak Maxtor je i bio u redu 25.04.2009. 11:15 #110057

broj poruka: 7733
dok nije kupio Quantum ,moje misljenje da je Maxtor te greske nasledio od Quantum-a ,moguce je sada da je Seagate nasledio greske od Maxtor-a t.j Quantum-a.
Scyter Re: 25.04.2009. 11:39 #110060

broj poruka: 8138
Kakvi su vam utisci o Hitachi-ju?Da li su brzi i pouzdani?

The Way It`s Meant To Be Played

Slavuj ... 25.04.2009. 11:41 #110062

broj poruka: 2236
http://blastbeat.sugoihp.com/BG_Picture/FutachiMark.jpg

`Ma, ne čudim se ja njima, - što su nam ga zavukli,
Nego nama, - što smo im se naguzili `
(mali Mujo)

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Evo kod mene u raid 0 25.04.2009. 11:58 #110067

broj poruka: 7733
doduse stariji je South Bridge SB650,taj Hd tach ne da uvek iste rezultate ,ne znam koliko je to pouzdano.

http://img11.imageshack.us/img11/7457/atiraid0hdtach.jpg
znaci 2 WD u raid 0

philaemos .... 26.04.2009. 12:11 #110281

broj poruka: 2743
Ok vidim da je trenutno taj model samsunga dobar, a i vec duze vreme na forumu ga ljudi preporucuju, pa predpostavljam da svako ko ga kupi nece da pogresi.... ali je to ipak samsung... najnoviji hard koji imam je WD 640 aaks, ispade da je najvece govno na svetu, ne vidim sta mu fali ali ga sigurno ne bih zamenio Samsungom, ajd` ako je los sacekacu pa cu da vidim, ako rikne vise ne uzimam WD

Ognjeni Re: Tak Maxtor je i bio u redu 26.04.2009. 13:30 #110293

broj poruka: 4527
Maxtor je bio i ostao krsh a quantum su bile zveri. Jos uvek imam jedan quantum fireball od 10 gb koji mi i dalje radi (ima oko 10 god hdd ako ne i vise ) kao i moj drugari isti taj fireball....quantum je neunistiv potpisujem

Ajd uzdravlje

:: dok nije kupio Quantum ,moje misljenje da je Maxtor te greske nasledio od Quantum-a ,moguce je sada da je Seagate nasledio greske od Maxtor-a t.j Quantum-a.
SkyFire Re: .... 26.04.2009. 15:03 #110314

broj poruka: 18472
Ja sam u pocetku nekog sada vec davnog vremena bio pobornik Maxtora dok se nisam iznervirao i kupio prvi WD.Razlika u radu je bila nebo i zemlja kao i u kvalitetu.E onda su dosle serija WD diskova koje sam uzimao dok nije doslo vreme ovo popularno kada svi fusere pa tako i wd je poceo da izbacuje serije diskova koji rade lose strasno.Malo,malo pa bad sector,plav ekran i sl..Kupim nov,otvorim iz kesice,radi par dana,opet isti simptomi itd..Jednostavno WD vise nije kao sto je nekad bio i sada kad kupujes WD disk jedino na sta mozes da se oslonis to je Black serija.Ja ispod toga nebi isao uopste.
Ako cemo iskreno i ako pricamo o kvalitetu ,ja imam dva Veloci Raptora 300GB ,znaci poslednji krik tehnologije i sta mi to vredi,jedan mi se upucao,ima bad sector(verovatno)!Primera more sa WD-ima u poslednjih godinu-dve masovno kod ljudi.Seagate ljudi izbegavaju ali Seagate Barracuda radi opasno i dobar je disk.Drugo je Seagate Maxtor!
Samsung trenutno ima najkvalitetnije diskove i ako je verovati netu a za to bar mozemo da budemo upuceni to svi potvrdjuju.Danas mi stize Samsung F1 ,1TB i prenecu svoje utiske a uzeo sam ga samo za storage i planiram da uzmem jos jedan jer zelim kvalitetan i pouzdan disk!

I Want to believe - The truth is out there

@Zajebani76 je moj (M)idol@

:: Ok vidim da je trenutno taj model samsunga dobar, a i vec duze vreme na forumu ga ljudi preporucuju, pa predpostavljam da svako ko ga kupi nece da pogresi.... ali je to ipak samsung... najnoviji hard koji imam je WD 640 aaks, ispade da je najvece govno na svetu, ne vidim sta mu fali ali ga sigurno ne bih zamenio Samsungom, ajd` ako je los sacekacu pa cu da vidim, ako rikne vise ne uzimam W
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
::
::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647736.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs